FFF Föräldrafritt och Fula ord

I går blev jag kallad fula ord. Väldigt fula ord. Terrorn pågick i över en timme. Tre killar stod och matade ord över mig. De var packade och hade varit på fest hemma hos en 17-årig kompis vars föräldrar var på Gotland. Det var med andra ord FF hemma.

Festen spårade ur och huset brann ner. Eller i alla fall övervåningen.

Jag var där och fotograferade eländet. Sex brandbilar, poliser, ambulanser och en helikopter kom dit. Och så vi då förstås. Jag och två reportrar.

 

Tidigare på kvällen fotograferade jag 4:ans program sommarkrysset på Gröna Lund. Där var det inte lika mycket action. Det var verkligen ett segt program. Höjdpunkten var när Joachim Cans uppträdde. Då kom det eld igen. Men den här gången var det en fin och trevlig brasa. 

SMS följetongen fortsätter

Mail från min vän:

 

Hej gulligull,

hoppas du slipper jobba sent. Men om du jobbar sent så kommer här lite glada nyheter. Vågar inte smsa om det. Killen har hört av sig! :) Kors i taket. Han skrev att han fått tillbaka sin mobil!!! (med tre utropstecken).

Och så messade vi lite fram och tillbaks men inget särskilt spännande. Han undrade om jag paddlat, jag skrev ja och undrade om han ville hänka nån gång. Då fick jag bara en flörtsmajley tillbaka och sen skrev jag att du som är indian borde väl gilla att paddla. Var det konstigt nu igen? för sen fick jag inte nåt mer sms. Hm. Jag är värdelös på att smsa den mannen. Haha.

Sommarfars = Boring

- Jag blev helt slut av den här skitupplevelsen, sa reportern till mig i kväll.

Vi tog båten ut till Fjäderholmarna och gick på sommarfars. På båten dit fotograferade jag vimmelbilder på kändisarna som åkte med.

Efter det skulle jag plåta lite på föreställningen. Jag har i och för sig aldrig gillat farser, men om jag skulle betygsätta den här skulle den få ett plus av fem möjliga och då är jag fortfarande väldigt ödmjuk.

Utflyktens höjdpunkt var knäckebrödssmörgåsen med strömming på.

Vi drog i pausen och gäspade hela båtresan hem. Slutet på farsen fick vi alltså inte veta. Vi prioriterade kaffemaskinen på tidningen.  

 

 


Tack så mycket chefen!

Klockan 14.30 börjar mitt arbetspass i Stockholm.

Klockan är nu lite efter 13 och jag är kvar i Gävle.

Det är nu man skulle ha en snabbare bil helt enkelt.

Fast mina chefer styr upp allt väldigt bra. I torsdags när jag klev av mitt skift frågade chefen om jag ville ha ett jobb i Gävle så jag kunde åka hem på arbetstid.

I dag har de gjort likadant. De lägger några jobb åt mig i Gävle, så kan jag glida in lite senare.

 

SMS strul igen

Min vän ringde nyss. Hon berättade att hon känner sig lite väl påflugen på killen hon träffat. Hon har legat på lite extra för att släta över att hon skrev att han troligen rökt på och att han är flummig. Därför addade hon honom på facebook, mailade och skickade iväg ett sms. Smset löd:

Har du planer för img eller är du uttråkad?


- Jag vet att det var en konstig formulering, men jag messade iväg någonting snabbt bara. Men sedan kom jag på att han kanske har dyslexi. Han brukar nämligen kasta om bokstäver när han messar. Jag är nu orolig att han har läst messet såhär: Har du planer för mig eller är du uttråkad? Vi har ju bara träffats några gånger, han måste tycka att jag är jätte påflugen.


Han svarade inte på messet i går, så i dag skickade hon ett nytt för att förtydliga sig:

Jag messade dig i går. Jag letar efter nån som vill paddla kajak eller åka till havet i dag.


- Han har fortfarande inte svarat. Tror du att han fortfarande inte förstår vad img betyder? Tycker du att jag ska ringa upp?

- Ja då verkar du ju verkligen desperat, svarade jag.


