Bonde söker fru

I kväll är det den enda såpan jag kollar på. Nu ska bönderna åka på kärlekssemester och det hela blir givetvis mycket spännande. I dag när jag rensade min gamla dator hittade jag bilder från när jag gjorde ett reportage hos Karl Petter där vi sov över och lekte bondefruar. Kvällen till ära lägger jag ut några bilder därifrån.


Tisdag

En kompis undrade vad jag gör om dagarna egentligen. Han undrade hur jag som inte jobbar vanliga arbetstider och inte heller gillar att gå på stan får dagarna att gå. Han sa att han vill hänga på mig som en ryggsäck i två veckor. Han är dock för musklig och tung för att jag ens skulle orka bära honom i en timme, men här kommer i alla fall dagen…

 

Jag vaknade samtidigt som tuppen för att gå en promenad med grannen. Efter det kördes jag runt och guidades bland vindkraftbygget i Järbo. Guiden fixade så att det var fritt fram att plåta alla och jag fick även se lite extra saker så som en stor kross och lite andra roliga maskiner. Sedan var det dags för alla byggarbetare att åka och äta på ett värdshus. De var särskilt imponerade över restaurangens fina porslin. Jag gav guiden 5+ av 5 möjliga för sin insats.

 

När jag skickat bilderna åkte jag till Vidéa som bland annat gör många snygga filmer. Nu har de flyttat till en ny fin lokal så jag var där på studiebesök och kaffe. Efter det åkte jag hem till Annelie och tittade på filmen The House Bunny. Den handlar om en tjej som måste flytta ut från Playboy Mansion och Hugh Hefner eftersom hon fyllt 27. ”27 is like 59 in bunnyyers” Det var i princip allt. Tyvärr glömde jag att gå till gymmet.


Farväl

Då var det åter dags för julbord. R.I.P. små grisar.

Hjälpsam

På vägen till Heartbreak pratade jag med min kompis om hennes beteende när vi är ute. Trots att hon är jättesnäll framstår hon ändå som hård och hon brukar kallas för iceprincess av folk hon inte känner.

- I dag måste du vara trevlig mot alla som kommer fram, sa jag.

- Näääääääääää! var hennes reflexmässiga svar.

- Jo, i dag MÅSTE du vara artig mot ALLA! Så är det bara! sa jag.

Sagt och gjort. På dansgolvet när vissa killar var lite påträngande var hon så hjälpsam så:

- Ska jag hjälpta till och putta iväg dig så att du kommer härifrån?


Tips

Två manliga vänner som båda är gifta kom på besök i går. De fick syn på boken "Alla får ligga".

- Ett tips från coachen: Pernilla, håll det lite öppet! sa den ena.

- Ja precis, jag håller med. Håll det öppet! instämde den andra.

 

Jag frågade för övrigt mamma om jag kan blogga så här, men hon förstod inte vad dom menade.


Skål

Jag satt och velade om jag ska dricka vin eller inte. Väderprognosen säger strålande sol i morgon så jag lät min flyglärare bestämma. Om han kunde flyga i morgon skulle jag inte ha druckit vin, men nu är det så att hans fru fyller år. Ja, då har jag väl ingenting annat att välja på då. På söndag är troligen vädret för dåligt för att flyga så då måste jag väl dricka på lördag också.


♥ Lisa ♥

Min underbara vän Lisa Röstlund ljuger och slåss, enligt Flashback.

Sven-Gustaf funderar på om hon misshandlar sin man. Ulex vill veta mer om denna lögnaktiga lilla journalist och skvallerbyttan KjelleBenchpress uppmanar andra att fylla på med godbitar om henne.

Jag följer Benchpressens uppmaning och fyller på med godbitar. Lisa är söt som en jordgubbstårta och go som kexchoklad. Hon är alldeles, alldeles underbar!

https://www.flashback.org/p34162433


Alla får ligga

Brolin-kopian köpte Henrik Fexeus bok ”Alla får ligga” och ringde därefter hela tiden och uppdaterade mig om sina framgångar. Gladast var han när han ringde och berättade att han gjort ett hat trick.

Jag blev väldigt nyfiken och undrade vad det står för tips i boken så jag har försökt få låna den av honom flera gånger men varje gång glömmer han att ta med den.

- Du unnar inte mig det där va? frågade jag till slut.

- Nej, det gör jag inte, svarade han.

 

I går tyckte han att jag skulle komma hem till honom och titta på film och det gjorde jag gärna. I filmbutiken sa han:

- Tror du inte att jag förstår att du kommer hem till mig för att ta boken och inte bara för att se en film?

