Gym

Nu har jag varit på gymmet. Jag träffade den där alldeles för pålästa killen som berättade om vad som händer med sockret i min kropp.

- Jag lyssnade på dig och har faktiskt dragit ner mycket på sockret. Nu unnar jag mig chips istället, för det är ju bättre.

- Öh nej, det är ju ännu värre!

- Men sluta. Vad ska jag äta om jag vill ha någonting extra gott då?

- Du kan äta blomkål och morötter och om du fortfarande är sugen på någonting efter det kan du äta cashewnötter och solroskärnor.

- Ja, eventuellt är jag fortfarande sugen efter blomkålen och morötterna, men rödvin kan jag i alla fall dricka för det innehåller antioxidanter.

- Ja, det innehåller antioxidanter men du anar inte hur dåligt det är för levern. Det är inte hälsosamt.

- Det kan inte vara hälsosamt att vara sådär påläst heller. 


Brynäs-Växjö 4-2

Nu är det roligt igen för Brynäs vann över Växjö med 4-2. Jag satt bredvid Martin på sporten som först berättade om hur smart han är och sedan började han prata om sin telefon:

- Jag har slagit fel pinkod tre gånger nu. Jag förstår inte varför man inte får flera chanser för jag hade satt den på det fjärde försöket, det vet jag.


Hej då sängen

Jag ser nu min säng försvinna ut i avloppet. Min älskade vattensäng ska puts väck. Jag har sovit väldigt bra i den, nästan för bra för det har inte varit några problem att sova tolv timmar per natt. Ändå ska den bort nu. Jag har haft den länge och är rädd att vakna i en simbassäng. Den nya kommer så fort min bror förstår att det är hans uppgift att skruva ner och ta bort min gamla. 


Brynäs-Linköping 5-0

Det är alltid roligt när rätt lag vinner, så nu är det roligt. I morgon när jag ska gå upp klockan 06.30 för att träna blir det mindre roligt, men det känns onödigt att tänka på det nu. 
 

Hovet och Gefle Dagblad

I går var det 50 år sedan AIK flyttade in på Hovet och det stod på deras hemsida att det skulle firas. En vän till mig skulle dit så jag följde med. Det hela firades för lite. Det blev bara några få mål och i övrigt hände det inte mycket heller men det var en trevlig Stockholmsutflykt i alla fall. AIK förlorade mot Linköping med 1-2.

 

På förmiddagen i dag kom GD för att intervjua mig. Hoppas jag sa någonting riktigt smart men det tvivlar jag på. När jag tänker efter vad jag sagt så är det väl just ingenting som kommer få mig framstå som smart. ”Jag försöker skriva kort så att det blir fler bilder istället” löd reporterns sammanfattning. 


Reportaget


SMS

Sitter och raderar sms ur min gamla mobil. Hittade ett från en vän som är homosexuell. Jag skulle tydligen hjälpa honom hitta en kille...

 

Lite extra instruktioner. Du ska tycka att han är på tok för jävlig o självupptagen. Han ska vara trasig o jävlig. OBS SVART HÅR, rodna inför allt. Vara lite längre än dig men kortare än mig. Ha en dröm om att bo i Stockholm men bor i Berlin. Typ plugga konst. Fixar du det?

 

Undra om han har hittat sin drömman än. Måste skriva och fråga. Är han fortfarande singel så kanske det är någon trasig svarthårig kille som läser det här och är intresserad…


Top Gun citat

Elina på Arbetarbladet gjorde ett reportage om mig när jag höll på att ta mitt flygcert. Nu när jag är färdig ville hon göra en uppföljning.

- Är jag den första du flyger med sedan du blev klar?

- Ja.

- Nu blir jag rädd. Jag måste tugga åksjuketuggummi.

 

När vi sågs på flygplatsen sa hon:

- Vet du jag har tänkt på en sak och det är att om vi störtar så är jag väldigt nöjd med mitt liv och allt jag gjort.

- Vad fint, men vi måste landa ordentligt för jag har planerat saker. Jag ska gå på after work efter det här.

 

Av någon anledning var vattnet avstängt i klubbstugan så jag fick koka kaffe på Loka. Sedan satte vi oss för att fika innan flygningen.

- Vi hade tänkt göra en film med dig också. Vi tänkte att du ska sitta och säga Top Gun citat.

- Hahaha. Ska jag sitta och larva mig så?

- Ja, jag har skrivit ut en lista här.

Det visade sig tack och lov att det inte är piloten som säger så mycket utan mest pilotens kompisar.

- Vad skönt, då kan jag filma dig istället när du sitter och säger en massa coola saker.

 

Vi flög över Gävle, Storsjön, Sandviken och sedan gjorde jag en vanlig landning och därefter en bedömningslandning och sedan en vanlig landning igen. Elinas tunga domnade bort av åksjuketuggummit men i övrigt gick allt bra. Hon såg i alla fall inte rädd ut alls.

 

Väl inne i klubbstugan igen berättade en annan pilot att man ska dricka champagne efter sin första egna flygning. Han sa också:

- Jag fick raka av mig mitt hår efter min första flygning.

- Då dricker jag hellre champagne.

Passande nog så är det fredag och jag ska ju på after work nu. 
 

Vackert leende

Nu sitter jag och väljer bort de bästa bilderna jag tagit i dag. Annika från Sundsvall kom och jobbade med mig. Vi träffade en tjej och pratade om hennes husdjur. Tjejen var så otroligt vacker när hon log så att tänderna syntes, men här sitter jag ändå nu och väljer bort alla de bilderna. Hon berättade att hon hatat sina tänder sedan hon var liten. Det känns så onödigt att han inte ser vad andra ser.  


Anonym vän vill ha ut det här…

En vän som är bankman sa först att en kund inte skulle få något lån. Kunden hotade då med att kasta in en bajsbomb genom fönstret. Bankmannen ändrade sig efter ett tag och mannen beviljades lånet och banken slapp således även bajsbomben. Jag trodde väl aldrig att ett sådant förhandlingssätt skulle fungera.

 

Min vän ringde i dag och sa att jag får blogga om den här bomben nu om jag vill. Han berättade det här för några månader sedan men sa då även att det inte är någonting jag får skriva om.

 

Nu ville han få ut mycket på en gång för i helgen träffade han även en tjej och det ska också stå med här säger han.

- Visste du att jag träffade en tjej i lördags?

- Ja, det har du sagt.

- Nej, det har jag inte.

- Jo, du ringde i söndags och berättade att du sovit där. Du hann knappt ut ur lägenheten innan du ringde för att berättade det.

- Ja, just det. Jag håller i den traditionen och ringer dig direkt när jag fått till det.   

 

För några år sedan bantade han ner sig och tyckte sig då ha blivit för snygg för att umgås med mig eftersom jag är några år äldre, men han ringde ändå på söndagarna och berättade hur lördagen varit. Hans stoltaste samtal löd:

- Pernilla, nu har jag gjort ett hattrick.

Efter ett tag ringde han och ville åter ses.

- Nu har jag gått upp i vikt, så nu kan vi umgås igen.


Flygcert och svanar

I dag hämtade jag ut mitt flygcert så nu är min tillfälliga lapp utbytt mot den riktiga. Den nya ser nästan exakt ut som den förra för det här är bara en liten lapp det med. Efter att jag hämtat ut den åkte jag vidare till Martin för att låna en ny flygbok. Jag ska fortsätta att plugga och ta några lektioner till så att jag får flyga i mörker också. För det behöver jag bara ta lektioner jag behöver tack och lov inte flyga upp igen.

 

När jag åkte till flygplatsen dagen då jag skulle flyga upp tittade jag ut på åkern där det brukar sitta svanar, för jag tycker att jag brukar få tur varje gång jag ser en svan men där satt det tyvärr inga. Jag gick in till killarna på rampen för att be om hjälp att ta ut planet och när vi började gå mot hangaren kom det 25 svanar flygande och alla tog en omväg över mig innan de vände och flög bort igen.

 

- Jag tycker att jag får tur varje gång jag ser svanar, tror du det här betyder att jag kommer klara uppflygningen? frågade jag killen som följde med till planet.

Men han verkade inte tro på sådant flum för han svarade:

- Nej, jag tror det betyder att snön kommer snart.


Grattis Halmstad

Halmstads Bollklubb kände sig kanske inte välkomna att fira att de gått upp i Allsvenskan i Sundsvall eftersom Sundsvall just åkt ur, så de åkta till Gävle för att fira det. Jag hade googlat upp dem innan så att jag skulle veta lite bättre vem som är vem. Bussen kom och spelarna gick ur men såg inte så väst glada ut.

- Vad är det med er? Ni verkar ju inte glada alls, sa jag.

Jag följde med in och de satte sig snälla och tysta vid matbordet.

- Ni borde ju vara jätteglada nu. Vad städade ni är, sa jag till tränaren Jens Gustafsson.

Sjukgymnasten Simon Bakkioui som satt bredvid sa då att han skulle hjälpa mig och så började han att trumma på bordet och sjunga en ramsa. Alla spelare började trumma med och feststämningen infanns sig direkt. 
 