Gävlesmitare

Ledarskribent-Jenny flyttar till Paris i natt. Vi hade avskedslunch för henne i dag. Hon säger att hon ska bo där i tre månader, men jag tycker det verkar lite lurt. Hon har magasinerat alla sina möbler och sagt upp lägenheten i Gävle. Nästan så att jag blir lite orolig att hon tänker dra för gott.


I går lunchade jag med Fredrik som också dragit från Gävle. Han är läkare och bor numera i Malmö. Han har verkligen inga som helst planer på att flytta tillbaka hit.

- I Malmö går man ut alla dagar i veckan, konstaterade han och beställde in några öl.

Går han inte ut i Malmö så går han och hans läkarpolare på rave i Köpenhamn. De verkar ha väldigt fullt upp. Själv är jag lite sen i utvecklingen, så jag har inte provat på rave än. Men det ska Fredrik tydligen råda bot på. Nästa gång det blir något stort rave i Köpenhamn har jag lovat att åka dit.


Flummig kille

I går skulle min tjejkompis messa till mig och berätta om sin dejt. Hon skrev ungefär:

Dejten pratar och pratar. Jag blir helt svettig av allt hans prat. Jag tror att han har rökt på. Han är flummig.

I dag sitter hon och svettas igen, för messet skickades inte till mig utan troligen till honom.
Hennes utkorg är full, så där kan hon inte titta.

Nyss ringde hon och undrade hur hon ska bete sig.

- Varför tog jag inte upp någon av hans goda sidor? Jag hade ju trots allt bestämt mig för att jag ville träffa honom igen.  


Midsommar, Zlatan och Berns

Vi tåg båten till Grinda där vi hade en jättegod pickninck. Allt var förberett av mina vänner. Potatis, sallad, sill, nubbe och en massa vin. Hanna hade även bakat en underbar citronpaj.

Den pajen tog hon med över till två killar som var på väg att börja slåss.

-       Jag ska spöa dig, sa den ena killen.

-       Nej, vi skakar hand, svarade den andra.

-       Du ska få stryk, fortsatte den första.

-       Nej vi skakar hand.

Det var då Hanna ryckte in. Hon gick emellan de två och bjöd på citronpaj. Stämningen blev genast mycket bättre.

 

Vi satt på gräset vid havet. Barnen dansade runt majstången och allt var midsommartrevligt. Men vi var ändå inte riktigt nöjda. 

Hanna har en katt som heter Zlatan Ibrahimovic. Hon har tränat upp honom så han kan hoppa högt och ta bollar som kastas i luften. I julklapp fick jag ett hjärta med en bild på Zlatan med glitter på. Det skulle jag hänga upp i granen tyckte Hanna. 

Ja Hanna tycker helt enkelt om Zlatan väldigt mycket.

Nu var det så att en av våra picknickvänners bror festade med Mellberg på en närliggande ö från oss. Zlatan var också där. Så Hanna hade helt enkelt hamnat på fel ö. Hanna hälsade i alla fall via telefon till honom. Det var så nära hon kom sin stjärna denna gång.

 

Väl tillbaka i Stockholm fick vi nog av det där traditionella firandet. Så vi åt sushi och gick ut på Berns. Det var mycket folk där. Jag träffade George Scott som jag fotograferat tidigare när han var med på Fångarna på fortet. Nu hade han tydligen någonting spännande att berätta sa han. Han ville ha mitt kort, men jag hade inget på mig. Så nu ska jag dra iväg ett sms och se vad det kan vara. 

EM-spelarna log

Jag stod som välkomstkommitté när landslaget landade på Brommaflygplats i dag. De kom hem alldeles för tidigt. Aftonbladet hade en banderoll över varje sida i sportbladet där det stod SKÄMS! Texterna i tidningen kommer nog inte direkt att ramas in och sättas upp. Trots det var spelarna inte så sura som jag räknat med. Jag mötte dem en gång på Arlanda efter en annan förlust och då var det värre. Då sprang de förbi reportrarna utan att säga ett ord. Nu log de till och med ett antal gånger och de tog i hand och kramade varandra innan de skildes åt. De har ju trots allt lite nubbe att se fram emot i morgon.


