Åre

Annelie och jag är i Åre för att fira nyår. Vi bor toppen för hotellet ligger vid backen så vi kan åka hela vägen hem. Det jävliga är bara att den backen är svart och isig och till och med de som i vanliga fall är riktigt duktiga har problem där nu. Vi firar vår hemkomst och våra hela ben med bubbel. Om ett tag ska vi iväg på ett Pre New Years Party. Man blir trött av att ha semester.
 

Mellandagar

Redan förra veckan var jag färdig med alkoholinköpet inför nyår men sedan kom mellandagarna och all sprit försvann. I dag var jag åter på systembolaget.

- Hej Annika, nu är jag här igen.

- Det börjar bli ofta, svarade butiksbiträdet.

- Jag måste skynda vidare till whiskyn, sa jag och drog iväg.

 

I onsdags var jag hemma hos Ulrika och spelade spel och drack drinkar. Några personer på festen var ivriga och gick loss på spriten direkt men Ulli läxade upp dem.

- Nu får ni faktiskt dricka glögg först trots att den är alkoholfri.

Ulrikas barn ville spela bordshockey. En kille kom tillbaka och hade vunnit över barnet. Jag tyckte det lät taskigt att inte låta lillen vinna men sedan när jag själv stod vid spelet kände jag inte alls för att vika ner mig så jag vann med 6-1.

 

I går blev det mer hockey. Jag gick privat på Brynäs-Modo och det var en upplevelse att se en match utan att titta genom kameralinsen. Jag tror att vi var ca 150 personer som bussades dit efter en middag på Fullriggaren. Första perioden satt alla tillsammans men sedan drog mina grannar och var borta i en och en halv period. Jag pratade istället med en dam som visade sig vara mamma till en spelare i Modo.

- Har han gjort någonting bra på isen då? frågade jag.

- Nej, han hamnade i utvisningsbåset så att Brynäs kunde göra mål.

Det gjorde han bra så att vår feststämning inte blev förstörd. Brynäs fick två poäng och vi kunde glada bussas tillbaka till Fullriggaren för att festa vidare. 


Julafton

Vilken underbar jul. Tomten kom i år också. Det var min polare Matte som ställde upp. Precis som förra året gick han in hårt för sin uppgift, men i år när jag följde honom till bilen pratade vi i alla fall lite vanligt. Förra året gick inte det för då var han helt inne i tomterollen. Vi hade tidigare bestämt att vi skulle gå ut tillsammans och jag försökte då ta upp det vid bilen. 

- Vilken tid ska vi gå ut i morgon då? frågade jag.

- Gå ut i morgon? Inte kan jag gå ut i morgon. Det tror jag inte att tomtemor skulle gilla, sa han och hoppade in i bilen, önskade god jul och åkte i väg.

 

I år var jag färdig med mina paket tidigt. Jag tycker bäst om att ge bort upplevelser så jag hade räknat ut att vi skulle gå på en dinnershow tillsammans. Det var bara det att familjen beslutade sig för att presenterna bara fick kosta 100 kronor så min plan sprack. Jag fick ge bort dinnershowen i födelsedagspresent istället. Jag hade även köpt en whisky för jag tycker att sprit också räknas till upplevelser. Whiskyn var för dyr men jag gjorde så att jag öppnade flaskan och tog mig ett glas och slog sedan in den. För en öppnad flaska borde ju sänka värdet rejält. Nu visade det sig att jag fick många väldigt fina paket och ingen hade följt det där med 100 kronor.

 

 

Jobb

Det blåste för mycket för att flyga i går men jag var ändå till klubben för att dricka kaffe och plåta en pilot. Jobbet var till Aftonbladet och borde publiceras om några dagar.
 
Jag fick hem Året Runt på posten i dag och där hade jag med två reportage. Ett om Micaela som fick en pacemaker när hon var 24 år och ett om ett samtalscafé som finns i Gävle dit änkor och änkemän är välkomna. Träffarna är på Annhörigcenter och det är bara att gå dit sista tisdagen varje månad klockan 17-19 eller första fredagen varje månad klockan 12-14. 
 
