Syrien

Ovissheten om vad som hänt kollegan Niclas är fruktansvärd. Första natten efter jag fått reda på att han blivit tillfångatagen i Syrien kunde jag knappt somna. Jag hoppas och önskar att han kommer hem snart. När jag är på Aftonbladet brukar vi gå till 7-eleven tillsammans. Han köper två kryddstarka korvar och jag köper yoghurtglass. Det hoppas jag få göra snart igen. I dag var jag i Söderhamn och träffade hans oroliga föräldrar. Här är artikeln. 


Inte livsfarlig längre

Innanför murarna händer det inte mycket. Fångarna håller fan på sig och det är nog svårt att göra annat för de fryser som hundar. Det är så kallt där så många sover med dubbla kläder till och med. Jag får fortfarande telefonrapporter därifrån. I morgon ska en av de intagna till tandläkaren. Han har bitit sönder en tand.

- Ska du ha handfängsel när du går dit?

- Nej, den här gången behöver jag inte det.

- Så du är inte livsfarlig längre då?

- Nej, tydligen inte.

Med tanke på att han inte har misskött sig i fängelset och inte heller är dömd för något våldsbrott tycker jag det är lite märkligt att han hade handfängsel tidigare men det är ändå bara att gratulerar till fria armar framsteget. 


Stockholm och Jonna

Stockholm levererade. Tina tyckte i och för sig att Cattis och jag gjorde en lite svag insats på fredagen då vi gick hem redan klockan tre för att sova. Själv kom hon klockan fem och ropade ”Och så åker ni till Stockholm och ligger här och sover”. Dagen efter var det i alla fall Cattis och jag som ryckte upp oss och gick ut igen medan Tina var hemma och sov.

 

I dag gjorde jag ett jobb i Ockelbo. Jag träffade ett gulligt par som hjälper sjuka barn. Apropå det så fick jag nyligen en tidning där jag hade med ett reportage om en 11-årig tjej som varit sjuk. Nu har hon genomgått en hjärttransplantation och mår bra igen. Hon var sprallig och glad när vi var där och ville att jag och reportern skulle komma tillbaka snart igen. Dessutom var hon så söt och tackade flera gånger för att hon fick vara med i tidningen. Jag lägger ut några bilder i bloggen på gullungen Jonna. 
 
 

Invigning

Cattis och jag är i Stockholm för att gotta oss åt Tinas framgång. Tina öppnar sitt tredje mäklarkontor och det är invigning där i kväll. Det blir hennes andra på Östermalm. Men det är svårt att komma iväg till invigningen för just nu gottar vi runt i hennes våning och den är också värd uppmärksamhet. 
 
 
 
 

Glädjespridaren Matilda

 
 
 

Måndag

Det är trevligt i Stockholm. Jag var där och jobbade i dag igen. Jag träffade ett par som hjälper fattiga i andra länder och det var inspirerande att höra om det. Nu ska jag lägga mig och bli mer inspirerad. Bibliotekarierna har egna tipshyllor där de ställer böcker som de gillar extra mycket. En av bibliotekarierna tog en bok från sin hylla och gav den till mig.

- Du kan väl läsa den här och berätta för mig om den är bra.

- Men du tog den ju från din egen tipshylla. Har du inte läst den? Du måste väl läsa böckerna du tipsar om?

- Det är min hylla. Det är väl jag som bestämmer över den?

Nu ska jag alltså hjälpa bibliotekarien att bestämma om boken platsar där. Hittills har jag läst halva och hon verkar ha gissat rätt. 


Blandat

Det blev jobb och after work i Stockholm i går. Jag hann träffa både Lina och Lisa så det var en bra dag. Lina var lite trött på grund av att katten där hon sover vill leka hela nätterna. När Lina jobbar på dagen passar katten på att sova så att den åter är utvilad och lekklar när Lina kommer hem. Min hund Alice är tvärtemot katten helt slutkörd på kvällen. Hon har en av sina tossiga perioder just nu då hon springer och larvar med en massa leksaker. Hon kan knappt gå ut för att hon tycker sig behöva vara inne och sköta om dem. På kvällen tar hon alla leksaker och lägger dem på min mage och sedan går hon själv iväg för att sova. Hon verkar tycka att vi liksom måste dela på ansvaret och att jag ska ta nattpasset.


