Semlor och träning

I går åkte jag runt till flera affärer för att köpa semlor men det var slut överallt. I morse var jag fortfarande sugen så jag åkte tidigt till affären för att hinna få tag i några. När jag ätit upp dem ångrade jag mig nästan direkt så jag gick till gymmet. Där gick det rätt bra för jag visste att jag skulle hem och plugga när jag var färdig och då kändes träningen som ett roligare alternativ. I morgon ska jag träna på förmiddagen. Bertil som vanligen skriker och skäller på mig den tiden ska dessutom sluta snusa i morgon så det kan bli hur jävligt som helst.


Pinsam reporter

Tord och jag var tillbaka i björnskogen i Hälsingland i dag. Det blev bra bilder på en sorglig händelse. En av poliserna kom och tog i hand och hälsade och det är ganska ovanligt att de gör det så Tord och jag konstaterade att det måste vara en snäll polis. Efter det blev Tord mycket pinsam och började stöta på honom för min räkning utan att jag bett om det. Han var så pinsam och slutade inte trots att jag sa till honom flera gånger så tillslut fick jag slå honom i magen för att han skulle tappa luften och bli tyst.


Låtskrivare

I dag har jag jobbat med reporten Tord Westlund. Inte nog med att han skriver reportage och bjuder på bullar, han skriver låttexter också. Han har bland annat gjort Brynäslåten, Masar som gasar och Bocken brinner. Reportaget kommer i Aftonbladet i morgon, men låtarna kommer här.

 

Brynäslåten

http://www.youtube.com/watch?v=p-ZBzg_SVTw

 

Masar som gasar

http://www.youtube.com/watch?v=mxMuTMPriPc

 

Bocken brinner

http://www.youtube.com/watch?v=tnSXd1qX7RQ


Sockerkaka

Brolin-kopian är avundsjuk på mig i dag för att jag ska vara nykter och det ska inte han. Jag ska på en tidig frukost i morgon så jag tar det lugnt hemma. Nyss bakade jag en sockerkaka, men mest för att få slicka smeten. Först provsmakar jag när det bara är ägg och socker, sedan när det är vaniljsocker i och efter det när mjölet hällts ner och tillslut när smöret är med. När man har provsmakat så många gånger blir det bara en liten sockerkaka kvar, men det gör ingenting för den är ändå inte särskilt god. Eftersom Brolin-kopian kanske ska hälsa på måste jag berätta att jag inte dubbeldoppar mina skedar. Han har nämligen bacillskräck och tycker inte om när folk dubbeldoppar.


Torsdag

I dag hann jag inte kasta så mycket men jag tog i alla fall mina Forexkuvert och löste in tre olika valutor. Jag har väntat med det där för jag trodde inte det var så mycket pengar, men jag fick i alla fall ihop 2641 kronor. Det var nära att det skulle bli lite mindre för tjejen i kassan ropade på en till och de stod tillsammans och skrapade och rev i en av sedlarna som de trodde var falsk. Men efter en lång överläggning beslutades det tillslut att den var äkta.

 

Innan växlingen var jag på gymmet och Bertil var också där. Han har utnämnt sig själv till min pt och han skriker och skäller allt vad han orkar. Jag bryr mig inte om att han låter på det där viset men jag märker att folk runtomkring blir lite nervösa. I dag skrek han som vanligt att jag ska ta mer i vikt. Det gjorde jag och till min förvåning gick det riktigt bra.


Bort

Min bloggfrånvaro beror på att jag blivit tokbesatt av att kasta saker. Det är mitt nya fritidsintresse verkar det som. I dag fick jag i alla fall ta en paus i kastandet för att åka och göra ett jobb, men i morgon ska jag nog hinna kasta lite till.


Rensning

Nu har jag rensat igen. Det går lättare och lättare att kasta saker så snart står jag kanske här och undrar vart allt tog vägen. Även denna gång har jag fått ihop mycket som ska bort. Först får kompisarna ta vad de vill ha och därefter får Erikshjälpen komma och ta resten. Synd bara att jag hörde om Erikshjälpen på tv i dag. Jag lyssnade bara lite så jag uppfattade inte riktigt vad det handlade om utan bara att det var någonting dåligt. Folk var besvikna. Nu vill jag väldigt gärna bli av med mina saker så de får hämta dem ändå och så håller jag tummarna för att jag samtidigs hjälper barn och ungdomar i världen på det viset Erikshjälpen påstår sig göra.


Massage

Nu har Brolin-kopinan och jag varit på massagen. Vi kom in i rummet innan massörerna så jag började veckla ut väggen mellan våra sängar. Brolins kommentar till det:

- Jag tycket att det är mycket konstigt att du vill visa dig naken inför massören som du inte känner men vägrar göra det för mig.


