Flygplan

Nu är det tydligen flygplansköpartider. Kim som utbildade sig samtidigt som mig har köpt ett, Daniel hade redan ett och Lennart åker och hämtar sitt på tisdag. Själv är jag utan, men en av klubbarna som jag är medlem i har i alla fall köpt ett nytt och det firades med tårta i dag. Jag passade på att skriva mörkerflygteoriprovet före tårtan så nu kan jag äntligen börja läsa de böcker som legat på vänt. Om det inte vore så att jag lånat mörkerflygboken av en kompis skulle jag ha eldat upp den i en liten påskbrasa. Jag gjorde även ett tekniskt prov på klubbens Ultralätta flygplan. Sådana prov måste man göra på alla plan man ska flyga. Det här planet kan tydligen veckla ut en fallskärm om det går åt pipan och så glider hela planet ner med hjälp av den. 


Amaronevin

Min bror och hans fru firade påsken med en ordentlig nattvard. De öppnade ett Amaronevin som kostar över 1000 kronor. De pratade lyriskt om vinet och tyckte absolut att det var värt varenda krona. I dag var jag där och åt smörgåstårta. De sa att vinet inte passar till den men det struntade jag i för jag ville smaka på de dyra dropparna. Det var den godaste slatten jag druckit. 


Grattis Kattis!

I natt vaknade jag klockan 04.00 av ett fruktansvärt läte utanför fönstret. Det var som om någon hade andnöd och det grövsta. Jag skyndade att klä mig och sprang ut för att hjälpa till, men när jag kom ut såg jag bara skymten av ett lodjur som sprang i väg. Stå och skrika på det där viset.

 

Kattis fyller 35 och det firade Ulrika och jag på lunchen. Kattis fick också följa. Vi åt på Konserthuset och jag tänkte fotografera dem och lägga ut bilden i bloggen men jag glömde bort det så dagen till ära lägger jag ut en bild på två häxor istället.
 

 


Onsdag

Förra veckan var jag på frivården och drack kaffe med handledaren medan busen roade sig i Stockholm eftersom han glömt bort alltihopa. I dag hade han inte glömt mötet men han var dessvärre sjuk. Stackarn. Jag körde därför ett dubbelpass på gymmet istället och sedan åkte jag till flygplatsen och fikade och fick min bil tvättad. Nu glänser den och jag vill inte råka köra i någon vattenpöl. 
 

Service 07.00

Jag läste precis fotograf-Britts blogg. Hon skriver så här…

 
Ingen sovmorgon

 

Jag har under dagen gått och myst över en ledig dag i morgon. Ensam hemma, bara slappa hade jag tänkt mig. Men så kom jag på en sak.... Om ni ser nån som vankar på Söder i morgonbitti vid sjutiden så är det inte jag som kommer släntrandes efter en blöt natt. Nej, det är jag som har lämnat in bilen på verkstan. Klockan sju. Hur tänkte jag när jag sa ja till den tiden?

 

Själv kan jag malla mig och blogga så här…

 

Sovmorgon

 

Om ni ser nån som vankar på Söder i morgonbitti vid sjutiden så är det inte jag som kommer släntrandes efter en blöt natt. Nej, för jag ligger hemma och sover eftersom jag redan i dag lämnade in min bil som ska in till verkstan klockan sju i morgon. 


Helgen

Min kompis Tobbe är mc-lärare samt jobbar med säkerheten i Kungsberget. I dag var vi ute och åkte slalom tillsammans. Solen sken, snön var perfekt, köerna korta och det gick riktigt bra trots att jag inte åkt på länge. Jag blev desto nervösare över min bilkörning eftersom han är lärare. Jag hämtade upp honom och kände genast hur jag förvandlades till en liten ögontjänare som blinkade ordentligt, höll hastigheten exakt och jag höll till och med i ratten med båda händerna.

- Gör du dig till nu? frågade han.

- Jag blir nervös av att ha dig i bilen. Ska man hålla ratten tio i två eller?

- Men kör som du brukar!

 

I går jobbade jag åt Aftonbladet och var därför på besök hos både brandmännen och på ambulansen. Efteråt fick jag skynda mig till after worken för att hinna få i mig mina musslor. Peter från SVT och hans kollegor var där samt min kompis Elin som är psykolog. Hon är inte bara smart och snäll utan även sjukt snygg.

- Har du någon bild på Elin? frågade en killkompis.

- Behöver du psykologhjälp?

- Nej.

Jag visade en bild.

- Jag behöver nog psykologhjälp trots allt.

 

Det blev inte så mycket alkohol i går och tur är väl det med tanke på att Matte har sin 31-årsfest om en timme. Han ska ha en temafest och temat är: Sprit. ”Alkohol är tillåtet, men inte svagare än 25 %.”
 

Grattis Matte

Matte fyller 31 i dag och det ska firas. Jag bakade en kladdkaka åt honom men han har inte tid att komma och äta upp den. Det blev ett födelsedagskalas här i alla fall för en träningskompis kom förbi med en försenad present till mig. Jag fick en ny träningströja så i morgon ska vi träna tillsammans klockan 09.00 och då ska jag ha den på mig. Matte önskade sig en dikt så den kommer här.

