Mera flyg

Det har inte hänt så mycket att blogga om i dag heller, men jag lyckades i alla fall med mina låtsasnödlandningar. Jag hamnade inte i diket. I morgon har jag flyguppehåll för då ska jag jobba, men på torsdag ska jag på det igen. Då ska jag flyga till Västerås om det är bra väder. 


Flyglektion

Matte messade och påpekade att jag inte bloggat på snart två dagar så nu har han höga förväntningar. Det är bara det att det inte har hänt så mycket så det blir lite svårt att leva upp till det, men jag tar och berättar om dagens flyglektion. I dag flög jag med sådana där konstiga glasögon igen som gör att jag bara kan titta på instrumentbrädan, jag ser inte fönstren. Lektionen gick ut på att jag skulle fixa till planet efter konstiga situationer. Jag skulle kolla ner i golvet och läraren skulle flyga runt lite och sedan skulle jag titta upp snabbt och rätta till hastigheten och se till att vi låg rätt på vingarna. ”Gör lugna rörelser så att jag inte blir yr i huvudet” sa jag till honom flera gånger. Men övningen var tydligen inte tänkt på det viset för han skrattade bara och började flyga runt så att det kändes som om jag satt i en bergochdalbana. Min första reflex var att hugga tag i hans arm men jag kunde ju inte sitta och nypa i den så jag tog tag i stolen istället. Det gick ganska bra att få tillbaka planet i rätt läge så efter det gjorde vi några landningar. De vanliga landningarna fungerade, den här gången var det när jag lekte att motorn gått sönder som det blev lite fel. Hade det varit på riktigt hade jag landat i ett dike, men nu var det ju bara en lek. Så kan jag kanske tänka om det blir otäckt någon gång och jag behöver lugna ner mig själv. Då kan jag kanske intala mig att det inte är någon fara, det är ju ändå bara ett tv-spel. 


Gefle-Malmö 0-2

”Nu är det fixat så att ni får sitta kvar och arbeta i båda pressrummen hur länge ni vill” sa de åt oss för flera matcher sedan. Det har varit så lugnt och skönt på pressläktaren sedan dess, inga som är stressade och vill köra ut oss för att få gå hem själva. Men i dag utan förvarning var vaktmästarna tillbaka. Pigga, utvilade och snälla efter semestern? Näe det verkade inte så. De dundrade in, gormade, levde rövare och var spydiga precis som förut. De saknade kanske den gamla goda grinighetstiden så mycket att de var tvungna att dra en favorit i repris. 
 

Hjärnforskare

Uttrycket ”han är väl ingen hjärnforskare direkt” stämmer inte på killen jag åt middag med i går, för det är precis det han är. Han forskar på hjärnor. Han röntgar dem, ställer frågor och röntgar lite till. Sedan analyserar han svaren och kollar vilken del av hjärnan som varit aktiverad. Jag vet inte vilken del av hjärnan som var aktiverad när vi pratade om resor. Vi kom i alla fall fram till att man inte behöver gå upp tidigt på morgonen för att beta av sevärdheter när man är i en ny stad, för det är sevärdheter att gå till barer och klubbar på kvällarna också och säger en hjärnforskare det så borde det stämma. 


Flera bärplockare

I går var jag i Mehedeby och hälsade på bärplockarna där. Arbetarbladets reporter Joanna och en tolk följde också med. Först var bärplockarna skeptiska till oss och ville inte vara med i tidningen, men de mjuknade så fort Joanna började prata. Då ställde många upp sig och ropade på mig för att få vara med på bild. 
 
 

Bärplockare

Bärplockarna letar bär och jag letar bärplockare. Någonstans nära Tönnebro skulle de hålla till så jag frågade runt och fick alla olika väderstreck utpekade för mig. Ingen verkade veta var de höll hus. Inte ens polisen som var på väg dit visste hur man skulle åka. En polis sa att jag skulle åka in på en skogsväg bakom en restaurang och en annan polis sa att jag skulle åka åt Bollnäshållet. Bulgariens ambassadör skulle komma och besöka ett läger och det blev min räddning. Jag ställde mig vid vägkanten och väntade. Tillslut kom en ambassadörsbil åkandes och jag jublade och följde efter. Ambassadören verkade sympatisk, det kan man inte säga om människorna som kommer på motorcyklar eller mopeder och kastar sten på bärplockarna mitt i nätterna. Snäll ska man vara. 
 

Fikakompisar

Fåglarna tycker bestämt att fågelbordet ska vara fyllt med mat. När det tar slut blir det upprörd stämning. Då sätter de sig utanför köksfönstret och pickar på glaset med sina näbbar. 
 

