Brynäs-Luleå 2-1

Helgen började fint med att Brynäs vann över Luleå. I dag gjorde jag också ett trevligt jobb. Jag fotograferade en hund som tidigare varit hemlös i Spanien. Hunden som var på väg att avlivas smet och hoppade ut från skåpbilen och in i en husbil som ägs av en svensk man. Mannen såg det som ett tecken och tog med hunden hem. Hunden som klassificerats som allt för otämjbar för att få leva är nu genomsnäll och trivs utmärkt i Sverige. 

 


Änder

I dag var jag på ett gulligt jobb. Jag var med och matade fåglar.

– Husse kommer i morgon också. Då ska ni få munkar, ropade en av männen till änderna.

 


Tindrah

Tindrahs hud spricker och ramlar av flera gånger per dag. Mamma Angelica vill berätta om sjukdomen Iktyos för att öka förståelsen.

– Man ska inte skämmas. Det är viktigt att förstå att alla har rätt att bli accepterade och att folk omkring en visar hänsyn oavsett vilken diagnos man har, säger hon.

Reportaget är med i Aftonbladets söndagsbilaga.  

 

Sopbil

I dag gjorde jag ett roligt jobb. Jag var ute och åkte sopbil i Falun. Jag var givetvis tvungen att ringa och berättade det för min brors 3-åring som alltid svarar i telefonen. Samtalen till honom har alltid samma upplägg. De startar ganska artigt och avslutas väldigt tvärt.

– Hej, det är Winston Wahlman. Vem är det jag talar med?

– Det är faster. Har du främmande?

– Nej, det har jag inte. Det är ingen här. Jag har inte tid att prata och jag pratade nyss med farmor. Nu lägger jag på. 

­– Nej, du lägger inte på. Jag ska berätta att jag åkt sopbil i dag.

– Varför gjorde du det?

– Jag gjorde ett reportage om det till en tidning.

– Okej. Jag har inte tid att prata, jag har främmande. Hej då!

 


Bandy For A Better World

På förmiddagen i dag var jag på en välgörenhetsmatch mellan Somaliska bandylandslaget och Sandviken Dam. Alla intäkter gick till UNHCR:s kamp för människor på flykt. Ordförande i Somalia bandy berättade för mig att laget i fortsättningen tänker skänka 1000 kronor till UNHCR för varje mål de gör och de vill även utmana andra lag att göra detsamma. Om det här förslaget hade antagits innan den här matchen hade det slutat med att SAIK skulle betala 6000 och Somalia 0.