Gefle-Örebro 0-1

Jag avbröt min Stockholmsvistelse för att åka hem och plåta Gefle som skulle vinna över Örebro. Det blev inte som jag tänkt mig. Så vi gör som förra gången och tar och glömmer bort det där. Så. Borta.


Respekt

Jag var nyss och hämtade kaffe inne på Aftonbladet och hittade då en rolig vädjan.


Ljusmanifestation

Klockan 17 i dag var jag och fotograferade en ljusmanifestation på Sergels torg som hölls för att hedra offren vid terrordåden i Norge. Ingvar Carlsson, Beatrice Ask, Jonas Gardell och Mona Sahlin höll tal och Laleh och Sarah Dawn Finer sjöng.


Nytt mode

På förmiddagen var jag på ett coolt gym på Sveavägen och plåtade. Där upptäckte jag att jag inte hänger med i modeutvecklingen. Sådana här tossor verkar riktigt populära. Själv skulle jag inte kunna bära upp dem med stolthet. Det borde vara svårt att få i foten när alla tår ska sära på sig.


Snygging på Gärdet

Den här snyggingen träffade jag på Gärdet vid lunch. Tanken var först att den skulle vara med i tidningen, men planen ändrades så därför får den i alla fall vara med i bloggen. I morse började jag ganska tidigt på Aftonbladet vilket var bra eftersom det är sjusovardagen. Jag läste om den dagen i tidningen och där stod det att man måste gå upp tidigt annars kommer man att vara trött resten av året. Det är ingenting jag tror på, men nu är jag i alla fall garderad.


Aftonbladet igen

I morse åkte jag från Gävle för att plåta Emma Hamberg i Stockholm. Därefter fick jag åka tillbaka till Gävle för mitt andra jobb var där. Nu är jag tillbaka i Bromma där jag som vanligt handlat frukost i OK:s nattlucka. Det är många som handlar i luckan så stackars nattkillen får rusa runt bland hyllorna och plocka åt sig vad folk vill ha. Åt mig plockade han det mörkaste brödet han hade, kaviar och yoghurt. (Han tog med två olika sorter så fick jag välja vilken jag ville ha) Frukt behövde jag inte köpa för i ett hörn på redaktionen stod en fruktskål med en övergiven apelsin. Jag hittade inte bara apelsinen, Brangelina och David och Victoria Beckham var också där.


Springförbud

Jag tog sovmorgon i Bromma. Vid lunch åkte jag till Gävle igen för att springa spåret. I torsdags fick jag en sådan enorm träningsvärk i benen så jag kunde inte springa på flera dagar, men nu var det äntligen dags. Där jag sprang tidigare har det kommit upp en liten skylt där det står ridspår och att övriga motionärer hänvisas till det nya spåret en bit bort. Det innebär att man får rida i 2,5:an, 3,5:an, 5:an och i milspåret, medan vi får gå och springa den nya slingan som är cirka 2 km. Det är dessutom tillåtet att rida där med. Jag har alltid trott att man även får springa de gamla spåren om man vill, men i dag mötte jag två ryttare varav den ena styrde rakt på mig trots att jag höll så mycket åt sidan jag bara kunde. Hon prejade mig av vägen och påpekade att mitt spår är längre bort. Jag i min tur påpekade vad jag tyckte om hennes påpekande.


Aftonbladet

I dag jobbade jag åt Aftonbladet i Stockholm. Jag har i alla fall gjort två jobb och det känns bra så att jag inte bara sitter och kostar pengar. Sitter gör man annars rätt bra uppe på takterrassen.


40-årsfest

Nu ska jag åka till Jockes hästgård i Älvkarleby och fira att han fyller 40 år. Jag brukar ofta matcha presentpapperet med mina klänningar, men det har bara uppmärksammats två gånger så därför struntar jag i det nu. Jag har i och för sig en snorgrön klänning, men jag känner inte för att ha den. Jag ska åka om en timme, så snart ska jag börja välja. Det måste i alla fall vara någonting som matchar rosa, för den färgen har mina naglar just nu. Nagellacket skär sig i och för sig lite till min gnuggistatuering som sitter stenhårt på armen. Jag fick den av Lova i förrgår. Så här bra satt inte gnuggisarna när jag var barn. Där har utvecklingen gått framåt.


