Missade möten

Jag missade två möten i dag för att jag var ute och flög istället. Det ena var ett frilansmöte som hölls på Gefle Brygga. Det andra var på flygklubben. Jag hann få en smörgås och se några människor få medalj, tårta och blommor, men jag kunde lika gärna gå ut och flyga istället för med min studietakt får man inga medaljer. Kanske, kanske flög jag över Gefle Brygga där mina kollegor satt. Jag vet inte för jag hade ett par konstiga glasögon på mig som gjorde att jag inte kunde titta ut. Jag kunde bara stirra in i instrumentbrädan. Efteråt sa läraren att det gick riktigt bra för mig, men han lade till en mening efter:

- Men för att ta udden av det så kan jag säga att det var perfekta väderförhållanden.

Jag tycker i och för sig att det krävs lite skicklighet att ha tur, så jag är nöjd och glad i alla fall.


Extrahund

Nu är jag hundvakt åt missnöjda Blankita. Hon går runt och piper och gnäller och undrar om det inte finns något slut på detta elände. Hon har en så modern frissa så hon ser just ingenting. Vanligtvis klipper hon sig på Fluffabriken, men de verkar ha fått en kändisfrisörstatus så deras nästa tid är i november.

 

När jag hörde var hon klipper sig kom jag genast att tänka på fluff som Ulrika bjuder på ibland. Vi dricker varm choklad och har på fluff och som om inte det vore nog lägger vi även på minimarshmallows. Nu fick jag tips om att choklad med grädde smakar grymt bra med whisky i. Hur gott vore det då inte med whisky, choklad och fluff? Säkert jättegott. Om det smakar så gott som jag tror ska jag döpa drinken till Blankita.


Skollunch

I dag fick jag en bjudlunch i skolrestaurangen när jag var där på jobb. (För att höja statusen har namnet matan bytts ut.) Det verkar vara svårt för eleverna att uppskatta denna lyx medan de går i skolan. Det ska tydligen till att man flyttat hemifrån och får kämpa själv vid spisen innan man förstår hur bra det är. Det fanns många varmrätter och olika sallader att välja mellan och skulle inget av det passa finns det flera olika sorters fil varje dag. Eleverna borde passa på att njuta medan de kan.


Gefle-Häcken 2-2

Äntligen ett poäng. Bra Mikael Dahlberg och Daniel Bernhardsson som gjorde målen och välkommen Simon Lundevall som är ny. Nästa match kommer jag inte för då har jag semester. Det går inte för sig att flytta runt på matcherna på det där viset. Jag har berättat om min ledighet för presskillen som jag pratar med innan matcherna och polisen som jag står bredvid under matcherna. Fotografen som jag sitter bredvid efter matcherna vet det också. Nu är det bara cheferna som ska informeras.


Wild kids

I dag plåtade jag Wild kids. Presskillen var väldigt snäll men yr. Grindarna till Furuviksparken var öppna så vi åkte in. Väl där så ringde vi för att höra var vi skulle åka och han svarade att det är nära safarin. Jag åkte runt överallt och letade.

- Vi kan låtsas att det här är en rundtur så som dom har på Kolmorden, sa jag och började guida reportern.

- Här till höger har du kängruna. Här till vänster bor kamelerna. Här är det några andra djur och här är strutsarna.

Sedan åkte vi ut till äventyrsön men där var det lugnt så jag åkte tillbaka hela vägen till poolen eftersom vi åter ringt presskillen som svarade att det är i början av parken. Där var det inget så jag åkte runt bland karusellerna.

- Det är som en skräckfilm det här, sa reportern.

Hon ringde åter presskillen och berättade att vi nu åkt förbi glasskiosken och var vid bergochdalbanan. Hon frågade om det är där någonstans och presskillen trodde det.

En bil kom åkandes inne i parken så jag stoppade den och han guidade oss rätt. Vi åkte ut ur parken och vidare några kilometer och där i skogen stod presskillen och tog emot.


High five

I morse gick jag upp klockan 05.45 för att plåta ett par med väldigt många hundar. De ska även maila några egna så att vi får bilder som är tagna i andra miljöer.

- Men jag är inte så duktig på att fotografera, varnade tjejen.

Jag tittade på alla bilder som hängde på väggen.

- Jo, du är väldigt duktig, sa jag.

- Det där är Mattias Klums bilder, svarade hon.