Själv kliver jag av mitt skift i natt, så jag ska också fira midsommar. Den ska firas i Stockholmsskärgård. På lördag fortsätter firandet i Gävle. Min långa, smala, söta, blonda kompis fyller 30 år. Den jäveln har dessutom lockigt hår. För denna irriterande tjej ska jag alltså sätta mig i bilen, köra en massa mil och lämna underbara Stockholm för några dagar. Om ni vill titta på henne kan ni köpa Arbetarbladet i dag. Där är hon på familjesidorna. Det är jag som har tagit bilden på henne, men det glömde hon tydligen att nämna för reportern. Grattis på din stora dag Annelie! Kom ihåg att baka en riktigt god tårta nu till jag kommer hem. 

Varken Nobelfest eller Fotbollsfest

I dag var jag bjuden på en fest med nobeltema. Min svindyra silverklänning hade passat utmärkt.

Jag jobbade och tröstade mig med att jag i alla fall skulle få se en rolig fotbollsmatch istället. Men så blev det ju inte.

Sverige förlorade och jag såg inte ens mycket av det. Jag satt på scenen bredvid slottet och tittade ut över publiken. Tanken var att jag skulle plåta jubelbilder.

 

Någon nobelmat fick jag inte heller, men jag gjorde ett jobb på restaurang Rolfs kök tidigare och då fick jag i alla fall en god pasta.

-       Ska du lägga på champinjonerna också? frågade jag.

-       Jaså du vill ha champinjoner du, vi ska i alla fall äta kantareller, svarade kocken som inte verkade vidare impad över min matkunskap.

 

Nu sitter jag på tidningen. De har köpt in en massa Sverigechips. Det var liksom tänkt att det skulle vara lite trevligt här. 
I dag blev jag helt enkelt snuvad på två fester. Illa. 

 

 


Brand och fotboll

Fotboll på tv, frukt, kex och ost. Kan det vara bättre att arbeta?

Blir matchen tråkig läser jag lite i Sofies mode eller mailar.

Tidigare i dag gjorde jag trots allt en insats. 

Jag åkte i 45 minuter för att fotografera en sommarstuga som brann.

-       Får du fina bilder? frågade en av brandmännen.

-       Nej brandmannen där borta står ju hela tiden med ryggen åt mitt håll, svarade jag.

-       Gunnar kom! ropade han då i sin radio.

Gunnar vände sig om och bilden blev perfekt.

Nu sitter jag här och luktar brand, men till ingen nytta. Nyheten verkar vara helt bortprioriterad redan. 

Sex and the city premiär

Det var en väldigt bra första dag på Aftonbladet.
Jag började jobba klockan 14.30 och gick då runt och pratade med alla kollegor som jag inte sett på ett tag.
Dagens jobb bestod av att plåta lite kändisar på röda mattan till Sex and the City-premiären.

Jag skulle även fotografera på efterfesten, men tiden däremellan var det ingen som sagt någonting om, så jag gick in och tittade på filmen jag med.
Efterfesten var på Djurgårdens restaurang Josefina. Där var det ytterliggare en lång röd matta. Den mest otippade som gick på den var nog Christer Fuglesang.
Inne bjöds det på fem sorters champagne och så fick man en exklusiv goodiebag.
Jag tackade nej till både maten, spriten och påsen, men chokladbitarna kunde jag inte stå emot.


Mulleliv

I dag skuttade jag inte till jobbet.
Jag visste att jag skulle ut i skogen och titta på vilda blommor och det hör väl inte direkt till mina favoritsysslor.
En hund som var med satt och suckade. Reportern Annika tyckte att jag kunde göra honom sällskap.
Trots att jag inte är vidare intresserad av detta mulleliv så var det ändå fascinerande att se deltagarnas entusiasm. De gick omkring vid havet och tittade på små blommor med lupp.
- Du kan väl fotografera den här blomman, sa Annika.
- Är den plockad? frågade jag.
- Den är fridlyst! upplyste en deltagare mig.
En av mulleturledarna kom fram och gav mig en lupp.
- Den här kan du och reportern dela på och ha hela dagen.
Han verkade tro att vi skulle bli väldigt långvariga på plats.
- Det här är väl ditt absolut bästa jobb, fortsatte han sedan gravalvarlig.
Jag hade inte en aning om vad jag skulle svara. Det passade sig liksom inte att ärligt säga:
- Jag tycker det här är jättetråkigt.
Det hela slutade med att Annika och jag ställde oss och skrek för att vi såg en orm.
Annika skrek först. Jag sympatiskrek mest till jag fick se den feta stora svarta ormen. Då skrek jag av äkta skräck.
Efter skräckupplevelsen tröstade vi oss med en strömmingsmörgås på cafét i Bönan. Den var god, men det var ingenting om man jämför med strömmingsburgaren vi åt senare på dagen när vi var i Älvkarleby och tittade på vattenfallet. Jag har ätit strömming fyra dagar i rad nu. Älvkarleby vinner stort.

