Snorunge och gullunge

Robin tog en två år yngre kille och kastade ner honom i backen i dag på GD/GIF-olympiaden. Jag visste först inte vem jag skulle gå fram till, men eftersom två andra vuxna gick förbi den gråtande killen som låg på backen valde jag att gå fram till honom. När han rest på sig igen såg jag ordentligt fram emot att ge snorungen en redig utskällning, men då var han borta.


Jesper var bra mycket charmigare än Robin. Han satt bredvid mig när jag fikade och vi började prata.

- Min proffsgren är kula, sa han.

Jesper berättade att han är nio år, men påpekade som de flesta barn att han ska fylla tio. Många barn på GD/GIF var väldigt pigga på att berätta hur gamla de ska bli nästa gång de fyller. Jesper ska i alla fall inte ha något tioårskalas, för han är nämligen i Värmland då.


Olympiad

GD/GIF-olympiaden firade 30 år i dag. (Och i morgon och på tisdag)
En massa barn från klass 3-6 hoppade längd, sprang 60 meter, stötte kula och sprang tränglöpning. Jag var där i strålande sol och fotograferade det hela.

Det är riktigt roligt och tacksamt att fotografera barn. De vill alltid vara med på bild och de hittar alltid på en massa roliga saker. Men många föräldrar suckar åt den här tillställningen. De måste lägga en hel helg på att stå och låtsas vara intresserade av sina barns små skutt. 

Skimning

I dag plåtade jag min kollega Andreas som fått sitt kort skimmat.
Jag skulle plåta honom vid automaten, men först fick vi vänta på en dam som skulle ta ut pengar. Hon fick ett felmeddelande och då var Andreas snabb fram.
- Nu har de skimmat ditt kort!
- Vad betyder det?
- De kommer att ta alla dina pengar!
Damen såg förskräckt ut och Andreas försökte inte lugna henne.

Nazist och Nasse

En av mina vänner är jude.
Han har döpt sin gris till Nasse.
Det är en gullig nasse.
En annan nazze hade klistrat ett klistermärke på min bil i dag.
Jag fick hjälp av en utlänning att ta bort det.
Han var som den första nassen.

Sandviken

Jag har gjort flera fotojobb i Sandviken i dag.
En kollega till mig brukar köra en omväg för att slippa åka igenom den staden.
- Varenda minut i Sandviken tär på kroppen, säger han.
Jag håller inte med. Sandviken är en mysig stad. Dessutom kommer min bedårande hund därifrån.

Bra väder är inget väder

I kväll hade jag en meteorologilektion. Lite trött och okoncentrerad var jag allt, men jag lärde mig i alla fall att om det är helt molnfritt, solen skiner och vinden står still så har vi inget väder.

Väder är nämligen nederbörd och vind. Eventuellt är väder någonting mer, men det kommer jag inte ihåg i så fall. Men det vi kallar bra väder är i alla fall inte något väder.

Jag gillar mina kurskamrater. Vi backar upp varandra bra. Om någon tröttar till sig ett tag och smyg-facebookar eller någonting rycker de andra in och ställer flera frågor och pratar mera.

Gefle-AIK 1-0

Det var en väldigt trevlig match. Gefle vann, mitt favoritlag nr 2 var där, solen sken, smörgåsen var perfekt och snälla TT-Jimmy och Erik hjälpte mig med spelarnamn efter matchen. Det kunde inte bli bättre. Men jag glömde tyvärr åter igen att ställa tillbaka stolen efter mig. Sorry press-Lasse. Nästa gång ska jag verkligen komma i håg den där rackarn. 

Adulacíon de Iván Óbolo

Hola y bienvenido a Gävle mañana, Iván Óbolo!
Entre todos jugadores de allsvenskan, tú eres el favorito mio.
Me diste a las flores bonitas después un partido y tambíen me parece tu estás muy bien.
Espero que Gefle gana, pero también espero que hagas muchos goles.
Y despúes cada gol querria que des grita de júbilo hacia mi camera.
Me voy a tomar las fotas bonitas de tú. Nos vemos mañana.

Danskurs nästa

Det var roligt att dansa styrdans. Först var vi nervösa och stod på behörigt avstånd. Sedan ringde vi dit Brolin-kopian så att vi hade någon att öva på och efter det vågade vi dansa med okända. Jag var kass, men hade riktigt roligt i alla fall. I höst vill vi till och med börja på danskurs.

