Bröllop

Ibland när byggarna på gymmet ser att jag tänker träna samma muskelgrupp som dem kommer de och hämtar mig så att jag ska vara med och göra deras helvetesövningar. Om jag inte gör som de säger skriker de och lever rövare så jag kämpar tills armarna börjar skaka. I fredags var en sådan dag. På lördagen skulle jag plåta ett bröllop i Söderhamn. Det var en pilotkompis som gifte sig med en fin norska. Byggarna hjälpte mig även att stretcha efter passet så det var ändå inga problem att få skarpa bilder på brudparet. Det var väldigt fint i kyrkan men jag frågade aldrig om jag fick lägga ut bilder i bloggen så det blir den tjusiga hästen som får visa upp sig. 
 
 
 
 

Taste of Africa

Lina och jag var och fikade i Hedesunda i går. Stället heter Taste of Africa och det är väl värt ett besök. Det finns en affär där också och man kan lära sig att laga Afrikansk mat i speciella grytor över öppen eld. Våra pyntade kakor var också gjorda i sådana grytor. 
 
 
 

Wyclef Jean

DJ-Peter lånade ut sin vinylspelare till Wyclef Jeans spelning i går och Lina satt på uteserveringen och skojade om att vi måste gå och hämta hem den åt honom. Vi hade inte bestämt om vi skulle gå in men till slut valde vi att göra det. Först hamnade vi bakom en pelare och såg ingenting men sedan flyttade vi oss och såg då scenen bakom alla uppsträckta händer.

- Vi måste gå längre in, sa Lina.

- Jag tycker att vi står bra här, svarade jag.

- Står vi bra här?!?! Vi är längst bak i lokalen. Man kan inte komma längre bort än så här.

Lina började gå och jag följde efter. Vi hamnade näst längst fram och där stod vi och dansade tills vi kände hur någon grabbade tag i våra armar och drog ut oss ur publiken.

- You need to come here, sa killen och sedan gick han med oss till en dörr som han öppnade.

Där inne var det fullt med mat, godis, kakor, sprit och vin.

Tjohooo! tyckte vi om det.

Wyclef och alla runt honom kom dit och festade. Vi var där till klockan 04.00 och därefter följde Wyclefs DJ med oss till bilen så att vi skulle komma hem säkert. Han tog även med sig vatten till oss. En låtskrivare kom till bilen han med och började sjunga fina låtar för oss. Vi frågade för övrigt DJ-killen vad han tyckte om Peters spelare och då gjorde han tummen upp. Tummen upp gör vi också. 
 
 
 

Rättvik

I dag var jag på jobb hemma hos en konstnär i Rättvik. Hon hörde av sig innan jag skulle dit och undrade om jag är allergisk mot någonting för hon ville bjuda på lunch. Jag fick även kaffe och efterrätt. Lyxigt. Jag fotograferade inte bara hennes konst utan jag gick även runt i hennes trädgård och luktade på blommorna och provsmakade en växt som man tydligen kan äta. Då kom jag att tänka på ett samtal jag hade med reportern Annika för några dagar sedan:

- Vad är det där för vita bollblommor? De har ju aldrig funnits förut, sa jag.

- Jo, de har alltid funnits. Det är bara det att du nu kommit upp i den aktningsvärda åldern när du börjar lägga märke till sånt där.

Nu ska jag jobba med fina Lina i två dagar. Det känns inte som några bjudlunchjobb så vi har sejfat upp och bokat bord på restaurang efteråt. 

 
 
 
 

Fotboll

Gefle-Djurgården 1-1. Det resultatet är helt okej tycker jag. 
 
 
 
 
 

Batman och Robin

I går var jag på grillfest hemma hos Fredrik och Ulrika. Batman och Robin var också där. De två hjältarna ville egentligen inte ha någon som helst uppmärksamhet så jag fick jobba hårt för att få ta en bild. Robin var svårast att övertala. Till slut mjuknade han så pass att jag fick ta ETT kort. Tur att båda höll upp ögonen, men ett leende var för mycket begärt. 
 
 
 

Midsommar

Det var en fantastisk midsommarafton i går och då var jag ändå nykter. Först firade jag med lille Winston och familjen. Maten åt vi hemma och tårtan togs med till en majstång. Jag kände mig lite lurad eftersom jag var tvungen att följa med dit för att få i mig det gottigaste, men väl på plats var det riktigt trevlig. Fräckt nog så drog jag i alla fall direkt efter att jag ätit upp min bit.

 

Jag åkte vidare till några av mina vänner som var i en stuga vid vattnet. Korna stod precis vid tomtgränsen och tittade på. Tack och lov var jag ensam nykter på festen och blev därmed chaufför när alla ville åka vidare till campingen. Jag fick låna oljeshejken TC:s skitsnabba Mustang cab för att skjutsa alla i. Jag tyckte att det gick väldigt fort när jag körde den och det visade sig att jag gick efter fel mätare. Jag tittade på miles per hour. ”Det gör ingenting om ni glömmer någonting, för då åker vi bara tillbaka och hämtar det” sa jag generöst.

