Ordning och reda

Nu har busen som skulle byta häkte kommit fram till sitt nya ställe. Där får de lämna sina skor utanför cellen så att de inte ska kunna ta livet av sig med skosnörena. Busen påpekade för vakterna att snöret som håller upp byxorna är ju både längre och tjockare än skosnörena, men byxorna får de ha på sig i alla fall. Vakterna tycker också att det är konstigt men regler är regler och ska följas. På förra stället hade han ett fönster ut mot en sjö. Jag undrade vad han ser när han tittar ut nu.

- Jag ser en stor jävla mur.

Det är nog bäst att följa lagboken för det där verkar lite tråkigt.  


Mamma och dotter

Min smarta vän Helena har en smart dotter också.

- Måste du ropa mamma, mamma hela tiden?

- Helena, Helena!


Aktieutdelning

Revisorn sa att jag kan ta ut min aktieutdelning i dag om jag vill. Jag är ensam aktieägare men Conny, som även kallar sig min livscoach, försökte tidigare köpa in sig i företaget.

- Men en endaste aktie kan du väl sälja?

Han frågade flera gånger men jag vek tack och lov aldrig ner mig. Sedan kom det fram vad han tänkte göra:

- Annars hade jag kunnat begära möten och framhålla att jag som näst största aktieägare tycker si och så.

Conny hade räknat ut att han skulle ha fullt av punkter att ta upp på våra möten och han skulle gå in stenhårt för att bara vara jobbig. Det är lite så min livscoach jobbar. 


Dubbeldippa

Jag fick precis ett sms av Matte. ”Blir det ingen blogg i dag?”

Annelie och jag sitter hemma hos mig och dricker vin och dippar lite. Jag hade faktiskt inte tänkt att blogga men för Mattes skull kommer här nu ett inlägg och det får bli om just att dippa.

- Man får dubbeldippa, säger jag på de fester Matte är med.

Han blir helt tokig om man gör det. Egentligen tycker inte jag heller att man ska dubbeldippa men det är så roligt att reta upp honom så jag säger det ändå. Dubbeldippa kan man göra ensam eller om man är med sin partner eller en riktigt nära vän. Fast jag har i och för sig varit med om dubbeldipparnas dubbeldipp. Det var när jag pluggade i Kalix. Klassen samlades då och då framför en glasslåda som vi hällde chokladsås i och så åt alla direkt ur den. Jag åt bara i början för sedan tyckte jag att det blev för grisigt.     


Födelsedagslunch

Min nyblivna miljonärskompis ringde på lunchen.

- Jag är på lunch med Ulrika och Katarina, de ska fira att jag fyllt år, kan jag ringa dig senare?

- Jag har ju fått lön, så jag är miljonär nu. Därför vet jag inte om jag har tid senare.

 

Jag fick välja lunchställe och jag valde Silvanum där de serverade en god svampsoppa. Katarina taggade oss på facebook. ‎"minns ni när vi gick på gammeldansen, då kostade läsken 60 öre" Nostalgi med Pernilla, som just fyllt 35, och blivit vansinnigt vis.

 

Hon taggade även Ulrika och det var Ulrika inte alls nöjd med eftersom hon inte alls gått på någon töntig gammeldans. Jag förtydligar därför här att det var Katarina och jag som gick på gammeldansen. Ulrika och jag gick istället på hiphop och salsa.

 

Nu tycker i och för sig Ulrika att hiphop låter ännu värre än gammeldans, men någonting måste jag skriva för det är ju därför man har en blogg.
 

Busar och Ryanair

Kriminalvården är lite som Ryanair. En kille ska byta häkte nu. Varför vet han inte. Han får i alla fall bara ha en back med saker när han ska ut och åka. Back nummer två får han betala själv.

 

I dag skulle jag få en ny buse att övervaka men den här busen hade hunnit med ytterligare ett bus så han satt häktad och kunde därför inte komma. Han släpptes i och för sig precis när mötet började men eftersom han bara fick skjuts till häktet och inte tillbaka så hann han inte. Jag drack en kaffe innan jag åkte hem igen. 


Jobb

I dag har jag mest bokat in en massa jobb. Jag hade flyt så nio personer i rad svarade direkt i telefonen och alla vill vara med. Jag ska bland annat plåta på bandyn i Edsbyn och en krogägare i Bollnäs. På onsdagar kostar allt på krogmenyn 25 kronor så man kan alltså köpa en plankstek eller någon annan rätt till det priset. Passande nog har jag planerat in det jobbet just en onsdag.