Styrdans

Annelie tycker att hon och jag ska ut och dansa styrdans i kväll. Ingen av oss brukar göra det, men det ska nog gå bra. Det enda lilla luriga med den här tillställningen är att det är nyktert. Vad betyder det tro? Att de inte har utskänkningstillstånd, så att man måste dricka lite hemma och sedan ta med en liten fickplunta? Eller att det är IOGT som står där med en alkoholmätare vid ingången? Vi får väl se hur vi tolkar det där med nyktert.

Stryptag på festen

Britt ringde i dag och frågade om jag tog stryptag på henne i går. Hon hade tydligen promenerat på stranden i dag och plötsligt dök det minnet upp. Det var ingen större idé att förneka det hela eftersom cirka hundra personer såg att jag gjorde det.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mitt beteende, men jag tyckte nog att Britt fick alldeles för mycket uppmärksamhet och jag hamnade i skymundan. När Britt väl kommit i gång som konferencier verkade hon inte alls ha några planer på att låta mig säga någonting. Tillslut kokade det liksom över.

Min uppgift fick i stället bli att stå och hålla ett stativ med en discokula som skulle hänga över hennes huvud. Jag passade på att slå på henne lite med kulan. Jenny ryckte in och tog över stativet och jag fick i stället hålla i lampan som vi skulle lysa på kulan med. Då försöka jag att blända henne lite, så även den sysslan togs ifrån mig. Det var då jag tog ett stryptag på henne och drog henne lite fram och tillbaka. Men inte gav Britt upp för det. Hon glänste vidare och vägrade att sluta prata.

Onsdag

I dag hade jag ett långt möte på kriminalvården. En person har problem med vänner som missbrukar droger. Det är dyrt att knarka så de lurar varandra hejvilt på pengar och tar saker ur varandras väskor. Det är inte några pålitliga och fina vänner.

Själv kan jag då inte klaga alls på mina kompisar. I morse när jag var ute och gick med mina vovvar hörde foto-Catta av sig och undrade om jag vill ha skjuts till festen. Hon är så söt och har tagit på sig rollen som taxichaufför i kväll. Jag ska nog ge henne en guldstjärna.

Britt ska också få en guldstjärna om hon låter bli att lämna över micken till mig i kväll. Hon skriver att hon har ett problem:
Om jag ska prata kan det lätt misstolkas. Te x så samlar sig saliven i munnen när jag blir nervös och då sluddrar jag. Då kan gästerna tro att jag är full. Och när jag då ser deras misstro i ögonen kanske jag börjar sjunga eller dra en rolig historia. Det kan jag också göra när jag är nervös. "För att lätta upp stämningen." Och då tror dom väl att jag är jättefull.

Då kan jag ta fram ännu ett litet citat från Brolin-kopian: Vad gör dääääääää rå? De får väl helt enkelt tro att du är ap-rak. Du får bjuda på det Britt.

Lokaltidningsfest

Lokaltidningsfolket brukar festa dag före röd dag eftersom det inte kommer ut någon tidning då. I morgon är just en sådan dag och vi ska festa på Engeltofta.

Facebookmeddelande från Britt:
Vill du inte vara med i festkommittén eller vill du?
Vi kan räkna med dej va? Men vi blir inte arga om du inte vill.
Kanske dom andra, men jag ska snacka med dom.

Jag kunde tyvärr inte komma på festplaneringsmötet, men jag ser i Britts blogg att jag blev framröstad som konferencier. Festen är liksom i morgon. När tänkte Britt berätta det här för mig?  

Kalaspuffar

Nu är jag hemma från jobbet och får äntligen äta min mindre nyttiga men goda nattmat. Nämligen kalaspuffar, jordgubbssylt och mjölk. Den här stunden har jag längtat efter hela dagen. Som Brolin-kopian brukar säga… Myyyyyyyyyyyyyyyyyys!
I och för sig säger han ordet spruuuuuuuuut oftare ändå, men det passar ju inte in här.

Gulliga vänner

När jag var yngre var mitt stora intresse hästar. Jag tävlade lite hoppning, men mest dressyr. Min älskling hette Lilla Blå. Han hade knallblå ögon och kastade av nästan alla som red på honom. I boxen lutade han sig ofta mot väggen så att man hamnade i kläm och där fick man sitta ett bra tag innan han flyttade sig. När man öppnade boxdörren tokrusade han ut för att hinna fram och ta några tuggor ur havrevagnen. Han var en riktig gobit.

