Ibiza

I natt stänger jag av mobilen och åker till Ibiza en vecka. Jag ska dit och titta på den vackra naturen.

Helg

Lisa och hennes man festade på olika platser i går. Lisa drog lotten att få dricka vin på en lokal liten pub med mig, medan hennes man Johan hängde i London med Mick Jones från Clash.

 

Snart ska jag åka och plåta Gefle-Häcken. I dag måste väl ändå Gefle vinna.

Snövit och Törnrosdalen

Fanny, jag och Hanna var på hotell Anglais i går. Det var som att komma hem till Fanny för alla tavlor som hängde i fönstren, i trappan och på väggarna var hennes. Hon hade bland annat flera tavlor med temat Snövit.

 

Jag kunde inte vara ute så länge för i morse hade jag ett jobb i Törnrosdalen. På ett dagis alltså.

-       Ursäkta, vet ni var Törnrosdalen ligger? frågade jag några ungdomar.

-       Har du rökt på eller? svarade dom.

 

Det konstiga med det här jobbet var att jag fick bestämma tiden själv och så hörde jag mig själv säga att klockan tio passar bra. Med tanke på att jag i vanliga fall sover till klockan tio så borde jag väl förstå att det inte alls passar.

 

Nu har jag i alla fall sovit middag för att kompensera det där. Snart ska jag hem till Ulrika som jag för övrigt döpte min kanin efter. Ullis-Gullis hette den för den var så gullig och det är hon också. Nu till exempel har hon bakat en chokladkaka med polly i som hon vill att jag ska smaka.


Plåtning

I dag träffade Lisa och jag en äldre dam som är friskisledare. Först blev det intervju på ett mysigt 50-talsfik och därefter plåtning i parken.

 

Egentligen skulle Lisa kunna sköta det där jobbet själv för hon har en bra kamera och är duktig på att fotografera. Hon har till exempel fotograferat sin granne nyligen.

 

Grannen hade sett Lisas fina kamera och bad därför henne ta några bilder som han skulle skicka till en kompis i Finland. Lisa svarade att hon kunde hjälpa honom med det och grannen stack genast in till sig.

 

Lisa antog att han skulle hem och göra sig fin, men när han rullade tillbaka med sin rullstol hade han endast en blöja på sig och en napp i munnen. Hon ställde inga frågor utan utförde fotosession som utlovat.

 

Han bad henne ta helkroppsbilder, framifrån, ur grodperspektiv och snett ovanifrån. Och nära ansiktsbilder då han sög på nappen, stint stirrande genom linsen. Som tack ville grannen ge Lisa ett sexpack, men Lisa tyckte inte att det behövdes.

Stockholm

Mina hundar missade vaktavlösningen på slottet. I stället fick de se en däckfirma i Vällingby eftersom jag fick punktering, men de små liven tyckte att det var mins lika spännande som någon prins eller prinsessa. Sedan åkte vi tunnelbana in och fikade i Gallerian. De tycker att det har varit en otroligt händelserik dag, så nu ligger de helt utslagna och sover i sängen.

Helgen

Lasse Sandlin och jag fikade på Muffin Bakery på Kungsholmen i går. Det hela var en mycket trevlig start på helgen.

 

Dagen skulle ha fortsatt med vin på Lydmar, men det ställdes in på grund av att jag skulle ut i skogen och leta efter socialdemokrater. Fredagen blev bra i alla fall för sosseletandet resulterade i att jag fick en sovmorgon i Gävle.

 

Jag är här för att fotografera när Gefle vinner över Mjällby. Efter vinsten ska jag åka och fira det hela på en kräftskiva.

 

Egentligen borde jag vara på flygklubben i dag för det är någon slags flygdag där, men jag har en ogjord läxa som jag under inga omständigheter vill bli påmind om så jag åker inte dit.

 

I morgon har jag lovat mina hundar ett de ska få åka på semester. Stockholm kommer att få besök av de sötaste varelserna på jorden, nämligen Alice och Minja.