 

Vi började prata om träning istället och jag fick tipset att köpa sådana där lustiga barfotaskor som jag bloggade om tidigare. Sedan sa killen att han ska springa Lidingöloppet med mig och så höll han upp handen i luften för att göra high five. Jag smällde i med handflatan och nu sitter jag här och funderar på vad high five egentligen betyder.


Silfver

Jag plåtade brynäsaren Jakob Silfverberg i dag. Han skulle med en buss och därför hade jag bara några minuter på mig. Eftersom han heter det han heter ställde jag honom framför en silverfärgad vägg. Silver är för övrigt den finaste färg jag vet. En annan variant fick bli framför en blå vägg för den matchade hans blå tröja och hans blå ögon. En tredje variant tog jag utomhus och efter det fick han skynda sig iväg. Jag måste även skynda mig att få ett slut på det här inlägget för nu börjar min pokerturnering.


Coola bilar

Fyraåriga Hugo såg mig komma gående på gatan och sprang ut för att hälsa.

- Hej Pernilla! Vad ska du göra? ropade han.

- Jag ska hälsa på dig, svarade jag.

Han gick ut till vägen i bara strumporna och tog min hand.

- Vad är det där? frågade han och tittade längre ner på gatan.

- Det är en lastbil. Ska vi gå och titta på den? frågade jag som lärt mig ett och annat från det förra besöket. Den gången undrade han vad det var som lät.

- Det är bara sopbilen, svarade jag.

Bara och bara, det visade sig senare att det är veckans höjdpunkt att titta på när sopbilen tömmer tunnorna och nu ville jag inte begå samma misstag. Jag var rädd att lastbilen skulle åka därifrån och att vi skulle missa alltihopa. Eftersom han bara hade strumporna på sig så bar jag honom dit. Jag satte ner honom på backen och vi hann stå och titta på lastbilen ett tag innan den åkte iväg.

- Får du gå ute i strumporna för din mamma? Då blir ju strumporna smutsiga, sa jag.

- Har man inga strumpor på sig så blir ju fötterna smutsiga och har man skor på sig så blir ju skorna smutsiga.

- Det har du alldeles rätt i, sa jag och så gick vi hem.


Mindre bra Lunch

Halva dagen var jag på jobb i Hofors och andra halvan i Söderhamn. Jag hann få i mig lite lunch när jag var på den första orten. Maten var lika bra som mitt bordsskick. Soppskålen ramlade omkull och nästan all soppa rann ut över bordet. Skeden vägde ungefär ett halvt kilo och skålen var av tunn plast, så ägaren får känna sig rätt så medskyldig. Jag brukar gilla all mat, men här kändes det tydligt att allt var gammalt. Jag fotograferade på ett dagis förut och då förklarade ett av barnen vad som var på menyn. ”Vad huset bjuder” heter det när man serverar rester från en hel vecka tillbaka. Det verkar som om den här restaurangen anammat samma tema. Reportern var inte heller imponerad. Kaffet var gott så vi drack två och en halv koppar var.


Mera prins och prinsess

Daniel och Victoria var på bröllop i Gävle i går. Jag fick många fina bilder, men det var bara en endaste en som kom in i tidningen. Det känns lite taskigt att vara där så länge för så lite, men de verkade glada i alla fall.


Vaktavlösning på slottet

I går var jag turisternas turist. Jag tittade på vaktavlösning efter vaktavlösning. I och för sig på uppdrag av Aftonbladet, men i alla fall.

 

Det är imponerande att se de unga vakterna marschera omkring. De bibehåller sin professionella min trots att barn gör narr av dem och marscherar efter och härmas. Inte en endaste gång var de i närheten av att börja fräsa eller ryta i åt någon unge. Gång på gång fick de även påpeka att turisterna inte får gå innanför linjen som syns på backen. Tjatigt värre, men de påpekade det hela vänligt varje gång.

 

Vakterna står i kuren ett tag och går sedan på en rak linje fram och tillbaka. Oftast viker de av och tar högerlinjen längs med slottet, men ibland växlar de med en vänstervariant. Endast en gång såg jag en vakt gå rakt fram och över vägen. En av vakterna hade tur och serverades saft av två andra vakter som kom på besök. Det verkade uppskattas för vakten var riktigt törstig och drack tre fulla glas.

 

Plötsligt dyker en hel trupp med vakter upp och då sker alltså bytet. Folk fotograferar för fullt. Prins Daniel kom ut från slottet han med. Han vinkade glatt åt alla. Det tackar jag för. Jag tackar för att de står ut med jobbiga fotografer som mig själv till exempel. De är grymma på den där prins- och prinsessgrejen. Så länge de orkar och vill hålla på med det tycker jag att de ska få fortsätta, för de gör det riktigt bra.