I går träffades 10 tjejer från stalltiden. Hemma hos Elin började vi med en presentation för att uppdatera oss om vad alla gjort de senaste 10-15 åren. Vi pratade massor, så vi fick ringa och skjuta på bordsreservationen som vi gjort och trots det kom vi för sent i alla fall. När vi ätit färdigt gick vi ut och dansade. Det var väldigt roligt att träffa alla igen, så det här ska bli till en årlig vana.

Det enda lite tråkiga med den här kvällen var att TT-Jimmy som flyttat härifrån var hemma i helgen. Han, Annelie och Brolin-kopian visste att jag var ute och dansade så de ställde sig utanför krogen vid stängning för att de tänkte att vi skulle gå tillsammans hem. Det var verkligen gulligt gjort, men tyvärr hade jag gått tidigare för att svulla på mc Donalds.

I dag träffade jag i alla fall TT-Jimmy en snabbis på fotbollen där Gefle vann över Brommapojkarna. Han hjälpte mig som vanligt med spelarnamnen. Han är rätt bra på det, men framförallt är han en riktig språkbegåvning. Jag kände där på fotbollen att jag saknar den där språkrättar-tönten en hel del, så jag tycker att han ska flytta tillbaka hem. Jag kände även att jag saknat mina stallvänner, så även dem vill jag träffa oftare.

SMS-hjälp

I går hade Brolin-kopian sin telefon i min väska. Mycket av min värdefulla tid gick åt till att svara på alla hans inkommande sms. Jag tänkte att han på så vis kunde få festa på i lugn och ro, medan sekreteraren fick göra slitgörat. Vad fick jag då för att jag ställde upp på det här? Ja, inga stående ovationer i alla fall. Det kan jag då konstatera.

I dag kom han förbi och följde med ut med mina hundar. När vi kom tillbaka tänkte jag att jag skulle vara lite extra gullig för att släta över gårdagens sms-incident. Jag ställde mig vid spisen och lagade nyttiga dinkel-plättar till honom. Han åt två stycken och var sedan mätt.
- Det här är då ingenting jag skulle bjuda på hemma, var hans kommentar

Fina motiv

I går plåtade jag en tjej i Storvik som söker jobb. Jag filmade även när hon berättade lite om sig själv. Det ligger nu ute på Aftonbladets hemsida under rubriken Jobbjakten. Emina som hon heter är jättesöt, pigg och glad, så om jag haft ett jobb över skulle jag lätt anställa henne. Jag tog några fina porträttbilder som reportern tittade på:
- Men tänk att du kan bli så fin på bild då, sa han.

I dag var jag hem till min kompis Kattis och plåtade hennes barn. Lova började gråta och jag fick väldigt fina bilder med tårar på kinderna. Hugo gjorde sig tjusig och kom ner i sin favoritklädsel, nämligen en rosa prinsessklänning.
- Vad säger pappa om det där så? undrade jag.
- Inte vet väl han vad som försiggår här på dagarna. Vi är för jämställdhet. Jag har köpt en till prinsessklänning åt honom i blått som han ska få i present, så att han har och välja på.   

Grattis Anja 70 år!

Gävle har en tävling som går ut på att privatpersoner ska gå runt och plocka skräp på gatorna. Jag har en släng av bacillskräck, så jag kommer inte att plocka någonting. Men en given vinnare i den tävlingen är såklart Anja som går runt och plockar skräp samtidigt som hon skiner som en sol.

Anja är Gävles hjältinna som för övrigt fyller 70 år i dag. För några veckor sedan såg jag henne sitta på en gräsmatta med en kaffekopp i handen. Jag var ute på jobb så jag passade på att smälla av några bilder extra.

Brolin-kopian som är granne med henne hade nämligen sagt att hennes stora dag närmade sig och jag tänkte att han kunde ge henne bilderna i present. Brolin sa att han skulle köpa en skräpplockare till henne så att hon slipper böja sig ner, men det blev tydligen inget av med det.

Tabeller

Nu är min osociala vecka över. På dagarna har jag räknat i tabeller och på nätterna har jag vaknat av att jag drömt att jag räknar i tabeller. Nu har jag i alla fall äntligen räknat färdigt.
Jag klarade två till skolprov i dag och har därmed kommit en nanomikromillimeter närmre till att bli pilot.

Under tiden jag skrev proven flög gubbar omkring utanför fönstret med fallskärmar på sig och motorer på ryggarna. Jag blev lite distraherad av det där. Jag tittade en hel del på dem i stället för provet, för det såg ju inte klokt ut.

I alla fall så träffade jag press-Lasse på stan och vi bestämde att jag skulle komma och titta på svenska cupens match mellan Gefle-Djurgården om jag klarade proven. Jag kuggade mig alltså inte, jag hann bara inte komma. 

Pigg vakt

Efter Bollnäs hann jag även med en plåtning utanför en stor fabrik i Sandviken som säger upp en massa folk.

Vakten var imponerande snabb att stampa fram för att påpeka att jag inte får plåta där utanför. Hans kvickhet måste nog vara rekord. Jag hann bara smälla av cirka 10 rutor jämfört med några minuter som jag brukar hinna stå där.

Man skulle ju i och för sig kunna försöka sig på att skaffa ett fototillstånd, men tidningen skulle publicera den här veckan så det var uteslutet.

Plastikoperationer

I morgon ska jag åka till Bollnäs och fotografera en man som opererat sig för att bli smal.

I går skulle jag fotografera en man som gjort en penisförlängning. Bilden skulle ha varit anonym, men han ångrade tydligen sig i alla fall.

En vän till mig föreslog hur den anonyma bilden skulle tas. Han tyckte att jag skulle säga:
- I tjänstens vägnar måste jag be dig dra ner byxorna.
Men nu blev det alltså inget.

Brolin är singel och öppen för förslag

Jag är nyss hemkommen från en filmkväll med Brolin-kopian. Det tog lång tid att titta på filmen för vi pratade en massa och missade då så mycket att vi fick spela tillbaka hela tiden. En scen tog vi om fem gånger.

Många matpauser blev det också. Först fick jag glasstårta. Sedan bjöd han på oliver. Efter det kom ostkrokarna fram och därefter blev det smårgåsar och kaffe.

Brolin får en femma av fem möjliga på sitt filmkvällsfixande. (Han vill även att jag skriver dit att han är singel)

Nya festrutiner

Vi har infört nya festrutiner. Den som ska ha fest får åka runt och hämta alla med bil. Snart kommer Annelie och hämtar mig.

Nu är det färdigpluggat för i dag nämligen. Någon måtta får det vara.

Det blev inget vin i går så nu känner jag mig  som en klockan tio-systembolagetkund. Jag är väldigt sugen på vin.

Moget beslut

Efter mycket övervägande valde jag det mogna beslutet att stanna hemma och plugga hela fredagen. Nu sitter jag och funderar på om jag kan plugga samtidigt som jag smuttar på lite vin…

Norrköping eller Gävle

Mina elever är grymt duktiga. I dag jobbade de på riktigt bra. Dessutom är de roliga och trevliga, så det är då ingen plåga att gå till jobbet direkt.

Själv ska jag till kursen i kväll igen. Jag är inte lika ambitiös som mina egna elever. Nästa vecka har jag prov och jag ligger väl inte jättebra till i ämnet, så jag är lite i valet och kvalet inför helgen.

En kompis vill att jag kommer till Norrköping och hälsar på. Det låter onekligen roligt, men jag borde vara hemma och plugga. Det är i och för sig inte särskilt lockande att skippa roligt bara för det.

Då kom jag på den briljanta idén att faktiskt lämna bilen hemma och ta tåget i stället. På så vis skulle jag kunna plugga under resan. Men både SJ och Veolia är så otroligt dyra, så det lönar sig absolut inte att åka kollektivt. Vad är då vitsen med att sitta i en smitthärd säkert full med förkylningar och kräksjukor och dessutom kommer man ju troligen inte i tid heller… Nä, sänk priserna för tusan.

Parfym

Min hund och jag har inte samma smak. Jag schamponerade det lilla råttliknande djuret i går. Hon sprang omkring och ruskade sig och verkade olycklig. Jag tyckte att hon luktade underbart gott så jag kramade om henne hela tiden.

På morgonen när vi gick ut rusade hon fram till första bästa illaluktande fläck och lade sig ner och gnuggade i den. Så i kväll är det hon som är nöjd. Nu är det hon som vill kramas.

