Uppsala

Annelie pratade högt i går när jag var och bytte om. Vi två är i Uppsala på en minisemester. Det visade sig att hon förde en diskussion med självaste barskåpet. Hon stod och förklarade för det att hon var mycket missnöjd över att det bara fanns rökig whisky där i. Nu är inventeringen färdig och det med ett positivt resultat, för det visade sig finnas mycket annat som passar.

 

För flera år sedan när jag var här sa jag åt henne att jag ville sitta mjukt, vid vattnet och äta laxburgare. Hon chansade och tog mig till Å-Krogen och som tur var stod laxburgare på lunchmenyn. I dag ville jag ha en favorit i repris så vi gick dit igen. Ingen laxburgare erbjöds men vi stod på oss så kocken fick vika ner sig och fixa ihop två sådana i alla fall. Vi är mycket nöjda. Uppsala levererar som vanligt. 
 

Torsdagspub

Mäklar-Tina kom hem, till som hon kallar det ”byn” i går. Jag vet inte om byn är Valbo men vi gick i alla fall ut i Gävle.  Med ut var även Catarina som också hon kommer från Valbo. Där bor hon fortfarande i ett fint hus som även har en fin pool. Ett okänt barn på cirka 10 år har också uppmärksammat det. Han gör som Sean Banan och liksom glider in. Sedan hänger han där och badar och leker flera dagar i veckan. ”Får man mat snart?” ”Kan jag få fika nu?” är några repliker som han brukar köra och snälla Catarina lagar och dukar fram. Hon tror att han bor några kvarter bort men vet inte helt säkert. 


Cykel + korg

Nu har jag äntligen skaffat fram en cykel och en cykelkorg så jag och Alice kan cykla. Minja törs inte sitta i korgen så hon får stanna hemma. Det är riktigt roligt med en cykel. Måtte jag bara komma ihåg att vänsterbromsen inte fungerar. Det är nåt fel på den, men man ska ju tänka positivt så jag tänker på högerbromsen istället. 


Söderhamn

Jobbet gick bra, värre var det med skorna. Inga nya klackar följde med hem. Det var nästan helt utplockat i affären. Illa, men det kunde ha varit värre. Det kunde ju ha varit så att jag hittade ett par fina skor men att jobbet istället gick dåligt, eller ännu värre… att jag inte hittade några skor och dessutom gjorde ett dåligt jobb.

Helgen

I dag fick jag träna igen för midsommaraftonen då jag inte gick till gymmet. Jag fick alltså nalla en dag av helgen. Inte för att träningen tog en dag, det var nog snarare bara en halvtimme men jag fick byta om och hålla på och fixa.

 

Istället för att träna i fredags åt jag midsommarlunch i Valbo och jag åkte till och med och tittade på en majstång. Därefter gick Annelie och jag på fest. Vi tog med oss alkohol så att vi skulle bjuda de andra på festen men när vi väl kom dit tyckte vi inte att de behövde någonting mer så vi drack upp det själva.

 

I morgon ska jag till Söderhamn tidigt på morgonen så då missar jag också träningen. Jag ska dit och fotografera. Det bästa med att jobba i Söderhamn är att man kan passa på att köpa skor i en bra skoaffär som finns där. Nu ska jag satsa på ett par klackskor till min nya klänning. 


Trevlig midsommar!

Min bror och hans fru gifte sig förra midsommaraftonen. Då på morgonen fick de reda på att lilla Winston låg i den blivande fruns mage. Nu är han ute och har gjort sig sommarfin han med. Eftersom de gifte sig på midsommaraftonen kan de både ha den dagen som bröllopsdag men även det datumet som var förra året. Praktiskt om man gillar att fira mycket. 
 

Extra Extra

Det här hände nyss vid Riks 80. 
Mats kom för att gå en promenad med mig och hundarna. 

Grattis Annelie!

Min vän Annelie fyller år i dag. Hurra, hurra, hurra, hurra!

Hon jobbar på apotek och jag tycker att hon borde starta en egen blogg som ska heta ”Apoteksprinsessan”. I den ska hon skriva om alla sina roliga kunder som till exempel den som kommer in och skriker: ”NU GÅR DET INTE FOOOORT!” de gånger han tycker att någon jobbar för sakta. Han har även ofta olika funderingar som till exempel: ”Kan man bli för heterosexuell?” Han ville nämligen bli expedierad av en tjej istället för killen som han råkat hamna hos. Dessutom tycker jag att Annelie ska ha en prinsesskrona på sig när hon arbetar och ett litet fespö. Spöt ska hon liksom dra runt i luften ovanför medicinerna innan hon skickar fram dem till kunderna. Annelie tycker inte om min idé. 
 

Resa

Nu har jag varit i Edsbyn och intervjuat och fotograferat en tjej som reser mycket. Själv ska jag på en kortare färd ner till Lilleputtland som jag tror heter Södra kolonin. Det är grillfest i en liten stuga där. Conny som kallar sig min livscoach kommer. Han tycker att jag är ganska omöjlig så nu måste jag dit och visa mitt bästa. 


Hungrig

Det jobbigaste med att träna är egentligen inte själva lyftandet utan det är hungern som kommer. I dag åt jag lunch klockan 11.00. Jag kunde inte vänta en minut till. Klockan 12.30 var jag oerhört hungrig igen och så där håller det på. Jag tittade på ett program om överviktiga människor och de åt så mycket gott som jag blev sugen på, så i går bakade jag en blåbärskaka och i dag gjorde jag en kafferulltårta. Nu ska jag googla upp nya recept.


