Föreläsare mot min vilja

Mediefesten närmar sig och vi i festgruppen träffas och planerar vidare. Några dagar innan ska det även vara föreläsningar på skolan.

- Vill du föreläsa Pernilla? frågade Conny som är ansvarig lärare för programmet.

- Nej, eftersom jag är festfixare hoppar jag över det och lyssnar på de andra istället.

Vi bestämde att jag inte ska föreläsa.

Men vid förra träffen kom samma fråga upp igen.

- Jo Pernilla, du kan väl föreläsa?

Jag svarade åter nej.

I går kom ett mailutskick där det klart och tydligt står att jag ska föreläsa.

Därför måste jag förbereda mig nu.


Information och mode

Fakta om mig

 

Förnamn: Tove Pernilla Elisabeth

Tilltalsnamn: Okänd

 

Född för antal dagar sedan: 12 187

Född på vilken veckodag: söndag

 

År 2011 inträffar min födelsedag på en: lördag

 

Allt sådant här viktigt kan man få fram på birthday.se

 

Jag var in där och kollade runt för i går hittade jag ett körkort på köpisparkeringen och nu var jag in och stalkade upp tjejen som tappat det så att hon ska kunna köra vidare.

 

Jag hittar ganska ofta körkort som jag postar tillbaka till folk. Nu vill jag börja hitta pengar och gömda skatter istället.

 

Det är inte ofta jag befinner mig på köpisparkeringen, men nu var pilot-Tobbe på besök och vi valde att fika där inne. Tobbe kom stiligt uppklädd i kostym. Om jag vetat det hade jag matchat med en fin klänning. Han berättade att han i alla fall tagit av sig slipsen för han tyckte att det var lite väl mycket att ha den om man skulle fika på köpis.

 

I dag fikade jag med Brolin-kopian. Han kom i mjukisbrallor. Och det var inte vilka mjukisbrallor som helst, utan i kriminalvårdens byxor. (Grå med ett grönt streck och dessutom står det KVV på dem) Man skulle kunna tro att jag är övervakare till den där Brolin, men det är jag inte. Vi hade en utflykt i skogen med mina hundar och han hade köpt med sig en hamburgare och kaffe så han hade händerna fulla. Det var inte bra för byxorna var för stora så de åkte ner medan han gick. Där stod han i bara kalsongerna och med kriminalvårdsbyxorna nere vid skorna.

 

På eftermiddagen mötte jag Lisa på torget. Alltså inte restaurangen i Stockholm utan jag träffade en vän som heter Lisa på Gävles torg. Hon hade en fin svart blus på sig och hon lyste upp hela Gävletorget när hon kom gående. Hon strålade som ett helt kärnkraftverk. Det är synd att hon inte är här och lyser upp min tillvaro lite oftare. Nu ska hon tillbaka till huvudstaden. Tobbe flyger iväg han med. Illa. Tur att i alla fall kriminalvårdsbyxan bor kvar.


Nästan ombesiktning

Min bror var nyss och besiktade bilen. Det var väldigt nära en ombesiktning för antennen satt lös.

- Det blir en tvåa på det där, sa besiktningsmannen.

- Ja, men då rycker jag väl bort den, svarade min bror.

Det tyckte besiktningsmannen var en bra idé.

Så så fick det bli och i och med det var tvåan ur världen.


Tack Hasse Berggren

Publiken stod och applåderade när Hasse Berggren byttes in i andra halvlek. Han gjorde sin sista match i Gefle. Klacken hade fixat en banderoll och skrek ”Hasse Berggren” nästan hela matchen. Synd att varken han eller någon annan fick göra mål. Matchen mot Mjällby slutade 0-0.


Tisdagsjobb

Två barn började bråka när jag skulle plåta dem i dag. Det var två förskolekillar som rök ihop över en gul gummiplutt. Jag hann inte se vem som hade den först så när de två började dra i plutten tänkte jag att det är bäst att jag tar den, därför började jag också dra. Vi tre stod och drog i den lilla gula plutten ett tag innan jag släppte och tittade mig runt för att se om ingen lärare kunde komma och lösa det hela på ett smidigare sätt.

 

En flicka kom och drog iväg med mig. Hon ville absolut vara med på bild.

- Visst är jag fin? sa hon och poserade.