Sedan kom den tråkigaste stunden på hela kvällen. Jag hade kört hem alla och bilnyckeln skulle lämnas tillbaka. Hela kroppen skrek ”Nej, gör det inte”. Det var verkligen en jobbig stund för mig.  
 
 
 

Hundar

Linas bror har tio hundar och i går passade jag på att åka dit och hälsa på dem. Hunden på bild nummer två är en riktig fuling. Den var med uppe vid huset när vi skulle äta glass och för att den inte skulle bli så avundsjuk fick den ett ben istället, men den satte sig inte med oss utan drog direkt iväg för att lägga sig och tugga framför sina nio avundsjuka kompisar. En riktig liten skvallerbytta. 
 
 
 

Linus

Jessika bodde granne med mig under hela min uppväxt. Hon har fem katter, flera hästar och nu har hon även fått sonen Linus. I dag kom hon och visade upp den lille starke, glade, vildingen. Hon var här när hon var gravid också men trots att hon är smal så såg man ingenting av det då.

- Jag sög in magen.

Ingen på jobbet visste någonting heller för hon ville inte hålla på och prata om barn hela tiden.

- Jag hade stora kläder på mig och så sög jag in magen där med. Det var väl de sista veckorna jag berättade det för alla mina kollegor.

- Du måste ha blivit helt blå i ansiktet.

- Nej, det gick så bra så.

Här är han. Den gulliga ungen som legat pressad i Jessikas insugna mage.
 
 
 

Reportage

 
 
 

Han har giftat sig

En av mina vänner var tillsammans med en kille från Indien för flera år sedan. Hans släkt skickade ändå hela tiden bilder på indiska tjejer för att han skulle träffa någon därifrån istället. Första gången han reste dit kom han tillbaka med en massa presenter till henne men andra gången hände något annat. Han bjöd hem henne på middag och sedan släppte han nyheten:

- Vet du, jag har giftat mig.

Efter det fick hon sin present. En stor whiskyflaska. Hon blev fly förbannad:

- Idiot! Tycker du att jag ska supa ihjäl mig eller?


Söderhamn och lite blandat

DJ-Peter ringde.

- Ska du på fotbollen i dag?

- Nej, jag jobbar i Söderhamn.

- Men hur mycket kan man kräma ur Söderhamn egentligen? Du är ju där hela tiden.

 

När jag satt och fixade med bilderna ringde killen som sitter i fängelse. Han ska få sin första permission om cirka 10 dagar och han har redan räknat ut vad han ska göra då. Han ska äta en mjukglass med lakritsströssel.

 

Apropå ingenting så berättade en granne om en katt som bott hos en ensamstående man. Katten kom en dag in med en okänd liten katt i släptåg. Den gamla katten visade den lilla nya katten var matskålen var och sedan gick den gamla katten och lade sig under köksbordet och dog. Den gamla katten verkade ha ordnat med nytt sällskap till mannen. 


Studenten

Min fina vän Ulrika har två fina systrar som heter Martina och Katarina. Martina tog studenten i dag och jag blir alltid bjuden på deras släkttillställningar så jag åkte som vanligt dit och firade och gottade i mig en massa. De är så snälla och bjuder mig trots att det blir extra mycket jobb när jag kommer. I dag hade de fixat lax, räkor och quorn bara för att jag inte äter annat kött. Det är nästan obegripligt hur alla syskon i en familj kan gå runt dagarna långa och vara så snälla som de där tre. Inte nog med att Martina är snäll, hon fick fina betyg och stipendium också. Trots att jag inte kan ta åt mig någon ära av det så blir jag stolt i alla fall. Martina gick media och det gjorde Ulrika och jag med. Vår vän Ellen gick också med oss. Jag såg nyligen en musikvideo som hon gjort och den är bra så det är värt att titta på den. Tryck här i så fall. Grattis till bra jobb Ellen och grattis till studenten Martina! 
 
 

Thumpback

Simon är en riktigt smart kille. Hans mamma har fyllt år och Simons pappa sa att han fick välja ut en present till henne. Simon valde då tv-spelsgubben Thumpback. Det är hans mamma Annika som äger den men han sköter om den åt henne. Innan presenten anlände kunde han inte riktigt hålla sig: ”Det här blir bra för mig också.”

Jag var i Sundsvall i dag och gjorde ett jobb tillsammans med Thumpbacks ägarinna. Hon bjöd på god mat och paj och Simon visade alla sina gubbar och gubbarnas senaste uppdateringar. Det tog ett tag att gå igenom det. 
 
 

Minnen

I dag plåtade jag en pappa som varit sjuk. Hans dotter satt och tänkte tillbaka på den tiden.

