Sebbe, Kizz och Ozzy

Katten heter Ozzy och råttan heter Kizz. 
 

Svensk Hjälte

Här har jag träffat hjälten Sehmus. När hans sjuårige son drunknade bestämde sig Sehmus för att hjälpa andra och samtidigt hålla sonens minne levande. Han har nu skänkt sex ambulanser och en brandbil till Kurdistan och Syrien. Aftonbladet vill skriva om flera hjältar, så tipsa dem gärna. 
 

Blommor

I dag blir det bara några bilder på blommor. 
 

Bal

 
Här kan man se alla tjusiga människor som gick på bal på Engeltofta i dag.
 

Monchichi och Annika

En hel monchichifamilj flyttade in till min bror när jag matade katterna i dag. Han brukar inte gilla att jag kommer med en massa leksaker och gosedjur hela tiden så det gäller att fylla upp huset medan han är på resa. I morgon ska jag också dit och då det är mycket möjligt att ett gäng dockor följer med.

 

I går var jag i Sundsvall och gjorde ett jobb som delvis handlade om den mest extrema sekt jag någonsin hört talas om. Det är obegripligt att så många kan bli så tokiga samtidigt. Jag lägger ut en länk till reportaget när det publiceras.

 

Jobbet gjorde jag tillsammans med Annika som nyligen fick fina ord på Nyhetsmorgon tv4. Det var pappan till Johanna Sällström som uttalade sig. Han sa att om inte dottern varit offentlig skulle han ha sluppit den offentliga värden när hon tog sitt liv.

– De första veckorna ringde tidningarna helt hysteriskt men den enda som lyckades bryta igenom var Annika Sohlander som jobbde åt Aftonbladet. Och hon var, det måste jag säga, en jättebra person att prata med. 
 

Frisk från Anorexi

Här har jag träffat Eleonor som hade svåra ätstörningar i tio år. Hon dömdes ut som ett hopplöst fall och skulle aldrig kunna få barn. I dag är hon inte bara frisk – hon är gift och mamma till tre fina killar. 
 

Träning

Äntligen har det hänt. Efter cirka ett års vila gick jag till gymmet. Jag var där både i går och i dag. Eftersom jag har fått tre fria veckor ska jag försöka komma igång igen. Jag har gjort så här förut, blivit lite tränad lagom till att höstkläderna ska på igen. Det här är dålig tajming. 


Landsbygdsriksdag

Vi måste stoppa den kraftiga urbanisering som sker just nu i Sverige! Vi tror att Landsbygdsriksdagen kommer att ge oss precis den kraft vi behöver för att fortsätta jobba för att hela Sverige ska leva. Så stod det i ett välkomstblad som delades ut på Landsbygdsriksdagen där jag var i dag. Jag berättade att jag fotograferade åt TT och många av politikerna frågade då om jag jobbar för TT i Stockholm. Den frågan har jag aldrig fått förut men trots lansbygdshyllningen verkade det väldigt viktigt att få veta min anknytning till huvudstaden. TT fick för övrigt reklam från scenen. Det var meteorologen Pär Holmgren som informerade om klimatet och hur vi kan minska våra växthusgasutsläpp. Han visade då en bra artikel som TT gjort tidigare. Han sa även att han visste att TT var på plats i lokalen. Vi gick in samtidigt och jag hade en bricka så för mig var det inga problem men Pär blev fast hos en nitisk vakt. Trots att han skulle upp på scenen fick han inte gå förbi.

– Du har en bricka så du får gå in, sa vakten till mig.

– Men det är ju honom jag ska plåta, sa jag och försökte få vakten förstå att meteorologen måste få komma med han också. 


Mycket jobb

Det är mycket jobb och lite blogga just nu, men jobben är roliga så jag är nöjd. Jag har bland annat plåtat flera svenska hjältar åt Aftonbladet. Mikael är en av dem. Han körde efter tjuvar i nio mil så att de kunde gripas. Jag har även varit ner under jorden och tittat på en försvarsanläggning som tidigare var en av Sveriges mest betydande och ett annat jobb var att provsmakat hemmagjord glass. Många av jobben var i Sundsvallstrakten så jag bodde hos Annika. Jag sov i hennes sons rum och mitt i natten var jag tvungen att messa henne. ”Vaken? Kan du komma hit?” Annika kom sömnig in.
– Jag är mörkrädd och tänkte att du kan kolla om det är monster under sängen, sa jag och fortsatte.
– Det låter konstigt i hörnet. Jag har tittat bakom kuddarna men det är ingen mus där.

Det visade sig att ett av gosedjuren hade somnat och börjat snarka.

– Kan du stänga av den jäveln? frågade jag.

En stund senare fick jag ett sms. ”Jäveln heter Yorkie.”

Jag brukar ha koll på Simons alla gosedjur men just den där hade jag missat. Jag gör alltid olika installationer med dem och när jag var ute på jobb fick jag tillbaka. Han skickade ett mms där mina godsaker som jag fått hade angripits av rävarna. Texten löd: ”Du skulle inte ha lämnat dina kakor.” 

Röstat

Nu har jag röstat. Precis som alla andra gånger känns det fånigt att öppet ta en valsedel och sedan smyga in bakom ett skynke för att lägga ner den i kuvertet. Det där med att ta flera lappar för att lura och förvilla känns inte som min grej. 


