Flyg, hotell, Modo och bandvagnar

På flyget upp till Luleå hamnade jag bredvid Arbetarbladets nyhetschef Ulla som skulle på kurs. Vi bodde på samma hotell. Dagen efter checkade jag in på ett hotell i Örnsköldsvik och där var det också folk från Arbetarbladet som skulle ha ett möte.

 

Jag fotograferade en Modospelare och precis när jag var färdig kom jag på att en vän till mig håller på dem och att han nyligen flyttat tillbaka till sin barndomsstad. När han bodde i Gävle jobbade jag hårt för att han skulle hålla på Brynäs och efter att han festat med spelarna hamnade Gävlelaget som en stark tvåa.

 

Jag messade honom att jag var i arenan och han ringde upp direkt och sa att han bara var några minuter bort så han kom förbi och gick en promenad längs vattnet med mig.

- Du håller på Brynäs fortfarande va?

- De ligger mig fortfarande varmt om hjärtat men du måste förstå att Brynäs slog ut Modo en gång.

- Och du måste förstå att du måste komma över det.

 

På flyget hem hamnade jag bredvid en kille som konstruerar bandvagnar. Han verkade inte bli besvärad av att jag var så nyfiken så jag frågade ut honom en massa om det. En liten bandvagn kostar 10 miljoner och en stor kostar över 30. Alla bandvagnar är gröna förutom en som är gråspräcklig. Den är stadskamouflerad. På företaget jobbar cirka 800 personer. Han själv pendlar till Örnsköldsvik och har där en liten lägenhet i centrum. Varannan vecka kommer en städerska och städar den. Bandvagnsföretaget betalar. Det var ingenting han förhandlade fram utan det var företaget som erbjöd honom det. Han tackade ja till det erbjudandet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback