Rensning

Mitt rensningsintresse har tagit ny fart. Jag kommer på att mina vänner kanske behöver gardiner, böcker, kläder och annat, men intresset är svalt. När jag messar och frågar om någon vill ha någonting så kommer inga svar. Ingen vill ha någonting, eller så är telefonen trasig. Röda korset, Biståndsgruppen, och det där skeppet som jag inte vet om det är en bluff eller inte tar i alla fall emot mina påsar. En av mina vänner svarade i och för sig att hon ville ha en undervattensbild till sin dotter. För som hon sa: ”Den kan hon ju klippa i och göra kollage av.” Någon som vill göra trasor av mina kläder kanske?


8 landningar

I dag landade jag åtta gånger med det stora planet. Precis som förra gången landade jag bättre när jag låtsades att motorn kraschat. Leken går till så att när motorn går sönder drar jag av gasen helt och sedan måste jag över ett dike. Bakom diket har jag 80 meter på mig att sätta ner hjulen. Det är en konstig men rolig lek. Jag jublar varje gång jag lyckas överleva.


Torr ros

Tårtan är slut och rosen är i min mage. Det blev det ett väldans liv över. Någon ska ju trots allt äta rosen och den här gången var det jag. Det är någonting de andra får hacka i sig bara. Dessutom gjorde jag dem en tjänst för rosen var seg och torr. Den var som fnöske i munnen faktiskt.


Morsdag

Jag messade min bror och påpekade att jag köpt en whisky till mamma i morsdagpresent, men som vanligt kunde jag inte hålla mig så hon fick den redan på lördagen. Jag tycker dessutom att whisky passar bättre på lördagar än söndagar. I morse ringde min bror och sa att han också hade köpt en whisky till henne, fast en mycket finare än min.

- Jag köpte en single malt som kostade 263 kronor, sa han.

- Men min kostade 259 så då var din bara några kronor dyrare.

- Ja, men det är ändå det som räknas, svarade han.

Min omogna bror hör hemma i sandlådan och dit är han även på väg. Han är jättemallig över att han ska åka till Kalles sandlåda tisdag-onsdag. Det är ett stort grustag där man får leka med grävmaskiner, stora bandtraktorer och andra saker som har motor. På hemsidan står det: ”Tänk att få sitta i en Cat D7 och plana ut en stor jordhög som din kamrat just anlagt med en rejäl grävmaskin. Här finns massor med bamsiga maskiner att pröva på.”


Melodifestival

Min hårdrockarkompis Annelie har fått ett ryck och har nu pratat flera veckor om att vi måste se Melodifestivalen. Det programmet har hon nog aldrig sett förut men plötsligt ska hon gå all in. Jag bjöd med min vän Ulrika också men hon var bjuden på en annan fest, nämligen till min bror. Så jag fick helt enkelt åka till honom och sno tillbaka henne.


TV4

TV4-reportern Anders ringde tidigare i dag. ”Jag passar på att ringa nu när du hör att jag åker båt.” Han hade varit i sin stuga på Limön och ringde för att malla sig. Jag skulle plåta hela TV4:s redaktion så han bokade in tiden. Det var nästan för mycket att höra om både stuga och båt, för en stund tidigare hade min kompis Kattis berättat att både hon och min vän Ulrika har fri glass på jobbet. Det är SIA glass som kommer och fyller på med glasspinnar och strutar och de får äta hur mycket de vill hela dagarna. Jag blir så avundsjuk så jag håller på att smälla av. Själv har jag skrivit färdigt ett reportage som skulle vara runt 4000 tecken. När jag var färdig och tittade hur många tecken jag skrivit så var det exakt det. Så om dom skulle gnälla på att texten är dålig kan jag påpeka att den i alla fall har exakt rätt längd.

