Knarkkurir

I dag fick jag en ny tidning på posten. I den har jag ett reportage om en före detta knarkkurir som tackar Gud för att hon åkte fast. Det blev vändpunkten i en tillvaro som började med en överdos som 11-åring och fortsatte i utanförskap och kaos. Numera jobbar hon med att hjälpa andra kvinnor som har det svårt. Hon säger att det känns som om livet precis börjat och att det är helt fantastiskt. 
 
 
 
 
 

Flygövning

Nu har jag spanat på fartyg och det gick bra. Någon olja syntes inte till. Här är några bilder från dagen.
 
 

Spaningskurs

Nu är mina biocheckar slut. Sista filmen blev Jack Ryan: Shadow Recruit. Jag som precis börjat uppskatta att springa på bio var och varannan dag. Nu får jag titta på annat istället för i helgen ska jag gå en kurs så att jag kan flyga och spana på fartyg som släpper ut olja.  Det är synd om djuren som blir helt nerkladdade av det där så jag hjälper gärna till att hålla ordning och reda på havet. Kursen börjar i morgon klockan 10 och på söndag ska vi om vädret tillåter flyga ut och övningsspana. Skärpning nu alla sjömän. Tänk på djuren, plånboken och karman. 


Fyra reportage

Jag har fått fyra tidningar med posten så nu har jag att läsa. Jag har med ett reportage i varje. Det första reportaget handlar om My som troligen blev dålig av en kebab. Hon blev så dålig att hon knappt kunde röra sig. En positiv sak som sjukdomstiden förde med sig var att hon började träna boxning igen. Hon lyckades till och med ta SM-guld och det är ju positivt.

 

Ett annat reportage handlar om två tjejer som är bästisar. Även deras mammor är väldigt goda vänner. Alla känner sig tacksamma över att ha träffat varandra och det är ju också positivt och bra.

 

Det tredje reportaget handlar om lilla mirakelbäbisen som föddes precis innan bilen voltade då de var på väg till BB. Alla mår nu bra och är glada.

 

Det fjärde reportaget handlar om en tjej som blivit rånad av tre maskerade män. Mer än 20 år efter det hörde en av rånarna av sig och ville medla. Rånaren ville gottgöra henne ekonomiskt så han räknade bland annat ut hur länge hon varit sjukskriven. Han hade åkt runt och föreläst om hur man kan bryta sig loss från missbruk och kriminalitet och en del av de pengarna skulle hon få. Hon fick även en kurs i sorgebearbetning och ett jobb i hans firma. Nu är de två goda vänner.

 

Killen som sitter i fängelse och som brukar ringa till mig vill förhoppningsvis bryta sig loss från kriminaliteten han med.

- Nu räcker det väl ändå för dig? Nu har du väl suttit färdigt i finkan?

- Ja, kommer jag på tanken att göra någonting mer ska jag hugga händerna av mig. 
 
 

Bio

Mycket film blir det. Jag har fullt med biocheckar som håller på att gå ut så nu blir det bio varje dag. I går var jag på The Wolf of Wall Street, i dag ska jag se Kärlek Deluxe och i morgon vet jag inte vad det blir. Det är i värsta fall bara Bamse kvar.


Hallaca

I morse var jag och fotograferade en tjej som äter LCHF-mat för att må bra. Själv fick jag Hallaca i dag och det gjorde mig gott. Min kusins fru kommer från Venezuela och där brukar man äta Hallaca till jul. Det är en rätt som görs i bananblad och det tar två dagar att tillaga det. Sol som min kusins fru heter åkte från Uppsala för att bjuda mig på den maten. En läkare som hon känner försökte sätta stopp för det, för när han fick nys om att hon gjort sådana försökte han köpa loss dem för 300 kronor men till hans stora besvikelse fick han ett nej. Hon sa att han får vänta till nästa jul. Gott och lyxigt för mig. Sol blir bättre och bättre på svenska och det är roligt att höra henne berätta om Sverige. ”En morgon när jag cyklade till jobbet träffade jag ett gäng med grisar. Det var fullt av dem vid vägkanten. Jag stannade och pratade med dem tills det kom fram en stor med betar. Den stora tittade rätt in i mina ögon. Då cyklade jag därifrån. På jobbet fick jag höra att det är vildsvin och att jag inte ska prata mer med dem.”
 