Hemma

Nu är jag tillbaka i Gävle och har precis skickat iväg ett mail till kattägarinnan. Där står det att den rosa blomman är död. Det är i och för sig väldigt onödig information för det ser hon naturligtvis själv. En ljusstake har även gått i kras. Det hände när jag var ute men jag hade inte mage att skylla på katterna så jag nöjde mig med att skriva att en av dina röda ljusstakar finns inte heller mer. Annars är det ju lätt att skylla på de små liven som inte kan prata. I dag när jag åkte hem hade jag fått en avskedspresent av kommunen, nämligen en p-bot.

 

Avslutningen blev ändå lite positiv för jag åkte och skrev ett prov som jag klarade. Men precis som förra gången kände jag ändå ingen riktig glädje när jag drog därifrån utan jag kände mig mest förbannad. Det på grund av att jag pluggar, pluggar och pluggar men frågorna som kommer handlar ändå inte om det som står i boken. Jag har tack och lov flyt när jag gissar.

 

På vägen hem ringde Brolin-kopian.

- Hej, har du saknat mig nu när jag inte ringt på två dagar?

- Ja, det har jag. Varför har du inte ringt?

- Jag har haft fullt upp.

- Med vad?

- Jag har spelat hockey, tittar på hockey och slappat på soffan.

Jag berättade att jag var förbannad. Först undrade han hur man ska göra för att få tillbaka den vanliga Pernilla, men sedan ändrade han sig.

- Förresten jag vet inte om jag vill ha tillbaka den vanliga Pernilla. Du är mycket roligare när du är förbannad.

Det var ju också en komplimang…

Sedan kan det hända att han ångrade sig igen för då frågade han om han skulle beställa massage till oss. Det är vad jag ser fram emot nu. Massage i helgen.


Fint ska det vara

Jag hoppas att kattägarinnan gillar att öppna post. Det har kommit så mycket att man nästan kan undra om hennes brevlåda används som pappersinsamling. Jag har staplat allt i en fin rak hög. Dessutom har jag dammsugit till katternas misstycke. Det ska vara fint när hon kommer hem från sin semester. Tyvärr har den rosa blomman dött nu, men annars har jag skött mig fint här i lägenheten.


Fikapauser

Katterna är urgulliga, de sköter sig galant, men nu börjar jag längta hem. Anledningen till det är att jag mest pluggar och det är fruktansvärt tråkigt att göra det. Katterna är i alla fall roliga och i dag träffade jag även en som jag är övervakare till och så träffade jag mina snälla grannar Johan och Lisa. Tack och lov för fikapauser.


Mat och blommor

I går (lördag) var det en överraskningsmiddag för min bror som fyllde år. Hans fru hade ordnat så att vi var ett helt gäng som satt och väntade när de kom till restaurangen. Jag var även bjuden på mammachampagne hemma hos Marika så jag fick äta lite snabbt och åka vidare till henne. Jag var den enda vegetarianen där men hon hade ändå lagat vegetarisk mat med tanke på mig. Det kändes lite pinsamt eftersom jag kom från en middag och var för mätt för att äta. Jag gick direkt på efterrätten. Jag känner mig som en riktigt besvärlig en som ska envisas med att inte äta dött. Marika får i alla fall många guldstjärnor för sin insats. Apropå dött, nu är jag tillbaka hos katterna i Stockholm och till min stora fasa håller en stor fin rosablommande blomma på att lägga ner. Katterna har dessutom halvt ätit upp en annan blomma, i ett rum där de inte får vara. Jag får se hur jag löser det här. Jag tar och sover på saken.


Martin x 2

I kväll ska jag dricka vin med sportreportern Martin. Men inte för mycket för i morgon ska jag äta frukost med en annan Martin. Morgondagens Martin har ordnat en frukost för piloterna på klubben. De brukar tydligen ses på lördagarna. Jag vet inte hur länge de har hållit på med det där för de har gjort det i smyg utan min vetskap. När jag väl fick nys om det verkade han skämmas. Så nu får jag välja både smörgåstyp, pålägg och tid för träffen. Inte vill jag komma in som ny och vara till besvär, därför nöjer jag mig med att skjuta upp frukosten en timme så att alla får sovmorgon. Bröd och pålägg får de bestämma själva.


Middag

Nu har kattvakten skaffat kattvakt. Jag är hemma i Gävle för att gå på middagar och fest. Det börjar med en middag i kväll tillsammans med några barndomskompisar. Jag tror att vi blir sju eller åtta personer. En har åkt hit från Stockholm och en har åkt hela vägen från Australien. Där glider hon runt på stränderna och har det bra. I kväll ska jag gotta mig i hennes lycka.


Spännande läsning…

När jag inte jobbar eller fikar så pluggar jag flygteori. Jag måste verkligen bli av med det där nu. I går skrev jag av ett prov så nu har jag börjat med ett annat ämne.

 

Nu ska vi se…

 

Det är viktigt att ventilerna öppnar och stänger vid exakt rätt tidpunkt. Ventilernas rörelse styrs av den s.k. kamaxeln. Kamaxeln drivs i sin tur av vevaxeln.

 

Jaså så pass…

 

Kamaxeln har excentriska förhöjningar, kammar, ibland en för varje ventil. När kamaxeln roterar påverkas ventilerna av kammarna så att de öppnas och stängs vid rätt tidpunkt.

 

Nej, men vad intressant…

 

Kamaxeln roterar med halva varvtalet jämfört med vevaxeln. I boxermotorn är kamaxeln placerad nära vevaxeln.

 

Jaså sitter den nära vevaxeln. Det kunde jag aldrig tro…

 

Den är förbunden med vevaxeln med kuggingrepp och dess rörelse överförs till en ventil med hjälp av en stötstång som står i förbindelse med en vipparm.

 

Men vilken spännande läsning! Snart kan jag bygga mig ett eget plan.


Alla lever

I går var jag till fiskarna. Till min stora lycka levde alla så jag behövde inte ordna med någon begravning. En av guldfiskarna med tjock kropp och förvånansvärt korta fenor gjorde förvisso en loop och lade sig på rygg för att äta, men jag är övertygad om att han bara ville visa upp sig. Efter ett tag vände han tillbaka och simmade på som vanligt. Jag tyckte att hans uppvisning var onödig.


Spänd stämning

I dag var det lite spänt katterna emellan. Kitty ville komma ner från klätterträdet medan Zlatan tyckte att hon skulle ligga kvar. Gång på gång försökte hon hoppa ner, men han blev arg och puttade tillbaka henne. De fick lösa det själva för jag ville inte lägga mig i.


Toahumor

Lisas treåriga son Emil behövde gå på toaletten. Lisa hann bara sätta sig i soffan så började han ropa.

- Färdig! Färdig! Färdig!

Lisa gick tillbaka men det hela var falskt alarm.

- Jag skojade bara!

 

En vän till mig hade också toahumor när han var liten. Då och då gick han in till grannhuset och satte sig på toaletten utan att någon sett honom komma. Sedan ropade han färdig och grannen fick då gå och torka sin objudna gäst.


Kattvakt dag 1

Katterna har ätit och sovit. Jag har ätit och sovit. Blommorna lever. Det går bra nu. Bra är även att min kompis Lisa bor några meter bort. Nyss bjöd jag på lunch, nu ska hon bjuda på middag.


Katt och fiskvakt

I morgon åker jag till Stockholm för att passa Zlatan och Kitty som är två söta katter. Jag fick nu ett meddelande om att jag gärna får vara fiskvakt också. Det är kattägarens kompis som har några guldfiskar och andra akvariefiskar som behöver pysslas om. De har i dag fått en sorts näringsplupp som gör att de ska klara sig 14 dagar till, men det är tydligen bra om jag kollar till dem i alla fall för det kan hända att någon av dem kolar vippen och i så fall ska jag använda en håv och en hink och ordna med begravning.


Årets premiärflygning

Årets första flygtur var mysig. Jag flög över Gävle och blev själv förvånad över hur fint det var.

- Men vad fint det är med alla hus! Har vi flugit över här förut? sa jag och fortsatte att titta ner.

- Ja, det har vi men då var du lite mer fokuserad på flygningen, svarade flygläraren.

- Men visst är det fint? Det är ju en riktig storstad!

- Det är väl inte Miami direkt.

Därefter skulle vi träna på instrumentflygning så jag fick ta på mig ett par glasögon som gjorde att jag inte kunde titta ut mer. Jag kunde bara hålla koll på instrumentbrädan.


Ränta och papper

Det är inte bara champagne med ett nytt år. Brolin-kopian ringde i går och beklagade sig. Han ville inte jobba i dag.

Jag försökte peppa honom med att det är nytt år och att det säkert kommer att bli roligt.

- Det är just det, banken höjde ju räntan innan vi sänkte den igen så folk kommer att vara skitförbannade.

- Med all rätt!

- Ja, med all rätt.

För mig var det inte heller raketer och champagne i dag. Jag har lekt kontor och fixat med alla papper som ska till revisorn.


2012

Vi började med mat och champagne hemma och shottade sedan in det nya året på lokal. Jag kunde inte bestämma vilken shot jag ville dricka på tolvslaget så jag höll en lakrits/hallon i den vänstra handen och en fruktshot i den högra. När vi sett en massa fyrverkerier och kinesiska lyktor gick vi och dansade in det nya året. Jag hade då en drink i den högra handen och ett glas vatten i den vänstra. En kille stegade fram och tog mitt vattenglas och sparkade sedan iväg det. Bartendern gav mig ett litet shotglas med vatten när jag ville ha mer. I dag mår jag som jag förtjänar, det vill säga utmärkt. Uppsala gör oss aldrig besvikna.