Allys

Här har jag träffat shetlandsponnyn Allys som sprider glädje och lockar fram det bästa hos både äldre och barn. Tillsammans med matte Johanna Persson besöker hon äldreboenden och skolor.

– Hon är så gullig så! För oss äldre är det är skönt att ha ett djur att ”tjåla” med, säger 94-årig Lizzie Eriksson på Furugårdens äldreboende.

 


Hjältar

Här har jag träffat 16-åriga Wilma Karlsson som i två timmar var instängd i en kapsejsad segelbåt. Hon hade fastnat i ett rep samtidigt som det iskalla vattnet bara steg.
– Jag tänkte att nu kommer jag att dö och undrade hur det skulle kännas, säger hon.
Då kom dykaren Martin Hanell som med stort lugn hjälpte henne till ytan – och räddningen.
 

Kämpigt jobb

Jag lägger ut några bilder på de här kämparna också. Det verkar inte vara lätt att jobba i dessa hattar. Flera gånger tidigare när jag fotograferat kungafamiljen har en av vakterna svimmat. I går skedde det också, men inte vid mig utan framför reportern.

 


Victoria 40 år

Grattis Victoria! Jag fotograferade hennes födelsedag åt den finska tidningen Iltalehti. Jag fyller ju själv 40 nästa år och då blir det väl någon liknande tillställning för mig antar jag.

 


Mobilkameran

Privat fotograferar jag inte mycket alls. Jag vill bli bättre på det, så under helgen och i dag plåtade jag lite med min mobil. Jag lägger ut bilderna nu. På fredagen sjöng Helenas bror på Strandbaden så Lina och jag följde med dit och lyssnade på honom. Vi åt även riktigt goda pizzor där. På lördagen ville Martin att jag skulle följa med och lyssna på Miriam Bryant. Vi passade på att åka några karuseller och titta på djuren också. Orangutangen är ju extremt gullig där den ligger, men samtidigt är det väldigt sorgligt att se den i en bur. Gulligt var det även nyss när Molly och jag var ute och gick. Ett flygplan flög runt med texten ”Jag älskar dig Jessica”.