Gefle-Göteborg 5-0

5-0! Och solen sken. Helt fantastiskt. Allt var trevligt bortsett från en till utseendet vuxen man som stod i publiken bredvid mig. Gång på gång ropade han en massa fula saker åt en smal spelare i Göteborg. Han gick hela tiden på honom om hur hans kropp såg ut. Han borde väl glädja sig åt Gefles vinst istället för att haka upp sig så där. En polis reagerade också och sa till honom att sluta med töntigheterna. Då äntligen fick han ihop käften. Grattis Gefle! 
 

cupcakes

I kväll var det en riktigt god grillkväll hemma hos Ulrika och Fredrik. Inte nog med att maten var toppen, efterrätten var utsökta och fina cupcakes som jag dessutom fick med hem i en matlåda. Fantastiskt bra initiativ tycker jag. 
 

Mera soffa

Den nya soffan är på plats och den andra skulle Erikshjälpen hämta på torsdag. Nu visade det sig att min granne behövde just en sådan soffa så vi lastade på den på en skottkärra och så fick hon ta hem den till sig. Jag tänker ändå inte avboka Erikshjälpen för jag har letat fram en ny säck med kläder som också ska bort. Jag har två stora korgstolar som jag kan tänka mig att bli av med och om jag ställer dem riktigt nära varandra kan jag kanske låtsas att jag tycker det är en soffa. 


Barnvakt

I dag var jag barnvakt åt Winston. Vi gick på en promenad.

- Nu är du väl bra stolt som får gå med fasters fina hundar? frågade jag honom och han log, så det var han.

Han ler i och för sig åt allt jag säger, men ändå. Han somnade ganska snabbt och sedan sov han barnvaktstiden ut. Det är väl inte så märkvärdet svårt det där. Lätt som en plätt till och med. 
 

Soffa

Lisa och Johan är hemma från Stockholm. Hurra, hurra, hurra, hurra! I går firade vi det på The Bishop´s Arms, Söderhielmska och Interpool. Gymmet gick inte lika bra i dag men det var det värt. Jag är nöjd över att jag gick dit och tränade, för allt är bättre än soffan sägs det. På onsdag kommer i och för sig en ny soffa hem till mig och då får jag se om den kanske är lite bättre än gymmet trots allt. Efter träningen plåtade jag en kille som inte legat så mycket i soffan den senaste tiden. Han har gått ner 60 kg på ett år. Imponerande.


Träning

I veckan fuskade jag så mycket med träningen att jag fick gå till gymmet både i går och i dag. Bertil var som vanligt där och gastade åt mig. En vanlig kommentar när han ser mig är:

- Men nu kan jag göra ett kors i taket.

I dag när jag låg och gjorde situps kom han igen:

- Men vad ligger du i den där vaggan för?

Då var det en annan som ryckte in och svarade:

- Jo du förstår hon gjorde en annan övning i går och fick då lite träningsvärk.

- Ja då kommer hon alltså aldrig att göra om den övningen, svarade Bertil. 


Ännu mera Dalarna

I går var jag i Dalarna på jobb igen. Sista bilden skickade jag sittandes inne på en pub som hade trubadur och allt.
 
I dag jobbar jag i Gävle. Jag och reportern har fixat oss ett kontor inne på Brända Bocken. På så vis känns det lite som en nöjeskväll också. 
 
På väg hem från Dalarna var det så här tjusigt. Det är fint att titta på men jobbigt att köra i.
 
 
 

Mera Dalarna

Nu sitter jag här på Aftonbladet igen. Tanken var att jag skulle göra ett jobb i morse där det vore bra med en kvinnlig fotograf. Därför skickades en ny fotograf till Dalarna och jag fick åkta till Stockholm istället. När vi väl bytt plats ställdes det kvinnliga jobbet in, men jag är här och arbetar i alla fall. Just nu är det lugnt i världen så jag passar på att lägga ut lite bilder från i går istället. 
 
 
 

Dalarna

Det är blött och det regnar och broarna rasar. Scouterna har ingenstans att kissa för deras dass har flutit iväg. Vädret ställer till det i Dalarna. Dalmasar och dalkullor tycker det är tråkigt, men när jag frågar om jag får ta en bild på dem och eländet ler de ändå. De vill väl inte se sura ut på bild antar jag. Reportern Emmelie ser glad ut hon med och det trots att hennes ena stövel läckte in lite vatten så att det plaskade när hon gick. Reportaget kommer i Aftonbladet i morgon. 
 

Finland ♥ kungahuset

Jag såg nyss Victoria på tv och kom då att tänka på min vän Hanna som brukar plåta åt en finsk tidning. Finnarna verkligen älskar det svenska kungahuset. När nyheten om att Victoria var gravid kom ut ringde de henne: ”Kan du åka och plåta blomhavet och presentberget?” Finnarna trodde att vi svenskar var så snälla att vi åkte ut till Haga med blombuketter och gåvor för att fira det hela. 


