Dålig barnvakt

Min pilotkurskompis Richard var barnvakt i går. Det gick sådär. Den femåriga pojken gick in på toaletten för att göra ett experiment.

- Gör det du, sa Richard och lät sedan pojken ostört vara där inne i två timmar.

Richard tyckte att barnet var duktig att roa sig själv. Till slut kom han ut med en lustig ny frisyr.

 

Annat är det när jag är barnvakt. En gång låg ett barn i vagnen under ett träd i min väns trädgård. Jag satt och tittade på vagnen hela tiden, så att ingen skulle komma och röva bort honom. Sedan kom jag på att det finns ju otäck plötslig spädbarnsdöd. Så då fick jag springa fram och tillbaka och lägga handen på barnets bröst för att se att han andades. När mamman kom tillbaka var jag helt slut, trots att barnet bara sovit hela tiden.

Välkommen till världen

Rickard kom på besök i morse. Det var inte det första han berättade, men till slut fick jag fram att han blivit farbror. Såhär berättade han om sin nya släkting:
- Han vägde över 5 kilo och var närmare 60 cm lång. Det var ett riktigt jävla monster.
Jag såg lillen på bild och jag måste faktiskt ta plutten i försvar. Jag tyckte att han var riktigt gullig.

Stöld

I dag var jag utanför Söderhamn på jobb. Det var Ulrika också. När vi pratade i mobiltelefon med varandra kom vi på att hon bara var några bilar bakom, så vi stannade i en parkeringsficka och gav varandra en kram. Fika hann vi inte, för jag skulle vidare på ett till uppdrag.

 

Nu måste jag fixa med bilder så jag kör snabbvarianten och snor en blogg av Britt. I dag har hon bloggat om sin dotter Ella:

 

Stöld

 

17 datorer är stulna på Ellas skola. Och, häpnadsväckande, samtidigt tog tjuvarna en massa matteböcker. Detta enligt min källa, Ella. Som kan vara tillförlitlig. Eller inte.


Drömmar

Jag längtar till sommaren och solen.

Men mer snö väntas till helgen.

Det är bara att bita ihop och hålla ut.

Om jag hade en MC i garaget skulle jag nog drömma om den.

Men nu har jag ju ingen längre, så jag får gå och lägga mig och drömma om min EU-moppe.Party mitt i veckan

Gävleborna är inte bortskämda med generösa krogöppettider eller party mitt i veckan. Här i stan tänks det hälsosamt och värnas om sömn.

 

Men nu vill min driftiga kollega Marie Björk ändra lite på det. Såhär skriver hon:

 

Äntligen får Gävle en onsdagsklubb igen! Vi är värda att kunna gå ut och njuta mitt i veckan! Så kom och drick öl och lyssna på skön musik med så väl rockklassiker som Bob Dylan och nya pophits. Riktigt bra musik helt enkelt! Spontandans välkomnas!

 

Den nya klubben är på Old Saints och sådana här initiativ borde varmt välkomnas, så jag tycker att alla som kan ska gå dit. Klubben har öppet 21-02.

God natt

I dag har jag varit på ett snabbt jobb och ett trevligt möte.

Det är allt.

Ändå satsar jag på en rejäl sovmorgon i morgon.

Jag går och lägger mig nu och ska försöka sova i minst 12 timmar.

Ursäkta den innehållslösa bloggen, men ibland är inte livet mer spännande än såhär.

Rolig katt

Min mammas väninna har skaffat en katt som hoppar upp på toalettstolen och spolar. Den sätter sig på baktassarna och drar i spolknoppen med framtassarna. Den är helt fascinerad av det där. Till och med när matte sitter på toaletten hoppar den upp och hjälper till.

Brolin måste tröstas

Min lever skriker efter nåd, men Brolin-kopian verkar inte höra.

Han och Annelie anlände just och ska titta på Melodifestivalen.

De har med sig påsar med alkoholhaltiga drycker och chips.

Brolin-kopian måste tröstas för han har kärleksbekymmer.

- Jag har aldrig känt mig såhär plågat kär, men det kan ha att göra med att börsen gått ner också och att jag har blandat ihop de känslorna.

Jag sa att han ska låta bli att titta på börsen.

- Men jag är ju börsmäklare. Vad ska jag säga till mina kunder? "Nej, jag kan inte kolla börsen just nu. Jag har nämligen egna aktier och jag blir så jävla grinig av att se hur neråt det går".

80-talsfest

Jag googlar kläder och springer till garderoben och provar.

Snart ska jag iväg på 400-årsfesten med 80-talstema.

Det blir vitt, svart och rosa i pretty womanstil. Jag går in för det hela ordentligt och ska till och med spruta på mig lite billig Dateparfym som jag varit och handlat på öb. I väskan ligger hubba bubba.

Hoppas att alla andra på festen också klär ut sig, så att det inte är ett dåligt skämt riktat mot mig.

City of Cape Town


Lejon, surfing och vin

I går tittade jag på lejon, giraffer, gnuer, zebror, bufflar och leoparder.

 

Jag har även tittat på gulliga pingviner som står uppställda på led och solar.

 

Tina klev på en haj, men den var liten och ofarlig.

 

De värsta rånarna i Sydafrika verkar vara babianerna. Så fort de ser en människa med lite mat springer de fram och tar det. En man stod vid bagageluckan på bilen och en babian rusade fram, knuffade bort honom och tog upp hela kylväskan och sprang iväg. Babianerna kan öppna bildörrar, skjutdörrar och bagageluckor.

