Några badbilder från speed weekend


Fly-in

Isen höll och det kom väldigt många flygplan så det var roligt. Själv var jag bara co-pilot idag. Det var Lars-Erik som flög runt några varv när jag skulle fotografera och sedan flög vi i väg en gång till för att hämta mer hamburgerbröd. Lars-Erik är en riktigt duktig pilot så jag var lite nervös för två helger sedan när jag skulle öva mörkerlandningar och han satt bredvid. Jag lyckades i alla fall landa 12 gånger och planet var intakt efteråt, så jag får väl vara nöjd över min insats.

 


Utsikten

Tigern har blivit snällare med åren. Igår när jag gjorde ett reportage i allergilogen ”Utsikten” gav han mig en klapp på axeln. För några år sedan jävlades han ofta med mig. En gång brottade han ner mig framför tre poliser som bara stod och skrattade. Bara för att den lilla rackarn är ett mjukisdjur kom han undan med allt, men igår skärpte han alltså till sig och var väldigt trevlig.

 


Minusgrader

Jag googlade nyss i princip alla vädersidor i hopp om att någon av dem skulle säga att det blir plusgrader imorgon så att snön smälter av sig själv och jag slipper skotta. Men alla var överrens om att jag visst måste ut, så det har jag varit nu. En bra sak med att det faktiskt ska bli minusgrader är att Årsunda har sin Speed Weekend på fredag och lördag. Det är ju härligt om isen håller då. Det är även fly-in och det betyder att man kan flyga dit. Då får man passa sig för att försöka landa där bilarna och motorcyklarna åker för ett år var en pilot nära att göra så och det var allt annat än populärt.

 


Lamm och Lisa Nilsson

Igår fotograferade jag inte bara gulliga lamm, jag fotograferade även gulliga Lisa. Här är recensionen i Aftonbladet.

 


Leklandet igen

Mitt nya lördagsnöje verkar vara att gå på Andys lekland. Jag var där idag igen. Fyraåriga Winston ville åka ”den hiskeliga gröna rutschkanan”. Han har ett välutvecklat språk som han ibland lägger åt sidan. Som när han efter leklandet prompt skulle ringa upp mig. Det han hade på hjärtat då och som var så viktigt att föras fram var: ”Lycka till när du skiter!”

 

Tidigare på förmiddagen träffade jag en liten tjej som ska få en önskan uppfylld. Hon ska få åka till Kolmården. När jag var barn trodde jag att delfinerna där simmade i en enormt stor sjö när de inte uppträdde i bassängen. Tänk vad fel jag hade.

 


Djurhjälte

Polishunden Brasse är en ny stark resurs i jakten på våldtäktsmän. Nyligen blev han certifierad spermahund och bara en vecka senare lyckades han nosa fram dna, där polisens tekniker gick bet.

– Jag blev både imponerad och stolt, säger husse och hundföraren Jan-Olov Bäckman.

Brasse var 21 månader när han såldes via Blocket. Jan-Olov såg redan på bilden i annonsen att det var något lovande med hunden.

– Jag är väldigt glad och nöjd att jag hittade en så lättlärd och duktig hund som älskar att arbeta. Jag känner mig privilegierad som har mitt största intresse som jobb och denna fantastiska hund som min kollega och bästa kompis.

Här är reportaget i Aftonbladet.

 


Rådige Sven

Här har jag träffat 89-åriga Sven som slängde ut ett brinnande element.

- Du drog i dig lite rök?

­- Ja, jag drog väl i mig en massa skit tror jag.

- Sedan fick du pris av räddningstjänsten för att du varit så rådig.

- Ja, det var väl inget märkvärdigt. Det tycker jag inte.

- Vad tänker du idag då om din insats?

- Ja, det är glömt det egentligen.

- Jag tycker i alla fall att du var modig.

- Jag vet inte om man kan säga det heller.