Gefle-Örebro 2-1

”Jag känner att Gefle vinner i dag, det har jag känt i flera dagar nu” sa jag till presskillen. Han berättade att han tagit på sig sina turkalsonger och det var länge sedan han tog till dem, så i dag var det på allvar. Det var väldigt roligt och skönt med en seger, men jag kan inte låta bli att tycka synd om Örebro och deras tränare. Stackarn. Men någon ska ju ligga sist, bara det inte är Gefle.  I dag fick jag fullt med bilder på Jonas Lantto. Enligt mina bilder var han överallt. Eric Larsson gjorde en väldigt snygg volt efter sitt mål och därefter hoppade han upp på läktaren och kramade sin syster. Det blev gult kort för det, men det var det värt sa presskillen innan han drog hem. Han hade inte tid att stanna och hjälpa mig med namnen på Örebrospelarna som hade numren placerade så att de inte syntes. Kalsongerna hade kanske någon ny uppgift i morgon så det kan hända att han drog hem för att tvätta. Istället ryckte en snäll expertkommentator in och underlättade för mig. Mats Larsson på Canal+. Av mig får både Gefle och Mats +++++.


Doptårtan såg god ut

En åttameterstårta försvann medan jag var och skickade bilder till Aftonbladets extraupplaga. Ingen bit sparades till mig. Jag såg på lång väg att alla småprinsar och prinsessor var skyldiga till det hela. De tillsammans med Aftonbladets reporter Tord.

Älgar i Bollnäs

Förra veckan när jag gjorde ett jobb i Bollnäs gick en älg upp på vägen och stannade där. Han stod och tittade på min bil utan att flytta på sig så jag fick stanna till jag med. Efter ett tag när han tyckte att han tittat färdigt småsprang han vidare över vägen. I dag var jag på jobb i Bollnäs igen och på vägen hem såg jag åter en älg. Det verkar finnas många älgar, men jag fortsätter att vara vegetarian i alla fall.


Vackra Lisa

Stans gapiga grek kom fram till Lisa, Johan och mig när vi var på brunch i dag. Han vände sig till mig:

”Nu tog jag dig på bar gärning. Du har ju en kille det ser jag. För han kan inte vara ihop med henne, hon är för vacker för honom.”


Önskning

Tidigare i dag satt jag och önskade att Lisa och Johan Röstlund skulle komma till Gävle snart och gå ut med mig. Ibland blir önskningarna uppfyllda snabbt för bara efter en liten stund fick jag ett sms. Lisa och Johan är i stan och de hoppas att jag vill gå ut med dem både i dag och i morgon. Det vill jag, men i dag går jag ut nykter för i morgon ska jag ut och flyga ganska tidigt.


Kärlek

I dag var jag i Bollnäs för att intervjua och fotografera Lova, 4, som är kär i Hugo, 4.

- Dagis är bra för där är Hugo. Jag brukar försöka pussa honom men han springer iväg hela tiden. Jag brukar säga ”jag är kär i dig Hugo” och han brukar svara ”jag vet.”


Läkerolfabriken

I dag var jag på godistillverkning. Det var inte lika trevlig stämning som det borde vara med tanke på att man befinner sig i ett hus fullt av gotta. Det var inte alls som Kalle och chokladfabriken. Det är inte på något vis roligt att ägarna vill ta godiset från Gävle.


Gefle-Sundsvall 0-0

Man får se det positiva med det, för det är i alla fall en poäng. Snart börjar nog treorna komma också. Någonting annat som kommer är fiskmåsarna. Alltid efter match dyker de upp och cirkulerar ovanför planen till den är tom. Då sätter sig alla lite bredvid mittcirkeln. Jag har funderat flera gånger på varför de flyger dit. Det finns väl inga maskar i det där konstgräset.


Grattis Brynäs!

Brynäs fyller 100 år i dag. Dagen till ära eller gårdagen till inte ära ringde Sasha mig för att åter tycka till. I dag tycker han så här:

”Ut med landslaget och in med Brynäs!”

Det var en fin hyllning på 100-årsdagen och allt.