 

Visare

Nu är jag äldre och givetvis mycket visare. Tårtan i går får IG plus i betyg. IG plus är som att missa bussen med bara en minut. Trots den lilla äckliga gräddknölen hade jag en rolig och bra födelsedag. På dagen gjorde ett jobb hemma hos en serietecknare. Han sa åt mig och reportern att det dröjer några veckor innan vi blir inskrivna i serien. Men det var ju som skrivet min födelsedag så jag tar för givet att jag bara sagt en massa smarta saker. Nu ska jag käka semla. Det är annat än tårta det. 


Jobb och födelsedagar

Det var finbesök från Sundsvall här i går. Annika kom och gjorde två jobb med mig. Ett handlade om en före detta uteliggare som nu fått barn och är lyckligare än någonsin. Den före detta uteliggaren har sagt åt sina vänner att de inte får gå närmare barnvagnen än 30 meter om de är fulla eller påtända så de brukar stå på avstånd och vinka.

 

Dagens jobb var att plåta en kvinna på arbetsförmedlingen. Bilderna är skickade och jag är istället redo att gå på kalas för min bror fyller år. Det är bara det att han inte alls vill att jag ska komma dit. Jag har ringt flera gånger och försökt övertala honom att införskaffa en tårta men han verkar vägra. Han säger att han istället tänker komma hem till mig i morgon då det är min tur att fylla.

 

Jag känner egentligen inte heller för att fira men min kompis Annelie påstår att hon redan har köpt en jättebra present till mig så jag måste fixa någonting bara för henne. Jag har därför gjort ett facebookeventet är som jag döpt till Dundersuccéfödelsedagsparty! Nu är det i och för sig bara Annelie som är bjuden och hon jobbar så hon har inte svarat om hon ska komma än så vi får se hur det blir med den där succén. 


Helgen

Ett par som jag känner fyller år på samma dag och i går var jag på deras födelsedagsfest. Det brummade till och in kom killen körandes på en motorcykel som han sedan gav till sin sambo. De hade ordnat med trubadur och eldslukare. Festen var i en lokal i skogen så jag tog bilen dit.

 

I dag gick jag på bandyn för att stödja Mathias ”Bissen” Larsson som samlar in pengar till hjärnforskningen via Bissen Brainwalk. Dagens match mellan SAIK-Vetlanda var gratis men man fick skänka pengar om man ville. Själv köpte jag en svart och vit Bissenmössa. Matchen slutade 11-2.

 

Min vän Matte var egentligen inte så sugen att gå på bandy men han ville grilla korv i skogen så jag följde med på det för att han sedan skulle vika ner sig och följa med till matchen.

- I så fall ska vi låtsas att vi är tillsammans. Det ingår, sa han och försökte ta min hand.


Alice & Minja

Gulligare hundar får man leta efter. Varför man nu ska göra det. De här två praktexemplaren duger utmärkt. Alla dessa saker ska Alice ha med sig när hon sover. Björnen har gått i två bitar och apan har tappat både hjärna och svans, men alla delar ska med vid nattning. Annars blir det upprörd stämning när Alice vaknar mitt i natten och har inräkning. Saknas någon eller någon del förväntar hon sig att alla som råkar befinna sig i huset ska hjälpa till och gå skallgång. Minja är Alice barn men Alice låter inte henne ha några leksaker. Hon får snällt titta på när Alice leker med alla sina.
 

Fantastisk dag

I dag har jag plåtat tre läkare, två tandtekniker och bäst av allt Niclas Hammarströms glada föräldrar som man kan se här. 
 

JVM och Brynäs

Matte, Annelie och jag tittade på JVM på Allstar i går. Matte sa att vilken Brynäsförlust som helst känns så mycket värre än småkronornas guldmiss. Vi är väl medvetna om hans starka Brynäskänslor. Fester kan ställas in vid eventuella Brynäsförluster, men som han själv säger: ”Jag har mognat, numera går jag i alla fall till jobbet trots att de förlorat.”


Nyckel

Att glömma nyckeln på rummet och få dörren upplåst av personalen kostar 1650 kronor här i Åre. Här står hon, Annelie, som i vanliga fall har full koll på allt men nu verkar ha tappat det helt. Jag har räddat oss från 13200 kronor. Jag ser på lång väg vad som är på gång när hon med panik i blicken kommer gående mot mig och hur hon sedan försöker dölja stressen när hon frågar: ”Har du nyckel eller?”
Femrättersmiddagen på nyår höll toppklass. I går hade vi bartömning på hotellet. Vi orkar inte släpa hem flaskorna igen och det är synd att kasta bort de fina dropparna. Det var grannarnas och vår rehabfest. Trots de isiga backarna är nyårsresan en succé men levern ber om nåd nu så vi ska åka hem.