Nyp i rumpan

Therése som krockar Arbetarbladetbilar är även ute och slåss på krogen. På juldagen gav hon en kille en flatsmäll över kinden.
-   Han rullade upp min tröja och klämde mig rejält på rumpan med hela näven. Min reaktion var då att vända mig om och sopa till. Skillnad hade varit om han bara gått förbi och nypt lite, men nu rullade han ju upp tröjan först.
Det hela var ett vad kompisarna emellan. Det kom fram att han som klämde har en sjuårig son.
-   Är det en sådan här förebild du vill vara? frågade Therése.
Det var det inte. Han skulle inte göra om det och han tyckte Therése gjorde rätt som sopade till honom.
- Men jag slår inte alla som försöker ta på mig påpekar Therése som är singel.

Jul-SMS

Sasha ringde på julafton. Han var som vanligt i Tyskland och firade jul.
Han påpekade att han inte fått något god jul sms.
Sasha är rolig. Han är lika rolig i verkligheten som på tv.
Han åker omkring och uppträder på olika krogar ibland också. Jag hjälpte honom med adressen till en av Gävles krogar förut, men då fick han inget svar. Nu har jag sagt att han ska prova igen. Den här gången tycker jag nog att krogarna ska vara artiga och svara och självklart ska dom svara ja. Gävle behöver roas av Sasha. Han är bättre än jultomten.

En annan som ringde och sa att hon inte fått något jul-sms var ledarskribenten Jenny. Hon hade dock fått ett sms från mig tidigt på dagen. Hon drog nog bara en rövare och låtsades att hon skickat först.
- Vi ska kanske säga gott nytt år redan nu utifall du glömmer att skicka någonting då också, sa den lilla luringen.
Men alla vet hur Jenny är med sin telefon. Plötsligt byter hon nummer utan att informera någon. Sedan tycker hon att det blir väldigt tyst och skönt och så kan hon lunchshoppa i lugn och ro utan att någon chef ringer och stör.

Redaktionsbil

Therese lånade Arbetarbladets redaktionsdieselbil.
Efter att Therese hade tankat tog Britt över bilen.
Den luktade och lät illa.
- Den där gamla dieselbilen är det bara att skrota, sa hon.
Då trillade polletten ner hos Therese som tankat bilen med bensin.
Bilen togs in på verkstad.
Det kostade 64 000 kronor sa marknadschefen till Therese, men hon tog det som ett skämt.
Sven som är tidningens ansvarig utgivare ville visa att Therese fortfarande hade hans förtroende så han lånade ut sin privata bil till henne.
Den körde hon genast in med i en stole.
Efter det fick Therese bara jobb som låg nära tidningen.
Therese fick helt enkelt börja gå.

Mera julklappar

Lars Nyqvist tog med julgodis till jobbet imorse.
Therese och jag åt en hel del på en gång. Nu har vi egentligen ätit vår ranson, men det är ju så gott. Så när Lars går på toaletten eller åker ut på jobb trycker vi i oss ännu mera.

Tidigare idag satt Therese och jag och pratade om att det skulle vara roligt att få en julklapp. Vi tittade förväntansfullt på chefen när han kom gående mot oss.
Vi blev inkallade på kontoret och det var visst vår lyckodag. Vi fick inget skäll, men två julklappar. En massageapparat (för ryggen) och en bock i en bubbla.

Senare idag ska vi få jullunch utan julmat.

Det är en trevlig dag helt enkelt.

Julklappar

Marie och jag var ute och gjorde ett jobb om shoppingberoende. På affären träffade jag mamma som hade handlat en julklapp till mig. Jag packade upp den och hittade fina örhängen, sen packade jag traditionsenligt tillbaka presenten i papperet igen. Jag ska även få smink, lotter, en almanacka, ett ishockeyspel, en klänning och en öronsnäcka till min telefon.
Marie tyckte att det var lite konstigt att jag packade upp presenten sådär. Det tycker egentligen jag också, men jag kan liksom inte låta bli.

Kalla mamman

Fotografen Britt Mattsson varnade sin 11-åriga dotter om att hon troligen skulle bli rörd och gråta på dotterns lucia.
Dottern blev orolig och trodde hela tiden att hennes mamma skulle flippa, men det visade sig att dottern var orolig i onödan för Britt satt som sten.
- Jag blev faktiskt inte ett dugg rörd av att titta på henne, konstaterade Britt efteråt.

Hovet leker Robinson

Nu har hovet börjat med sin egen lilla Robinsontävling.
Prinsessan Lilian var den första att bli utröstad.
Dom andra har tydligen bildat en pakt och påstår att hon är för gammal för att gå på nobelfesten. Det blir sent och hon blir trött säger dom. Att hon skulle bli trött var tydligen en nyhet som hon inte visste om själv. Nu sitter hon troligen snopen hemma med sin fina klänning och undrar vad hon gjort för fel.
Själv tycker jag att Lilian ska få gå på festen. Jag har plåtat vimmelbilder på henne förut och hon var snäll och trevlig tillskillnad från kungen som vände ryggen åt alla fotografer. Jag tycker alltså att dom röstade ut fel person.

Apor och bockar

I fredags satt jag länge och tittade på schimpanserna i Furuviksparken. Bortsett från att dom bor riktigt jäkla trångt så var det roligt att se dom.
Deras skötare Ing-Marie brukar åka runt och föreläsa om schimpanserna. Det viktigaste är att man inte låter sig plåtas med aporna när man är utomlands och att man inte köper hem några souvenirer från dom. Man ska inte heller köpa teak, mahogny eller hardwood, för det är apornas regnskog som tas. Så nu bestämmer vi att vi ger fan i det.

I lördags var det 30 års fest. När det är fest är det bra att inte ha ett fint teakbord eftersom många blir väldigt fulla. Födelsedagsbarnet själv blev rätt full hon med och började korka upp alla fina presenter hon fått. Lyxchampagne och fina whiskeyflaskor passade tydligen bra som påfyllning mitt i natten.

I söndags var det invigning av bocken. Synd bara att raketerna var framför bockens huvud. Det blir liksom så att om man ska plåta bocken tillsammans med raketerna så är det bockens arsle som kommer i centrum. Det var utlandsbeställningar på bockbilderna så nu vet världen hur Gävlebockens bakdel ser ut.