 

Julgala och julbock

Julgalan får tummen upp och det får även Darin, Agnes, Lasse Berghagen, Brolle, Timbuktu, Andreas Johnson, Jill Johnson och Pauline. Vi stannade till och med på dansen efteråt så jag somnade efter klockan 4. En timme senare ringde TT och ville att jag skulle plåta bocken som brunnit ned så jag tog en taxi dit. Jag sov sedan en timme i lägenheten och kom därefter på att min kompis Annelie skulle jobba i dag så jag liftade tillbaka till Valbo med henne. När jag stod ute och väntade på skjutsen kom två trevliga tjejer som snällt frågade om jag tror att det finns ett slut på det här lidandet. Bakfull var jag inte, så de kan inte ha syftat på det. De ville ge min en broschyr också men jag var inte riktigt upplagd för några djupa frågor just då så jag tackade nej. 
 

SAIK-Edsbyn 4-7


SPES

 
 

Två fina

Nu har jag varit i Stockholm och hämtat hem fina-Lina för vi ska gå på gala och äta julbord på fredag. Vi passade även på att göra ett jobb innan vi åkte därifrån. Lina släpade runt på en väska och i den hade hon naturligtvis en massa fint. Hon hade bland annat köpt med sig fem Bissen Brainwalk-mössor och flera ska det bli för hon ska köpa några till när de får hem svarta. En annan fin tjej är Matilda och jag har äran att får vara med i hennes blogg i dag. Här är den.
 
 
Linas mössbild. Hon vill även att jag länkar till Bissen så att flera kan beställa och på så vis bidra till forskningen. 

Julklappar till fattiga barn

När Arbetarbladet slutade samla in julklappar till fattiga barn googlade jag på om någon annan efterfrågade paket men jag hittade ingenting. Förra året ringde jag upp Frälsningsarmén och de ville gärna ha julklappar till barn. Jag har inte sett att de gått ut med det i år heller men jag vet att de gärna tar emot så om någon vill ge så är det bara att höra av sig dit. Min granne Kattis till exempel hakade också på i år och hon ger bland annat bort gosedjur och längdskidor med tillhörande stavar och pjäxor. 
 
 
 

Rockklassiker live 2013


Lördagsjobb

Dagens första jobb var hemma hos en kattägare vars katt gillar att bitas. Jag vek snyggt in mina fötter under soffan så katten gick loss på reportern. Jag tyckte det hela var mycket roande men reportern fick nog och ställde en väska på sina fötter så katten tröttnade och gick iväg för att äta kakor.

 

Dagens andra jobb var hemma hos en hundägare vars hund gillar att bitas. Reportern är lite hundrädd så jag offrade mig och ställde upp som tuggben. 
 
 

Dagens jobb


Road trip

I tisdags gjorde jag två jobb åt Aftonbladet i Hudiksvallstrakten. Det ena var ett underbart matjobb där jag fick äta så mycket jag ville. Eftersom jag även skulle jobba åt dem uppe i Örnsköldsvik på onsdagen sov jag över på Stadshotellet. Frukosten serverades inne på O'learys där jag och reportern några timmar tidigare avrundat kvällen. Jag hann med ett jobb utanför Sundsvall också. Där träffade jag personer som hjälper utsatta familjer. Därefter åkte jag traditionsenligt hem till Annika och åt mat. Jag fick en laxrätt som var så god att jag tog receptet och åt samma i dag igen. 
 