- När min pappa blev sjuk frågade jag ”Var är pappa? Var är pappa?” och så cyklade jag omkring på min trehjuling.

- Nej, när din pappa blev sjuk var du liten och låg i en vagn, rättade mamman.

Tänk vad olika man kan minnas.


Hej då

The Royal bag-lady tackar för sig. Nu har jag tittat färdigt på vaktavlösningar och kungligheter. Jag åker istället vidare till en annan stad för att fotografera en bandyspelare. Jag ska jobba med fina Lina. Det känns kungligt det med. 
 
 

The Royal Bag-lady

Nu har jag fotograferat kungligheter hela veckan. Min kollega Per Groth såg mig bära flera väskor när jag var på väg till slottet en av dagarna så han tog en bild och skickade den till mig tillsammans med texten ”The Royal bag lady arriving to her castle”. Jag har gått och skrattat åt det när jag burit omkring på mina väskor och jag har märkt att det inte är helt accepterat att bara gå runt och ha roligt i sitt eget huvud. Folk tittar konstigt på en om man skrattar för sig själv. 
 

Kortege

Här är lite kungligt från i går. 
 

Kungligheter

Det är kungligheter dagarna långa nu. I dag träffade jag även mini-Madeleine. Hon är döpt efter familjens favoritprinsessa. I souvenirshopen köpte hon tre vykort och fick det fjärde på köpet eftersom hon heter som prinsessan.  

 

I går träffade jag två tyska tjejer som hade Victoria som favorit. En av tjejernas högsta önskan var att få dricka kaffe i en trädgård med Victoria och Estelle. (Fast jag antar att Estelle skulle få saft) Hennes andra önskning var att inte bli åksjuk när hon till exempel åker till Sverige för att kolla in sin favorit. 
 

Slottet

Nu är jag tröttare än dvärgen Trötter, så i dag blir det bara några turistbilder från slottet. 
 
 
 

Bil köpes

Min fotokollega Per Groth hade det lugnt på jobbet i dag. Lite för lugnt till och med. Han ringde upp mig.

- Pernilla, jag har köpt en bil. Nu. Osedd. Det är precis en sådan jag letat efter. Den lades precis ut på blocket och jag ringde direkt. Jag ska betala handpenning i kväll.

- Du betalar ingenting!

- Nej, jag håller på att kolla upp det. Kan du ringa och kolla om bilen fortfarande är till salu?

Jag ringde men fick inget svar. Per kollade då registreringsskyltens rätta ägare och hon hade ingen koll på att hennes bil låg ute på annons. Hon blev helt stissig så Per fick lägga en stund på att lugna henne, sedan blev det en polisanmälan. Per letar vidare, han vill ha en diesel med automat om någon har en på lager och vill sälja. 


Intervju

Nu är jag i Stockholm och jobbar lite åt Aftonbladet igen. Anledningen till att jag inte hört av mig till mina vänner är att bildredaktören sa att mina arbetstider är ”dygnet runt”. I dag blev jag intervjuad själv också. Det var en man från en finsk tidning som kom fram och frågade om han fick ta en bild på mig med sin lilla mobilkamera och när bilden väl var tagen framgick det att han är journalist.

- Vad tycker du om att det ska bli bröllop här?

- Det är roligt.

- Roligt? Tycker du att det är roligt?

- Ja, lite trevligt är det väl?

- Vad tycker du om Madeleine då?

Jag visste inte riktigt vad jag tyckte.

- Visst är hon lite otuktad? frågade han.

- Tycker ni det i Finland?

- Ja, hon har varit det men Victoria är bra. Visst är Victoria bra?

- Ja, Victoria är bra.

Sedan lyckades jag finta bort den där journalisten för som en skänk från ovan kom prinsessan Christina gående så jag föreslog att han skulle intervjua henne istället. 


Konstcentrum

Här är lite exempel på vad man kan se på Konstcentrumsutställningen. Det finns flera rum med olika teman. 
 

Vernissage

I dag ska jag på vernissage och då menar jag inte att jag ska ner på stan och titta på mig själv. Jag fick mms i går om att jag är på en vepa som hänger över Drottninggatan men det är alltså inte dit jag ska. Britt sa för övrigt inte ett pip om att jag skulle bli något stadspynt. Hon sa att jag skulle hamna på hemsidan och eventuellt i någon liten broschyr.

 

Men det är inte så märkvärdigt att hänga där märkte jag för jag ringde min bror:

- Jag är på en vepa som hänger över Drottninggatan.

- Jaså, jag får titta på den då. Jag ska precis äta nu var det någonting särskilt?

 

Nu är det alltså snart vernissage på Borgarskolans mediautställning och den kommer sedan att hänga på Konstcentrum i en vecka. Eftersom jag både är gammal elev och lärare så har jag hjälpt till att fixa lite inför utställningen men jag har också med några bilder. Gå gärna dit och titta.