God Nyhet

Den före detta elitlöparen Jesper gick förbi när Mathilda blev rånad. Maximal otur för tjuven som inte hann långt innan Jesper var ikapp. Heja Jesper! Åt helvete med tjuven. 

 


Legoland

Vilken fantastisk resa vi haft. 15 barn fick följa med Min Stora Dag till Legoland. "När sjukhusdagarna är långa och behandlingarna tuffa får barnet något att längta till, uppleva och minnas. Att få träffa andra i en liknande situation kan ge styrka och extra kraft när det behövs som allra mest." Den här resan gav just det. Uppmuntran och gemenskap. Barnen fick leksaker av SAS redan på Arlanda och när vi kom fram till Danmark fick de stora kartonger med lego. Därefter checkade vi in i våra piratrum. En stor buffé serverades på kvällen och efter maten gjorde vi i ordning våra egna mjukglassar med olika strössel och såser. Efter frukosten gick vi till Legoland där vi åkte karuseller i flera timmar. Vi fick även förhandstitta på världens största legobygge som invigs i dag. Det är en fullskalig kopia av rymdskeppet X-Wing från Star Warsfilmerna. Den är 13 meter lång och är riktigt cool. Coola är även alla barn. Vilka hjältar de är. 

 


Arthur och Legoland

I går träffade jag hunden Arthur som gillar köttbullar och som flyttat till Örnsköldsvik från Ecuador. Han är verkligen kändis nu. Folk skickar presenter och godis hem till honom. Såren på ryggen har läkt och han är så fin.

 

I morgon flyger jag till Danmark. Det är Min Stora Dag Sverige och Danmark som ska låta flera barn få en VIP-dag på Legoland. De kommer att ha hela parken för sig själva. Inga köer och fri mat på vilken restaurang de vill. Vi kommer hem sent på fredag. 

 


boot camp

Det var hårt i dag. Det var som boot camp. Jag var fyra timmar på leklandet och är nu givetvis mycket trött. Winston rusade omkring och förväntade sig att faster skulle haka på i samma tempo. Vi gjorde ett kort uppehåll för att äta pannkakor. Han ville även ha en glass men eftersom hans pappa var på väg dit vågade jag inte fjäska med en sådan.

– Jag vill ha glass.

– Du får ta det med din pappa när han kommer.

– Varför?

– Därför.

– Därför är inget svar!

– Nej, det har du rätt i. Jag vet inte om du får äta glass.

– Jag får det.

– Ja, men vi väntar ändå på din pappa.

– Jag vill att min pappa ska komma nu.

– Ja, det tycker jag också är önskvärt.

I morgon har jag träningsvärk.

Blåbäret plåtade jag när jag var på Tobbe Trollkarl men jag lägger ut bilden i alla fall.

Min Stora Biodag

Min Stora Dag har funnits i 15 år och det firades i 15 olika städer i dag. Över 2000 personer fick popcorn, läsk och vip-visning av filmen Home. ”Vi har längtat och väntat hela veckan", ”Vad lyxigt att man fick popcorn och dricka” och "Det var en asgrym och superbra film. Jag ville skratta och gråta samtidigt. Om man hänger med sina vänner blir det bäst" var några av kommentarerna jag hörde efter filmen. Det var en lyckad start på dagen. 

Olika jobb

I måndags var jag på Dramaten och fotograferade en skådespelerska. I tisdags var jag i Uppsala och fotograferade en kvinna som hjälper fattiga i Afrika. I onsdags träffade jag kille som tidigare varit tjej.

 

Här har jag träffat Ellinor och Robin som bodde grannar med en flyktingfamilj.

– Jag höll faktiskt lite avstånd till dem i början eftersom jag hade en del fördomar. Jag jobbar extra som dörrvakt på krogen och bildar mig ibland en uppfattning om människor onödigt snabbt, säger Robin.

Familjerna lärde känna varandra och de blev så goda vänner att Robin och Ellinor köpte ett hus till flyktingfamiljen när de blev bostadslösa.

 

Här har jag träffat en till fin människa. Det är 11-åriga Emil som åkte till Ukraina för att hjälpa krigsdrabbade.
 Hela hans klass hjälpte till med att samla in förnödenheter och gosedjur som Emil delade ut till olika familjer.

 


Tobbe Trollkarl

Det var en rolig söndag i går. Min Stora Dag bjöd med fem barn till Tobbe Trollkarls föreställning. Först åt vi en smaskig pannkaksbuffé och därefter blev barnen överraskade med att få träffa trollkaren himself. De fick hans autograf och så fick de ta bilder tillsammans med honom. Föreställningen var rolig och bra. Rolig var även en liten pojke som smet upp på scenen och lekte med alla trollstavar ett bra tag utan att Tobbe märkte det.

– Jag undrade vad ni skrattade åt, sa Tobbe när han upptäckte pojken. 

 


Brynäs-Skellefteå 2-4


Fullt upp

Bloggtorkan beror på att jag har haft fullt upp. I Dalarna träffade jag en flykting, i Hallstavik fotograferade jag två får som jag även var ute och gick med, på Borgarskolan hade jag en föreläsning och utanför Östersund fotograferade jag flera flyktingar. I Timrå träffade jag en kille som hjälpt fattiga i Ukraina och några mil därifrån gjorde vi ett reportage om ett kärlekspar. Kvinnan i familjen svarade när vi ringde för att fråga om de ville vara med i tidningen.

– Ja, vad skoj! Det vill vi gärna, sa hon direkt.

– Vad roligt, men ska du inte fråga din man förs?

– Nej, det är jag som bestämmer här.

Jag har även varit och spanat in en ny slags båt och jag har hunnit med att landningsträna med Pipern i mörker. Dessutom har jag jobbat mycket med förberedelser åt Min Stora Dag. Tre helger i rad nu ska jag hjälpa till att uppfylla sjuka barns drömmar. Här har jag även träffat Laila som lägger sin fritid på att hjälpa flyktingkvinnor i Järvsö. 

 


SAIK-Hammarby 7-5


Två reportage

Nu har jag fått hem två tidningar. I Året Runt har jag fotograferat Ingemar och Kerstin som blev blixtkära i varandra på bussen där de senare även förlovade sig. De har nu varit gifta i drygt 45 år.

 

I Allas har jag träffat Sofia. Hennes dotter Mimmi dog av en överdos första gången hon provade en partydrog.

– Även om vi ser hela ut så är man som en krackelerad glasruta på insidan, säger hon.

Sofias andra dotter Malin vill att Mimmis död ska vara en tankeställare för andra unga om hur snabbt livet faktiskt kan ta slut. 

 


Tisdag

Det har varit en intensiv och rolig dag. Klockan 07.00 åt jag och Annelie frukost på Grand. Klockan 08.00 var jag på en föreläsning om ekonomi och aktier. Efter det fotograferade jag en byggarbetare och åkte sedan direkt till gruvan i Garpenberg där det brunnit. Min vän och kollega Per var där åt en annan tidning så vi åkte och käkade pizza när vi var färdiga. Efter att jag skickat dagens jobb och gårdagens bilder från Borlänge åkte jag till gymmet. Träningen går inte bra, men jag släpar mig dit då och då i alla fall.  

 


Fly In Speed Weekend