Gefle-Häcken 2-0

Bra start på helgen.
 
 

Olika jobb

För en liten stund sedan ringde jag en mamma och berättade att hennes dotter ska få en önskan uppfylld av Min Stora Dag. Nästa vecka ska jag åka dit för att berätta det även för dottern. Hon får önska sig vad hon vill och jag ska sedan hjälpa henne få sin önskan uppfylld. Det är helt fantastiskt att få hjälpa till med det.

 

Ett jobb som nu är i tidningen handlar också om en önskan. Det är Elias som vill gifta sig med sin sambo Lotta. Ung cancer ska nu hjälpa dem med det. Här är deras blogg. 

 

Här har jag träffat Shaushone som är uppväxt i ett indianreservat. Hon kämpar också för att bli frisk från cancer samtidigt som hon tävlar i styrkelyft. 

 
Två andra som jag träffat är Shinda och hennes dotter som flytt från kriget i Syrien. 
 
 
Jag har även träffat Sebastian som föddes som tjej men som nu är en glad kille.
 

Matakuten

Lasse Wennman var arbetslös när han startade den ideella hjälpverksamheten Matakuten. Varje dag delar han ut bröd och mat från olika butiker och bagerier till hundratals behövande. 

"Varje gång jag ser hopp och tacksamhet i en människas ögon känner jag att det jag gör är viktigt." Här är reportaget i Aftonbladet. 

 

Svensk Damtidning

I nya numret av Svensk Damtidning har jag fotograferat Molly Nutley och Lars Krantz och i går var jag i Stockholm för att fotografera en författare. Jag gillar den tidningen och jag har roligt nog fått en prenumeration på den, men plötsligt slutade tidningarna komma. Det visade sig vara mamma som rivit bort SD-lappen som tidningsbudet satt på brevlådan för att veta att jag har den tidningen. Mamma trodde någon satt dit ett märke från Sverigedemokraterna. Nu har tidningsbudet satt dit en ny klisterlapp och denna gång har han skrivit SDM.  

 


Gavlevallen

Gavlevallen är invigd. Journalisterna Martin, Magnus och Linus sitter på bästa plats - nämligen bredvid mig. 
"Fy fan vad egoistiskt skrivet", säger Martin. 
"Ska du inte skriva att det är Gefle som spelar mot Sundsvall?"
"Vi är inne i 26:e matchminuten och du har inte fått ut det där inlägget än. Jag tycker det är beklämmande."
 

CH

I dag är det 10 år sedan CH branden. Jag fotograferade den åt TT (Scanpix) och jag vet att mina bilder bland annat var med i en tidning i Chile. När brandmännen åkte upp med kranen förbi balkongen jag stod på lyfte de på sina hjälmar och hälsade. Jag fotograferade även en polis som sprungit runt och knackat på hos alla. Han berättade att han tyckte masken var otäck och att det var svårt att andas så han provade att ta av den, men då blev det ännu värre. Han bidrog till att alla människor klarade sig.  

 


ostar

Fina-Lina kan även kallas Ost-Lina. Hon är på besök från Göteborg. Vi gjorde två jobb i dag och blev bjudna på mat två gånger hemma hos hennes mamma. Till lunch fick vi lyxig sallad med lax, ägg, räkor och såser och till middag blev det pizza med fyra sorters ost. Lina tar ost på allvar. Hon åker över till Schweiz då och då för att fylla på ostförrådet och hon tar med egna ostar när hon går till pizzerian. På dagens pizza var det vanlig pizzaost, brie, parmesan och raclette. Mycket gott! Det bidrog till att jag fick helgkänsla trots att jag ska gå och lägga mig snart. I morgon ska jag upp tidigare än tuppen för att åka till Östersund på jobb. 

