Hudiksvall

Det blev jobb i Hudiksvall. Jag plåtade en VD på ett företag. Han mötte mig barfota och han hade inga planer på att varken ta på sig strumpor eller skor. Han går alltid runt sådär. Miljön var fin och ljuset var perfekt så det var lätt att fotografera. Jag tog först lite porträttbilder men sedan ville han byta rum.

- Kom så ska vi kolla. Kom vi går och kollar, sa han flera gånger.

Han skyndade barfota genom flera hus.

- Vad är det vi ska kolla på? undrade jag efter ett tag.

- Vi ska kolla på längdskidor på tv. 


Nagellack

Det gick bra i Avesta och vi hann kolla in affärerna. Jag köpte ett svagt rosaglittrigt nagellack som jag målade på direkt när jag kom hem. Det är lite osäkert var jag ska visa upp det för i morgon ska jag kanske åka till Hudiksvall på ett jobb om nu inte killen måste skjuta fram det till nästa vecka. Om han inte kan i morgon ska jag istället åka slalom men då har jag ju vantar på mig och får således inte visa upp mina naglar. Därför måste jag nog gå på restaurang Absint efter slalomen för de har börjat med Bubbly Thursday och serverar champagne och snittar då och man behöver inte vara hjärnforskare för att se att mina naglar skulle matcha champagnen. 


Lina

I morgon kommer Lina från Göteborg för att jobba med mig. Vi ska åka till Avesta och när vi jobbat färdigt har vi planer på att hinna titta in centrum där också. På torsdag tänkte vi gå på bandy men nu vann ju SAIK så då blir det ingen match. På fredag ska vi i alla fall gå after work. Förhoppningsvis kärar Lina ner sig i någon då för jag vill att hon ska flytta hit. Killar som bor långt bort göre sig icke besvär att gå fram till henne. Jag kommer stå som en liten vakt och kolla bostadsort.


Bibliotek + annat

I morse gjorde jag ett jobb, efter det gick jag på gymmet och efter det sov jag middag. På kvällen tog jag en flyglektion och däremellan var jag på biblioteket. Det är min granne Kattis som fått mig att börja gå dit. De har inte bara bra böcker utan bra och nya filmer också. Jag lånade bland annat flera barnböcker som min kompis Elin Lindell skrivit. Jisses vad duktig hon är. Jag ville även låna Zlatan men den var bokad. Bibliotekarien tipsade om att Zlatans lättlästa bok fanns inne. ”Du missar inte så mycket. I den tjocka boken stjäl han väldigt många cyklar och i den lättlästa boken stjäl han inte lika många.” Jag tog den med. Sedan kom hon med en annan barnbok som Elin Lindells kompis skrivit. ”Den här är också riktigt bra.” Hon höll fram den och väntade. ”Jag tar den med” svarade jag och bibliotekarien jublade. ”Ja, en till. Det är bra för statistiken.” Service är kanon på biblioteket. När jag var där i onsdags fick jag hjälp av tre bibliotekarier på en gång och i dag var det två stycken som sprang runt för att hämta allt jag ville ha. Jag förstår inte att jag inte gått dit tidigare. 


söndag

Annika kom från Sundsvall för att jobba med mig i dag. Vi åt även lunch och fikade två gånger. Innan vi sågs hade Annika ätit korv på Ikea. Servetten kastade hon sedan i en papperskorg som tydligen inte tillhörde kiosken utan till tjejen som stod bredvid. Tjejen såg inget som helst humoristiskt i att Annika premiäranvände hennes nyinköpa sophink utan hon blev istället så sur att Annika fick skynda sig ut därifrån. Det var inte bara Annika som kom hit i dag för Jessica kom på besök från Irland också så jag fikade även med henne och några andra. Direkt efter det fikat följde Annelie med mig hem för att fika en gång till. Mycket fika blir det. I morgon ska jag gå på gym. 