Ankomst

Det var länge sedan jag flög så i dag var det dags. Jag övade landningar i både Storvik och Gävle. En kille på klubben undrade hur det gått.

- Jag landade för hårt.

- Då kallas det inte landning utan ankomst, svarade han.

Jag har alltså gjort några ankomster i dag. Nästa vecka ska jag på det igen, men då ska jag minsann landa. 

 
 
 

Upptagen

Radion ringde mig i dag. (Det är naturligtvis inte så att radion ringde, det är grammatiskt fel men jag bryr mig inte så mycket om det just nu.) I alla fall så ville radion att jag skulle vara med och prata om bilder i morgon på förmiddagen. Jag vill ju själv att folk ska ställa upp när jag ber dem så jag brukar tacka ja till saker och ting men i morgon är jag faktiskt upptagen på riktigt. Jag har lovat att hålla i en Photoshopkurs. Tack snälla Arbetarbladet för att kursen är inbokad precis då. Jag kunde helt enkelt inte ställa upp den här gången. Många fotografer kommer att vara "upptagna” i morgon men jag är i alla fall upptagen med gott samvete. 


Jubileum

För ett år sedan flög jag upp så i dag har jag jubileum. Jag påpekade det för min bror men han verkade inte tycka att det var någonting stort. Istället tog han upp någonting som verkligen är värt att fira, hans sons framsteg.

- I går sa Winston ”mer korv”. Förut har han bara sagt "korv" eller "äta" men nu sa satte han ihop två ord. ”Mer korv”, man blir ju så stolt. 


Post

Det är alltid roligt att få tidningar på posten. I dag kom Året Runt och i det här numret har jag med bilder i två reportage. Jag har precis skickat bilder till en annan artikel också. Vi intervjuade en utländsk kille som tyckte till om Sverige.

- Solen går ner igen efter frukost, konstaterade han. 

 
 
 

Coolheten försvann

En gång när jag plåtade på Ung08-festivalen i Stockholm passade jag på att gå in i ett tält där det satt flera ungdomar som tog sig en snabb titt på mig och sedan fyllde de i blanketter om hur de tror att jag är som person. Lapparna fick jag med mig hem och jag blev glad för det var fina omdömen. De tyckte bland annat att jag verkade snäll, omtänksam och cool.

 

Det intrycket verkar tyvärr ha gått över för i dag var jag på Arbetarbladet och fick då den här kommentaren av en sportjournalist:

- Det är vissa saker jag inte förstår med dig. En sak är valet av din telefon. Du var först med iPhone men nu har du en gammal Samsung som inte ens kan ta emot mms. Ibland tänker jag att det vore skönt ha det som du, att leva i stenåldern och liksom skita i allt. 


Falun och lussekatter

Aldrig tidigare har jag blivit så glad över lussekatter. Jag jublade i affären i Falun i dag när butiksbiträdet sa att det fanns sådana vid charken. Lina och jag var där på jobb och Lina har nog heller aldrig känt en sådan lycka över dem. Hon tycker varken om saffran eller russin och gillar således egentligen inte alls de där bullarna, men på onsdag ska vi göra ett jobb om advent och har lovat att fixa lussekatter till dess. Vi var rädda att vi skulle behöva ställa oss och baka. Två påsar ligger nu i min frys för de kändes riktigt hårda och torra så vi måste bevara dem så gott det går. 


Ladies night

Ulrika fick gratisbiljetter till Ladies Night och bjöd med mig. Först fick jag räkor, laxrullar, ost, kex och vin hemma hos henne och sedan fick vi skjuts dit. Alla kvällar med Ulrika är fantastiska så jag är helt nöjd, men Ulli däremot blev besviken på föreställningen.

- Det här var dåligt från början till slut.

- Men lite bra var det väl?

- Nej, det här var inte bra.

- Det har ingenting att göra med att vi var väldigt nära att kastas ut för att vi inte fick dricka alkohol där vi satt?

- Tror du?

- Ja, du var ju positiv innan det.

- Det spelar kanske in lite, men det här var riktigt dåligt. Tänk folk som betalat för det här. Jag fick biljetterna av en leverantör och nu har jag kastat bort två timmar så jag ska faktiskt ta och fakturera dem för detta.