Helg

Veckans morgnar har i princip sett ut så här: Vaknar, äter frukost, tittar molnhöjden på datorn, går och lägger mig igen. Men i morse var molnhöjden helt okej så jag åkte till flygklubben istället för att sova vidare. Det dröjde inte länge innan molnen sjönk ner igen så att jag inte kunde flyga mer, men jag hann i alla fall landa två gånger med planet. Landnigarna satt, jag lever och i och med det kan jag glädja mig åt helgen nu. I kväll blir det middag hemma hos Ulrika och i morgon blir det 30-årsfest.


Dagens hjältar

Dagens hjältar måste vara David och Madelene. Här är en gullig film om två änder som David förföljt. Madelene har en fin roll i filmen hon med. Se den här.


Molnigt

Molnen var för låga så jag blev kvar på backen, om man nu inte räknar att andra våningen på Brända Bocken är uppe i luften för där var jag nyss och åt musslor med Annelie, Anna och den fina irländska besökaren Jessica. Hon är i och för sig svensk men har bott där borta i sju år. I morgon hoppas jag att molnen flyttat på sig så att jag kan flyga då istället.


Barbie

Inte nog med att hon förstört mina radiostyrda helikoptrar. Nu ger hon sig på min barbiedocka också.


Måndagsgöra

Dagen har varit bra. Jag fixade med några fotbollsbilder som skulle skickas, plåtade en tjej åt Aftonbladet, åkte till revisorn med ett papper och bokade ett flygplan till på onsdag. Nu sitter jag och hoppas att jag kommer ihåg hur man landar. Det vore grymt bra om jag kommer ihåg det. Jag har även tackat ja till en 30-årsfest och köpt present till födelsedagsbarnet. Nu ska jag rensa ut mera kläder från garderoben.


Yrt

Jag ville ligga på soffan, Annelie ville gå på pub. Jag vek ner mig. Innan puben ska vi vara hos mig och den man ska vara hos får hämta den andra. Det är en oskriven regel. Jag hämtade henne och vi gick upp i lägenheten. Då kom hon på att hon glömt sin mobil och utan den känns det tomt så jag fick köra tillbaka igen. Då kom jag att tänka på killen som hon dejtar. Han åkte nyligen från Uppsala till Gävle. Väl framme kom han på att han kanske inte dragit ur strykjärnet hemma i Uppsala så han åkte tillbaka och tittade till det innan han sedan kom tillbaka till Gävle igen.


Gefle-Norrköping 0-2

Om jag hörde rätt så har Gefleklacken en sång där dom sjunger ”vi kommer aldrig vinna guld”. Okej det såg kanske inte ut så just i dag, men jag tycker ändå att det är en konstig inställning. Jag tycker att dom kan sjunga någonting annat.


Onsdag

I dag har jag både varit till revisorn och fakturerat. Därefter tyckte jag att jag varit duktig nog så jag skulle ta med hundarna på en mysig picknick i skogen, men vi hann inte vara där i många minuter innan de försvann bakom en stubbe och började slåss. Båda blev helt tofsiga och blöta i pälsen och blodet rann ner för den enas öga så när jag lyckats få loss den ena från den andra gick vi hem igen. För övrigt tycker jag som en av mina vänner: ”Det känns omodernt att deklarera.” Det måste gå att lösa det där på ett bättre vis. Att behöva ränna till Skatteverket en gång om året känns väldigt förlegat.


Hej då Uppsala

Som alltid var det trevligt i Uppsala. Enligt min telefon verkar det som om jag lekt kurragömma i natt. Här är sms från en och samma kille som googlade upp mig efter att vi pratat vid baren.

 

Puss

 

Vart är du? :-)

 

Är där nu

 

Är typ där nu

 

Jag var där nyss men inte du :P

 

Vart är du? :-)

 

Kom ner då :-)

 

Jag hörde typ inget. :P Kom ner dårå :-)

 

Var äru?!

 

Vart?