- Ja, du är jättefin, svarade jag.

 

Lite senare på dagen plåtade jag barn på ännu en förskola. Man måste alltid kolla läget med lärarna så att alla barn får vara med på bild. Denna gång var det en kille i blå tröja som inte fick vara med för sina föräldrar. Jag kände mig riktigt taskig när jag plåtade alla andra utom honom så några gånger riktade jag kameran åt hans håll också. När de spontant ställt upp sig för en gruppbild låtsades jag helt enkelt plåta, men jag tryckte aldrig på avtryckaren.

 

Själv fick jag också vara med på bild i dag. Det var på mitt sista jobb för dagen. Jag satt på en sten och drack kaffe i solnedgången. Jobbet gick i stort sett ut på att bara sitta där. Det var ett mycket trivsamt jobb som kommer i Aftonbladets söndagsbilaga.


V75 på Gävletravet

Hästen ska ha alla hovar i luften om det ska räknas som en bra travbild. Foppas häst Real De Rabut (Nr 9) har det.

 

Men det var inte han som vann H.K.H Prins Daniels lopp för det gjorde Viola Silas (Nr 1) som kördes av Fredrik Persson.

 

Victoria och Daniel kom åkandes med sniggingen Järvsöfaks.

 

Det var även ett kändislopp mellan Tomas Brolin, Jessica Almenäs och Jakob Silfverberg. Jakobs häst galopperade direkt så den får tyvärr inte vara med på bild.


Prins & Prinsessbesök i Ockelbo

Gulligare prins och prinsessa får man leta efter. Varför man nu ska göra det när Daniel och Victoria verkligen är perfekta för jobbet. Jag blev rörd över hur fina de var mot alla de mötte. Victoria verkar dessutom gilla djur väldigt mycket och jag tror att alla djurvänner har fina hjärtan. Inte bara hjärtat är fint, kläderna också. Hennes klänningar och dräkter var urtjusiga. Skorna med de höga klackarna likaså. Reportern undrade om Victoria inte får ont i fötterna. Fast den frågan ställde hon bara till mig för hon tyckte att det bara var dravel att fråga om någonting sådant. Själv stod jag och funderade över hur kronprinsparet gör efter att de har hälsat på alla gästerna innan de ska gå in och äta. Jag har ju själv en släng bacillskräck och tyckte lite synd om dem. De kan ju inte gärna säga att de ska gå och tvätta av sig nu när alla har klafsat på dem. Det är inte så prins och prinsessigt att vara så oartig. Victoria kan ju i och för sig alltid smyga ner en alcogel i väskan. Jag ger prinsen och prinsessan ett riktigt högtryck. De får fem solar av fem möjliga. Jag lägger ut några bilder från helgen i bloggen och det finns flera i dagens Aftonbladet.

Bloggtorkan är över

Bloggtorkan har bland annat berott på att jag förberett inför Prinsen och Prinsessans besök. Vi var ett litet journalistteam som var på plats i Ockelbo för att se att blommorna planterats, busskurerna tvättats och att allt i det stora hela såg bra ut. Reportaget är i tidningen i dag.

 

Bamse ställde ju även till det för sig och därför fick jag åka till Dalarna och plåta en arg kille. Han var arg på Bamses pedagogiska försök att hjälpa flyktingbarnen förstå ett och annat. Jag köpte för övrigt en Bamsetidning till det reportaget. Tidningen bestod av några få sidor men kostade ändå 79 kronor.

 

Jag har även plåtat Ulf som är på jakt efter fyra bubblor. Han samlar på allt som har med bubblabilar att göra. Det var riktigt roligt att plåta hemma hos honom. Dessutom blev jag smittad. Jag går nu och funderar på om jag behöver en bubblacab eller inte.

Här är ett bubblabildspel: http://www.aftonbladet.se/bil/article13042107.ab


Transexuell

I går plåtade jag en transexuell person. Han vill kalla sig han eller hen, men inte hon. Jag hämtade honom utanför hans hus och han kom ut klädd i rött eftersom det är hans favoritfärg. Passande nog hade jag också klätt mig i rött. Vi åkte bort en bit med bilen för att jag inte skulle peka ut var han bor, men det behövdes egentigen inte. Det var positivt att höra att han tycker att det är så öppet och bra häromkring i trakterna. Det var inte vad jag trodde, men det är ju riktigt bra att det är så.


Gefle-Djurgården 0-0

Det regnade fram till start och därefter var det uppehåll under hela matchen och sedan började det regna igen. Trots att jag har köpt ett fint paraply som jag släpat med mig hem från Tokyo är jag glad varje gång jag slipper använda det.

 

Efter matchen tänkte jag åka hem och lägga mig i soffan, men den snälla killen i kiosken stod utanför när jag åkte förbi så jag svängde in för att säga hej. Han bjöd på falafel och uppdaterade mig om läget i Syrien. Nu när jag är mätt och dessutom lite mer allmänbildad kan jag soffslappa ännu bättre.


Fredagen den 13

Jag brukar inte bry mig alls över att det är fredagen den 13:e, men i dag vaknade jag upp riktigt stressad för att jag drömt en mardröm för första gången på länge. Så här i vaket tillstånd förstår jag inte hur jag fick känslan av att det jag drömde var en mardröm. Drömmen gick ut på att jag skulle åka kommunalt. Jag skulle åka buss från Gävle till Valbo. Jag klev på och gick fram till busschauffören och bekände direkt:

- Jag vet att man ska gilla att åka kommunalt, men jag gör inte det.

Jag sa det hela med förtvivlan i rösten och därefter gick jag och satte mig. Då kom det värsta, jag hade satt mig på fel buss. Den här skulle ta omvägen förbi Hagaström och resan skulle möjligen bli 20 minuter längre. Jag blev gråtfärdig.

 

När jag vaknat tog jag och kollegorna Ulrika och Katarina bilen till ett matjobb. Vi passerade många vägbyggen och vid ett tillfälle var det både ett rödljus och en skylt där det stod ”Invänta trafiklots”.

Ingen av oss visste vad en trafiklots var. Först åkte en blinkande lastmaskin förbi. Vi var lite osäkra på om det var en lots eller inte, men vi stannade kvar. Sedan kom det två ångvältar. Därefter fick vi nog. Vi tyckte att vi hade väntat färdigt så Ulrika smög förbi rödljuset lite försiktigt och åkte fram till en byggkille på vägen. Jag satt i bak och hörde deras samtal.

- Hej, vi har väntat så länge så vi funderar om vi måste vänta på lotsen eller om vi kan åka? Det är ju ett rödljus också, så vi följde det.

- Men lyste det grönt då? undrade byggkillen.

- Nej, det gjorde det i och för sig inte.

Ulrika tror att killen tyckte att vi var de korkaste han träffat på länge.

Vi fick backa tillbaka och vänta vidare till en annan bil kom. På den stod det klart och tydligt ”Lots följ mig”.

 

Matjobbet var trevligt. Vi satt under filtar vid en eld och åt goda afrikanska smörgåsar.


Torsdagshäng med polarna

Mina vänner Hugo och Lova kom på besök i dag. Vi drack saft, åt kakor, lekte i traktorn, hoppade studsmatta och hängde lite.


Flygplanslandningar

Jag fortsätter att landa. I dag gjorde jag det nio gånger men på gräs. Det var vanliga landningar så vi lekte inte att motorn gått sönder. Det hela gick bra. En gång sa till och med läraren att det gick fantastiskt bra. Jag tyckte i alla fall att han sa det. Eller om det nu bara var en röst i mitt huvud.


Bröllopspresent

Tiggeri var ingenting min bror och hans flickvän ville ägna sig åt på inbjudningskortet till deras bröllop. Istället fick jag order om att svara alla att de vill ha presentkort på Beijer. Nu är det är bara det att det inte är någon som frågar och jag vill inte heller ägna mig åt tiggeri och påpeka att om ni funderar på att köpa någonting så kan ni köpa ett presentkort på byggfirman. Men nu har jag i alla fall skrivit det i bloggen. Det är inte riktigt lika pinsamt att skriva det här, men jag ska ändå göra mitt bästa för att glömma att jag just gjort det.


Ruvande and

I den här blomkrukan på gågatan i Uppsala bestämde sig en and för att lägga sig ner och ruva. Jag såg den när jag var där på sista april och undrar nu hur det gått för den. Jag får ringa någon Uppsalavän i morgon och be personen gå ner på stan för att se efter.


Lever vi?

