Gefle-Åtvidaberg 0-1

Jag fotograferade inte gårdagens match utan såg den istället från en utmärkt plats bredvid C Mores kommentator Mats. Jag lånade hans reservheadset och kunde därmed se matchen live och höra tevens ljud. Riktigt bra. Solen sken och allt var perfekt, bortsett från resultatet.
 

Samtal med Winston 2 år

Milia och Winston hälsade på i går. Winston är rolig att prata med.

– Har du teletubbies faster?

– Nej, det har jag inte.

– Varför har du inte teletubbies?

– Ja, jag antar att det är för att jag har hundar och andra saker istället.

– Jag har en film hemma med teletubbies.

– Jag kan googla upp teletubbies på datron om du vill. Vad heter alla de där?

­– Den lila heter Tinky Winky, den gröna heter Dipsy, den röda heter Po och den gula heter Laa-Laa.

– Den där Laa-Laa är lite läskig va?

– Nej, det är den inte.

– Den ser ut att vara läskig.

– Du, jag är fortfarande rädd för tomten.

 
Min kompis Matte gjorde en lite för bra tomteinsats som satte sina spår i Winston. I flera månader efteråt pratade han om tomten. I går redde jag i alla fall ut det där.

­– Nu ska vi på tomteterapi Winston. Kom så får du se att tomten är snäll.

Jag tog fram några tomtar.

– Ser du vad snälla de är?

– De där tomtarna är gjorda i porslin va?

– Ja, men du ser ju ändå att de är snälla. Eller hur?

­– Behöver den där blomman vatten?

– Nej, det tror jag inte och nu byter du ämne. Visst ser du att tomtarna är snälla?

– Ja, jag ser att tomtarna är snälla.

­­– Bra, då behöver du inte vara orolig för tomten mer.

– Nej, det behöver jag inte vara. 
 
Milia har inte börjat prata än så hon får vara med på en bild istället. 
 

Vårdhjältar

Nu vill Svenska Hjältar även ha vårdhjältar. Där kan man hylla personer vars vårdande insats påverkat livet till det bättre. Vill man nominera en vårdhjälte kan man klicka här och följa instruktionerna.
 
I går träffade jag en läkare som blivit hyllad och här har jag träffat Torbjörn som åkte efter en ambulans som var på väg att få punktering. När däcket smällde skjutsade han personalen den sista biten. 
 

Blandade jobb

Här har jag och Annika träffat två snälla tjejer som släckte en brand inne hos grannen. Aftonbladet vill fortfarande ha fler hjältar så tipsa gärna.

 

I Året Runt som är ute nu har vi även träffat Linda som blev hemlös efter en brand samt Camilla som skadade ryggen, blev skuldsatt och fick flytta hem till sina föräldrar. Båda tjejerna har kommit igen och hjälper nu andra nödställda. De två måste räknas som hjältar de med.

 

I går kväll var Annika här och jobbade med mig igen. Vi träffade ett litet barn som överlevt mot alla odds. Det reportaget kommer också att hamna i Året Runt.

 

På förmiddagen plåtade jag Blondinbella som lanserar egna produkter på Kronans Apotek. Jag passade på att prova hennes body lotion och den luktade väldigt gott. 
 

Takida

I går var jag på kräftskiva och Takida. Efter konserten drack vi vin i parken medan gruppen stod och sålde saker och skrev autografer. När kön var slut gick vi dit för att se om vi skulle köpa någonting, men vakten släppte inte in oss bakom avspärrningen.

– De orkar inte skriva flera autografer nu, sa han.

– Vi får inte komma in till er, ropade jag.

– Vadå då? Är ni för fulla?

– Nej, det är ni som inte orkar skriva flera autografer nu.

De såg inte alls trötta ut så troligen var det vakten som inte orkade vakta mer. 
 

Promenad

Om jag haft lite mer samarbetsvilliga hundar hade jag kunnat få fina bilder i dag. Hundarna älskar att gå på småstigar kring sjön, men de tycker ändå att det är för mycket begärt att behöva ställa upp på en bild. Alice bet efter mig flera gånger innan hon gick med på att sitta ner i några sekunder. Med totalt missnöjd min och helt utan hållning gav hon mig ett försök, sedan rusade båda i väg för att fortsätta promenaden längs stigen. 
 