Trötter

Nu har jag lagt mig i soffan för att jag är trött. Jag tänker på deklarationen och fakturorna och plugget som borde göras och av allt tänkande blir jag så otroligt matt. Nu måste jag sova middag.

Dessutom blir jag trött för att folk messar i tid och otid. Till exempel före klockan 10 på morgonen. Så gör man inte. Sluta upp med det! Förre klockan 10 messar man bara om det är akut viktigt. Lite vett och etikett måste vi försöka upprätthålla här på jorden. Natti!

Gefle-Örebro 2-0

Skönt med vinst. Skönt var även att solen började skina precis när matchen började och sedan kom regnet precis när jag hoppade in i bilen för att åka hem. Ibland ska man ha lite tur.

Foto-Britt hade inte tur i dag, för hon som nyligen varit till tandläkaren fick jätteont igen. Nu är hon orolig eftersom hon hört på tv att bedövningen börjar ta slut, så tandläkarna måste ransonera.

Jag har peppar, peppar aldrig haft ett hål, men en gång bet jag sönder en tand och fick laga den. Jag krävde en tuss med bedövningssalva innan själva sprutan. Tandläkaren suckade och himlade med ögonen, men jag fick som jag ville. Sedan låg jag med mp3-musik i öronen på jättehög volym så att jag inte kunde höra borren. Dessutom blundade jag hela tiden så att jag inte såg någonting heller. Det var inte alls otäckt att fixa tanden.

Fest med Brolin

Brolin-kopian ringde halv fem i natt för att försäkra sig om att jag gått hem ensam. Mest orolig verkade han vara över att sin egen storebror skulle ha råkat följa med mig hem.

Jag stod nämligen och pratade lite med honom på kvällen och då dök det upp ett kort sms från Brolin: Fy fan.

I morse klockan nio ringde Brolin igen för att dubbelkolla att jag verkligen, verkligen sov ensam. Ingen hade tillkommit i sängen, så det gjorde jag fortfarande.

Klockan 12 ringde Brolin igen och ville ha skjuts till sina föräldrar. Jag hämtade honom och fick en hel del förhållningsorder om exakt hur kort jag ska hålla hans bror.

Han hade även med sig tre filmer och av dem fick jag välja vilka jag ville låna. I dag har jag därför haft en trevlig filmdag i soffan.

Omöjlig tabell

Från klockan nio till nu har jag tragglat flygteori. Polletten trillade ner på mig precis när vi skulle sluta. Då plötsligt förstod jag den tillsynes omöjliga tabellen. Jag tycker synd om läraren som gång på gång får försöka förklara.
- Nä, nu tar vi kaffe, säger vi.
Jag hoppas att all information kommer att stanna kvar i min hjärna. I alla fall till provet har varit. I kväll ska jag dricka lite vin, så några hjärnceller försvinner möjligen. Låt det bara inte vara tabellen som ryker.

Solo

Jag sitter nu helt ensam på tidningen. Snart ska jag vara på jobb, men någon reporter syns inte till. Jag är helt solo i hela lokalen. Få se om jag hinner lära mig redigera lite snabbt nu på eftermiddagen, annars blir det ingen tidning i morgon.


1:a Maj

Vilket mottagande jag fick när jag kom hit till Arbetarbladet i morse. Chefen bjöd på en smörgås och till lunch kommer jag att få en sallad.


Inne i fotorummet på min favoritplats låg ett vackert paket från Britt och väntade. Det är mitt arvode eftersom jag modellat åt henne. En stor lapp satt fast med hjälp av en nål:


Kära Pernilla.

Själva paketet är så fint, så du borde nöja dig med det. Håll inte på och skaka det, utan vik bara upp locket. Det ligger bland annat ett litet krukarrangemang som jag har gjort själv i paketet som jag är väldigt nöjd med. Hoppas att du också får glädje av det.

PS. Själva kartongen är som sagt så fin, så den får du inte slänga. Den kan du ha i bokhyllan.


I paketet var en vit keps, en påse skumtomtar, nyttiga bokstavskex, en festis, tre små kokböcker, en karta med smileyklistermärken, en flaska bananlikör och det finaste av allt...en liten blomkruka med en tovad blomma och i den en fin bild på Britt.


Vackert! Tack så mycket Britt!