 

En av killarna vi hängde med såg när sin 2-åriga systerdotter blev av med sin smörgås. Därefter hoppade babianen in i bilen där han for runt till han hittade resten av matsäcken.

 

Vi klarade oss från babianrån och inte heller var vi rädda när vi gick ute på gatorna.

 

Surfingen var helt underbar. Jag kan inte bestämma om jag gillar våg eller vindsurfing bäst.

 

Vinprovningen var också otrolig och det hela kostade inte många kronor.

 

Semestern får helt klart toppbetyg. Tyvärr är den nu över och jag är hemma och ska skotta snö.

I am living the dream

Alla går runt och säger ”I am living the dream” och jag kan inte annat än att hålla med. Trots att jag fått en kort körlektion som gick ut på: ”Lås dörrarna och om poliserna inte står vid rödlysena och passar så måste du stanna långt ifrån bilen framför så att du kan svänga ut och dra om någon försöker råna dig.

Samt att jag fått tipsen: ”Gå aldrig på gator på kvällen där det inte finns vakter, lämna aldrig ifrån dig ditt kontokort, ta inte ut pengar i automaten, ha inte på dig smycken, gå aldrig ensam och åk inte ens ensam i en taxi, så kan jag bara säga att Sydafrika är ett helt otroligt underbart land.

Jag har nu äntligen kommit in i vänstertrafiktänkandet och kör tack och lov inte längre som en total nybörjare.

Dagrna går ut på att sola, läsa böcker, gå på restaurang, pub, klubb eller grillfest. Samt huvudsysslan att surfa.

Tina och jag har uppbackning från åtta killar från Sverige som hjälper oss. De är bra lärare och turas om att visa hur jag ska göra. Två av dem som hjälper mig mest är läkare men i dag ska de jobba. ”Let’s go in and save some fucking lives” säger de och high fivear varandra innan de går in på sjukhuset.


Gårdagens surfing var helt underbar trots att flaggan visade på hajaktivitet i vattnet. ” Äh, så gör de bara för att för att få bra rykte inför VM, säger surfarna och surfar vidare. Men när en av killarna fick ett jack och blödde lite i pannan gick han ändå upp ur vattnet direkt för att inte locka till sig dem.

Jag trodde att jag skulle noja mycket mer över vithajarna än vad jag gör. I dag ska vi byta vågsurf mot vindsurf. Vindsurfar gör vi i en liten sjö, så i dag är det hajsäkert.


Låt dagarna gå sakta. Jag vill att den här semestern ska vara i evigheter.


Sydafrika

Nu åker jag till vithajarna i Kapsteden. Jag ska alltså dit och surfa och prova vin på vingårdar. Jag kommer hem den 17 februari och till dess blir det nog ganska lugnt på bloggen för jag tar inte med mig datorn.

 

Jag hoppas att jag får en bättre semester än min kollega som var där förra veckan. Hon var där med sin man och deras tre barn. Det yngsta barnet har epilepsi och fick ett kraftigt anfall när de var i luften. Planet kunde inte landa för det var krig i alla närliggande länder så de fick fortsätta hela vägen till Sydafrika där ambulansen väntade. När barnet blev bra, blev hela familjen magsjuk i stället. De var sjuka i flera dagar och när de väl frisknade till blev mamman så förkyld att hon fick läggas in på sjukhus så hela familjen missade planet hem.

 

Jag berättade det för en vän som ändå hade lite hopp för familjen:

-       Annars då, hade de det bra annars?

Jag hoppas på bättre lycka. Hej då kylan, hej då snön.

Krock

I dag har jag gjort som mina hundar. Jag har skällt. Det är inte ofta jag är arg, så när jag väl blir det är det ju riktigt roligt att få skälla. I dag var det en klant som körde på min bil och drog. Klantskallen glömde att han satt i en bil med en stor logotyp på sidan.

 

Samtidigt som jag blir arg på honom blir jag rörd över att folk engagerar sig. Två snälla tjejer satte en lapp på min bil och skrev vilken som hade kört på mig. De lämnade även namn och nummer. Tack så mycket för det!

400-årskalas

I dag var jag åter på skolan och pratade med gymnasieeleverna om deras bilder. De är verkligen duktiga.

 

Snart ska jag dit igen, men då ska jag inte föreläsa utan festa. Jag har blivit bjuden på 400-årskalas. 8 personer fyller 50 år.

 

Jag var själv elev på skolan innan jag blev lärare där. När jag var elev trodde jag att lärarna satt hemma och rättade prov på sin fritid. Nu vet jag bättre. Är det några som kan festa så är det just lärare. Därför ser jag verkligen fram emot det kommande kalaset.


Bambi

I dag har jag sett fullt av Bambisar. Jag var hemma hos Jessika för att titta på bilder och låna guideböcker om Sydafrika. Bilderna var fantastiska, men jag tappade ändå koncentrationen gång på gång.

 

Rådjur kom och gick hela tiden utanför hennes fönster. Det var minst sju olika rådjur där och åt mat.

 

När någon person går ut ur huset blir de rädda och börjar springa därifrån, men då säger Jessika bara:

-       Nej, det är ingen fara. Det är bara jag.

Då kommer de tillbaka på en gång. Fascinerande.