Fredag

I dag blir det bara en bild för jag är för lat för att tänka. I och för sig kan jag kolla om Britt har någonting av värde på sin blogg och så snor jag det…

 

Hon skrev att hon blev upprörd över att en strömmingsrestaurang blir kinarestaurang istället. Jag gillar också strömming men jag blir mer upprörd över att ingen berättat att vi ens haft en sådan restaurang här.

 

Sen gaggade hon på om att pengarna som ska gå till fotbollsarenan borde gå till kulturen istället.

 

Hon avslutar i alla fall roligt, så jag snor sista meningen rätt av trots att jag inte har några barn: Livet är orättvist, som jag brukar säga till mina barn när jag äter godis en onsdag och inte dom.
 
Det är synd att Alice alltid ska envisas med att släpa runt på sin fula björn. Bilden hade blivit mycket finare utan den. Men som Alice visar klart och tydligt: Ingen björn, ingen bild. 
 

Fina vänner

Jag har fått ett litet ryck och funderar på att köpa en lägenhet i Stockholm. Hanna som fick höra om min plan i går mailade direkt till sin granne och frågade om inte han kan flytta ut så att jag kan flytta in. Han kunde tänka sig det men tyvärr först om ett år. Jag fick se deras mailkonversation och hon låg på honom ordentligt med bra anledningar till varför han ska sälja. Jag är så glad och tacksam för mina snälla och hjälpsamma vänner. 


Lägenhet

Gymnasielärarinnan som jag hade i fotografi är riktigt bra, så bra att hon gärna får låna min lägenhet nu när hon är på besök i Gävle. Jag köpte en hel del varor som jag stoppade in i kylskåpet så att hon ska ha någonting att äta också. Min bror tittade in där i förrgår och blev orolig.

- Vad lever du av? Det är inte alls bra att dricka så där mycket läsk.

- Men jag dricker inte läsk, det är ju därför den står kvar.

Hans oro blev inte mindre när han märkte att mina hundar rusar till dörren så fort glassbilen kommer.

Fotolärarinnan är inte här för att lära mig laga mat utan vi ska fixa inför utställningen på Konstcentrum som börjar på lördag. Filmläraren Conny är också med och grejar och han är toppen han med, men han har en egen lägenhet att bo i. 


Bilbingo

Jag frågade mamma om hon ville följa med på bilbingon.

- Glöm det, svarade hon.

Så det glömde jag. Sedan ringde min bror och då frågade jag honom också men han var upptagen med tipsrunda och föräldramöte på dagis.

- Du får inte hålla på och skryta över att Winston kan stapla tre klossar…

- Fyra, han kan stapla fyra klossar.

- Ja, förlåt. Du får inte skryta över att han kan stapla fyra klossar så att de andra föräldrarna tycker att sina barn är dåliga.

- Nej, absolut inte. Vi behöver ju inte bli högfärdiga bara för att han är bäst.

Mitt ex kom förbi med choklad till mig i dag. Han tackade för att jag plåtat hans dotter så att hon fick vara med i tidningen. Jisses vilket snällt och bra ex jag har. Fast han ville inte heller följa med på bilbingon så dit fick jag åka själv. Det är segt med bingo. Tiden går sakta. Flera gånger fick jag kämpa emot impulsen att trycka in knappen på walkie-talkien och vråla ”Booooooooooooring!”. Konstigt nog är det ändå värt att göra det där och det är på grund av lyckan efteråt. Jag är så glad när det är slut så det känns som om jag svävar på väg till bilen. 


Mors dag

Jag åkte hem till mamma för att fira Mors dag medan mamma åkte hem till min bror. Jag firade i alla fall med ett wienerbröd i min ensamhet och sedan gick jag en promenad med hundarna. Den soliga dagen till ära gjorde att till och med innehunden Alice kunde tänka sig att följa med. 
 
 

GD/GIF-olympiaden


Blandat

På väg till ett möte på Arbetarbladet gick jag genom en tunnel. Jag passade på att plåta lite för vissa tycker det är konstigt att jag som är fotograf inte lägger ut bilder oftare. Därför tog jag några nu för att piffa till inlägget som kommer att handla om just ingenting.
 
Mötet handlade i alla fall om friidrottstävlingarna som jag ska plåta i morgon. Det är barn som tävlar och det brukar vara riktigt trevlig stämning där. På kvällen ska jag inte på barnkalas men nästan. Sportreportern Linus fyller 25.
 
Matte ringde precis. Han brukar göra det på väg hem från jobbet för att fördriva tid.
- Vilka fula Hedesundabor som är ute i trafiken. De kan inte köra bil.
- Matte, säg snälla saker. Var positiv.
- Jag är kung, kung, KUNG! Det kan du skriva i bloggen.
 
 

Gefle-Göteborg 1-1

Bäst var minut nummer 74 för då kvitterade Gefle och fick därmed ett trevligt poäng. 
 

Kamratposten

I dag kom nya KP i brevlådan. Den är som vanligt grymt bra. Jag lägger ut två nya Prat där barnen skriver själva.

 

Vill inte bli stur. Varför vill alla bli stora så snabbt? Jag vill bygga med lego, klättra i träd, ha tårtkalas och leka lekar. Jag började nästan gråta när min kompis kom till skolan med smink och handväska. Jag går klädd i mönstrade, färgglada kläder och strumpbyxor! Alla andra har typ tajta magtröjor och tajta jeans, jag känner mig lite konstig. Jag fattar inte varför alla vill växa upp så snabbt. Det finns oceaner av tid att vara vuxen, men bara en ynka liten sjö till att vara barn. Ta vara på sjön! Är någon som jag?

 

Plugget knäcker mig! Jag är en 15-årig grabb som håller på att kämpa mig igenom nians sista månad. Jag är riktigt arg. Jag tycker nämligen att alldeles för mycket tid läggs ner på utbildning. I högstadiet spenderar man all sin tid på att plugga – man hinner ju inte leva! Vuxna människor tror att nyckeln till en lyckad framtid är kunskap och utbildning. Till viss del har de rätt – men ett RIKTIGT lyckligt liv får man genom att leva så mycket man kan när man är ung. Som det ser ut nu får vi inte det. Vi bara pluggar och lär oss en massa onödigt skit. Livet blir enformigt och tråkigt och detta leder till depression.

 

Till Jimmy som jobbar på TT och brukar rätta mig ibland: Jag kommer fortfarande ihåg att man spenderar pengar och tillbringar tid, men nu skrev jag bara av en annan text så allt är lugnt. 


Utflykt

Minst en gång om dagen vill mina hundar ut och åka bil. Ofta lägger de sig bara och sover i baksätet så det känns lite onödigt men ut och åka vill de i alla fall. Jag brukar ta med dem när jag ska till affären eller när jag ska på något annat ärende så att turen har något mer syfte än att bara cruisa runt med de där sovisarna. Affären är alltid ett risktagande. Jag springer in och köper till exempel en tidning och skyndar mig tillbaka ut igen så att det inte ska bli för varmt i bilen. Imponerande ofta får jag mig en utskällning för att jag lämnat dem. Att jag åkt dit just för deras skull är ingenting de argsinta djurvännerna vill lyssna på, men det är bara fint att folk bryr sig så jag får hacka i mig det där. I dag åkte vi till biblioteket där jag plockade på mig några filmer. ”Jag ska bara se positiva och glada saker nu” sa jag till bibliotekarien. Han tog då alla mina filmer och ställde tillbaka dem igen och så plockade han fram nya. 


Dockteater

Jag kom att tänka på en dockteater som jag var på när jag bodde i Kalix. Vi var på en klassresa i Kiruna tror jag det var och alla fick välja om man skulle vara ute i solen och äta glass eller gå in och titta på en dockteater. Alla ville vara ute och äta glass. Så även jag, men jag tyckte så synd om tjejen med dockorna för hon såg ut att väldigt gärna vilja visa upp dem så jag följde med in i den svinkalla lokalen. Helt ensam fick jag se alldeles för många scener ur föreställningen. Dockorna viftade på sina små armar och pratade med varandra. Det var verkligen skittråkigt. Ändå satt jag där helt ensam och applåderade åt dem efteråt. Jag är bara tvungen att få ur mig det här nu känner jag. Det var INTE roligt.
 

Stort

Den här lilla människan kan nu stapla fyra klossar på varandra. Hans pappa är givetvis mycket stolt. Winston blir säkert en byggingenjör eller arkitekt eller någonting annat riktigt stort. 
 

Knapp

Jag var på ett litet sjukhusbesök i går. En dam låg och pratade högt för sig själv. ”Snälla Gud, låt mig hinna till toaletten och kissa. Amen.”

”Gud i all ära, men du kan ju prova att trycka på knappen också” upplyste jag. 


Fängelsenytt

Det händer inget särskilt för killen i finkan. Han har fått åt sig en apelsin och en banan till i kväll när han blir inlåst. För honom väntar alltså hockey, tv-spel och fruktstund. I morgon i matsalen kommer han att sitta själv vid ett åttamanna bord. Ingen verkar våga sitta bredvid honom men det gör inte ett dugg för han vill ändå inte prata med de andra säger han. 


Mogen kurskamrat

I går gick jag en kurs för att lära mig radion så att jag kan hjälpa till med brandflyg och spana efter bränder. Snorunge-Martin satt bredvid. Han knöt upp mina skor, försökte skjuta mig i benen med en häftapparat och sedan pekade han flera gånger i kartan och sa att jag har badat där. Efter mycket tjat var jag tvungen att titta var han pekade för att få tyst på honom. Den blå lilla pölen hade namnet Lorttjärn. Jag är inte så värst mogen jag heller så jag skrattade flera gånger åt hans fjanteri och då tyckte han av alla att jag störde kursen. ”Vad är det?” fräste han irriterat.  


Söderhamn

I dag har jag jobbat i Söderhamn igen. Traditionsenligt åkte jag upp på berget och tog lite bilder men jag har lagt ut så många därifrån så i dag blir det en bild på några blommor från gågatan. Apropå gå så ser jag i mailen att jag ska få göra det i sommar också för jag är tydligen inte bortglömd inför bilbingon på flygfältet. Tre dagar ska jag ägna åt att gå från bil till bil och rätta lotter. Förra sommaren hade jag bara två dagar så det tar sig. En av dagarna förra sommaren fick jag inte bara vara värdinna utan även vakt. En annan kontrollant, som för övrigt är advokat, tröttnade snabbt på det där och försökte hela tiden smyga iväg till bilen för att dra hem, så jag fick passa på honom också. 
 

Mörkercert

Jag hittade flygplatsen i Borlänge, så från och med nu får jag även flyga i mörker. 
 
 

Förlovning

Det är cruising i Gävle och min vän Ulrika bjöd på grillade hamburgare så att vi skulle komma i stämning. Ulrikas syster är också här. Hon var nyligen i Rom där hon förlovade sig vid Spanska trappan.

- Var förlovade ni er? frågade jag Ulrika och hennes man Fredrik.

- Jag kommer inte ihåg, svarade Ulrika.

- Inte jag heller, svarade Fredrik.

Båda tänkte länge men ingen kom på var det var. Ulrika försökte rädda situationen:

- Men jag vet i alla fall var ringarna är. De ligger missfärgade i en besticklåda. Jag kommer också ihåg att när vi förlovat oss väntade jag hela dagen, eftermiddagen och kvällen på att någon skulle ringa och gratta oss, men det var ingen som ringde. 
 