Dockor

Det har inte hänt någonting värt att berätta i dag så jag tar och visar upp vad som välkomnar alla vid flygklubben. Det är en äldre man som pysslar med blommorna där och han har även pyntat med dockor. Det förtjänar lite uppmärksamhet tycker jag nog.
 

Mörkerflygning

Jag har just landat och ställt in planet i hangaren. I kväll tog jag min första mörkerlektion. Läraren sa att jag skulle klä mig varmt för det är ju tråkigt om man lyckas göra en perfekt nödlandning men sedan fryser man ihjäl istället. Jag fick flyga var jag ville så jag tog en sväng över Gävle där jag turistade lite med min pocketkamera. Därefter flög jag över Läkerol Arena och vidare till Sandviken. Jag tog även en sväng över Kungsberget för att titta på slalombacken och alla vindkraftverk. Nu ser jag fram emot nästa lektion för det hela var mycket trevligt. 

 
 
 

Miljonär

En killkompis ringde i morse:

- Pernilla, efter min nästa lön så är jag miljonär för då kommer mina tillgångar att stiga till över en miljon.

- Vad roligt, jag får ta och gratulera. Hur ska du fira det då?

- Jag ska åka till Kungsberget på fredag och till Högbo Bruk på turkisk massage på lördag.

- Men efter den där helgen sjunker väl förmögenheten till under en miljon?

- Jo, men då får jag vänta på nästa lön igen. I och för sig har jag värderat lägenheten till 50.000 mer än vad jag skulle få för den. Jag har värderat den utifrån vad jag tycker att den är värd.

- Ja ha, men då är du ju inte miljonär.

- Jo, i stort sett så är jag ju det. Snart kommer väl tidningen Connoisseur som ett brev på posten. Jag trodde att jag skulle vara miljonär redan vid 25-årsåldern så jag är cirka fem år försenad på grund av bedrövliga investeringar. Första miljonen är alltid den svåraste så nu blir det spikrakt uppåt. Jag vill inte framstå som självgod på något vis.


Statusuppdateringar

Min 52-åriga vän Britt säger att det sprakar till i hennes hjärna varje gång hon ser ”Hej Britt, vad är på gång?” på facebook. Hon sätter direkt igång och formulerar förbjudna statusuppdateringar. Sådana som man inte skriver. Hon bloggade några exempel bara för att visa vad som pågår i hennes hjärna. Britts man tyckte att det hon höll på med var konstigt och hennes dotter tyckte inte att det var så kul.

 

Hennes nästa inlägg var det här:

Sitter hemma hos mamma och skäms litegrand när jag läser mitt förra inlägg. Jo, jag kan fortfarande tycka att det är roligt. Även om jag nu inser att jag är rätt ensam om det. Men den sista skämtsamma statusuppdateringen hade jag väl kunnat skippa? Underlivshumor, även när de kommer från mig, är inte kul. Bara om det skulle råka vara jäkligt kul, och det var inte mitt skämt. Trots att jag själv höll på att skratta ihjäl mig. Mitt nästa inlägg blir seriösare.

 

Britt är i alla fall inte ensam om att tycka att det är roligt, för jag tycker också det. Här kommer hennes exempel…

 

Flygfritt

Tanken var att jag skulle titta på Stockholm nu. Pilot-Richard ringde och berättade att man ser hela vägen dit när man flyger i mörker, men tyvärr var molnen för låga i kväll så det blev ingen flygtur alls. Jag gör ett nytt försök på söndag, måndag eller tisdag.

 

Ulrika var hem till mig i går för att hämta två kavajer som min mamma hjälpt henne att korta upp ärmarna på. Som vanligt hade hon urtjusigt fixade naglar. Den här gången var de i samma färg som mina hundar så hon vill låna en av dem och gå runt och matcha. Alice passar utmärkt till den uppgiften för hon vill bli buren hela tiden när vi är ute.

 

Ulrika tyckte att det för dagen bara var hennes naglar som platsade på bild så de och hennes kavajer får vara med.  
 

Presenter

På fredag har jag en studioplåtning så jag passade på att plåta av lite presenter samtidigt som jag provade blixtarna. Tack snälla för all uppvaktning! Det var nog bara min bror som glömde bort att jag fyllde år. Det är kanske lite svårt att komma ihåg en födelsedag som kommer så tätt inpå sin egen…

Mina släktingar Berit och Ronald gav mig ett armband och såg till att frysen är full med goda kakor och så sopade de av min bil från all snö när de gick hem. DJ-Peter gav mig en grymt bra cd som han mixat med musik som jag gillar och mamma kom med mina klackskor till slut. Tjejen i affären upplyste henne om att de ska putsas med rinnande skokräm och sedan ska det sprayas innan jag använder dem. Jag vet att skorna är svindyra så jag tycker att det där ska ingå i köpet. Från mig själv fick jag först en lampa men det var extrajobb med den med. När jag kom hem såg jag att det inte fanns någon kontakt. Trots det dyra priset tyckte de att jag skulle köpa mig en sådan och skruva dit den själv, men det blev inget av med det för jag lämnade tillbaka den. Blommorna på bilden kommer från Bertil, Matte och Ulli-Gulli. 
 