Modellbilar och smuggeldiamanter

Grand Prix modellbilar är en riktigt roande sport.

Bilarna väger 1,5 till 10 kg och åker runt, runt i en cirkel.

En kille startar bilen som drivs av bensin och en annan kille springer runt några varv med ett snöre som bilen sitter fast i. Den bil som kommer upp i snabbaste hastigheten vinner.

Reportern kom fram till banan lite senare än jag, så jag försökte beskriva det hela för honom.

- Nu kommer han springa runt med linan och när bilen är igång hoppar han upp och ställer sig på pinnen i mitten, så bilen kan åka vidare ensam.

- Säg inte pinne, det heter mittstolpe! sa killen som stod bredvid.

Killarna var väldigt hjälpsamma och kom hela tiden och förklarade en massa regler för mig.

En kille bjöd mig till och med på choklad. När han försvann kom en liten skvallerbytta fram.

- Han som bjöd dig på choklad har suttit i fängelse för olika saker.

- Vad då för saker? undrade jag.

- Ja inga farliga saker bara vanliga grejer. Han har smugglat diamanter och pälsar.

I morgon fortsätter tävlingarna. Bilarna åker så snabbt så man knappt ser dem, det luktar bränt och det tjuter så man måste hålla för öronen, men trots detta är det absolut värt att ta en utflykt dit. Det var riktigt roligt att titta på denna märkliga sport.


Minröjarfartyg och konst

Ett minröjarfartyg är på besök i Gävle. Mattias och jag var ombord på det.
Vi fick se undervattenfarkoster som söker upp minor och placerar ut bomber. Vi tyckte det var ganska spännande, men Mattias verkade ändå mest imponerad av killen som visade oss runt.
- Vilken fin skjorta du har, sa Mattias till honom.
Sedan kom det fram att i morgon när allmänheten får besöka fartyget så ska han inte ha den skjortan på sig, utan en blå klädsel.
- Men det är väl tråkigt att du inte får ha skjortan på dig då? frågade Mattias.
GD:s reporter ställde relevanta frågor han med. Han undrade hur lång tid det skulle ta att cykla Vätternrundan.

På kvällen gjorde jag ett jobb åt Svenska Dagbladet. Anders och jag gick på en konstutställning åt dem.
- Ja ha är det här också konst? frågade jag Anders och pekade på en vägg som såg lite halvfärdig ut.
- Men lite artig får du väl vara, svarade han.
Då plötsligt förvandlades jag till artigheten själv och vågade inte gå trots att jag hade jobbat färdigt och skulle iväg på annat. Eftersom konstnärerna stod kvar och pratade stod jag också kvar. Anders såg att jag inte vågade gå, så tillslut nästan knuffade han ut mig för att jag skulle komma iväg.


Slappa skåningar

I går ringde jag och fick en mailadress dit jag skulle skicka några bilder.
- P. ”AAAAUUUUÅÅÅÅ”, sa skåningen i luren.
- Va? sa jag.
- P. ”AAAAUUUUÅÅÅÅ”.
- Va?
Och sådär fortsatte det till jag tyckte det blev pinsamt och låtsades förstå.
Jag ringde istället upp min skånska kompis Daniel Persson.
- Vad betyder ”AAAAUUUUÅÅÅÅ”? frågade jag.
- Hånar du oss? började Daniel.
Efter mycket tjat fick jag ett svar från en stött skåning.
”AAAAUUUUÅÅÅÅ” är på skånska helt logiskt ett O!?!?!
Jag tycker det verkar som om skåningarna slappar till sig mer och mer. Sverige borde ta tag i situationen och skicka lite talpedagoger söderut.  