After Work

Det blev ingen flygning i onsdags för himlen fylldes med åskmoln. Jag gör ett nytt försök på söndag. Eftersom det är flygfritt i morgon blir det after work i kväll för DJ-Peter är sugen på vin. Det är han som lärt mig att man bör ta gummilunch på fredagar. Det vill säga man drar ut på lunchen så länge att det plötsligt byts och blir aw. Men i dag blir det ingen sådan för han ska spela på after worken och jag vill inte sitta och vänta på honom i soffan bredvid dj-båset där han påstår att alla hans groupies brukar sitta. Jag går istället till gymmet nu och så går jag dit lite före klockan åtta och då förväntar jag mig få höra ett pampigt avslut på hans framträdande.


Lite av varje

Festen i går var toppen. Lärarbandet uppträdde och det var god mat och rolig frågesport. Den vann jag tyvärr ej men det är inte hela världen för två av mina gamla lärare satt bredvid mig så det var bara att säga sanningen...

- Conny, Katarina, det får ni ta på er!

Men strunta i det nu för nu måste jag sejfa upp och be en liten bön.

Snälla gode Gud, låt mig hitta flygplatsen i Borlänge i natt när jag ska ut och flyga. Amen.


Fest

Snart ska jag åka och festa med mina gamla lärare. Dom kan festa vill jag lova. Det är gott och mycket av allt. En fest hade temat ”En tråkig fest”. Vi fick då gå upp en trappa till en lokal där det hängde små ointressanta bilder på väggarna. Det serverades en ljummen, avslagen grogg och till det fick vi en torr skorpa. Därefter gick vi runt och tittade på ”utställningen”. När vi gått där ett tag började det forsa rök upp från trappan och begravningsmusik spelades. Vi gick ner och kom in till ett rum där det stod ett tjusigt dukat långbord med kandelabrar och en massa god mat. Groggen byttes mot utsökta drinkar. I dag tror jag inte att det är något tema utan fokuset ligger nog mest på baren. Jag väger upp det här spritliberala inlägget med bilder på fina blommor. 
 

Fotboll

Gefle-Kalmar 1-1 och det är bättre än en förlust så jag är lite nöjd. På väg till parkeringen berättade en spelare att matchens lirare brukar få en kaffemaskin. Han själv har fått tre stycken nu. Mycket kaffe blir det. 
 

Winston

Winston är på besök i dag. Min bror försökte komma hit redan klockan 7 men jag förbjöd honom att komma före klockan 9 och även det är i det tidigaste laget tycker jag. Winston är smartast på dagis enligt hans pappa för han kan ”stapla tre klossar på varandra och det har han gjort flera gånger nu”. Jag tyckte att Winstons smarthet skulle belönas så jag gav honom en gunghäst och en studsmatta men det tyckte inte hans pappa om. ”De där kan ju du ha i din lägenhet.” Vi tjafsar ofta över presenter. Jag ger lille Winston någonting som hans trökpappa inte vill ta emot. 
 

Kamratposten

I dag fick jag Kamratposten i brevlådan. I den har jag plåtat ett reportage om en jättegullig kille som håller på rätt fotbollslag. Jag passade på att plåta honom med hans favoritspelare Jonas Lantto så att han fick träffa sin stora idol.

 

Jag kommer att läsa hela tidningen för den är grymt bra. Prat tillexempel där barnen skriver själva är alltid intressant. Här kommer två exempel.

 

”Usch för karuseller. En sak är dålig: Jag är jätterädd för berg- och dalbanor. Men min klass ska eventuellt åka på klassresa till Liseberg! Jag har varit med och samlat pengar och så kan jag inte följa med, för jag vågar ju knappt åka Nyckelpigan.”

 

”I dag hade vi musik med en vikarie. Vi fick lyssna på låtar och då spelade vi Sean Banan och alla bara WHOOO, ASBRA! Sedan lyssnade vi på lärarens favoritlåt och då skrek alla BUUU, SKITDÅLIG! Då tyckte jag synd om läraren, för hon var ju skitsnäll. Jag tycker man ska respektera andras musiksmak. Jag gillar Sean Banan, han är jättebra, men om man gillar till exempel Yohio så ska man inte bli helt dissad.” 
 

Uppsalabilder

Uppsala levererade även denna Valborg. Det är trevligt här.