Leklandet

Dagens goda gärning är gjord. Jag har varit på leklandet med min brors barn. Det var fyraåriga Winston som ringde och väckte mig i morse.

– Hej faster! Vill du med till leklandet? Först kan vi gå på Ikea och äta och sedan kan vi gå till Andys. Vill du det?

Det ville jag egentligen absolut inte, men jag har svårt att säga nej till den där lilla ungen. Det kom han på redan när han var två år. Då ringde han i samma ärende.

– Hej faster! Jag har funderat, jag har funderat på om vi ska åka till leklandet.

Värst är när det är byggt så att man måste krypa genom ett litet rör med hårt golv, men hela utflykten var i alla fall inte riktigt lika jävlig som jag mindes. Det var till och med snudd på lite trevligt.

 


Lugn helg

I fredags hjälpte jag tre syskon att få sina önskningar uppfyllda. Av Min Stora Dag hade de önskat sig kläder och skor samt madrasser till sängarna. De fick allt som de ville ha. De fick även biobiljetter, tidningsprenumerationer, kort till Furuviksparken, filmer, sängkläder, sängöverkast, kuddar, badlakan, hörlurar till telefonerna och presentkort till ICA. De hade berättat att de godaste de vet är McDonalds och det köpte jag med hem till dem. Vi åt samtidigt som vi tittade på Harry Potter. På kvällen gick de på Snövit. Vi hade en väldigt mysig dag tillsammans.

 

I går gjorde jag ett jobb på ett par som gör vardagsäventyr varje vecka. Trots att det var väldigt inspirerande att lyssna på dem åkte jag direkt hem och satte mig tillrätta i min solstol. Men jag ska ta tag i det där och börja ta mig ut lite jag med. Dessutom ska jag köpa en soffa.

 

I dag har jag inte gjort mycket. Hunden valde att gå en väldigt lång promenad direkt på morgonen och det är ovanligt att hon vill göra det innan frukost. En till långtur ska det bli om några timmar. Hon ska bara titta färdigt på slalomen först.

 

Dubai

När jag var liten och såg hotellet Burj Al Arab på teve tänkte jag att det vill jag se på riktigt. Nu har jag gjort det och det kändes inte märkvärdigt alls. Det var ändå trevligt att få komma till Dubai.