Tack Lina

I kväll har jag varit hem till fina-Lina och pysslat igen. Hon förser mig med tjusiga pärlor. Det är bara att nalla och ta i hennes burkar. Tyvärr är jag inte lika god som Annie Roos som säljer sina smycken och samlar in pengar till välgörenhet. Nej, jag behåller mina armband, men någon gång i framtiden ska jag bli så snäll jag med. Jag jobbar på det. 
 

Annie Roos

Här har jag träffat 18-åriga Annie Roos som gör världen bättre. Som sjuåring önskade hon sig en enda sak i julklapp: Ett fadderbarn. I dag bygger hon en förskola i Gambia med plats för 100 elever. För att finansiera bygget tillverkar hon bland annat fina smycken som hon säljer. 
 

Borlänge

Lina och jag gjorde ett jobb i Borlänge i dag. Vi träffade en liten hund som troligen blivit slagen tidigare. När han hittades levde han på sopor och hade svårt att röra sig. Han började darra när han passerade någon med käpp eller paraply. Hans dåvarande ägare spårades men ville inte veta av honom. Nu får den lilla bedårande vovven det som den alltid borde ha fått - väldigt mycket kärlek. Jag lägger ut bilder på fåglarna som fångade hundens intresse under plåtningen. Reportaget kommer om några veckor. 
 

Brynäs

I dag plåtade jag en Brynässpelare åt Aftonbladet. Jag tycker att det såg hoppfullt ut på träningen. Det blir nog en bra säsong det här. 
 

Fotboll & Furuvik

Efter Gefles fina poäng i går åkte jag till Furuvik för att plåta Peter och Magnus som ska jobba som dj på O'Learys i höst. Timbuktu var också där samt en påfågel som inte ville visa upp sina coola fjädrar. Det gör den tydligen mest om någon parkerar en svart bil i parken som den kan spegla sig i och knacka med näbben på.

Jobb

Innan Dragon Gate i går hann jag även cruisa runt i en dubbeldäckare. Buss med chaufför fanns till förfogande mellan klockan 10-13. Ulrika dokumenterade när jag klev ur och satte mig för att arbeta.

 

Senare på dagen var jag fotoassistent eller om man ska kalla det flygvärdinna åt Henric och Joel som fotograferade Brynässpelaren Niclas Andersén.

 

Jag som fotoassistent lyckades snabbt skaffa mig egna assistenter. Paul hjälpte mig att rulla ut planet och Jonas och Lars-Erik rullade in det.

 

Under plåtningen landade ett snyggt blått plan och piloten som flög det heter Johan Wiklund. Han flyger från North Cape till Cape Town. Själv flyger jag till Gävle och så vänder jag där så att det inte ska bli så lång väg tillbaka.  
 

Dragon Gate

Dragon Gate invigs i morgon. Jag pressade mig in genom dörrarna precis innan stängning och letade upp den snälla VD:n Kenny Li som visade mig runt. Bilderna ligger nu ute på DN.

 
Sportreportern Martin kom och var DJ medan jag fixade mina bilder. I morgon ska han kolla på en lägenhet i huset bredvid mig. Jag vill ha honom som granne så jag ska följa med och övertyga honom om att det är en fullträff. 
 
  

Dubbelmatcher

Gårdagens matcher såg jag hemma hos Matte. Han somnade så jag satt ensam och hejade. När Gefle vunnit vaknade han till och propsade då på att vi även skulle se färdigt matchen mellan AIK-Djurgården.

– Du vill alltså sova mer?

– Ja. 
 

Besök hos faster

Här är lilltjejen som jag är faster till. Hon är cirka sju veckor gammal och har redan bytt namn flera gånger. Föräldrarna har velat så mycket att hon till slut var nära att få heta just det… Vela. För tillfället verkar hon heta Milia.

 

Hennes bror som är två år och heter Winston var också här i dag. Han verkar inte så sentimental och inte kan man köpa ungen heller.

– Har du saknat faster?

– Nej.

– Men jag har saknat dig Winston.  

– Ja, men nu är jag ju här.

– Vill du ha ett par solglasögon så att du inte får solen i ögonen?

