Säter

I går åkte jag en sväng till Säter åt Aftonbladet. Jag träffade Anette som fått sitt kort spärrat för att banken tyckte att hon shoppade för mycket. Här är artikeln. 

 


Melodifestivalen Gävle

Barnen och ungdomarna från Min Stora Dag verkade väldigt nöjda med Melodifestivalen i går. Alla fick goodiebags och de som kom från Dalarna fick sova på hotell. Jag var också nöjd med allt utom att de på Melodifestivalen förbjöd oss att ta med en professionell kamera. Jag fick istället ta med min rosa söta, men rätt usla kamera och försöka få några bilder med den.  

 


Fly-in

Flygklubben ordnade Fly-in på Speed weekend i Årsunda i dag. Det kom flygplan från många olika städer och det var riktigt trevligt. Hit kan man vända sig om man är flygintresserad.

 


Daily Mail

Här har jag varit i Ljusne och fotograferat åt Daily Mail.
 

Svensk Hjälte

14-åriga Klara besöker ett flyktingboende flera gånger i veckan där hon leker med barnen och hittar på aktiviteter.

– Jag brinner för det här och tycker det är min plikt som människa att hjälpa de som har det sämre.

Klara är med i Aftonbladet i dag.

 


Min Stora Dag

I går var jag till lekterapin på sjukhuset och hälsade på ungdomar som ska följa med Min Stora Dag och mig till Jukkasjärvi om ungefär en månad. Vi ska bland annat åka skoter, hundspann, hälsa på en sameby, laga mat vid Torne älv och besöka ishotellet. De är nervösa och förväntansfulla.

 

I dag är troligen en kille som jag hjälpt också nervös och förväntansfull. Han fick en Stor Dag och jag har hjälpt honom boka en fotbollsresa. Just nu är han i London och i kväll ska han se Arsenal-Barcelona. Jag ska också se matchen men tyvärr inte på plats utan jag får nöja mig med O'Learys i Gävle.

 

På lördag blir det också spännande. Då ska jag och ett helt gäng barn se direktsändningen av Melodifestivalen. Min Stora Dag vill att barnen ska få vara med om spännande saker som skapar kraft och energi och goda minnen att plocka fram i tuffare stunder. Jag är glad att få hjälpa till med det.

 


Travhistoria

Matilda Persson skrev travhistoria i dag. Hon är den första rullstolsburna som tagit travlicens. I dag körde hon sitt första lopp med stor häst. L.H. Adventure är stjärnan som sprang och Matlida är stjärnan som körde. Här är reportaget i Aftonbladet.

 


Sewed och Benji

I dagens Aftonbladet har jag träffat Sewed som räddade den spanska vildhunden Benji från döden. Benji smet från en skåpbil som skulle köras iväg till ett ställe där han skulle avlivas. Hunden hoppade in i Seweds husbil och låg där och skakade. Sewed bestämde sig direkt för att rädda den lortiga och såriga hunden. Pälsen var så full av smuts att det blev stopp i avloppet. Många olyckskorpar sa att det inte skulle gå att få en vildhund tam men det gick så bra så. Nu trivs Benji utmärkt i Sverige.

– Han är världens snällaste hund som älskar att leka med mina elva barnbarn, säger Sewed. 

 


Prins Daniel

Perslundaskolan i Ockelbo återinvigdes i går. Jag var där åt Aftonbladet och dokumenterade Prins Daniel som vad där och gjorde rätt för apanaget. Han skötte sig utmärkt. 

 

Hjältar och skryt

Det är mycket jobb just nu. Jag åker bland annat runt och träffar många hjältar åt Aftonbladet. I dagens tidning har jag träffat Maria som har rest tre gånger till Samos för att hjälpa flyktingar och nu fortsätter hon att hjälpa på hemmaplan och öppnar inom kort ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

 

I helgen var jag även i Ljusne på ett sorgligt jobb. Jag var där åt TT och bilderna är bland annat här.

 

Jag hann även med att fotografera en Alla Hjärtanskonsert i Sandviken och träffa ett kärlekspar i Uppsala. Kvinnan som jag fotograferade jobbar på biblioteket och hon tyckte absolut att jag skulle få se bibliotekets hemliga rum när jag åkt så långt. Där förvaras gamla och dyrbara böcker.

– Skryt om det här, för hit får inte allmänheten komma in, sa hon.

Jag tvivlar på att så många blir imponerade av det, men jag gör som hon säger och skryter lite. 

 


Brynässupportern Rolf Lassgård

I nya numret av Året Runt har jag träffat Rolf Lassgård som bland annat pratar om sitt favoritlag Brynäs som han följer med stor inlevelse. En gång klagade en barnfamilj till en funktionär för att Rolf skrek för mycket fula ord under matchen.

– De visste vem jag var och tyckte att jag borde föregå med gott exempel.