Reklam

Sofi är musklig och snygg och har en blogg på Metro som heter ”Du vet den där tjejen på gymmet”
Henne fotograferade jag i går åt just tidningen Metro. Hon tränar både i Sandviken och i Gävle.
Jag tyckte att vi skulle lägga plåtningen i Gävle på Workoutcenter. Dels för att jag vet att det är en väldigt fotomässig miljö där och dels för att ägaren Danne skulle få lite reklam.
Om Danne får reklam av mig borde jag i rättvisans namn få någonting tillbaka. Jag borde till exempel få låna hans Jeep med importerade däck från USA. Den är cool och den klär mig mycket bättre än min lilla miljöbil som jag köpt.
Men så fort jag nämner Jeepen till Danne får jag någonting annat av honom. Jag har tillexempel fått en elektrisk brevöppnare, en fin ”kassaskrinsburk” , Omega-3, och en T-shirt. T-shirten tryckte han i och för sig in i min dåvarande mc:s avgasrör för att den skulle gå genom besiktningen, men i alla fall.
Nu har han fått reklam igen och presenterna borde ha tagit slut. Nu ska jag låna Jeepen!
För övrigt skrev Sofi väldigt fina saker om mig, som jag gott tycker ni kan läsa: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.33757

Champagne i Tallinn

Hanna tyckte inte att vi skulle vara sämre än norrmännen, så vi bestämde att nationaldagen skulle firas ordentligt. Vi hade sverigetröjor och sverigekepsar på oss och Evelyn och Svenne fick en sverigetröja och en topp i present när de mötte oss på flygplatsen.
Hanna hade dessutom köpt med bullar och gul-blå dammsugare så vi skulle fika svenskt.
Svenne hade hissat en sverigeflagga utanför gården och bjöd oss på champagne så fort vi kom in.

Nu när man väl är inne vill man liksom inte gå ut igen. Jag vill flytta in hos Evelyn och Svenne för alltid. Det är underbart här.
Min säng är enorm, tv-skärmen tillhörande den är tre meter bred. Till tak är det fem meter. Kaffebryggaren står klar hela tiden och champagne är alltid på kylning.

Hanna och jag kom snabbt in i deras sätt att leva.
Vi har kört runt med Svennes ATV-fyrhjuling och gått ut med Evelyn på olika klubbar varav tre invigningar. En med dress code Red Carpet. På klubbarna har vi fått gratis drinkar och halsband. Blev man lite trött av alkoholen gick man till bardisken och satte en mask över näsan. Ur masken strömmade syrgas med smak som man andades in för att piggna till.

I går var vi på en fantastisk brunch på ett hotelltak. En värdinna kom ut med juiceglas.
- Skål, sa Evelyn.
- Skål, hakade Svenne på.
- Vaddå är det sprit i juicen? frågade jag.
- Ja det är klart. Den är blandad med champagne, det är ju söndag för fan, svarade Svenne.

Svenne och Evelyn verkar ha söndag hela veckan. Själv har jag tyvärr en vanlig måndag i dag. Hanna och jag ska åka hem.


Guldpengar och champagne

Arbetarbladet har fest i kväll. Britt och jag är peppade.
Vi jobbar båda till klockan 17.30. Då blir det en snabb fördrink och sedan vandrar vi till Folketshus där festen ska hållas. Det har tisslats lite i korridorerna om att det verkar lite snikigt att fixa fest där, men det ordnar sig.
Förra festen satt jag bredvid Mattias. Det ska jag försöka göra i år igen. Han blev gossen med guldbyxorna. Vid varje bord låg en massa chokladguldpengar som man fick köpa vin för. Bakom oss var ett helt tomt bord så där gick Mattias och plockade guldpengar. Vi samlade ihop till en liten kappsäck och sedan slog vi på stort med vinflaskor och champagne.
 
Men i kväll måste jag ta det lite lagom lugnt. I morgon ska jag med ett tidigt tåg till Arlanda.
Hanna och jag ska till Tallinn över helgen och hälsa på Sven-Olof och Evelyn. Vi ska bo i deras superlyxiga hus. Jag har paxat en sängplats redan. Sängen är stor och rund med en enorm tv-vägg vid fötterna. Sven-Olof är fotograf och äger Tallins största och bästa studio. Där ska Hanna och jag leka modeller har vi bestämt. Vi har lekt modeller hemma hos dem tidigare, men då i deras lägenhet i Stockholm. Evelyn kom nämligen trea i miss Universum så vi passade på att låna hennes pokaler, tiaror och banderoller när hon inte var hemma.