 

Ja visst gör det ont när knoppar brister.

Varför skulle annars våren tveka?

Varför skulle all vår heta längtan 

bindas i det frusna bitterbleka?

Höljet var ju knoppen hela vintern.

Vad är det för nytt, som tär och spränger?

Ja visst gör det ont när knoppar brister,

ont för det som växer och det som stänger…
 

Landningar

Nu har jag nött färdigt på mina landningar. De timmarna är avklarade så nu återstår ett teoriprov, en flygning till Västerås tillsammans med läraren och en flygning till Borlänge ensam. Flygplatsen i Borlänge hittar jag inte ens när det är ljust ute så det är obegripligt hur jag ska lyckas med det. Det blir till att flyga iväg och hoppas på tur.  


SAIK-Hammarby

Finalen i dag gick inte som den skulle men damerna vann ju i går i alla fall. Jag såg eländet hemma hos Matte. Han taggade genast in oss på Facebook som om vi satt på Glösbo behandlingshem och tittade på matchen. Nu är jag taggad där så många gånger så jag måste återigen gå ut med att det bara är Matte som tycker att den där incheckningen är en rolig gång efter gång.

Farmacevt-Annelie som jobbar på apoteket i Sandviken är också här.  

- Jaha, då blir det rusning i morgon då.

- Antidepp?

- Ja. 


Yohio

Det var väldigt fint i Sundsvall i går. På dagen träffade vi Josefine som önskat att få träffa Yohio via Nalles resa-stiftelsen. Hon hade ordnat med välkomstskylt, placeringskort, musik och han fick en massa fina presenter av henne. Hon hade bland annat gjort ett eget kort, en ring, ett armband och en ros till honom. Under middagen höll hon även ett fint tal. Hon önskade dessutom att flera skulle få nöjet att se honom så på kvällen var vi på en konsert tillsammans med cirka 600 barn. Yohio var gullig han med och tog sig tid att krama och skriva autografer till alla som ville. Reportaget är i Aftonbladet i dag. 
 
 

Presslunch

I morgon ska jag åka till Sundsvall och luncha med Annika, men vi ska inte bara äta utan även jobba tillsammans. Apropå lunch, jag vet att jag bloggat om det här förut men jag kom att tänka på det nu så jag bloggar om det igen… Några kollegor fick en inbjudan till en presslunch av en artist förut. Pressluncher brukar vara populära jobb eftersom man får mat i magen, men den här personen visste nog inte vad det innebar att bjuda in till en presslunch för mina kollegor berättade att han och hans kompis satt där och åt medan journalisterna och fotograferna fick stå och titta på och ställa frågor under tiden. Någon mat fick de alltså inte. 


Onsdag

I dag har jag maskat runt på gymmet samt gjort 11 landningar med planet. Jag tänkte fakturera också men kroppen satte tyvärr inte igång med det trots att det klart och tydligt stod uppskrivet på min ”att göra lista”. Det var till och med det enda jag skrivit dit. Så kan man göra när man är chef över sig själv. Har man ingen lust så struntar man i det.


Håller tummarna

Jag bloggar bara kort för jag har fullt upp med att hålla tummarna för Brynäs och SAIK nu. SAIK leder i skrivande stund med ett mål. Jag lägger ut en länk till Brynäsreportaget i DN istället. 

Landningar

I kväll hann jag i alla fall landa med planet. Hela 15 gånger till och med. Fem med läraren bredvid mig och tio utan honom. Medan jag övade på landningarna tränade brandmännen på någonting de med. Bredvid landningsbanan står ett plåthus med olika rör och torn som de brukar elda i och där antar jag att de kryper runt i små gångar och övar på lite olika saker som brandmän måste kunna. Landningarna kändes helt okej men nästa gång ska jag öva vidare på dem i alla fall, för man måste ha flera timmars landningsträning för att få sitt mörekercert. Nästa gång ska vi leka att motorn gått sönder och att jag därför måste landa utan den. 


Sportdag

Det har varit en riktig sportdag i dag. Först plåtade jag Brynästräningen och bilderna därifrån gjorde jag samtidigt som jag såg bandyn på tv. Därefter plåtade jag Gefle som vann över Assyriska med 5-1. Det var en perfekt dag bortsett från att SAIK inte vann samt att jag inte hann öva landningar med planet.