Brinnande hjärta

I natt när jag kom hem från after worken stoppade jag in min hjärtformade värmekudde i ugnen för jag tänkte att den skulle lindra min träningsvärk i ryggen. Det stod klart och tydligt på instruktionen att kudden skulle värmas så men efter bara några minuter slog lågor upp från hjärtat och det brann på bra där i spisen. Jag släckte elden med vatten och lade sedan mitt förkolnade lilla hjärta på ryggen. I morse vaknade jag i en sotig säng så nu måste jag tvätta. 
 

Flyg

Det var nära att det inte blev någon flyglektion i går för banbelysningen tändes inte. Man skickar en signal från planet och då ska lamporna börja lysa men i går fungerade inte det. En av killarna på rampen, som för övrigt även är min kusin, var snäll och kom dit och gick upp i tornet för att slå på lamporna manuellt. Där i tornet händer det att han hälsar på mig också. ”Hej Pernilla” ekar det ut ur högtalarna ibland när jag kommer gående. Lektionen gick bra. Det är riktigt mysigt att flyga i mörker. Fast i går flög jag bara till Gävle och där fick jag ta på mig glasögonen som gör att jag inte ser ut, så var vi flög efter det vet jag inte riktigt. Mina vänner som jag åker utomlands med brukar fråga mig om jag kan landa planet om det händer någonting med piloten. Jag har inte vetat om jag kan det så i går passade jag på att fråga läraren om mina chanser och han svarade att om jag får hjälp över radion av någon annan pilot så kommer det att gå. Det är möjligt att det blir en hård eller dålig landning men alla borde i alla fall överleva och det är ju bra det. 


Flyglektion

Det ser ut att bli en flyglektion i dag klockan 19.00. Richard flyger före mig och det är toppen för då är planet tankat, uppvärmt och klart när jag kommer. Tanken är att vi ska öva på instrument och då får jag sitta med glasögonen på mig som gör att jag bara ser instrumentbrädan, jag ser inte ut. Några gånger kommer jag förmodligen få titta ner i mitt eget knä också medan flygläraren flyger upp, ner, hit och dit, allt för att jag ska bli yr i huvudet och sedan ska jag titta upp och så snabbt som möjligt rätta till det han ställt till med. 


Kaffe

För tredje gången satt jag på frivården och väntade på en kille som inte behagade dyka upp. Han bemödade sig inte ens att ringa. Nu börjar jag tröttna på honom och då har vi inte ens träffats än. Men jag är nöjd ändå för handledaren är i alla fall trevlig så jag tog en pratstund med honom istället. Dessutom har min kaffebryggare blivit konstig så det smakar knappt kaffe längre. Handledaren förstod allvaret med tanke på att jag tyckte deras automatkaffe var godare än mitt hemma. 


TV

Ungefär varannan dag har jag haft högläsning ur tv-tablån. Själv struntar jag i vad det är på tv men det är en kille som sitter i finkan som ringt och undrat vad han kan förvänta sig av kvällen. Till tv-myset har han fått en termos med te och fyra smörgåsar. Nu har han bytt fängelse och i och med det har jag läst färdigt, för på det nya stället är det citat ”lyxigt”. Där finns det nämligen text-tv. Smörgåsarna är utbytta mot morötter och han är riktigt nöjd med bytet. ”Det är jättegott att knapra på dem.” Utsikten från fönstret har också graderas upp. Nu ser han ingen stor mur utanför utan en skog. Han verkar i det stora hela riktigt nöjd med sitt nya boende. Jag frågade när han ska lämna allrummet och gå hem till sig och han reagerade lite över mitt ordval. ”Hem till mig? Ja, hemma hos mig blir jag inlåst klockan sju ungefär. Hemma hos mig är det mys, mys.”


