Tobias-registret

Tack vare Tobias-registret blev Lari Salminen frisk från cancer. Alla som är friska kan göra som Matthew Prescott och anmäla sig dit.

– Utan honom hade jag förmodligen inte varit i livet så i mina ögon är han både en ängel och en hjälte, säger Lari.

Här är reportaget i Aftonbladet. 

 


Gefle-Örebro 2-2


Nätkärlekt

Här har jag träffat Elenor Bengtsson som kallades tjock och ful och fick flera förslag från mobbarna på hur hon skulle kunna ta livet av sig. De gömde hennes kläder och handduk när hon stod i duschen på skolan. Sedan släpptes killarna in. Nu kämpar hon mot mobbning genom sin egen Facebook-grupp.

 


En dans på rosor

Det var en lyckad kväll i går. Min Stora Dag bjöd med barn och ungdomar för att se En dans på rosor. Alla var nöjda efteråt. ”Det var det bästa jag sett på flera år” sa en av tjejerna.

 

Min Stora Dag hjälper sjuka barn att uppleva sina drömmar. De har både gruppaktiviteter och egna dagar. Nyss hjälpte jag en tjej att få komma till Selma Spa som hon drömt om länge. Så här sa hon om den upplevelsen: ”Åh, det var helt fantastiskt, helt underbart! Det var så lyxigt, jag har aldrig varit med om någonting så fantastiskt. Vi åt en massa god mat, trerätters varje kväll och så fick jag två spabehandlingar och det var precis vad jag behövde. Det var så skönt, jag kände mig riktigt utvilad. TACK ATT JAG FICK GÖRA DET HÄR!!!!!! Skriv det med stora bokstäver och med många utropstecken.”

 

För tillfället håller jag även på att hjälpa en liten kille att få träffa sin största idol Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Jag hjälper även en äldre kille som just nu funderar på vad han vill göra. Han är ett stort Arsenal-fan, så det lutar åt en fotbollsresa. 

 


Från hat till kärlek

Här har jag träffat Anna-Lena som gjort en vidunderlig livsresa de senaste åren. Hon har gått från högerextremism och hat till kärlek och acceptans.

– Min drivkraft nu är att göra bra saker för andra, säger hon.

 


Spanien

Nu är jag tyvärr hemma igen. Det var härligt i Spanien. Jag har bland annat åkt båt bland delfiner, träffat apor på Gibraltar och gått på pub med en massa hundar. Puben ligger tio meter från huset där jag bor så det är lagom avstånd att gå. Alla tar med sina vovvar dit så det är som ett hunddagis. Hunden Rusty är en av dem som brukar vara där och det var även dit han rymde då han blev rädd för åskan. Flera personer var ute och letade och till slut hittades han alltså inne i baren där han verkade tycka att det var tryggt och bra.