Ockelboreportage

Gårdagen till ära tog jag på mig min Daniel och Victoria t-shirt. Jag och reportern Tord åkte till Ockelbo för att se hur människorna där firade graviditetsnyheten. Två damer på torget plåtade mig och lokaltidningarna plåtade när de plåtade. Allt på grund av min tröja. Tv filmade mig också. De sa att jag skulle ställa mig nära Tord och sedan intervjuade de oss, men mina svar klipptes bort så i rutan stod jag bara som utfyllnad.

På vägen hem bjöd Tord på kaffe. Han hade pratat om att vi skulle fira någonting.

- Vad är det vi firar nu igen? Är det att du vann golftävlingen eller vad firar vi? frågade jag.

- Ska vi inte fira vår förlovning då? frågade Tord högt och tydligt så att alla hörde.


Dagens ros...

Dagen började perfekt. Jag fick en ros i tidningen.


Ensamflygning

Tio landningar varav nio helt ensam i planet.

Nu sitter jag hemma och äter smörgås.

Det är positivt att kunna göra det.


Kvällspromenad

Brolin-kopian ville ut och gå i kväll. Vi gick fem kilometer varav halva vägen i regn. När det regnade som värst skulle Brolin absolut stanna till för att kolla USA-börsen. Sedan blev det några dubbelsura steg på grund av hans felköp. Innan vi var framme hade han i alla fall muntrat till igen och regnet slutade det med. Han var nöjd över att äntligen ha tagit tag i det här med träningen. Så nöjd att han skulle åka vidare till Mc Donald's för att köpa en glass.


Why?

Jag mår inte som jag förtjänar. Jag är trött och sliten i dag. Trots att jag tog det lugnt i går är det tungt i kroppen nu. Först åt jag bland alla cowboysar på Church Street tillsammans med fotografen Björn. Där drack jag Coca Cola. Senare på kvällen hängde jag med Lisa, Johan, Kalle, Bisse och Matti. Medan de gottade i sig vin, öl och drinkar drack jag vatten eftersom jag skulle flyga i dag. Jag gick hem tidigare än alla andra och vad är tacken för det? Inte vet jag, jag känner ingen tack, jag känner mig bara trött. Inte ens från levern känner jag någon som helst tacksamhet.


Det som började så gulligt…

Jag fick ett sms av Lisa i torsdags som löd:

 

Nu jävlar i min lilla låda är det jag som håller tummarna. Jag och Johan kommer till Gävle imorgon. Och mina päron har Emil på Limön hela helgen. Så vi har en helhelg ensamma i stan! Bisse kommer också. Snälla Gode Gud. Om du finns, gör så att Pernilla är hundra procent uppbokad. /Liz

 

Gud lyssnade inte på Lisas bön, så jag var faktiskt ledig och därför tackade jag ja till denna ickeinbjudan. I går var jag hem till dem på en utsökt middag.

 

Lisa hade skrivit fel och tur är det så att hon inte lägger så mycket krut på att önska mig därifrån.


Inställt möte

Tanken var att jag skulle på ett kriminalvårdsmöte i dag, men personen i fråga verkar inte direkt pigg på att komma och håller därför väldigt låg profil just nu. Det är inte helt ovanligt att de som ska på mötena drabbas av sjukdomar, men tur i oturen är att de frisknar till snabbt igen. Sjukdomarna brukar vara precis lika länge som det tänkta mötet.


Flyglektion

Nu har jag ställt in planet för i dag. Jag flög först över Valbo till Gävle och i Storvik gjorde jag sedan tre studs och gå. För att inte störa och skrämma Sandviksborna flög jag förbi Sandviken och tränade på branta svängar över skogen istället och för att inte skrämma kor och hästar flög jag sicksack över hagar och bondgårdar. Det är mycket att tänka på där uppe.


Ny resväska

Det är tio års garanti på min nya resväska som jag köpte i dag. Tjejen i kassan upplyste mig om att det är så länge så kvittot bleknar, därför måste jag kopiera det. Inte nog med den långa garantin, jag fick även en uppblåsbar krokodil på köpet.


