Brynäs

I morse ringde 3-åriga Winston.

– Faster, kan jag komma och sitta i ditt plan?

– Jag vet inte om det är något plan inne men jag kan kolla upp det.

 

Efter ett tag ringde han igen.

– Är det något plan inne? Om det ena inte är inne kan vi sitta i det andra, konstaterade han. 

 

Vi åkte dit och kom samtidigt som Brynäs som skulle flyga till Skellefteå.

– Ska vi gå och hälsa Brynäs lycka till och vinka av dem? frågade jag Winston.  

– Nej, det är en nödsituation faster. Vi ska flyga iväg och rädda en person som ramlat från en hög höjd.

­– Men ska vi inte hälsa på Brynäs först?

– Först? Jag sa ju att det är en nödsituation. Vi har bråttom!

– Så du vill inte träffa Brynäs och se det stora planet?

– Nej, det vill jag inte. Jag kör iväg nu faster.

Det blev inget vinkande åt Brynäs. Istället vinschade vi upp cirka sju personer som alla råkat ramla från hög höjd.  

 


Trygg Hemgång

Anki och Sofie erbjuder promenadsällskap hem på sena helgnätter. De har startat Facebook-gruppen Trygg hemgång från krogen i Gävle. Här är reportaget i Aftonbladet.

 

Julklappar

3-åriga Winston var på besök i dag. Han satt i ett rum där jag lagt inslagna paket.

– Jaså du har hittat julklapparna. De där får du öppna på julafton.

– Jag bara tittar på dem och håller i dem och klämmer på dem och luktar på dem. Sluta tjata faster!

– Men jag sa det ju bara en gång. För att tjata måste man väl säga samma sak minst två gånger. Hur känns det att du ska vänta till julaftonen med att öppna dem?

– Det känns INTE bra.            


Hasse "Kvinnaböske" Andersson

Min nya idol är Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Vilken otroligt härlig och fin människa han är. Jag hade den stora äran att hjälpa 6-åriga Olle att uppfylla sin dröm. Av Min Stora Dag hade han önskat att få åka med en brevbärare samt att träffa och spela med Hasse Andersson. Förra veckan var vi på studiebesök på posten och han åkte även med för att dela ut post. Olle hade klätt sig i skjorta och slips och charmade alla. I går var det dags att träffa Hasse Andersson. Jag hade beställt en limousin som hämtade upp honom hemma och efter lite cruising på stan åkte den till konserthuset. Olle var klädd i skjorta och fluga och jag mötte upp när han kom fram.

- Det är som Obama och Löfven, sa han om limon.

Vi gick in och Hasse ville genast att Olle skulle vara med och spela så de flyttade fram trummorna så att han fick sitta bredvid Hasse under soundcheck. Olle hade tränat in Änglahund och Guld och gröna skogar, men han briljerade även när han spelade några andra låtar. Olle fick även låna Hasses änglahundgitarr. I pausen tog Hasse med Olle ut och där fick han en massa presenter. Det var t-shirtar, dvd, skivor och autografkort. Därefter satt de och pratade en lång stund. Hasse tog sig tid och visade att han var glad över att Olle kommit. 

- Jag har hört om Min Stora Dag och tycker det är bra men jag hade aldrig trott att någon skulle önska att träffa mig, sa Hasse och kramade om Olle.

När konserten började satt Olle på första parkett. Lite då och då ställde han sig för att dansa. Jag hoppades att Hasse skulle säga något till Olle från scenen och det gjorde han nästan direkt.

- Jag har lärt känna Olle i dag som är här med Min Stora Dag. Det var så roligt att träffa honom. Jag har fått en vän för livet.

Sedan småpratade han med Olle lite då och då under konserten. Olle kom på att han även ville ha en affisch signerad så han fick gå ner i logen.

- Jag älskar pågen, sa Hasse då.

Hasse vill att han och Olle ska hålla kontakten. 

 

Gefle-Åtvidaberg 2-1