Lamm och tel

I dag har jag gjort två djurjobb. Eller egentligen handlade väl inget av jobben direkt om djuren men jag gjorde om det lite så att de också fick vara med. Utöver hästar, höns och lamm har jag träffat en hund, katt och råtta. Apropå lamm så tycker jag att man kan nöja sig med sås och potatis. Om man nödvändigtvis vill krydda de söta ulltussarna så är kravgårdar det bättre alternativet. Lammen jag träffade i dag hade det bra bortsett från ett som hade ont i magen. Jag och reportern masserade den medan ägaren hämtade vitaminer, penicillin och välling.
 
På väg hem från jobbet ringde min bror. Jag svarade en gång och sedan hade han troligen glömt att säga någonting för han ringde igen. Jag brukar alltid svara i telefonen, en kompis påpekar ofta att jag har hög svarsfrekvens men det har inte min bror så jag tänkte att han skulle få prova på hur det är att sitta där med tut i örat. För några veckor sedan ringde jag honom flera gånger i två dagar utan att han varken behagade svara eller ringa upp, därför lät jag nu min telefon ringa. Han försökte om och om igen. Undrar om han lärde sig en läxa. 
 

Hundarna

I går var jag på jobb i Stockholm. Jag hade tänkt sova över där men så började jag längta efter hundarna och därför åkte jag hem igen. Vissa undrar nog varför jag tycker de där råttliknande varelserna är så älskvärda och ibland funderar jag även själv. De är ettriga, skälliga och bits men ändå tycker jag så mycket om dem. Ägaren till en av Alice valpar gjorde ett försök att få tyst på den med hjälp av ett skällhalsband som sprutade citron varje gång den skällde. Lillvovven tappade då livslusten och låg i sin hundsäng i flera dagar. När hon tog av halsbandet började hunden åter att skälla och livslusten kom tillbaka. De är små och jobbiga men vinner ändå alltid på charmen. 
 

Promenad

I brist på egna spännande upplevelser får jag glädja mig åt andras. Mina hundar tycker att det här är ett spännande ställe. De vill alltid stanna till och nosa länge på blommorna.
 

Däck

Lina och jag var på jobb i Ludvika i går. Vi åkte i min bil som hade nerslitna sommardäck. Jag tyckte i och för sig att det rullade på fint och att de dög alldeles utmärkt men killarna på verkstaden höll inte med. De sa att jag måste köpa nya och påpekade även att de sagt det åt mig redan förra året. Jag vet att de sagt det men jag hoppades att 1. De skulle ha glömt bort det. 2. Att däcken på något vis skulle ha självläkt under vintern. Nu blev det inte så och jag var därför och bytte till nya fina i dag. På torsdag ska Lina och jag till Stockholm på jobb och då borde den rulla extra bra. Nu ska jag för övrigt hem till henne och göra nya armband. Tysta gulliga Emma kommer också.


Viktiga datum

I dag var jag på flygklubben i Storvik för att repetera hur man ska göra när man flygspanar på bränder. Jag fick även en lista på årets bilbingo som börjar redan den 19/5. Min första gång som bilbingovärdinna är den 21/6, alltså på självaste midsommardagen och min andra gång är den 14/7. Jag noterade att advokaten, som även kallas gangsteradvokaten, inte står uppskriven alls. Den lilla luringen har lyckats smita undan i år. Klubben ska även prova att ordna bakluckeloppis. Det lutar åt att det kommer kosta 100 kronor att vara med och datumen är 18/5, 15/6, 13/7 och 17/8. Kom och spela, köp och sälj. För att piffa upp inlägget lägger jag ut en bild på en larv och Alice nos. Hon är ju så söt.  

 

Releasefest

Camilla Lagerqvist hade en releasefest i går för sin bok Uppdraget. Det är en ungdomsbok som utspelar sig under Andra Världskriget. Vi bjöds på en dansuppvisning och fick snittar, kakor, cider och kaffe. Dessutom var det en fiskedamm där barnen fick godis och de vuxna fick pocketböcker. Om man inte gillade pocketboken man fiskat upp kunde man gå till ett bord och byta. Jag fiskade upp den psykologiska thrillern ”Ett perfekt offer” och den bytte jag inte bort. Det var även en quiz om åren vid Andra Världskriget och jag hade tur och vann så jag fick även ett dedikerat exemplar av Uppdraget. 
 

Valborg

Det blev en traditionsenlig Valborg i Uppsala för mig och Annelie. År efter år gör vi samma sak utan att tröttna. Först fick vi kaffe och kakor hemma hos Annelies pappa och hans fru och sedan följde vi det vanliga schemat.

1. Titta på studentbåtarna och gå på stan.

2. Sillunch med snaps och snapsvisor.

3. Champagne i parken till körens toner. (Vi hann bara höra en låt för vi blev kvar hemma med den goda avecen)

4. Mer champagne i en annan park där det är lite mer ös.

5. Den tredje skumpan drack vi liggandes på en parkbänk vid vattnet. (Bänken är alltså byggd så att man ska ligga på den)

Det var jag som hade en väska så det var jag som fick bära. Hemma hos Annelies pappa hade vi fått vattenflaskor som de propsade på att vi skulle ha med oss ut. Efter flera glas champagne tog jag fram den.

– Nu är det dags för varannan vatten, sa jag åt Annelie.

– Vad är det med dig? Orkar du inte bära den längre eller vad är det här nu då? svarade hon.

Länge gick hon med det där vattenglaset. Det verkade gå riktigt segt att dricka ur de alkoholfria dropparna.

6. Middag med kaffe, kladdkaka och en till avec.

7. Ut på klubb.