Gefle-GAIS 0-0

Det är som vanligt bättre än en förlust. Ett poäng är i alla fall nåt.

 

I morgon ska min bil in på service. ”Vi öppnar klockan 07.00” sa killen i telefonen.

 
De öppnar med andra ord samtidigt som min väckarklocka ringer. Tidigare tänker jag inte vakna bara för att åka och lämna en bil. Jag droppar in när jag läst tidningen och druckit kaffe. 
 
Mamma tycker att det är dålig stil av mig, men så är det bara. 

Sundsvall-Åtvidaberg 3-3

Det var ett bra resultat tycker jag som inte håller på något av lagen, men roligt var det i alla fall. Det var skönt att plåta en match där jag inte brydde mig om vem som vann. Annat är det i morgon. Då håller jag som vanligt på Gefle. Då räcker det liksom inte med att jag bara får bra bilder, Gefle måste vinna också för att jag ska vara glad.
 

Lycka till Sverige!

I går var jag på Aftonbladet igen. Jag plåtade bland annat Jodie Foster och Sveriges basketdamer. På Jodie fick jag bara ta en snabb bild men på basketdamerna fick jag flera chanser. Först plåtade jag deras träning och därefter gick vi ut och tog några bilder. De ställde upp sig på led och precis när jag skulle börja plåta dansade en av spelarna iväg. När hon kom tillbaka till sin plats dansade två andra iväg en liten stund. ”Nu kan ni dansa framåt allihopa” sa jag och så kom de studsandes emot mig. I dag kan de säkra en plats till EM. Om de vinner mot Bulgarien klockan 16.00 så är de klara. Jag ska åka och plåta fotboll (Sundsvall-Åtvidaberg) den tiden men jag får uppdateringar om basketen via sms. 


Träning

I går jobbade jag på Aftonbladet i Stockholm och därför hann jag inte träna. Det tänkte jag ta igen i dag med ett dubbelpass. Först tränade jag benen men när det blev armarnas tur hade benen fåt nog och gick bara förbi alla hantlar. Benen slutade inte att gå förrän dom var hemma igen och där satte dom sig ner i soffan. Snopet. 


Fågelbo

Johan stod och tankade när jag kom till bilbingon i går. Jag kunde bara inte låta bli att smyga fram och ta en bild av fågelboet. Mamman tittade noga på vad vi gjorde men hon anföll oss inte. Nu väntar jag med spänning på att äggen ska kläckas så att jag får se de små gapande näbbarna.  
 

Tuuuut!

Förra gången var bilbingon nytt och spännande. I dag var det varken nytt eller spännande men det var trevligt i alla fall. Jag sprang runt och rättade brickor tillsammans med en rolig advokat. ”Jag fick ett fall där borta” sa han när någon bil tutade i närheten av honom.

 

En bingospelare ville inte slösa på bilbatteriet och hade därför med sig separata tutor som inte hördes så bra, därför blev det lite strul om det. Det tog tid att reda ut när han hade tutat och givetvis blev det gnäll i bilarna bredvid och det började suckas ute på fältet, men han fick till slut sina pengar och spelet kunde fortsätta.

 

Det gäller att springa fram till bilarna när det är nåt för annars börjar det gnällas om det med.

 

Om man får bingo inom sju utrop går jackpotten ut. Bingoutroparen säger därför: ”Och nu är det sjunde utropet.” Någon störde sig på det också och tyckte att det räcker om han säger: ”sjunde utropet” så att det hela går lite snabbare.

 

Advokaten fick också nog. ”Nej, nu ger jag upp” sa han när det var cirka 30 minuter kvar, men jag motade tillbaka honom ut bland bilarna så att han fick stanna tiden ut. Han skulle egentligen inte behöva vara på bingon för det känns ganska onödigt att han är medlem där och hyr plan av klubben med tanke på att han har fem egna plan. Fem stycken, hur onödigt är inte det?


Bilbingo måndag 19.00

Minisemestern är över. Jag är hemma för i morgon är det måndag och då ska jag träna. På kvällen ska jag åter stå och vara bilbingovärdinna. Det är som vanligt på flygfältet i Storvik och det hela börjar klockan 19.00 så det är bara att komma och spela. Jag fick nyligen ett mail om tankanläggningen som finns där på fältet.

 

Hej! Vi har fått en hyresgäst innanför luckan i BP tanken, det är en sädesärla som byggt bo och har 4st ägg.
 Låt fågeln och boet vara i möjligaste mån så att den inte blir störd i onödan, så kanske den klarar sig.
 Självklart så måste man ju öppna luckan vid tankning, men tanka så snabbt som möjligt och stäng luckan igen och dra undan maskinen.

 

I morgon kommer det alltså att tuta i de små fågelöronen, men det ska förhoppningsvis gå bra.