Nyheter och Second Hand

I bland på morgonen går jag till Workoutcenter och dricker kaffe med min kostrådgivare André som arbetar där. Han brukar förhöra sig lite om att jag äter ordentligt och sedan läser vi Expressen och Aftonbladet och kommenterar allt som är värt att kommentera.
I dag till exempel pratade vi om den österrikiske incestpappan Josef Fritzl. Kärleksbreven strömmar in till honom. Helt sjukt.
Många av killarna som jag är övervakare åt får en massa tjejer de med. Ju värre brott, desto flera tjejer.
Efter kaffet på gymmet var jag på möte med kriminalvården. Handläggaren var lite bekymrad över att en kille som jag övervakar druckit väldigt mycket tidigare.
Förra gången pratade vi om att killen hade druckit alkohol två dagar på en vecka. Jag blev lite tyst, för den veckan hade jag druckit tre. Troligen inte lika mycket som honom men ändå.
Efter mötet jobbade jag på Arbetarbladet. Två reportrar och jag åkte ut på liten resa. Reportrarna verkade trivas otroligt bra bland de begagnade prylarna i second handaffärerna. Själv gick jag ut och satte mig i bilen och åt smörgås och målade mina naglar.
När jag tillslut gick in för att se hur det gick för dem tyckte Joanna att jag skulle lära mig det där med begagnat.
Börja med något litet bara. Köp ett par trosor!

Måndag

Det är spänt i korridorerna på skolan nu. Det är betygstider. Sista desperata försök från elever som skolkat sig igenom året och ångest hos lärare som inte har bestämt sig än.
Själv får jag guldstjärna för jag var färdig redan i torsdags. Det kändes så bra att jag åkte ut till havet och grillade. Eller rättare sagt så hade jag hört att min bror och hans tjej som är på besök skulle grilla och jag tänkte att de gott kunde få lite besök av mig.
När jag ringde och frågade vad de höll på med lade i och för sig min bror på luren, men det struntade jag i. Jag åkte dit och klämde mig ner i mitten av bänken. Jag var stenhungrig när jag kom så jag tyckte egentligen att det tog lite väl lång tid med grillen. Ingen förrätt fick jag heller. När jag väl fått maten åt jag upp snabbt och luskade lite fint ut att det inte skulle bli någon efterrätt, så jag åkte tillbaka till stan igen.
Min kompis Ulrika har fått en stegräknare av jobbet, så jag hade lovat att vi skulle ut och gå.
Två varv blev det, varav ett lite jobbigare än det andra. Jag fick bära min lata hund som satte sig ner i protest. Hon hatar nämligen att gå promenader. Dessutom tyckte jag lite synd om henne för hon lekte Jesus vid havet och trodde att hon kunde gå på vatten. Fast till hennes försvar kan jag berätta att det var så mycket alger att det såg ut som en gräsmatta.

Irish Coffee

Igår hemma hos Annelie gnällde jag att jag jobbat tidigt och var trött.
Annelie kom då med sprit och koffeintabletter.
- Se det som en Irish Coffee, sa hon.
Hennes barndomskompis Daniel tog en tablett.
Själv tog jag påtår på en gång.

Det hjälpte rätt bra faktiskt. Jag blev pigg och började fråga ut Daniel om Harry Potter. Han har jobbat med att göra effekter till filmerna. Men jag fick inget svar på om Harry har träffat någon flicka eller inte, för Daniel verkade inte ha så stor koll på den viktiga frågan.

Daniel berättade istället om en tjej som han träffat vid baren.
Tjejen hade inte sagt ett ord utan bara lutat huvudet bakåt, gapat och pekat med fingret ner i halsen.
Någon drink fick hon inte av honom, men det fick Annelie och jag.
- Vi behöver inte ligga med honom för det, konstaterade Annelie.

Idag mådde vi som vi förtjänade. Jättebra.