Mode

Det är ju populärt med modebloggar, så i dag blir det ett modereportage. Grannarna bjöd över mig på lax och under tiden den grillades ställde Lova och Hugo upp som modeller. De valde själva sina kläder. (Hugo har haft vattkoppor, därav prickarna i pannan)


Viktigt nattsamtal

Brolin-kopian ringde i natt efter att han varit på Lasse Stefanz.

- Jag vet att det är sent, men jag ringer i alla fall för du är ju min kompis.

- Hur är det?

- Suuuuuuuuuck!

- Har du inte haft roligt i kväll?

- Jo, det har varit toppen.

- Vad är klockan?

- Elva.

- Men är det slut redan då?

- Nej, klockan är två. Det är så jävligt. Du vet XXXXX gick all in på en tjej och nu ligger de med varandra på stranden. Åhhhh.

- Hade du också spanat på henne?

- Ja, hon är så söt. Åhhhh skit också. Men nu måste jag gå. Hej då!


Nära fakturering

Det var så nära att jag fakturerade i dag. Jag tänkte i alla fall på det i förmiddags, men sedan glömde jag bort det och nu är det för sent. Nu ska jag äta smörgåsar och dricka O'boy.


Gefle-AIK 0-3

Det är ingenting att bry sig om och nu är det glömt. I morgon är en annan dag. Ny dag nya möjligheter och allt sånt där. Sändaren fungerade i alla fall okej. Men det bästa vore om publiken slutar surfa på mobilerna och tittar på matchen istället. Det går nämligen alltid snabbare att skicka bilder när alla gått hem.

Mat och Jul

Nu är jag trött på att äta. Jag kommer inte på fler rätter och jag vill inte tugga mer. Jag förstår inte att jag kan vara så hungrig. Det går inte ens två timmar mellan måltiderna längre.

 

Den lilla stund jag inte äter sitter jag och planerar julen. Jag vill bo på ett fint hotell med lyxig mat som jag slipper laga. Hundarna ska också få bo där och jag tror att jag vill vara i Stockholm. Hoppas att familjen följer med.


Ris och ros

Dagens hjälte får bli bildbyrån Scanpix. De var supergulliga och hjälpte mig att installera sändaren så att jag äntligen kan skicka bilder direkt från kameran. Förra sändaren som kom passade inte för Canon hade tyvärr skickat fel. Men nu på söndag när jag plåtar Gefle-AIK borde allt fungera. Testbilden på en av mina hundar kom i alla fall fram.

 

Dagens ickehjälte får bli budfirman som jag skickade tillbaka den felaktiga sändaren med. De har tappat bort paketet. Jag har mailat dem dagligen länge nu och de svarar bara att det är lite komplicerat men att de letar vidare.

 

Nyss hörde jag ett antal skott utanför huset. Jag och mina hundar gick ut på jakt. En gubbe längre bort stör sig på att kaninerna gnager på hans gräs, så jag antog att det var han som sköt av de små liven. Vi gick runt och letade men gubben var som bortblåst. Tur för honom för annars hade han fått sig en redig utskällning.


Hjältebrandmannen David

Doris kom ner från trädet i går. Den femåriga katten hade varit borta i tio dagar och några av dem hade hon tillbringat skrikandes uppe i tallen. Doris med familj hade nyss flyttat och troligen smet hon för att gå hem till vad hon tycker sig. Brandbilen med hjältebrandmannen David kom lite efter klockan 13, men han fick genast ett larm och var tvungen att dra. Det var en brand i Järbo som gick före katten. Efter klockan 18 kom bilen tillbaka och Doris togs ner och åkte då genast hem för att fira lill-matte som fyllde 11 år.

 

Järbobranden hittades troligen av brandflyget som ofta är ute och spanar. Det är bra att inte hela Gästrikland brinner ner, men samtidigt har jag svårt att få lektionstider eftersom de hela tiden tar mitt flygplan till spaningen. I dag efter klockan 18 får det inte brinna för då har jag lyckats få en flygtid. Om vädret vill och planet håller ska jag flyga till Borlänge.


Furuviksparken

Jag gjorde ett jobb i Furuviksparken i dag. Under tiden det blixtrade och åskade var badet och karusellerna stängda, men man kunde gå och titta på djuren så länge. Den här nakenhundsliknande varelsen var till exempel ute och betade och visade upp sig för folket.


Surt i skogen

Jag gick med lätta steg på en grusgång och lyssnade på fågelkvitter tillsammans med mina hundar i morse. När jag hörde en cykel komma bakom mig drog jag hundarna åt sidan så att personen skulle cykla förbi.