Tvångsutgång

Mamma tycker att jag sitter hemma för mycket. Ibland tvingar hon mig i princip att gå på krogen eller nåt. Nu ska jag snart ta mig till Stockholm så nu är hon nöjd. Jag tror egentligen inte att hon skulle bry sig lika mycket om jag bara satt hemma hos mig själv, men det är hemma hos henne jag sitter.

 

När jag är där brukar jag pyssla med paket. Nu har jag fixat paket till Hanna eftersom det är hemma hos henne jag ska sova. Det hade passat utmärkt att lägga ner paketen i min Gucci weekendbag men min bror verkar ha tagit den där könsneutrala grejen på stort allvar. Så stort allvar att han tyckte sig behöva ta min Gucciväska helt utan att fråga. 
 

Tack Gertrud!

Min gulliga lågstadielärarinna Gertrud hade fixat så att det låg ett fint brev i min brevlåda i morse. Hon grattade mig till flygcertet och skrev ”Segertecken för dig”. I brevet hade hon lagt med en bild från lågstadietiden där jag sitter bland en massa chips och gör just segertecknet. Verkligen roligt och snällt! Hon är alltid så omtänksam.

 

Det är annat än vad en annan före detta lärarinna är. En gång mötte jag henne på en parkeringsplats då hon kom halvspringandes emot mig med ett enormt leende.

”Vad är det nu då?” tänkte jag.

Men det var inte till mig hon log, för hennes man gick tydligen bakom. Hon stannade i alla fall till när hon närmade sig mig:

”Jag trodde att det var din mamma jag mötte”.

Charming. Jag ser tydligen ut som en pensionär. 

 

Inget särskilt

Det har varit en sådan innehållslös dag i dag så det är svårt att blogga. Jag gick som vanligt till gymmet på morgonen och efter det bokade jag in några jobb. Därefter var jag barnvakt åt min brors gullunge och efter det blev jag så trött så jag fick sova middag. I helgen ska jag troligen till Stockholm så jag kollade upp om jag ska använda mina frinätter på hotell som håller på att gå ut, eller om jag ska lyxa och sova hos Hanna. Jag ska lyxa för hon släpper in mig ännu en gång. Lyckos mig. Trots att det inte hänt så mycket i dag är jag nöjd ändå. Det kan i och för sig bero på att jag fått en Mackmyra whisky. 


Repris

En vän har frågat efter en text som jag bloggade förut och här kommer den igen.

 

Eniglt en udnreösnknig på ett Egnelkst univreisett så kan man srkvia bkoestvär i vliekn ornding som hlest och det går ädnå att lsäa då hjrnäan upfpatatr odret så lnäge fösrta och sitsa bkostaevn är på rtät palts. Dttea breor på att vi itne lsäer vrjae bkotsav för sig uatn odret som hleteht.

 

Beslutsångest

I flera dagar har jag tänkt att jag ska köpa ett par skor som jag sett. Jag har gått och känt glädje över det och i dag var det dags. Skorna var kvar men jag kom hem utan. Jag kunde nämligen inte bestämma mig för vilken färg jag skulle ha. Röda, blå eller svarta? Beslutet kändes övermäktigt. Jag gör ett nytt försök i morgon. Det är lättare att handla åt andra. Britt bloggar fint om att jag köpt julklappar åt henne. Hon hyllar mig ordentligt och det förstås snällt, men det kan ju även ligga en strategi bakom det. Om hon sjåsar upp det hela hoppas hon kanske att jag inte vågar komma med något krimskrams. 


Fullt av kalorier

Det blev många kalorier i går. Pizza med beasås till middag och innan dess hade släktingarna Berit & Ronald kommit med en fin blomma till mig och får man blommor passar det att bjuda på tårta och frysen är full av tårtor så det var inga problem att få fram en sådan. De hade även med sig goda hembakade mazariner så det åt jag också. Tidigare på förmiddagen hade jag även fikat på skattebetalarnas bekostnad. En vän har busat och hoppat över att bry sig om lagboken och sitter nu därför med gröna kläder i fängelset. Kriminalvården bjöd på kaffe och varma bullar. Mycket gott. 
 

Uppflygning och Moneybrother

I går flög jag runt uppe bland molnen och trots att jag landat känns det som om jag är kvar där uppe. Jag svävar runt på ett litet lyckomoln fortfarande. Det var min uppflygning och det hela flöt på så pass bra att jag nu har mitt certifikat. Det hela hade kunnat sluta med att jag smällt in i en flock med rådjur som plötsligt, mitt i min ”nödlandning”, bestämde sig för att rusa ut på banan men jag lyckades se dem i tid och tog beslutet att ett under skett och att motorn börjat fungera igen.