Promenad

Min granne Kattis och jag går ofta promenader men någon powerwalk är det inte tal om. Är det inte min hund som ska stanna och nosa så är det Kattis som ska fotografera. Hennes favoritmotiv verkar vara vissna blommor och taggtråd. Hennes ögon börjar glittra när vi närmar oss kohagen och väl framme sätter hon sig ner vid sin taggiga tråd. Där sitter hon länge och sedan går vi några meter och då plötsligt ser hon att taggtråden är ännu vackrare lite längre fram och så sätter hon sig igen. Sådär håller vi på. Hon har även ett tredje motiv som hon gillar att ta när det är mörkt ute och det är på min hund Minja. Min lilla raring får ställa upp sig på en mörk väg och sedan hittar jag henne på facebook med lysande ögon på grund av kamerablixten och med kommentarer som till exempel ”Usch, vad är det där? Scary, är det ett monster? Ser nu att det var ett koppel också. Då är det något gulligt antar jag. Gulligt är väl en överdrift...” Här är ett av Kattis verk. Jag hjälpte till att glittra bilden med snöflingor. 
 

Söderhamn

Inte konstigt att Lisa är gift med Johan och vice versa. Båda är så himla bra. Ibland hänger jag med den ena och ibland hänger jag med den andra och ibland är båda två med. Ibland jobbar jag med den ena men i dag jobbade jag med den andra, det vill säga Johan. Vi har åkt runt och kollat läget i Söderhamnstrakten. Johan ställde snällt upp som modell så att jag skulle få lite bilder till bloggen.  
 
 
 

 

Dagens flyglektion

Det går fort när jag flyger. Eller så har jag bara en dålig pocketkamera. Jag lägger ut bilderna i alla fall och så låtsas jag inte som att det är suddiga, dåliga bilder utan ett välplanerat konstprojekt. Efter konstprojektet flög jag med de där glasögonen igen och efter det landade jag med banbelysningen släckt. Det blev allt som allt fem landningar. På söndag blir det troligen desto fler för många landningar ska göras innan man får sitt mörkercert. 
 

Ny föreläsning

I dag föreläste jag för en ny klass. De kom i tid och satt sedan som små ljus. En tjej stannade till och med kvar när de andra gått hem bara för att få sig en extralektion i Photoshop. Verkligen gulliga elever. Lärarna på skolan är snälla de med. Peter till exempel messade ”Vi ska dricka kaffe nu. Det finns lite sump till dig om du vill vara med.”


Gymnasieföreläsning

I dag föreläste jag på Borgarskolan igen. Jag var där 8.00 till 15.45. Till lunch åt jag och några lärare ett gott, onyttigt Maxmål och till fika kom en elev med tårta eftersom han gift sig i helgen. Jag tyckte mig höra att eleven går i ettan. Jag kom att tänka på ett reportage jag läst om elever som tagit med kakor till skolan, så jag tog det säkra före det osäkra och lät fordonslärarna smaka först. Tårtan visade sig vara laglig och god.


Fest

Sasha ringde i går och förmedlade nyheten att Brynäs vunnit och att jag därför måste festa. Han var glad och berättade att han även ringt sina vänner som håller på AIK men att de inte svarat.

 

Jag var passande nog på väg hem till Jennie och Emma på fest. Ulrika, Kattis och Fia kom dit de med. Kattis ville ha en riktig Melodifestivalstämning och gick på sakletarjakt i lägenheten. Hon kom tillbaka med en massa passande prylar.

 

I dag var jag på Winstons 1-årskalas. Det var både mat, tårta och annat gott. Jag satte mig direkt för att gratta barnet som bar en fluga men jag kände ganska snabbt att det var någonting som inte stämde. Det var fel barn. Den lilla detaljen. Han påminde i alla fall lite om Winston.

 

Nu ska jag snart åka och hämta Lina för vi ska gå på bandy och heja fram SAIK. 

1000

I dag gör Thomas Andersson sin 1000:e elitseriematch. Det är så stort så jag får ta och gratulera.

 

Själv kommer jag inte att se på hockey för jag ska hem till Jennie och Emma för att titta på Melodifestivalen. Kattis ska också med och vi två har ryktet om oss att ofta vara nyktra och köra bil. I dag har i alla fall Kattis tänkt dricka drinkar för Emma och Jenny bor i Fullriggaren så när vi tittat färdigt på tv kan vi ta hissen upp till Skybaren. Kattis driver nu en kampanj för att jag också ska få i mig alkohol. ”Jenny säger att vi bör dricka i kväll” messar hon.

 

Jag kanske gör det då. Jag kan ju alltid glädja mig åt andra och göra det för att fira 1000 matcher.  

 

After work

Andras after work blir ofta min before work. Som i dag till exempel när jag, Lina, yxvd-Julia, Matte och flera killar från sportredaktionen åt på Absint. Därefter gick vi över till nyöppnade Grand. Jag körde alkoholfria alternativ för jag och en reporter skulle åka till Sandviken för att kolla in frivilliga nattvandrare. Det har skett överfall mot unga flickor och de frivilliga vandrarna tänker sätta stopp för det. Polisen var också där eftersom några av vandrarna sagt att de skulle ta med vapen och ordna upp situationen själva. Nu sitter jag på lokaltidningens sportredaktion och gör bilderna. Jag tog en sväng förbi fikabordet och fredagsbullar fanns kvar så jag har det bra här i min nykterhet. Jag hann även spela pingis och Sasse berömde mig för att jag i alla fall träffade bollen.