- Det stämmer bra det, erkände jag.

 

I soffan fortsatte han prata om liggtemat.

- Jag masserade en gravid tjej på jobbet i går för jag tyckte så synd om henne. Hon vet nämligen inte vem som är pappa till hennes barn.

- Men hon måste väl ha en aning i alla fall?

- Nej hon vet inte.

- Har hon legat runt så mycket?

- Nej jag tror inte hon har legat, men hon fick i alla fall välja barnets genetiska egenskaper.


Dokusåpa

I dag fick jag en dokusåpaförfrågan.

Vill du få chansen att vara en av de 8 huvudpersonerna i vårt nya tv-program? Vi söker dig som är singel och har glimten i ögat. Du är utåtriktad och gillar att dejta. Du har höga krav på både utseende och personlighet och är väldigt kräsen när det gäller dina dejter! Vill du dela med dig av ditt liv och gillar att stå i centrum?

 

Nej tack, det vill jag verkligen inte. Men om någon annan vill så kan ni skriva en kort beskrivning om er själva, bifoga en bild och maila till [email protected].


Malena Ernman

Malena Ernmans konsert i kväll var vacker. Alldeles för vacker för en fotografs smak. Det var ju helt omöjligt att plåta utan att det hördes. Musiken var så tyst, så tyst. Jag hade till och med blivit varnad av värdinnan innan jag gick in.

- Det här är en tyst konsert, sa hon.

- Åh nej, svarade jag.

Ändå stod jag och väntade ett bra tag på att hon skulle sjunga högre och att musikerna skulle spela på lite mera, men nej det hade de inga planer på. Jag fick ta några enstaka bilder de få gånger hon tog i lite mer och jag skämdes varje gång.


Helgen

I går var det fest. Vi var ett gäng grundskoletjejer som gick ut tillsammans. Först drack vi drinkar hemma hos Jennie som bor ca 20 meter från Brända Bocken dit vi sedan gick och åt. Ingen av oss behövde väl egentligen vin till maten men det tog vi i alla fall. Vi åt väldigt snabbt och skyndade oss därefter tillbaka till Jennie. Hon hade ju trots allt haft fredagsmys och stått och övat på att göra drinkar till oss. Efter ett tag märkte jag att mina citat började rulla upp på facebook. Jag tyckte att det lät bra när jag sa dem men det var annat att få dem upprepade, så när vi gick vidare till Heart Break tog jag det mogna beslutet att övergå till vatten.

 

Brolin-kopian kom över i dag med. Han verkar ha skaffat sig en vana. På söndagarna ska han låna min dator för att jobba på sina internetflirtar samtidigt som han tittar på Landet runt. Till det vill han ha smörgåsar och O'boy. Han tog med sig en tidning till mig så att jag skulle ha någonting att göra medan han kämpade på. Sedan förra söndagen har han varit på två dejter. Den ena tjejen spillde han te på innan han var tvungen att skynda hem för att spela innebandy. Den andra fick han med sig hem till lägenheten. Han gillade inte riktigt hennes värderingar.

”Hon vill ha ett förhållande som ska räcka hela livet men så orkar inte jag hålla på.”


Massage

Brolin-kopian ringde och ville umgås i går för han hade tagit en semesterdag. Först åt vi på en kinarestaurang och där kom vi på att vi skulle lyxa lite till så vi fortsatte Asientemat och gick på thaimassage. När vi kom in påpekade jag direkt att jag ville ha ett eget rum. Massörerna verkade i och med det få problem så jag gick med på att dela med Brolin men med ett skynke mellan sängarna.

- Vi är inte ihop än, förtydligade han.

 

I går efter massagen blev jag lite trött. Jag som skulle plåta brynäsaren Johan Larsson på kvällen efter matchen fick kaffe av en snäll funktionär och spelarna delade med sig av sin ammoniakburk. Två gånger fick jag den under näsan och det gick inte låta bli att rycka till av det där obehagliga medlet. Tyvärr förlorade Brynäs mot Färjestad och det blev i och med det lite svårt att få Johan att le på bild. Dessutom var det fulla damer som inte kunde låta oss vara ifred så han fick stå ut med en del kommentarer från dem. Vad var det då värt att jag sniffat ammoniak och att Johan ställt upp som modell trots förlustmatchen? Jo, det var inte värt någonting alls för i tidningen var det en glad arkivbild på honom när han jublar efter mål.

 

I dag är jag för övrigt så stel i kroppen att jag skulle behöva massage på grund av massagen.