Bamse

I morse fick jag en liten häst som heter Bamse. Han är en 22-årig shetlandsponny. Det var en kille på flygklubben som gav mig honom. Tyvärr har jag ingenstans att ha den så jag tackade nej, men ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att jag verkligen behöver en liten häst. Han skulle kunna dra en kärra med mig och den lataste hunden så kan den pigga springa på sidan. Det är ju precis det jag borde ha.


Trevlig helg

Om jag inte hinner med alla träningspass under veckan måste jag nalla en dag av helgen, men så är det inte denna helg. Jag har lyft alla hantlar som ska lyftas. Morgondagens jobb är dessutom framflyttat för jag skulle plåta ett tåg men tåget är trasigt så det måste lagas först. I morgon ska jag äta frukost med Martin och Eric, sedan ska jag kanske fira Annelie som fyller år snart. Vi firar i så fall där det är troligast att solen kommer skina. Gävle eller Uppsala. Skiner inte solen på någon av platserna firar vi en annan gång.


Furuviksparken

När jag ändå var på jobb i Furuviksparken passade jag på att fotografera en gris, en kamel och två fåglar. Även en suddig get syns i bakgrunden. Det är såklart totalt onödigt att skriva det här eftersom jag lägger ut bilderna, men jag tycker att det ser lite finare layoutmässigt ut om man även skriver någonting. Därav det.


Träning

Jag gick till gymmet och maskade runt lite till det kändes som om jag varit där länge nog. Då gick jag hem och tog en proteindrink framför teven. Det bästa med att träna är just det, att sätta sig där i soffan.


Bingo

Nu är debuten avklarad. Johan som var huvudansvarig för i kväll var snäll och stod med mig i början så att jag förstod hur man skulle göra. Det gick utmärkt, jag ger mig själv ett bra betyg. Jag trodde att jag skulle gå fram till bilarna, men varje gång det tutade blev jag glad och ivrig och sprang dit. Många hade lyckomaskotar med - populärast var råttor. En tjej vann två gånger.

- Vilken tur, sa jag.

- Vänta så får du se, jag kommer att vinna en gång till, sa hon.

Mycket riktigt, det gjorde hon. Det är bara att gratulera.


Bilbingo

I morgon är det min premiär som bilbingovärdinna. Jag ska gå till bilen som tutar, ta lappen och gå vidare till nästa bil för att rätta där så att den bilen ser att det inte försiggår någonting fuffens. Som tack för hjälpen får man en varmkorv eller om man som jag råkar vara vegetarian - ett korvbröd.


Borlänge

Nu är jag tillbaka från Borlänge där jag varit på jobb. Innan jobbet träffades jag och reportern på Max för att äta. ”Vill du byta ut pommes fritesen mot morötter?” frågade hon i kassan. Det är nästan en fräck fråga. Det ville jag inte. Efter jobbet åkte vi dit igen. Jag nöjde mig då med en Loka medan reportern åt en gång till, men så springer han halvmaran också. Reportaget kommer i DN om några dagar skulle jag tro.


Godnatt

Hundarna vill sova tidigt vare sig det är vardag eller helg. De börjar lacka ur nu och trampar otåligt omkring. De vägrar att gå och lägga sig själva så jag får väl vara snäll och följa med, jag ska ändå upp tidigt för att jobba i morgon.


Bloggtorka

Det har varit lite dåligt med bloggandet på sistone, men det händer ju ingenting särskilt. Mina dagar ser ut så här… Går en promenad med Katarina, åker och tränar på gymmet, åker till flygplatsen och flyger. I förrgår landade jag 20 gånger och i dag blev det 9. På flygplatsen bor två tranor. De kommer tydligen år efter år. När man startar med planen går de en bit bort, för de har koll på att de blåser iväg om de står kvar.


Winstonnytt

Jag trodde att jag skulle vara en blödig faster som själv blir ledsen och olycklig när Winston gråter men så är inte fallet. Jag skrattar varje gång underläppen börjar darra, eller det roligaste av allt när han slår ut armarna och skakar dem samtidigt som han luftskriker i flera sekunder innan ljudet kommer. Pappan går inte med på att jag skrämmer upp den lilla så att jag kan lägga ut bilder på hur söt han är när han gråter. Det får bli några andra istället.


Nattsamtal

Matte ringde klockan 3 i natt.

- Jag har ramlat ur sängen, men inte för att jag är full utan för att jag ville ramla ur sängen.

- Jaså det ville du.

- Sov du?

- Ja.

- Förlåt, men det är bara det att jag inte har ringt dig på länge så jag har så många gånger upp på dig nu.

- Det var länge sedan du ringde mitt i natten men du ringde ju faktiskt tidigare i dag.

- Ja, men då hade jag inte ramlat ur sängen.

- Det är sant, det händer nya saker hela tiden.


Träningsdags

Grannen har fredagsfika varje fredag klockan 15.00. Jag passade på att gå dit då. Det bjöds på fruktdrinkar, kaffe och nyttiga kex. Jag tog inget wienerbröd så de fick jag med mig hem i en påse. Frågan är om jag ska äta upp det eller inte. Min hund visar alldeles för stort intresse för min mage just nu. Hon tycker att den är mjuk och mysig så hon kryper upp på den varje natt för att sova. För flera år sedan när hon skulle få valpar provade hon till och med att föda på den men jag tyckte att det var opassande så hon gick då vidare till någonting som hon tyckte var likvärdigt, nämligen en saccosäck. När jag tränade slutade hon att hänga där, men nu är hon alltså tillbaka.