Blommor

Jag lånade en lägenhet för några år sedan och ägaren upplyste mig om att han köpt två nya blommor som stod i köksfönstret och de behövde vatten varje dag. Några dagar senare flög jag upp ur soffan när jag kom ihåg vad han sagt. Där i fönstret låg två torra och vissna blommor fastklistrade mot krukan. Jag tog med en av dem till affären och frågade vad det var. Floristen hade koll och vips stod det två nya fina i fönstret igen. Nu verkar jag ha bättrat mig för till jul fick jag en blomma som blommade då och redan nu i februari blommar den igen. 

Söndagsrapport

Matte gick hem ensam i går så nu är han här för att få hjälp. Han försöker hitta någon på match. Eller han ligger i soffan och äter skorpor medan jag sitter framför datorn och dejtar i hans namn.

- Skriv till många för mitt abonnemang går ut om några dagar!

- Vad vill du ha för slags tjej då?

- Vet inte.

- Men du måste ju säga vad du vill ha så att jag vet vad jag ska leta efter.

- Jag vill ha en tjej som är raka motsatsen till dig. Hon ska inte vara krävande och så ska hon vara rolig.

 


Erbjudande

Jag fick ett erbjudande av en kille på gymmet i morse.

- Är du förlovad?

- Nej.

- Vill du bli? Eller tycker du om tjejer?

- Jag tycker om killar.

- Säg till om du vill bli gravid! 


Kungliga Klubbarnas Fest

I dag fick jag min årliga inbjudan till att festa med Kungen. Evenemanget genomförs på Grand Hotel i Stockholm 12/4 kl 18.30 med Konungen som främste gäst. Jag har en fin balliknande klänning som jag kan ha och en matchande väska och matchande skor. För att få ytterligare lite kunglig känsla skulle jag kunna trycka ner ett diadem på huvudet. Över klänningen kan jag ha min tjusiga fuskpäls. Få se om jag kommer i väg i år. Jag ska fundera på saken.

 


Alla hjärtans dag

Matte ringde för att berätta att han skapat ett facebookevenemang och bjudit in sina killkompisar till en hockeykväll på Alla hjärtans dag.

- Jag valde med omsorg ut kompisar som är sambo eller har flickvän och jag skrev att de skulle svara snabbt för att jag skulle beställa catering mat. Men jag hade inga som helst avsikter att faktiskt beställa någon mat för jag tänkte att alla skulle svara ja och när de sedan berättade för flickvännerna att de skulle hem till mig på torsdag skulle det bli ett djävulskt liv. Jag bjöd inte min kusin till exempel för hans tjej är i Thailand så han hade kanske kunnat komma.

- Hur gick din plan då?

- Jo, jag pratade med XXXXX i går och hans tjej hade nästan vänt upp och ner på hela huset och honom för att han missat vilken dag det var och han är inte ens hockeyintresserad. Sedan när livet var i full gång meddelade jag på facebook att det var inställt.

- Varför gjorde du det där? Unnar du dem inte att vara lyckliga?

- Det var för att hamna i din blogg och det var egentligen inte för att vara taskig utan mest för att ironisera över Alla hjärtans dag och så kanske det spelar in att jag är singel själv också.

- Du ville att det skulle bli bråk alltså?

- Näe, näe. Jag vet inte. Lite. Vill man det? Lite diskussion i alla fall.

- Ska du åka till Falu Gruva och gå på singelkväll då?

- Nej, jag dejtar nu.

- Gör du? Vem då?

- Hon jag tog hem förra helgen.

- Vad roligt!

- Nej, jag dejtar inte henne. Det hittade jag bara på. Jag vill inte vara ensam på Alla hjärtans dag.

- Duschar du samtidigt som du pratar i telefonen?

- Ja, det kan du avsluta med.  


Ner eller upp

Kattis jobbar på en reklambyrå och just nu gör hon reklam åt Falu Gruva. Hon försökte boka in mig på en singelkväll där i morgon. Falu Gruva ordnar en visning på Alla hjärtans dag för alla ogifta människor och Kattis tyckte att jag skulle åka dit. Hon kunde till och med tänka sig betala det åt mig, men jag har inga planer att gå under jord för jag har bestämt att jag ska upp bland molnen istället. Jag har bokat ett flygplan till i morgon. Både jag och flygläraren kunde och ville flyga i dag också men killen i flygtornet meddelade att de inte hunnit ploga banan eftersom de jobbat med en massa andra grejer. I morgon ska de i alla fall prioritera plogningen så om molnen inte är för låga flyger jag klockan 19.00.