– Nej, jag vill inte ha några solglasögon.

– Vad vill du ha då? Säg vad du vill ha så fixar faster det.

– Jag vill inte ha någonting. 
 

Bibliotek och fotboll

Äntligen har Valbo bibliotek öppnat efter sommarvilan. När jag kom på det var jag där två gånger samma dag. De skänker bort en massa bra böcker nu så det är bara att åka dit och plocka om man vill äga. Själv har jag läst boken "Rensa i röran" och därför vill jag egentligen inte ha så mycket prylar och böcker, men den gulliga bibliotekarien Helena kom med ett glas lemonad till mig och så plockade hon fram flera böcker som hon tyckte att jag skulle ta med hem. Jag lånade en film också.

– Är den bra? frågade jag.

– Titta på den så kan vi prata om den senare.

Så brukar Helena svara när någonting är skit men hon ändå vill ha upp lånestatistiken. Jag tittade på den direkt och åkte tillbaka och drack mer lemonad och käkade då även kakor till. Helgen har varit riktigt lugn och det är på grund av alla böcker som jag har hemma nu. I fredags var jag ut och åt men jag höll mig nykter så att jag skulle begripa vad jag läste när jag kom hem. I går var jag också hyfsat nykter och gick hem tidigt för att läsa. Det är lätt att bli asocial efter ett besök hos Helena men om ett tag ska jag göra ett läsuppehåll och åka hem till Mats och kolla på AIK-Gefle. Det är för övrigt min kompis som också heter Mats som kommenterar matchen på C More. I vanliga fall sitter jag på O'Learys med en tredje Mats och tittar på Gefles bortamatcher men han är på semester. En fjärde kompis som heter Mats ska bevaka matchen åt allsvenskan.se. Han fyller dessutom år i dag. Grattis! 


Carl Larsson

Ännu en Svensk Hjälte är dokumenterad åt Aftonbladet. Jag träffade honom i Sundborn i går. När jag ändå hade vägarna dit passade jag på att turista och spana in Carl Larsson-gården. 
 

Gefle-Mjällby 1-0


Flygplan


Köttfritt

Lisa var ut och åt med mig i går. Ingen av oss äter kött. Den första restaurangen tog bort kycklingen i caesarsalladen men strödde på bacon. Vi påpekade igen att vi inte äter kött så de tog ut tallrikarna. De behöll dem ett tag, troligen för att det skulle verka trovärdigt att de hunnit göra två nya sallader, men sedan kom samma tallrikar ut igen. Kocken hade petat dåligt så det var fortfarande bacon kvar. Så gör man inte! Vi försökte äta några räkor som förrätt och gick sedan vidare till en annan restaurang där vi beställde en rätt som innehöll baconrullade sparris. Jag påpekade tre gånger att vi inte äter kött och att vi därför inte vill ha baconen men tallrikarna kom ändå ut med sparrisar som var inlindade i sådana. De tog ut tallrikarna och rullade av baconen. Så ska man alltså inte göra!
 
Lisa och jag var trevliga i alla fall. Annat var det med mannen vid bordet bakom oss. Han verkade missnöjd med mycket i livet och just i går verkade hans plankstek ha blivit en stor besvikelse. Han smakade en liten tugga och började därefter veva med armarna i luften. En ung servitris gick fram och frågade om det var något fel.

– Ja, det är så jävla dåligt.

– Vad är det som är dåligt? undrade hon.

– ALLT! ALLT ÄR DÅLIGT! DET SMAKAR F***A! skrek han och högg kniven i plankan så att den blev stående där.

Gulliga Lisa ropade på tjejen och sa en massa stöttande saker till henne. Stackars tjejen hade bara jobbat i fyra dagar och det här var den andra skitförbannade kunden.

 

I dag var jag på jobb i Söderhamn och efter det åkte jag hem till mamma. Hon bjöd på paj. Jag tog en tugga men spottade ut.

– Vad är det här?

– Kyckling.

– Jag är fortfarande vegetarian.

 

Lite senare gick hon och fixade korv. Vegokorv till mig och kött till henne, men hon blandade ihop det och jag fick spotta ut igen. Så gör man alltså inte! Varken mammor eller restauranger ska hålla på så där. Dött är inte gött.