 


Gasta

Ibland gör jag riktigt roliga jobb. Som igår till exempel när jag plåtade stand up på Gasta. Martin Lagos var huvudartisten och MC var Gerda Bylund. Alla var bra så jag behövde inte göra som en stor finsk man gjorde på en annan stand up. Mannen satt i publiken och tyckte att komikerna skulle snäppa upp sig. Han slog näven i bordet och gormade med finsk brytning: ROLIGARE!

 

Imorse var jag till Borlänge och fotograferade en gullig hund. Det var roligt det med men på ett annat sätt. 

 


Året Runt

I nya numret av Året Runt har jag träffat Dramatens stora stjärna Marie Göranzon.

 

Jag har också träffat Valbostjärnan Lena som tidigare kallats Hell Queen. Lena blev blixtförälskad i en cirkusartist och lämnade Sverige för att åka runt i Europa. Hon stod på ett biltak samtidigt som två andra bilar körde slalom. Det hela slutade med en krasch. Även kärleken tog slut, men Lena är glad ändå.

 

Apropå Året Runt så har det enligt facebook nu gått två året runt sedan jag tog mitt mörkercert. Det var bra att jag gjorde det, för det är otroligt mysigt att flyga i skymningen. 

 


måndag

Jag började dagen med att göra ett jobb i Sandviken och därefter åkte jag till frivården för att träffa en kille som jag ska bli övervakare åt. Han verkar vilja sluta med de där kriminella sysslorna så det känns lovande. Jag stör mig fortfarande på att frivården låter oss ideellarbetare sitta ute i väntrummet tillsammans med busarna som ibland är aggressiva medan lönearbetarna sitter tryggt bakom låsta dörrar. (Fast de jag är övervakare åt är inte aggressiva.)

 

När jag kom hem låg ett mail från flygklubben och väntade. Det var bilbingolistan som kommit. Jag hoppades att jag var bortglömd men inte då, jag stod med på två ställen. 1 och 29 juni ska jag vara bilbingovärdinna i Storvik. Den festliga tillställningen börjar 18.30 så skriv in det i kalendern redan nu.


Helgen

Helgen har varit bra. Det var drag på pensionärsgalan i Örnsköldsvik. Andreas Weise var huvudartisten på kvällen och han var både trevlig och grym på scenen. Några av mina vänner har påpekat att den galan passar mig eftersom jag är som en liten pensionär. Jag går ytterst sällan ut och festar och dessutom tycker jag att det räcker med en aktivitet om dagen. På lördagen gjorde jag i alla fall två sysslor. Först roade jag mig på Alborgen. Det var gulliga Ulli som tog med mig dit. Vi lekte runt i tre timmar och försökte klara alla uppdrag i cellerna. Det var riktigt roligt. På kvällen var det också roligt när Gefle vann över Helsingborg. Den matchen såg jag hemma hos Mats som bjöd på popcorn. Det var stort. I vanliga fall brukar jag bara få bubbelvatten men nu hade han kostat på. I och för sig hade han istället dragit in bubbelvattnet så jag fick äta popcorn i lagom mängd för att inte bli törstig. 


Trevlig helg

Det är mycket jobb och lite blogga just nu. I veckan har jag bland annat träffat en före detta alkoholist och tablettmissbrukare, en person som skänker mat till fattiga, guldbröllopsfirare, en person som levt med tvångstankar och en som blivit utsatt för sexism och nätmobbning. I kväll ska jag gå på pensionärsgala i Örnsköldsvik. 


Gefle-Göteborg 0-0

Sista matchen på Strömvallen spelades på valborg så jag fick ställa in mitt firande i Uppsala i år för att fotografera den.

 

Polisen bakom mig stod och kommenterade hur jag fotograferade:

– Varför fotograferar du den spelaren? Du ska ju fotografera den andra. Varför fotograferar du honom? Det är fel, du ska fotografera killen framför.

Han ville visa hur han har det i sitt jobb.

 

På söndag ska jag se Gefle igen. Då fyller Min Stora Dag en hel buss och åker till Stockholm för att se Djurgården-Gefle. Barn från Stockholmssjukhusen kommer också. Totalt blir vi 209 personer.