Österbybruk

I dag har jag varit i Österbybruk på jobb. Det var verkligen ett gulligt samhälle med små affärer och små gulliga hus. De har tydligen ett välkänt bageri där också. Enligt byborna så vallfärdar det folk dit från hela landet. De flesta kommer för att köpa en påse frysta bullar för 130 kronor. Jag ville inte missa denna påse så jag köpte en jag med. Mamma har namnsdag två dagar i rad nu så hon fick den. Men själv har jag inte tid att fira med bullar för jag ska på femkamp med Borgarskolans medielärare. Vi ska hålla till på Interpool och jag har för avsikt att vinna alltihopa. Det hade kanske varit passande att lägga ut en bild på de söta husen nu eller möjligen på bullpåsen, men bageriets gröna monster var gulligare så jag väljer dem istället.


Vinterdäck på

Nu sitter vinterdäcken på bilen. Det gick nästan lika fort som ett depåstopp. Jag stod utanför verkstaden och pratade i telefonen när ägaren kom ut, tog nyklarna ur min hand och sa:

- Jag kör in bilen så kan du prata vidare.

Tre killar hjälptes åt att byta och det hela var över innan jag hann lägga på. Mycket bra.


Lunch på Läkerol

Anders Sundin och jag lunchade i dag. Han skulle bara titta på Brynästräningen först och efter det skulle han intervjua Tommy Jonsson och Calle Järnkrok. Jag hann bli riktigt hungrig innan vi gick upp till restaurangen. Salladsbuffén var stor, god och fräsch och tur var väl det för maten bestod av potatis, sås, bruna bönor och fläsk. Jag hoppade fläsket eftersom jag inte tycker att dött är gött, men bruna bönor tog jag ändå. När jag stod och öste upp kom Wille Löfqvist och drog undan tallriken för mig. Han hade hoppats att jag skulle sleva ut bruna bönor över hela bordet, men jag hann se honom i periferin så det blev inget kladd. En av spelarna tog för övrigt i hand och hälsade på Arbetarbladets reporter när vi stod nere vid sargen och då blev det tydligen lite kletigt. Reportern torkade genast sin hand på sina byxor med kommentaren: ”Du var lite svettig”.

Vid ingången till restaurangen finns en handspritsburk som jag noterade att spelarna var duktiga att använda, så några lortgrisar verkar de ändå inte vara.


Krita

I lördags när jag var på Interpool satt jag placerad så att jag såg Södergrillen rakt fram. Till slut var jag bara tvungen att gå över och köpa en vegetarisk burgare. Tobbe behövde snus så han följde med. Före oss var det en kille som ville handla på krita till sig själv och sin tjej. Han starkaste argument var: ”Det är lugnt, jag är inte från stan”. Konstigt nog var det när han sa just det som kioskägaren började tillaga hans mat.


Plugglördag

Tanken var att jag skulle plugga flygteori hela kvällen, men så hörde Tobbe av sig och berättade att han kommer på ett spontanbesök till Gävle. Med tanke på att Tobbe är pilot är det ganska nära min ursprungsplan i alla fall. Jag tar helt enkelt och frågar honom om det jag inte förstår mellan drinkdrickandet på puben.


Förlovning

I dag 111111-dagen till ära förlovade sig två av mina vänner. De gjorde det på en motorcykel och jag tog bilder på dem efteråt. Tjejen tatuerade in killens namn och killen gav tjejen en BMW cab. Själv gick jag heller inte lottlös. De tog BMWn till Stockholm för att fira vidare där och kvar hemma med mig blev motorcykeln. Jag tror att den heter Night Rod Special och jag får ha den hela helgen.


Kassa landningar

Dagens jobb är klart. Jag plåtade ett porträtt och det hela var över på några minuter, så det finns inte mycket att blogga om det.

I morse var jag ute och flög. Jag försökte förhandla om tiden med läraren, men sedan vek jag ner mig och gick med på att flyga klockan 09.00. Jag gjorde 13 landningar varav ingen klockren. Med tanke på att vädret och flygförhållandena var perfekta har jag egentligen ingenting att skylla på, men jag gör ett försök ändå… Det var tidigt på morgonen, jag hade inte druckit kaffe och det var ett nytt plan. Men det bästa är ändå att glömma bort den lektionen. Så NU är det förträngt!


Träning

För några månader sedan såg en kille från gymmet mig gå in i en godisaffär. Han ropade över torget:

- You have a great body. Don't mess it up!

Jag borde kanske inte gått in, för sist jag plåtade Brynäs stoppade en av vakterna mig.

- Jag har inte sett dig på gymmet på ett tag?

- Jag går inte dit längre.

- Du börjar bli fet!