I dag har jag landa tolv gånger med planet. Vi övade åter på nödförfarande och lekte att motorn gått sönder. Jag tyckte att det gick riktigt bra, medan läraren tyckte att jag kraschade lite väl många plan. Efter ett tag förstod jag att det var ett låtsasdike just där jag satte ner planet.

- Lever vi? frågade jag efter varje landning och trots att planet gick sönder vid några tillfällen så gjorde vi det varje gång.


Sovande gäster

Jag har lagat mat till min bror och hans flickvän som är på besök från Stockholm. Jag trodde att vi skulle umgås, men nu ligger båda i soffan och sover. I och med det har gästerna satt artighetsribban, så nu smyger jag ut och träffar några vänner på puben istället.


Gordin International Allstars

Jag fick en sådan fin inbjudan till CC-puben i kväll, så jag kan nog inte låta bli att gå.
Vi har EN person på gästlistan till i morgon, DU!
Snopet om det står ett helt gäng utanför som tror att de är exklusivt inbjudna.

Från det ena till det andra

Hundarna följde med till Norrsundet där jag var på ett jobb i dag. Den ena hunden älskar att åka bil och den andra följer med på grund av ren avundsjuka. Vi passade på att gå en promenad vid havet. Jag kände då att jag också vill ha en sommarstuga. Sedan kom jag på att min brors stuga börjar bli fin för de ska gifta sig där i sommar och den ligger vid vattnet, så där kan jag vara om ett tag. När jag kom hem frågade jag mamma om vi ska kasta ris på dem när de har gift sig, men hon är också djurvän och tänker på fåglarna. ”Då kanske fåglarna får ont i magen, men vi kan kanske koka riset först” funderade hon.

Det tycker jag är en kanonidé. Vi kokar en stor gryta och sedan får alla gäster skopa ur byttan och hyva på turturduvorna.


Hemligt

I dag stod jag på ett galler 22 meter över marken. Det brukar gå bra när jag jobbar, men den här gången fick jag inte ta några bilder eftersom jag befann mig i en fabrik där mycket är hemligt. Eftersom min kropp märkte att jag inte arbetade blev jag lite skakig i benen, så jag gick tillbaka mot dörren och väntade där. På nedre plan fick jag plåta, men bilderna ska ändå godkännas av chefen. Jag förstår inte riktigt vad jag kan få på bild som är så hemligt. Alla maskiner har ju något slags chassi på sig och jag har ju ingen röntgenkamera med mig. Cheferna vill kanske att alla maskiner ska verka lite mer spännande än vad det egentligen är.


I ur och skur

I morse åkte jag på utflykt tillsammans med barn som går på ett Ur och Skur dagis. ”I ur och skur” brukar jag för övrigt ropa till mina hundar när det är dåligt väder och de inte vill gå ut. Utflyktsmålet i dag var en liten skogsdunge, så där satte vi oss i regnet. Jag frös, reportern frös och barnen frös de med. En stackars flicka stod vid elden som maten skulle värmas på och hackade tänder. ”Jag dör”, skrek en liten pojke som frös han med. Som pricken över i:et fick jag åka kommunalt hem. Väl hemma skyndade jag mig in i duschen och vred på så att det ångade om vattnet och därefter satte jag mig under två filtar i soffan och gjorde i ordning bilderna samtidigt som jag tänkte på de stackars barnen som var kvar i skogen. I kväll ska jag på ur och skur fotboll. Gefle ska vinna över Halmstad och jag ska plåta det hela med en täckjacka på mig.


Valborg i Uppsala

Förra året hann vi bara till kvällsfesten, men i år var vi med från start och tittade på forsränningen. Vi gick även till champagnegaloppen och såg studenterna stå och vifta med sina mössor på balkongen. När huvudnumret väl kom, det vill säga att alla tryckte sina mössor på huvudet, råkade jag titta åt fel håll. Därefter gick vi för att dricka champagne och lyssna på kören som snikigt nog stod inne i kyrkan för att folk skulle betala för att komma in. Man kan väl inte dricka annat än nattvarden i kyrkan så vi stannade med champagnen utomhus. På kvällen blev det krogen och som vanligt var det grymt. Uppsala gör en inte besviken. Folk kommer fram och pratar hela tiden. Alla Gävlebor borde åka på krogstudiebesök till den staden.