Presenter

Hanna hade bett om att inte få några presenter i går, men det struntade alla i. Pelle hade i och för sig med sig en chokladkaka och det det i sig låter ju inte så märkvärdigt, men med tanke på att den var på 2000 gram och kostade honom 600 kronor att spela hem på Grönan så får man ändå räkna det som en fin present. En annan present som hon fick var ett par örhängen. "Det är topas, men jag vet inte vad det är", sa killen som räckte över dem och en tillhörande försäkring. Även Hanna hade köpt presenter. Vi fick röda goodiebags med ett stort rosa hjärta på som innehöll två parfymer, ansiktsmask, nagellack, godis, ljus till poolen eller badkaret och hårsnoddar i fina färger. Mycket bra.Spa

För flera år sedan var jag i Köpenhamn med Jessica Ritzén. Då köpte hon en flaska vin som vi delade. Jag ogillar skarpt att vara skyldig folk pengar och drinkar. Så i går fick jag äntligen fick jag bjuda igen, men på slutet av kvällen envisades hon med att köpa mer vin till mig så snart måste vi ut igen. I dag blir det också vin. Sex and the citydagen har börjat. Nu har vi ätit tårta och ska åka till Hasseludden på spa.

Situation Stockholm

En Situation Stockholm-försäljare kom dansande emot mig i går när jag skulle köpa kakor på ICA i Bromma.
- Jag måste in och handla först, för jag har inga pengar löst, sa jag.
Killen sken upp och dansade efter mig in i affären.
- Undra om kungen brukar handla här? Det borde väl vara hans närmaste affär? Fast kungen handlar säkert aldrig själv, undrade Hanna som följde med in.

Nu har jag läst ett reportage i tidningen och det handlade just om kungen. Peter Fröberg Idling har skrivit det och det bästa reportage jag läst om honom. Troligen har kungen inte varit in på ICA, för på frågan om han köper Situation Stockholm svarar han att han inte är ute på gatorna och springer på det sättet. Några hemlösa fick också ställa frågor till kungen och de undrade bland annat "Du som har så många rum och slott, känner du dig hemma någonstans?", "Tänker du någon gång på att du och din familj lever på skattebetalarnas pengar?" och Merija undrar kort och gott: "Trivs du?".

Massage

I går sov jag två gånger på arbetstid. En gång när jag flög till Oslo och en gång när jag flög hem. Det var mycket skönt. Skönt är även att en fotograf på jobbet är grym på massage, så han får massera oss andra när vi har ont i våra axlar. Vi turas om att ha ont hela tiden. Det jobbiga är att han är extremt rolig att reta. Fru-skämt kan han ta, men skämtar man om hans äldsta dotter får man absolut onda ögat. Jag har jobbat upp ett så bra tempo på det där nu så jag kan fixa fram hans onda-öga-blick på mindre än 2 minuter. Det tråkiga med att det är så roligt att reta honom om dottern är att jag blir utan massage.

Nu har jag i alla fall bokat in vilken behandling jag ska ta på vår Sex and the citydag som går av stapeln på torsdag. Jag ska få bambumassage med olja och bambupinnar. Bambumassagen är inspirerad av urgamla riter från Asien. Sist Hanna och jag försökte oss på massage från Asien var när vi var i Kina tillsammans. Nästan varje dag tog vi fotmassage eftersom vi fick ont i våra fötter när vi gick runt och shoppade.

Det sista försöket slutade inte som vi tänkt oss. Vi hittade ett ställe som såg extremt lyxigt ut med en stor marmortrappa och statyer på sidorna. Där gick vi ner för att ge våra fötter den dagliga lyx som de förtjänade. Vi låste in skorna och gick vidare in i ett stort fint rum. Det rummet passerade vi och kom därefter in i ett lite mörkare och mindre mysigt rum. Det gick vi också igenom. Efter ett antal rum försvann dörrarna och istället hängde skynken för dörröppningarna. Hanna och jag tittade oroligt på varandra, men följde ändå snälla och tysta med kvinnan som visade vägen.

Till slut kom det ännu en dörr och den gick vi igenom. Där inne var en stor sal med sängar och i sängarna låg nakna kinesiska män och sov. På väggarna hängde tavlor med tjejer i underkläder. Vi passerade även det rummet innan Hanna fick nog. Utan att säga någonting hörde jag hur hon började springa tillbaka genom rummet med nakenfisarna. Jag stod kvar ett kort tag med den kinesiska tjejen innan jag bestämde mig för att jag också skulle dra. Hanna och jag rusade tillbaka genom alla rum och kom med andan i halsen tillbaka upp och fick hämta ut våra skor.

STCC Kanonloppet

Prinsen tävlade i går och jag var där för att heja på, men han verkade inte särskilt imponerad över min närvaro. Det struntade jag i för jag tyckte att det var ett trevligt jobb i alla fall. Jag försökte få cheferna att inse att det blir ännu mer spännande i dag. Jag kämpade ganska hårt med att få sova kvar i Karlskoga för att titta på flera tävlingar i dag, men det gick icke för sig.