 

Jag firade det hela med after work på Absint. Det blev musslor tillsammans med trevliga SVT-reportrar. De drack Amarone och jag drack en Zingo. Maten höll samma klass som den på min favoritrestaurang (Helt Enkelt) och det är ett riktigt bra betyg.

 

Varför jag inte firade med Amarone jag med var för att jag skulle plåta Moneybrother åt Aftonbladet. De spelade i Gasklockorna och det var en riktigt bra spelning. Efter att jag hade plåtat tre låtar framme vid scenen visade de snälla arrangörerna mig en läktare med en endaste stol. Där uppe satt jag helt ensam och tittade på resten av spelningen och på de 500 personerna som stod i publiken. Det var en mysig avslutning på en toppendag. 
 

Supersnabb

Kattis har lärt mig en bra övning som jag jobbar med nu.

Jag tränar på att ta snabba beslut. 
 

Reklam

Så här i valtider kan man även rösta på Gävles Affärskvinna 2012.

Till exempel så kan man rösta på yxfabrikens vd Julia Kalthoff. Hon är både smart, snäll, rolig och snygg.

 

Min vän Andreas Bjerner är väldigt duktig och borde få lite reklam han med, så den kommer här…
Han har rest med Bill Skarsgård till LA och till Indonesien med Petter. I kväll kl 20.00 på svt2 visas programmet där han reser till Lofoten med Jack Vreeswijk. Själv får jag titta på reprisen för jag ska se Bonde söker fru. 

Gulliga

Alice och Minja är gulliga som få. De är förvisso ettriga som få också men det tycker inte jag att man ska fokusera så mycket på.  
 

Piff

Mäklar-Tina är hemma från Stockholm så i kväll ska vi gå ut och äta.
 
En kollegas son sa till sin mamma som hade papiljotter i håret:
- Du måste förstå mamma att du inte kan ha dem i när vi går på Köpis, för det är moderna människor där inne.
 
Mäklar-Tina är minst sagt piffig och modern hon med, så nu måste jag snofsa upp mig så gott jag kan.

Gefle-Helsingborg 2-2

Lite sorgligt att fotbollen är slut men väldigt skönt att Gefle är kvar i allsvenskan. Jag tycker att de gjorde en bra sista match. Det har varit en spännande säsong och jag har haft roligt. Jag satt och tänkte på det medan jag väntade på en reporter som jag lovat skjutsa hem. Då, mitt i mina trevliga tankar, såg jag den där lilla golfbilen komma åkandes över planen med vaktmästarna i. ”Det är inte sant, ska säsongen avslutas med att de där gnällisarna ger mig en omgång till” tänkte jag. Bilen gled upp framför pressläktaren, stannade till och vaktmästarna tittade upp. Jag funderade på om jag ska skälla tillbaka, ignorera dem eller rent av vara trevlig. Men plötsligt började bilen åka igen. Jag fick ingen utskällning. Tack Gefle!

 

Kaffe

Mitt morgonkaffe smakade inte bra så jag bestämde mig för att åka och hälsa på några släktingar som alltid har gott kokkaffe. Den pigga hunden följde gärna med medan jag fick lyfta in den lata, som inte vill bli blöt om tassarna, i bilen och så åkte vi iväg. Släktingarna var inte hemma och hundarna kunde inte begripa varför vi då åkt dit. De vägrade hoppa in i bilen igen. Först stod de vid dörren och väntade på att bli insläppta, sedan sprang de flera varv runt huset innan de begrep att det inte kommer bli något besök. På eftermiddagen drack jag kaffe igen och blev återigen så besviken att jag bestämde mig för att göra ett nytt försök. Jag packade in hundarna och körde dit. Den här gången blev vi insläppta och kaffet smakade lika bra som jag hoppats.


Nykter AW igen

I går när Gefle vann skulle jag ju fira, men det fanns inga kakor eller bullar hemma så jag firade med whisky. I dag när jag skulle på after work kände kroppen att den fått nog med alkohol så jag var återigen nykter. Det var amatörigt av mig att inte vänta med firandet till i dag. 


Förmiddagskaffe

I dag flög jag och läraren över till Storvik där vi drack förmiddagskaffe. Jag tackade nej till fikabröd eftersom jag bara ska unna mig sådant när det är någonting som ska firas. Nu är jag hemma och ska äta lunch samtidigt som jag tittar på spökena på Sjuan och håller koll på om Gefle säkrar det allsvenska kontraktet via datorn. Jag håller tummarna för det, för i så fall har jag någonting att fira och då ska jag unna mig efterrätt.