Grattis

Klockan 07.45 kollade polisen om jag börjat fira. På väg till gymmet fick jag blåsa. Det var en bra polis som visade att han tog ett nytt rör, så jag behöver inte gå runt och fundera på om jag har herpes nu.

 

På gymmet träffade jag Bertil som håller på att deffa, så han är mer lättretlig än vanligt.

- Hej Bertil, jag fyller år i dag.

- Men vilken barnunge du är som berättar det.

- Ja, gratta mig då.

- Herregud.

- I går fyllde min bror år och i dag fyller jag. Vi fyller dagarna efter varandra.

- Det går inte att prata med fruntimmer.

- Det går inte att prata med gubbar heller.

- Du har ingen respekt för äldre.

- Men gratta mig nu då.

- Ja, men grattis då.

  


Födelsedag

Jag kom just på att min bror fyller år i dag och då räknade jag snabbt ut att jag fyller år i morgon. Han har nu fått tillbaka sin fräsande katt och hon verkar trivas i sitt nya hem för hon ligger inte och kurar under soffan som hon brukar, utan hon ligger utsträckt i den.  

 

Själv har jag fått tillbaka en hund. En av Alice valpar lämnades på foder och hon har bott där i cirka sex år så egentligen kan man säga att vi gav bort en hund som kostar cirka 10-16 000. Nu vill de inte ha kvar henne längre för att de har fått barn. Jag har länge tyckt att det verkar som om graviditeter gör någonting med hormonerna i huvudet på folk, inklusive på min egen bror, som gör att djuren graderas ner ordentligt. Plötsligt verkar de små pälsklädda liven inte vara värda särskilt mycket alls.

- Får man ”dum i huvudet-hormon” när man blir gravid? brukar jag fråga min mamma som inte verkar bli imponerad över mitt resonemang.

 

I dag besökte jag Borgarskolan där jag föreläser ibland. Lärarna bjöd på tårta så jag ser det som att jag redan fått i mig födelsedagsbiten. Fina tulpaner har jag också fått och jag tror att jag ska få ett par klackskor av mamma i morgon så jag är redan mycket nöjd.  


Utflykt

Hjärnforskaren Berra följde med på en utflykt till flyget i dag. Mats hjärna som han brukar forska i behövde vila så han hade lite tid över. Berras hjärna har också tagit en sväng in i maskinen. Det var inför experimentet när de skulle se att apparaten fungerade. Sjuksköterskan passade på att konstatera att Berra är frisk i huvudet och han blev då citat: ”lite glad”.

På flygplatsen fick han pulsa fram i sina fint putsade skor. Vi fick en visning av polishelikoptern och sedan fick han titta på flygplanen men vi stannade nere på backen. 
 

Tre änglar

Tre änglar kom förbi i dag. Det var tre 14-åriga pojkar som såg att plogbilen gjort det plogbilen alltid gör, nämligen plöjt upp snön ordentligt så att min bil inte kom ut.

Killarna kom fram, tog i hand och presenterade sig.

- Ska vi hjälpa dig att skotta? frågade de.

Jisses vilka snälla. De fick 100 kronor var skattefritt för sin vänlighet.

 

För några år sedan bodde jag granne med en annan 14-åring som inte var riktigt lika vänlig. Han jagade sin mamma med yxa så att hon fick springa upp och gömma sig på höskullen i stallet. Polisen kom och frågade mig om det var jag som ringt efter dem, men jag kunde snabbt räkna ut att det var lilla lintotten till granne som varit i farten.

 

En gång hade han slagit några andra killar och var så rädd efteråt att han hoppade in i en polisbil som stod parkerad. När poliserna kom tillbaka ut från Köpcentrum satt han där inlåst och väntade.

 

För att spara pengar kom han över till mamma och lät henne klippa honom och till min bror som meckade med en bil kom han och sa:

- Jag leker också med bilar hemma, men det gör jag bara i smyg när ingen ser.
 

Nu har han flyttat men jag hoppas att det är lite ordning och reda på honom också nu.


