Aftonbladet Söndag

I gårdagens Söndagsbilaga har jag med två reportage. Ett handlar om Carola som haft djupa depressioner större delen av sitt liv. En utredning visade att hon är bipolär och nu får hon hjälp och mår mycket bättre. Förut kände hon det som om någon sköt negativa tankar på henne med ett paintball-gevär, men nu kan hon sålla bort katastroftankarna och det är mycket tack vara sin hund Flugis.  
 
Det andra reportaget handlar om Annika Östberg som gick in i fängelset som en ung kvinna och kom ut 28 år senare. I många år höll drömmen om Sverige henne uppe. Att äga ett eget hem, en husbil och en hund. Jag träffade henne i hennes hus, där husbilen stod på tomten och hunden Tasha sprang omkring och viftade på svansen. 


Söndagstur

I går åkte jag fram och tillbaka till Stockholm för att låta en doktor titta in i mina öron och checka min syn. Blodtrycket och hjärtat kollades också samt att jag fick lämna ett urin- och blodprov. Jag tycker inte att det verkar vara svåra, märkvärdiga saker att utföra om man är doktor men ändå är det ytterst få i landet som får göra den där kollen. Det var därför jag fick åka hela vägen till huvudstaden. Nu har jag i alla fall fått ett förlängt medicinskt intyg och kan flyga vidare, vilket jag gjorde i dag. Jag landade 13 gånger och flög runt på en liten söndagstur. 

 

Grattis Kattis!

Grattis Kattis som fyller år! Vi har gått ettan till nian plus gymnasiet ihop. Vi bor även grannar och jobbar tillsammans då och då. Kattis brukar följa med när jag går ut med mina hundar och en av vovvarna har en hälsningsprocess som går ut på att hon hoppar upp och biter Kattis i handen. I dag firade vi med lunch på födelsedagsbarnets favoritrestaurang Silvanum. Kattis är smart och det är inte så konstigt för hon tränar en hel del. Hon brukar till exempel jobba på att bli effektiv och ta snabba beslut. Då lägger hon fram en massa godisar och så skyndar hon sig att välja i vilken ordning de ska ätas upp.
 

Storsjöodjuret

Innan jag åkte till Östersund på jobb i dag läste jag om storsjöodjuret på internet. ”För länge, länge sedan stod två troll, Jata och Kata, på Storsjöns strand och kokade något i var sin kittel. De kokade och spädde, dagar, veckor och år. De visste inte vad som skulle bli av brygden utan undrade mycket. En afton hördes ett underligt läte ur den enas kittel. Det kved, stönade och skrek och sedan kom en stark knall. Ett underligt djur med svart ormkropp och katthuvud hoppade ur kitteln och försvann i sjön. Odjuret trivdes i sjön, växte oerhört och väckte fasa bland människor då det visade sig. Till sist nådde det runt Frösön och kunde bita sig själv i svansen.”

Jag och reportern åt lunch på Frösön och vi åkte även upp till utsiktstornet men det var stängt så vi kunde inte spana ordentligt. 
 
 

Bissen

 

Två hundar till

Det är väldigt ovanligt att mina hundar ligger så här nära varandra utan att ryka ihop så därför får de lite uppmärksamhet nu. Bra där Minja och Alice. 
 

Hund ♥ Nalle

I dag gjorde jag ett jobb hemma hos den här björnälskande hunden. Han släpade runt på sin nalle hela tiden. Till och med när hunden blev trött och somnade höll han kvar gosedjuret i munnen. Bara en gång släppte han taget och det var när han lurades och låtsades vilja sitta i knä. Så fort jag tog upp honom hoppade han vidare upp på bordet och skyndade runt där för att se efter om det fanns någonting av värde. 
 

Jobbturné

Nu har jag varit på en tvådagars jobbturné. Jag plåtade bland annat inne på det här roliga stället. 
 

Firande av SAIK

SAIK firades i Sandviken i går. Jag fotograferade festligheterna åt Arbetarbladet. 
 

Grattis SAIK!

TT gav mig det roliga jobbet att få se SAIK ta SM-guld. Magnus Muhrén avslutade sin karriär med att göra sitt 700:e SAIK-mål. Det här blev hans femte SM-guld. 
 

Bandyfinal

Elis Johansson spelade sin första SM-final på sjöis 1949. I morgon ska han medverka i Legendernas match som spelas före herrfinalen. När jag var i Edsbyn och plåtade honom provade han sina skridskor och sin hjälm. Sist han åkte var han 80 år, nu är han 90. Här är reportaget i Aftonbladet.
 

Tack!

Det blev en snabbvisit till Stockholm i går. Jag var där och fotograferade sexologen. Efter det träffade jag Hanna och hennes gulliga dotter som är två år. Dottern härmar ofta sin mamma. Hon brukar bland annat öppna kylskåpsdörren och säga ”hmmmmm” precis så som Hanna gör när hon funderar på vad de ska äta. Själv kan jag äta choklad nu för jag åkte tillbaka till Gävle igen för att fotografera en familj från Irak. Pappan i familjen fyllde mina fickor med silver och guldfärgade chokladgodisar. De är riktigt goda.  
 
 

X-Shine

Min ena hund tycker det är lustiga huset att åka genom biltvätten och den andra tycker det är spöktåget. Den ängsliga av dem ska sitta i knä när borstarna kommer. Efter tvätten åkte jag till Edsbyn för att fotografera en bandyspelare och på vägen dit stänkte det åter upp smuts på sidorna. Jag försöker att ignorera det. 
 

Brynäs-Luleå 3-1


Snögubbe

Finns det ingen snö och man vill ha en snögubbe kan man göra en av höbalar. Den här tjusiga hittade jag i dag när jag var på jobb utanför Söderhamn.


SAIK-Villa Lidköping 8-7

Magnus Muhrén gjorde sin sista hemmamatch och Christoffer Edlund gjorde det avgörande målet. Det var spännande och roligt. Nu är SAIK i SM-final för fjärde året i rad. 
 

Sexleksaker

En reporter ringde och vill att jag ska komma till Stockholm och jobba. Där ska jag plåta en sexolog och sexleksaker. Reportern tycker det är ett passande jobb för mig eftersom jag är oblyg. Tidigare när jag också gjorde ett reportage om sexleksaker och var i en sådan affär bad jag killen som jobbade där om hjälp. Jag gick vid hyllorna och frågade och frågade och frågade. Vad är det här? Hur använder man den? Vad är populärast? Jag tyckte att jag ställde vanliga relevanta frågor, men när jag tittade upp såg jag att killen var helt knallröd i ansiktet. 


Glitterskor

I dag tog jag min årliga aktieutdelning och åkte raka vägen till skoaffären där jag köpte ett par klackskor med glitter och bling. Jag har ställt dem på en hylla i väntan på sommaren. Jag köpte även en färgglad tröja som jag ska ha på mig i morgon när jag jobbar i Söderhamn. I Söderhamn brukar jag för övrigt också hitta skor som jag vill ha, så vi får se om klackisarna får ett par kompisar redan i morgon. 
 
 
 
 

Lördagsgodis

Winston var på besök i dag. Han gick iväg och ordnade eget lördagsgodis. Först klev han upp på en stol för att se om det fanns någonting av värde på bordet och det gjorde det, så han kom tillbaka med kinder som en hamster och en chipspåse i näven. Han åt och åt och när chipsen var slut kom betyget.

– Gott!