 
 

Kenneth ♥ Thilda

Kenneth har varit på behandlingshem många gånger och han har ofta sovit under bar himmel. Efter 27 år av tungt missbruk kom samtalet som förändrade hans liv. Han skulle bli pappa. Thilda som föddes med Downs syndrom är anledningen till att Kenneth fortfarande lever. Hon fick honom att sluta med alla droger och alkohol. Kenneth hade flera vänner med Downs syndrom när han var liten. ”Jag mindes de med Downs syndrom som så glada. De är aldrig rädda att göra bort sig. De bara är som de är. Bredvid mitt hjärta ska jag tatuera in hennes ansikte i profil. Så mycket älskar jag henne.” 
 
 

Ensampromenad

Det känns lite löjligt att båda mina hundar stannar inne när jag går på promenad. I tre dagar har de valt att bara gå ut på gården. En har först trott att hon vill med men ändrat sig snabbt igen. I fredags följde hon med till grannhuset, i lördags gick hon till brevlådan och i dag vände hon redan på bron.


Sundsvall

Mycket Sundsvall blir det och det är bra för det är roligt där. I dag gjorde jag först två jobb och sedan åt jag middag med Annika och hennes familj. Vid middagsbordet berättade Annika att när sonen Simon var mindre och de gick i en affär frågade han om några människor med dreadlocks var troll.

- Ja, jag blev kanske lite rädd och orolig, konstaterade han.

Sedan frågade jag om han kommer att få några paket från tomten.

- Ja, alla som är goda inombords får det.

Jag hade en tidig julklapp med mig till honom. I paketet låg en hund och Simon skyndade att riva av papperet eftersom jag slagit in den stackars jycken på det där viset så att han inte fick någon luft. På sitt rum hade han en nästan likadan men prickarna satt olika så han ville inte byta bort honom. Den första hunden heter Pricken och den här ska heta Fläcken.  

 

Bäversafari

I morse ville otippat nog min lataste hund följa med på bäversafari. Den som vanligtvis brukar vara ivrigast på att hitta på saker kastade sig ut ur bilen två gånger och sprang tillbaka till husdörren. Vi såg ingen bäver utan bara spår. Bävern verkar inte ha någon direkt plan utan gnager ner lite här och där. Jag googlade upp det lilla djuret när jag kom hem. ”En vuxen bäver kan under en natt gnaga av ett träd med 50 centimeters diameter. När bävern fäller större träd är den enbart ute efter det tunna grenverket högst upp. Är trädet över en viss diameter gnager bävern bara igenom cirka 2/3 av stammen, lagom mycket för att trädet vid nästa kraftiga oväder garanterat kommer att falla.” Det känns väldigt onödigt att den gnager ner stora träd när det redan finns en massa smågrenar som växer runtomkring. Jag tycker inte att det verkar helt genomtänkt att jobba på det där viset. 
 
 

Valbo Bibliotek

Innan jobbet tog jag en sväng till biblioteket. Jag visste inte alls vad jag ville låna men det ordnade sig för jag hittade en författare i ett hörn så jag plockade på mig hans böcker. Författaren heter Mats Berggren och det ska bli spännande att läsa vad han skrivit.

 

Mina urgulliga vovvar tog plats bredvid böckerna så jag smällde av en bild. Filten de ligger under är för övrigt en av få som de tycker om. Bäst gillar de en grön filt som även råkar vara min favorit. De krafsar med sina tassar och visar att de minsann också ska ha den.
 

Helgen

Det blev mycket jobb i helgen men jag har även hunnit träffa vänner. Annika kom med sin familj och med sig hade de nya kakpaket. Hela 24 stycken så nu kan jag göra mig en hejdundrandes adventskalender och äta ett kakpaket per dag.

 

Bocken invigdes på eftermiddagen. Annelie följde också med och tittade på den.

- Det är ju ändå våra skattepengar som eldas upp, sa hon om fyrverkeriet.

Smakar det så kostar det som man brukar säga och fyrverkeriet smakade för det var mäktigt. Fast det där uttrycket stämmer inte alltid för det var fullt på alla fik så vi gick in till Konsum som bjöd på gratis glögg. Vi tog en kopp och satt länge på bänken där inne och tittade på folk.