I kväll ska jag i alla fall gå dit igen. Jag vet inte om jag bara ska dricka en kopp kaffe eller om jag kan förmå kroppen att lyfta några hantlar.


Dennes

Brolin-kopian kom över i går. Han har tydligen ingen dator hemma och han måste hålla alla sina nätdejter varma, så han kom över för att låna min. Jag satt och tittade lite när han skrev. Han försökte dölja att han gått en promenad med mig.

”I dag har jag gått en härlig promenad med en kompis och dennes hundar.”

- Dennes? Du tror inte att hon du skriver till förstår att dennes är en tjej?

Men det trodde han inte.

I dag kollade jag läget om han fått något svar.

- Nej för fan, inte från någon av dom.


Stolt

I går var jag och Lisa på releasefesten för Gabriel och Maries bok "Stolt" där 20 kulturpersonligheter från Gävleborg blivit intervjuade.

Festen var på Spegeln och några ur boken var där och gjorde små korta uppträdanden.

Sofia Rapp Johansson verkade först tycka att hon inte var så bra på scenen, men vi i publiken var väldigt nöjda. Regina Lund, Per Persson och John Lindberg var också riktigt bra.

Det var långa pauser så att man skulle hinna mingla ordentligt. Marie och Gabriel kan både vara stolta för sin bok och för en lyckad fest. Jag kan också vara stolt för jag pratade med Jacob Gordin och Anders Sundin som spelar i "Gordin International Allstars" och de kom med en fin överraskning till mig.

- Vi sätter inte ens upp våra familjemedlemmar på gästlistan när vi spelar, den enda vi sätter upp är dig Pernilla. Du har en stående plats på den listan på alla våra spelningar framöver.


Ny Jönssonligakupp på g

För allmän kännedom så såg jag Dynamit-Harry (Björn Gustafson) utanför Coop Nära i Kungsgården i dag. Jag och reportern satt och fikade på parkeringen för vi var lite tidiga inför ett jobb. Vi noterade att han verkade ha en plan. Först skruvade han låss tackräcket och la ner det i bakluckan, sedan gick han och hämtade två plastbyttor innan han fortsatte in i affären. Nåt var onekligen på gång. Doris såg vi dock inte till.


Finbesök

I morgon får jag finbesök. Först kommer reportern Annika och ska göra ett jobb med mig och sedan kommer reportern Lisa. Båda är riktiga stjärnreportrar. Fast Lisa och jag ska inte jobba utan festa. Hon är grym på det också. Morgondagen till ära har jag tvättat bilen. Allt för att de ska få åka rent och fint. Det bästa med att jag tvättade bilden var att jag hittade en klänning i bakluckan. Den har jag saknat ett bra tag och den kommer väl till pass i helgen. Jag ser fram emot i morgon så mycket att jag måste gå och lägga mig nu.


Bästa affärskvinna

Nu har jag röstat på min vän Julia Kalthoff som bästa affärskvinna. Hon är vd på yxföretaget Wetterlings.

http://affarer.cc/foretag/affarskvinnor

 

Brolin-kopian ringde och undrade vad jag håller på med och jag berättade att jag skulle blogga om det.

- Jag har redan röstat på henne från alla datorer på jobbet, sa han.

- Varför ska man rösta på henne? Vad ska jag skriva?

- Hon är jävligt grym bara, men det kan man ju inte skriva.

 

Fast det kan man väl, så jag skriver det. Hon är jävligt grym!

 

Hon var nyligen med i Nöjesmix och där berättade hon att det finns trådar om henne på ett yxnördsforum i USA. I den ena tråden debatteras det om hon är bra för Wetterlings och i den andra huruvida hon är snygg eller inte.

 

Jag har svaret på båda. Med tanke på att omsättningen gått upp med 30 procent så är hon absolut bra och snygg är hon verkligen.


Barnvakt

Nu har jag varit barnvakt åt Hugo, 4, och Lova, 6. Efter att vi ritat, pysslat spöken, spelat fotboll, grävt med grävmaskinen, byggt stenhus, ätit fruktsallad och haft disco, passade jag på att svara på ett sms. Mitt beteende ogillades direkt.

- Du kom faktiskt hit för att leka och inte hålla på med det där! sa Hugo bestämt.

Annars tycker jag att jag lekte rätt bra. Lova verkade till och med tycka att jag svävade i väg lite för mycket. När vi skulle bygga stenhus berättade jag om mitt.

- Mitt hus ligger vid havet och jag har köpt en ny motorcykel som står där och sedan när jag har bott i huset ett tag kanske en kille ska flytta in.

- Men nu leker du bara! påpekade Lova