- Andra sidan! ropade den cyklande damen.

Jag skyndade över på den andra sidan och stannade så att hon skulle kunna köra om. Hennes hund som sprang bredvid drog och slet.

- Är det tikar? frågade hon mig.

- Ja, de är små och ettriga tikar, svarade jag för att vara snäll så att hon inte skulle skämmas och tycka att bara sin hund var ouppfostrad.

Jag stod och väntade ett bra tag för att hon skulle cykla iväg utan att behöva ha oss framför sig. Efter att hon cyklat några meter skrek hon förbannat:

- Man ska gå på vänster sida!

- Pratar du med mig nu? Vi är ju i skogen?!?! svarade jag.

- Det är allmänt! svarade hon grinigt.

Då taggade jag också till och använde väl inte de finaste orden jag kan.

- Nej, nu är du jäkligt grinig, kärring. Skärp till dig, ropade jag tillbaka.

Nu har jag i alla fall lärt mig en läxa och vet att vänster gäller i alla lägen.


Tråkstämplad

Det har börjat gnällas lite från olika håll att jag är tråkig som mest vill vara hemma och aldrig gå ut och inte dricka sprit. Nu kan jag berätta att i kväll gick jag i alla fall till bondgården och tillbaka tillsammans med min granne.


Gefle-Gais 1-3 (tyvärr)

Det var roligt för Gais att de vann. Mindre roligt är det för oss i den här staden. Lördag och allt… Vad ska vi nu fira? Jörgen och Örjan har namnsdag, så de kan ju fokusera på det. Vi andra får fundera vidare.


Tvestjärtar och annat blandat

Det är tvestjärtar i brevlådan ibland. Jag har hört att de lever i familjer och är väldigt rädda om sina barn, så det gäller att inte få med någon in på morgonen för då splittras familjen. Jag brukar sitta på huk bredvid brevlådan och snabbkolla så att de kliver av. Trots att jag är rädd om dem så är de rätt äckliga.

 

Efter att jag har suttit där och bläddra brukar jag träna eller gå en promenad med min granne. I och med att jag börjat röra på mig har hungern och matbehovet ökat extremt. Kroppen skriker efter mat eller mellanmål varannan timme. Alltså lägger jag ner mycket tid på det. Till exempel så äter jag tre frukostar.  Den första består av fil, frukost två är smörgås och kaffe och frukost tre brukar vara gröt. Sedan börjar jag nästan direkt fundera på lunchen.

 

Jag hade tänkt att den här bloggen på ett snyggt vis skulle leda fram till varför jag inte bloggat på några dagar, men nu struntar jag i det snygga och skriver direkt att anledning nog är att jag bara varit lite lat.


Kobesök

Hundarna och jag åkte på studiebesök till korna. De tog artigt emot oss trots att vi kom precis i deras middagsvila. Hela bunten låg långt in i hagen men över 30 kor reste på sig och gick hela vägen fram till staketet så att vi kunde titta på dem. De ställde sig tätt på rad så att alla skulle få plats på bild.


Nödlandning

I dag övade jag motorbortfall ute i skogen. Läraren drog av gasen och sedan fick jag leta gräs eller vatten att landa på. När vi var på låg höjd avbröt vi det hela och drog på igen. Det var jätteroligt att flyga så nära marken.

- Får man verkligen flyga så här lågt? undrade jag.

- Får är fula djur, svarade läraren och så flög vi vidare.


Kolonistugefest

I går var det fest i lilleputteland. Vi grillade och drack drinkar vid en kolonistuga. En av personerna som var med fick ett sms från sin dotter som var på Peace & Love. ”Jag lever som aldrig förr” skrev dottern. Mamman fick ont i huvudet och gick hem.


Ballongtur över Stockholm

Jag beställde en ballongtur över Stockholm och de undrade då vad jag har för mail. Först sa jag att jag inte ville lämna den för jag vill inte bli mailbombad med reklam och information, men efter lite övertalning vek jag ner mig. Dagen efter när jag tittade i inboxen hade det varit full aktivitet så jag skrev tillbaka.

 

‪Nu har jag fått 12 mail från er. ‬

Jag tycker det räcker bra med dem.

MVH Pernilla

 

Hej Pernilla!

Vi håller på att se över de mail vi skickar ut och försöker korta ner all information till färre. Vi är medvetna om att det kan vara lite irriterande!

Ber om ursäkt för att du nu får ett 13:e mail och önskar dig en glad midsommar!