Påven

Apropå att påven ska avgå så var jag och Hanna och morsade på honom. Han satt där på en stol när vi kom in på torget och vi hade starka aningar om att det var just påven men vi ville ha det bekräftat så vi frågade några andra vem som satt där framme.

- It is the Pope!?!?! svarade dom och verkade tycka att vi var lite konstiga.

 

Sedan gick vi på klubb och en kille kom fram och ville köra runt oss i sin bil så att vi skulle få se Rom.

- Hur mycket har du druckit då? frågade jag.

- Inget, sa han.

- Hur många knivar har du i bakluckan då? frågade jag.

- Tio, svarade han.

 

Vi gick ut till bilen och mycket riktigt hade han tio stora knivar i bakluckan.

- Han är ju ärlig i alla fall, sa jag och så hoppade vi in.

Han sa att han arbetar som kock och att det var därför han hade så många knivar. Vi blev guidade och såg en massa fina byggnader. Rundturen avslutades med att vi blev bortkörda av polisen för att vi stod för nära en fontän men kvällen får ändå högsta betyg.

 


Leksands IF

Nu har reportaget varit i DN så nu kan jag blogga om det. Vi var och kollade in den ekonomiska situationen i Leksands IF. De har inte bara ett hockeylag utan även en förskola och den går i alla fall med vinst. För att komma till pressrummet måste man för övrigt gå igenom förskolan och jag passade på att ta bilder på de fint pyntade dörrarna. 
 

:-P

Jag sitter och fixar med bilder framför teven. Det är programmet Ponnyakuten som är på. Dressyrryttaren Jan Brink hjälpte ett av barnen med träningen och då kom jag på att jag varit hemma hos honom och i hans stall fanns en rolig häst som gillade att bli kliad på tungan. Hästen lipade och så skulle man klia där. När jag hittade bilden på den lipande hästen kom jag att tänka på en annan bild som jag tog när jag och Alex Schulman var hemma hos Per Morberg. Jag lägger ut båda bilderna. 
 

Dalarna

I dag har jag och en reporter varit i Dalarna hela dagen. Reportaget kommer i DN, troligen på måndag. På vägen hem hamnade vi bakom två plogbilar. De åkte tätt ihop i flera mil så ingen kunde åka om och bilkön blev därför jättelång. Vi förstod verkligen inte vitsen med den där plogningen för vägen var helt bar från snö. Plogbilarna sprutade istället tillbaka snön ut på vägen, så framför plogbilarna var det bar fin väg och bakom dem var det fullt med snö. Obegripligt tyckte vi. 


Edsbyn-Ljusdal 7-2

Schemat flöt på bra i går. Alla var glada och gav mig bra citat direkt så jag fick tid över. Killen som äger biografen tyckte att jag skulle luncha med honom och Edsbyns bandymålvakt kom och höll oss sällskap. På bandyn bjöd de sedan upp mig till VIP-avdelningen där jag placerads bredvid Ljusdalsfansen.

- Vilket lag håller du på? frågade mannen bredvid mig.

Eftersom jag varit i Edsbyn större delen av dagen och alla varit så snälla mot mig så höll jag på dem, men det ville jag inte svara när jag satt bland Ljusdalssupportrarna. Jag sa istället att jag kommer från Gävle och därför håller på SAIK. Alla huvuden runt omkring slutade titta på matchen och vändes istället mot förrädaren som hamnat där.

- Sluta svär! ropade en kille.                     

Mycket kort därefter kom VIP-värden och flyttade mig till Edsbyfansen istället. 


