PC

Vartannat år ska det kollas att jag fortfarande är flygduglig. Då görs en pilot proficiency check och det innebär att jag gör en uppflygning för en kontrollant. Jag gjorde min i dag och till min stora glädje var jag duktig nog för att få flyga vidare. 
 

Brynäs-Linköping 4-3 efter sudden

Grattis Janne Larsson som åkte upp i taket i går. Grattis till Brynäs också som vann två poäng. 

 

Svensk Hjälte

Marwa var mobbad i 10 år. I dag hjälper hon andra utsatta. Med egna projektet ”En kniv rakt i ryggen men jag lever ändå” föreläser hon på skolor och föreningar. Marwa är en Svensk Hjälte som man kan läsa om här. 

 

Mobbning

Den senaste tiden har jag gjort reportage om flera som blivit mobbade. För några dagar sedan träffade jag en hästtjej som hoppat av skolan på grund av att många i klassen retade och slog henne. Hon har en sjukdom som gör att hon svimmar ibland och när hon gjorde det i skolan lät de henne ligga och sa att hon bara fejkade. En annan tjej som jag träffade mobbades i 10 år. Så fort någon i skolan nuddade henne gick de och tvättade händerna och hon fick ofta höra att de hoppades att hon skulle dö. Den tjejen försökte ta sitt liv flera gånger. Båda tjejerna är bedårande söta och snälla så jag antar att det handlar om avundsjuka. Det är fullständigt obegripligt att människor kan vara sådär elaka. Om några år kanske de fått lite vett i huvudet och då borde de verkligen ångra sig och skämmas. 
 

Dalarna

I går aviserade Tommy Salo att han hade för avsikt att lämna sin tjänst som Leksands IF:s sportchef med omedelbar verkan, men i dag var han tillbaka och jag var där för att fotografera det. I morgon ska jag till Dalarna igen och göra två jobb. Det är ju otroligt fint där men vägarna är små så det tar lång tid att komma fram. Jag lägger ut några bilder som jag fotograferade tidigare när Dalarnas vägar dessutom regnat sönder.   

 


Flyg

Nu såg jag Brynäsmagasinet där Henric och Joel har med fina bilder. Niclas Andersén plåtades på flygklubben i Storvik och det planet ska jag flyga till veckan om vädret är bra. 

Stockholm

På förmiddagen i går fotograferade jag en skådespelerska på Dramaten. Efter lunch träffade jag en författare på Lidingö och på kvällen plåtade jag Brynäs. Hela dagen var fantastisk bortsett från några sekunder på slutet då Växjö lyckades få in pucken bakom Starkbaum.
 

Måndag

Annika och jag jobbade tillsammans igår kväll. Först var vi i Härnösand där vi hälsade på hos ett kärleksfullt par och därefter träffade vi hemlösa i Sundsvall. En av de hemlösa sa:

– Jag har det bra. Det är synd att klaga.

Två andra som vi träffade hade tidigare bott tillsammans på en offentlig toalett men nu har de fått en lägenhet.

– Det är ovärderligt att ha ett tak över huvudet. 
 

Gefle-Falkenberg 3-1

Efter Gefles härliga vinst åkte jag till Hallstavik och fotograferade pappersbrukets valvaka. Det fanns så mycket valvakegott på bordet så i dag var jag ute och sprang. 
 

Lördag

Tänk vad läkarna kan tycka olika. I går fotograferade jag en tjej som enligt en läkare skulle behöva genomföra en farlig operation inom tre dagar, annars skulle hon dö. Tjejen ville att en annan läkare skulle titta på henne så hon bytte sjukhus och där hittade de inget fel på henne alls. Efter det lyckliga slutet åkte jag och fick se Brynäs vinna över Leksand med 4-1. Jag lägger ut en bild på Niclas Andersén som gjorde det första målet.

 

Kontrakt

Det finns många Svenska Hjältar i Gävle. I går plåtade jag tre till. Senare på kvällen fotograferade jag Lauryn Hill. När jag åkte till konserten visste jag ändå inte om jag faktiskt skulle ta några bilder, för ibland vill artisterna att man ska skriva på kontrakt som gör att man kan bli stämd om de tycker att man använder bilderna fel. Därför händer det att fotografer åker till en konsert men struntar i att göra något jobb på det. Lauryn Hill var just en sådan artist som ville att fotograferna skulle skriva på men jag vägrade och snällt nog fick jag mina bilder ändå. 
 

Stockholm + Jobb

I går var jag i Stockholm och fotograferade en tjej som tidigare varit soldat och som nu hjälper flyktingar. Jag hann även träffa flera vänner så det var en riktigt fin dag. När jag kom hem hade jag fått fyra tidningar på posten. Reportagen som jag har med där handlar om…

 

Mariana som mist sitt barn men som nu fått tillbaka livslusten.

 

Lina som mist sin man och som även hon mår bättre än på länge. Hennes man påpekade ofta att han ville att Lina skulle träffa en ny kille som kan vara extrapappa till deras son och nu har hon gjort det. 

 

Jag har även träffat tre tjejkompisar som anade att de skulle få sparken och därför startade de en egen vårdfirma som ska ge de äldre en guldkant på tillvaron. En av personerna som de hjälper var med under intervjun och hon verkade nöjd med deras insats.

 

Ett av reportagen handlar om Mari som blivit rånad två gånger på kort tid. Första gången hade rånaren kniv och andra gången tryckte de en pistol mot hennes huvud. Rånarna anar nog inte vad de ställer till med. Mari sålde sin affär och jobbar fortfarande med att bli utåtriktad och glad så som hon var innan rånen. 
 

fredag

Det är fredagkväll och här sitter jag och arbetar. När konsteleverna gick hem för dagen åkte jag vidare och gjorde olika fotojobb som jag nu fixar i datorn. Här har jag till exempel träffat en till vårdhjälte. Juristen Johanna mådde sämre och sämre och fick fler och fler mediciner. När hon bröt ihop träffade hon överläkaren Anne som hjälpte henne till ett bättre liv. 
 

Konstskolan

Nu är jag tillbaka på Konstskolan för att hålla en tredagarskurs i foto. Skolan har flyttat till Silvanum där det är fina lokaler, men jag saknar ändå kafeterian på det förra stället. Där kostade bullarna fem kronor och var gudomligt goda. Eleverna är lika trevliga i år igen. Duktiga är de också. Ganska omotiverat lägger jag ut en bild på rönnbär till det här inlägget, men de är i alla fall plåtade utanför skolan.