Gym

I morse var jag ensam på gymmet och det resulterade i att jag inte kunde träna rygg som det var tänkt. Maskinerna var för hårt åtdragna så jag orkade inte vrida upp skruvarna för att ställa in dem rätt. Det känns lite jobbigt att vara för svag för att ens komma igång med övningarna. Jag tog hantlarna i stället och sedan gick jag hem för att fika.


Mat

I går kom min julklapp till dörren. Det var en Linas matkasse som var proppfull med mat. Råvarorna är riktigt fina men man får tyvärr laga till dem själv. Det var inte bara matpåsen som kom till dörren. Brorsans vilda katt som heter Sabina behagade dyka upp efter två månader. Hon stod där ute och fräste och förväntade sig få mat precis som vanligt. Det fick hon så klart också. Både torrfoder och ekologiskt kött. 

Credda Matte

Inför nyårsfesten stod jag i köket med Matte och hjälpte honom fixa fram lite chips och dipp.

- Vad imponerande att du har så många skålar, sa jag.

- Men Pernilla, du ska ju inte credda mig här inne, credda mig där ute så att alla hör.

Jag gick ut och sa det igen och igen och igen. Tre gånger berättade jag att Matte har många fina skålar men ingen reagerade eller verkade bli imponerad.

Nu ska jag credda Matte igen för en sak han brukar göra och det här tycker jag är fint på riktigt. När han är ute och kör bil och ser en äldre tant eller farbror som verkar ha svårt att gå så stannar han och frågar om de vill ha skjuts. 


Söndag

Min vän Ulrika är gullig. Därför döpte jag min första kanin efter henne eftersom den också var det. Kaninen fick heta Ullis-Gullis.

 

Ulrika och jag var och såg En oväntad vänskap i dag. Det var nog över ett år sedan jag var på någon film. Jag hade tre handväskor med mig på bion. Två av dem köpte jag precis innan vi skulle gå in.

 

Ulrikas förra chef är för övrigt en riktig tuffing. Hon har precis sålt sin del av en framgångsrik reklambyrå för att istället bli arbetslös. Hon ser fram emot att börja om från noll och söka jobb på nytt.


Kantareller

Min bror och hans fru ska bjuda ett gäng på middag i kväll. Först tackade jag nej, men när jag fick höra att det är lasagne med kantareller ringde jag upp och tackade ja. Jag är väl inte sämre än att jag kan ändra mig.

Fredagskväll

Ett glas rött hit och ett glas rött dit, ser jag på facebook. Själv sitter jag med ett glas C-vitaminbrus samtidigt som jag pluggar. Nu är det mörkerflygningsboken som ska gås igenom. Den första halvan av boken ska inte bara gås igenom, tanken verkar vara att den ska lidas igenom men sedan ser det ut att bli lite spännande. Jag har för övrigt provat att dricka vin och plugga samtidigt men det verkade inte vara helt optimalt för inlärningen. 


Besök hos revisorn

Det gick bra hos revisorn. Det vill säga pärmen är överlämnad. Pärmen är ful men revisorn tycker inte att det gör någonting. Många kommer med allt i en påse så en pärm är tydligen ett plus hur ful den än är. Jag har i och för sig varit en sådan där påsperson själv. För tio år sedan kommer jag ihåg att jag frågade mamma innan jag åkte till revisorn om jag kanske skulle byta till en finare påse, men nu har jag skärpt mig och lämnat påsarna bakom mig. Tänk vad fint ändå att folk väljer revisoryrket. Jag är evigt tacksam för det. 


Pyssel

Nu har jag gjort mitt årliga pyssel. Jag har slagit hål i en massa papper och satt in dem ordentligt i en pärm. Det låter inte som någon märkvärdig syssla men det hela firades med tacos. I morgon ska pärmen till revisorn och efter det ska jag nog fira igen.


En tiopoängare

Matte ringde traditionsenligt i dag för att berätta att han fick med sig en tjej hem i går. Hon är en tiopoängare och Matte är stolt så han vill att det ska ut i bloggen.

 

Förra gången Annelie och jag var på fest hos honom tog vi alla hans gosedjur som han hade på hyllorna i sovrummet och så bäddade vi ner dem i hans säng. Nu när vi gick in för att natta ner de små mjukisarna märkte vi att han hade gjort om hela sovrummet och alla gosedjur var borta.  

 

Vi tittade oss omkring och kunde inte riktigt hitta någonting att bädda ner men till slut tog Annelie boken ”Alla får ligga” och så lade hon den under Mattes kudde. När han kom hem på nyårsnatten med sin 10:a var det just det han fick göra. Han fick ligga på boken.