Onsdag

I dag är det minutschema som gäller för att jag ska hinna med alla inbokade jobb. Jag åker om ett litet tag och kommer hem i natt. Jag ska plåta flera människor på dagen och i kväll ska jag bland annat på bandy och efter det ska jag plåta en nattklubbschef på hans nattklubb. Jag har fyllt upp bilen med chokladbars och annat nödvändigt. Mina vänner har råkat hitta min godisgömma i bilen så jag måste fylla på väldigt ofta numera, men för tillfället är det i alla fall fullt där. 


Uppkoppling

Det här blir tredje inlägget på raken som handlar om Matte, men eftersom jag mest bara går på gym och bokar in jobb så finns det inte så mycket att skriva om mig själv. Nu har Matte problem med att läsa min blogg. Han surfar på grannens nät och grannen har tydligen fått problem med uppkopplingen och därmed har Matte också problem. Matte tycker det hela är mycket irriterande och han tänker nu ringa upp sin granne och be honom fixa det där. Jag önskar honom all lycka till med sitt bekymmer. 

Möten

Jag hade tre möten bokade efter varandra i dag. En buse skulle efter detta slippa frivården och två skulle börja övervakas. Han som skulle skrivas ut dök naturligtvis upp medan de två andra uteblev. En av dem hörde inte av sig alls men den andra ringde i alla fall och meddelande att han var magsjuk. Jag har under mina år som övervakare noterat att många drabbas av magsjuka just på mötesdagen. Tur i oturen är att många av dem frisknar till fort igen, ofta redan samma dag. Matte ringde när jag var på väg till mötena och han tyckte att det fanns en naturlig förklaring till deras oroliga magar:

- Det är klart som korvspad att dom blir dåliga och bubbliga i magen när dom ska träffa dig. Jag är själv skitnervös varje gång jag ringer till dig utifall du kommer att svara. 


Söndagsrapport

Nu är det söndag och Matte ringde därför traditionsenligt. Det gick bra i går. Han fick hem en rolig tjej från krogen.

- På vilket vis var hon rolig?

- Hon kunde svara lite för sig och så där.

- Kan du inte ge något exempel på vad hon sa?

- Nej, så jävla rolig var hon väl inte.

- Bjöd du på frukost?

- Nej.

- Varför?

- Hon ville inte ha.

- Frågade du henne om det då?

- Nej, jag sa att jag inte hade någonting hemma.

- Fick du hennes nummer då?

- Ja, det fick jag.

- Ska du ringa?

- Ja, det ska jag och jag fick inga instruktioner av henne så som jag fick av den förra tjejen som sa åt mig att jag inte skulle missbruka numret. Jag såg förresten att du missat att blogga i förrgår. Det tycker jag är jävligt irriterande men det är i alla fall skönt att jag slipper ha en egen dagbok. Det är bara att ringa dig så bloggar du om det, men du får komma ihåg att min pappa läser din blogg. 


Vigsel

Nu har jag plåtat ett bröllop. Jag siktade i och för sig mest på vigselförrättaren eftersom det var henne tidningen ville ha på bild.

- Jag är ogift, har aldrig varit förlovad, har inga barn och lever som singel. Hoppas det inte är ett dåligt omen att bli vigd av mig, sa hon.

Paret som gifte sig verkade i alla fall lyckliga så det blir nog bra det där. 


Massage

Kattis ringde och ville boka massage. Massören kommer ibland på våra förfester och masserar en i taget medan de andra festar på. Massören brukar råda oss att inte dricka alkohol innan massagen med det struntar vissa fullkomligt i. En kompis vars smeknamn rimmar på Gulli ligger till och med och ropar för att vi ska komma dit med en drink. Den får vi hålla under hålet på massagebänken där hennes huvud är och så dricker hon med hjälp av sugrör. I morgon ska inte massören komma hem till någon utan Kattis har bokat på salong. Jag jobbar då så jag missar alltihopa. Jag ska istället försöka boka lite senare för annars blir jag alldeles för avundsjuk.