Brolin åker tåg

Brolin ringde och berättade att jag kan blogga om hans tågresa, så då tar jag och gör det. Han och hans mäklarkompis åkte tåg till Uppsala. I bistron fanns en färgstark kille. (eller möjligen en tjej för Brolin är lite osäker på könet) Personen såg i alla fall felplacerad ut i jämförelse med vanliga resenärer. Tåget stannade i Tobo, en station som är så ny att den inte börjat användas än. Inga tåg stannar vanligen där, men nu gjordes alltså ett undantag och av åkte killen i bistron. Brolin skulle skämta lite och frågade därför konduktören om hon möjligen sett hans bror. Han beskrev utseendet på personen som kastats av och sedan sa han:

”Vi ska till Akademiska i dag och han är inte så talförd, jag har hans biljett här."

Brolin berättade att konduktören blev likblek i ansikten och ville gå upp i atomer. Mäklaren tyckte att det blev lite pinsamt och räddade situationen. Han förklarade att Brolin bara skojade.

”Han hade ingen biljett och inga pengar. Då åker man av, även om det är i Tobo", sa den lättade konduktören.


Viktigt meddelande

Bara så ni vet så krånglar min facebook. Om ni skrivit någonting är det tyvärr inte säkert att jag fått det. Två kompisar har skickat meddelanden till mig utan att det kommit fram och då kan man ju ana att det är flera som väntar på svar. Tro inte att jag är oartig, för jag svarar alltid. På det igen bara.


God Natt

Det svåraste jag vet att plåta är mina egna hundar. De kryper ihop och ser misshandlade, rädda och emliga ut eller så springer de därifrån. Inte heller vill de sitta i närheten av varandra för de är inte direkt bästisar. Nu fick jag i alla fall en halvskarp god nattbild på Alice innan hon kastade sig runt och sprang åt sidan. Alice vill alltid lägga sig runt klockan 21, så nu är det natti för henne.


Konstverk och EK-flygning

Björn vill inte vara med på bild, men jag plåtade av hans händer som är pyntade med döskallesmycken. Jag tycker att det är lite otippat att dessa händer pysslar så mycket ute på torpet. Bilderna är i och för sig plåtade med en dålig kompaktkamera, men Björns fina konstverk syns ändå hyfsat. Den översta är alltså en apa. Björn såg först apansiktet och fixade då till så att apan även fick händer. Det andra konstverket är en gubbe som har huvudet och kroppen i marken, upp sticker bara hans två långa ben och på dem har han fixat fram fötter. Där benen går ihop, det vill säga i arslet planterade han även en ros men den trivdes inte där. På de nedre bilderna har han pusslat och fixat fina stentorn som är så stadiga att de till och med står kvar över vintern.

 

Jag var alltså och tittade på alla de här fina konstverken i dag. Mina hundar var med. De trivdes och jag trivdes så vi ville egentligen inte åka hem, men eftersom jag hade bokat en flyglektion packade vi in oss i bilen igen. Jag åkte till mamma och lämnade av hundarna.

- Jag ska skriva ett ek-prov, för det måste man göra innan man får flyga själv.

Mamma spände ögonen i mig.

- Men det ska inte du göra nu!

- Vad vet du om det? Du är väl aldrig med när jag flyger och ser hur det går…

 

Jag klarade provet och hoppade in i planet för att öva på landningar och motorbortfall. Jag landade sju gånger med planet och sedan sa flygläraren åt mig att stanna.

- Vill du att jag kliver ur? frågade han.

Det ville jag tydligen för plötsligt satt jag ensam. Han sa åt mig att göra tre landningar och det gjorde jag. Så det är en stor och rolig dag för mig det här, men tydligen mindre rolig för mamma.

- Mamma jag flög själv i dag. Det är väl roligt?

- Nej, det är det inte, svarade hon.


Tisdag

Innan lunch hade jag varit på gymmet, gått en timme med min granne och flugit till Borlänge. När jag kom hem sov jag middag och nu är jag laddad för kvällens pokerturnering. Jag brukar tröttna efter tre timmar och gå all in med några halvkassa kort, men i dag ska jag försöka hålla ut lite längre. Varje timme är det en rast på fem minuter och då springer jag snabbt som attan och hämtar smörgåsar och chokladgodisar och i och med det går jag plus minus noll med min gymträning.


Eremit

Nu är mitt eremitreportage i Aftonbladets Söndagsbilaga. Jag och reportern Annika hängde i en pytteliten stuga i skogen för ett tag sedan. Det var riktigt mysigt och jag ville egentligen inte gå hem, men eftersom Annika inte skulle vara eremit om jag var kvar där så fick jag lämna skogen på kvällen. Kvar var Annika med två björnhannar, en utetoalett och en flaska vin. Vatten fick hon hämta under en stubbe. Trots att bilagan heter Söndag så säljs den även på måndagar, så spring och köp.