Snövit

I dag var det dags för Min Stora Dag att ta med barn på Snövit. I pausen frågade jag ett av barnen:

– Gillar du Snövit? Har du det bra?

– Ja, det är jättebra, svarade hon.

En liten stund senare trängde hon sig fram bland stolarna hela vägen till mig för att fråga:

– Hur har du det själv?

Efter musikalen fick barnen komma bakom scenen för att träffa Nanne, Yohio och alla andra skådespelare.

Den gulliga lilla tjejen skyndade fram och satte sig i knä på Snövit. Det är rätta takter, vill man vara med Snövit ska man vara med Snövit. För en liten stund sedan fick jag ett mail: "Har en extremt trött och slut tjej här hemma men ändå SÅ tacksam för "det bästa hon varit med om."

 

Varje år följer hundratals barn och unga med på häftiga evenemang som ger ett avbrott i den tuffa vardag som många upplever. Det skapar något att se fram emot, längta till och minnas. Min Stora Dags aktiviteter i grupp handlar till exempel om att gå på en konsert, se en musikal eller en fotbollsmatch. De som vill ansöka om att hänga med på en gruppaktivitet måste vara 4-18 år, bosatt i Sverige och ha en svår sjukdom eller diagnos, som bekräftas genom ett medicinskt utlåtande. Välkommen med din ansökan!

 

 


Gefle-Örebro 0-4

Det har varit många roliga jobb sedan jag kom hem från Stockholm. Först var jag på en tvådagars jobbresa till Sundsvall. Där träffade jag bland annat en familj som hjälper hundar och så var jag på kafferep hemma hos ett tjusigt par som är 92 och 93 år. De träffades på en dans.

­– Min väninna sa då att hon skulle stöta på Larssa, men i helvete heller, tänkte jag. Det kan jag göra, sa 92-åriga May.

Larssa hade varit och köpt en stubbe på kondis åt oss och reportern påpekade att jag är mycket för sötsaker.

– Men ta en till bit då din jävla sötis, sa 93-åringen till mig.

Jag har även varit på ett gott jobb i Rättvik. Där bakades det munkar och jag fick härligt nog smaka.

I morse var jag i Hudiksvall och provade coola VR-glasögon och på kvällen fotograferade jag Gefle-Örebro.  

 


Jamala

Congratulations Ukraine!

 


Party

Precis som många andra var ordförande för Finlans fanclub partyklädd i går.
 

Gallup + Lys Assia

Enkät heter gallup på finska och en sådan har jag gjort här. Jag har även träffat Eurovisions första vinnare - 92-åriga Lys Assia. 
 

Mamma Mia! The Party

 


Minus One

Här är en av mina favoriter. Coolingarna Minus One från Cypern. Jag fotograferade dem på Hard Rock Cafe i går och de var grymt bra live så jag och reportern dansade med.  

 

Frans

Frans gav oss goodiebags i dag. Det var bland annat en tablettask och en Fransmössa i den. Som tack kan jag eventuellt rösta på honom på lördag. Jag borde kunna göra det för enligt röstningsappen verkar jag vara från Finland. 


Meet and Greet

Meet and Greet betyder i princip att man får titta på och krama en kändis. I går var det trevliga Kristas tur att bli kramad. 
 

DQ - Drama Queen

I dag har jag bland annat träffat en dansk drama queen. I går stod hon i klackskor hela dagen och fick väldigt ont i fötterna. Men den som vill vara fin... I morse tog hon på sig högklackat igen. Själv tog jag platta ballerinaskor när Carl Philip och Sofia gifte sig för det trodde jag skulle vara skönt att gå i. På väg till bilen dag tre tog jag av mig dem och höll dem i handen. En kort stund fick hjärnan frispel och jag höjde näven för att kasta skorna i Strömmen. Sedan kom jag att tänka på miljön och nedskräpning så jag drog iväg dem ner i en soptunna istället med orden: ”Åt helvete med er!”. Så här i efterhand kan jag tycka att det var lite drama queen över det också. 

 

Moi Eurovision!


Trevlig helg!

Camilla Lagerqvists har skrivit boken ”den vita döden” så i tisdags var jag på bokrelease. Det var en trevlig tillställning med teater, novelluppläsningar och mycket gott fika.

 

I onsdags jobbade jag i Borlänge och träffade då ett par som är upp över öronen kära samt en tjej som fått barn mot alla odds. (Det är hennes katt som sitter på bordet.)

 

I går var jag i Uppsala för att träffa en storfamilj och efter det gjorde jag ett jobb på en mamma i Sandviken. Nu skiner solen så nu säger företagets vd att det är dags för helg. 

 


Gefle-Göteborg 2-6


Festligheterna fortsätter

Kungen har fest i dagarna tre, så jag kan gott lägga ut bilder i dagarna två. 

 


Kungen 70 år

Kungens 70-årsdag fotograferade jag åt den finska tidningen Iltalehti. Solen sken, barnen gav blommor och kungligheterna vinkade så som kungligheter gör. De kämpar på med sitt.