Äckligt

"Hör av dig någon gång" skrev en läkarpolare till mig på facebook. Jag tog då chansen och messade en fråga om mitt öga som är knallrött om jag tittar till höger. Det ser så äckligt ut att jag knappt kan titta på mig själv i spegeln. Ändå passar jag på att göra det varje gång jag går på toaletten och så tänker jag att det verkligen är fascinerande äckligt. Jag har även plåtat av ögat med min iPhone så att jag kan zooma in och smygtitta i bland.

Läkaren svarade att det är ingenting att bry sig om. Det är inte farligt och det är egentligen ingenting man behöver kolla upp, men han lade till att han kan undersöka mig i alla fall. Han passade också på att påpeka att han egentligen är en psykdoktor så att jag även kan kontakta honom om jag ser eller hör någonting konstigt.

Min chef tyckte precis som jag att ögat ser så äckligt ut att jag inte får titta till höger när han är i närheten. Det kan jag utnyttja i morgon. Om jag får ett tråkigt jobb går jag bara fram och flackar med blicken tills han tar bort det.

Anonym

I dag skulle jag plåta en anonym bild på en kille. Han står i motljus och man ser inte vem det är. Det kunde ha varit vem som helst. Det kunde ha varit utanför dörren, men här fuskas ingenting så jag åkte lite mer än åtta mil för det.

Sex and the city

Hanna och jag äter citronpaj till lunch för det får man göra när man är vuxen. Vi har även bokat in en Sex and the citydag eftersom Hanna är så lik Carrie. Jag har blivit tilldelad rollen som Charlotte eftersom hon har hundar och är brunhårig. Jag brukar inte titta på serien, så jag vet inte riktigt hur en dag i deras liv ser ut. Men vi ska i alla fall äta tårta på morgonen, sedan blir det champagne och spa på Hasseludden. På kvällen blir det restaurang och ännu mer champagne.

Hemligt bröllop

I går var jag på ett hemligt bröllop. Det var TV-reportern Peter som gifte sig med radiojournalisten Madeleine. Bröllopet gick i rosa. Peter hade rosa byxor och en rosa slips. Bruden hade rosa detaljer. Hunden Selma som också gick med brudföljet in i kyrkan hade ett rosa halsband och ett rosa koppel. När ringarna var på fingrarna dansade brudparet ut ur kyrkan till en låt från Dirty Dancing. Brudgummen stannade till under en av ljuskronorna medan bruden dansade i väg lite till innan hon vände och sprang tillbaka i altargången mot brudgummen och hoppade upp i hans famn. Det hela var mycket snyggt. Utanför smällde champagnekorkar så högt att Selma inte längre ville vara med på festen. Hon vägrade att infinna sig för ett gruppfoto och satte sig i stället under ratten i bilen.

Skatteverket

Nu får jag skämmas. Jag som skrivit att skatteverket borde stavas med ä. Jag tycker inte längre att man får värk av dem. I dag var jag och plåtade både på deras kontor i Hudiksvall och vid informationsdesken i Ljusdal. Alla var ju så extremt snälla och gulliga. Nu tar jag tillbaka nästan allt ont som jag sagt om dem. Jag vidhåller bara att jag visst borde fått dra av min cd-brännare för jag bränner nämligen ingenting olagligt som sommarvikarien påstod.

Vaskning

I bland gör vi lite löjliga jobb. Här till exempel köpte vi två flaskor champagne och vaskade den ena.Frälsaren Britt är hemma

Foto-Britt skriver i sin blogg: Behöver ni goda råd, frälsning eller ett ord på vägen, så är jag tillbaka nu.

Jag är också tillbaka nu. I några dagar kommer jag åter att vara hemma i Gävle. Jag ska nog ringa Britt för konsultation. Hon ska få berätta hur jag på bästa vis ska roa mig medan jag är ledig.

Shopping

Det var lugnt på jobbet i dag så reportern Annika och jag passade på att shoppa. Jag köpte ett nytt snabbtorkande glansnagellack, en klänning, två skjortor och två tröjor. Annika shoppade en ännu större påse. Men när jag gick fram till ett ställ med mönstrade trädgårdshandskar satte Annika stopp. Handskarna var inte ens fina och hon konstaterade då att vi alltså shoppade för att vi var uttråkade.

Hundpratare

Det kändes riktigt konstigt att göra ett jobb i Gävle i dag. Jag var så nära hem utan att få pussa på mina gulliga hundar. Istället ringde jag och pratade med den ena i telefonen. Hon slickade på luren och det tar jag som någonting positivt.