Däckbyte och Bus

Min asseccoar bytte däck åt mig i dag.
Han var riktigt snygg och trevlig när han höll på och fixade, men sedan surnade han till lite av en fråga jag ställde.
- Ska du inte titta i boken hur mycket luft du ska fylla i?
- Tittar du i boken när du ska använda din kamera eller?

När däcken var på plats kom Therese förbi.
Vi satt och fikade när två barn ringde på dörren.
- Bus eller godis?
Jag gav dom en oöppnad påse Gott & Blandat.
- Gav du dom hela påsen? Det kommer kanske flera, upplyste Therese mig.
Det hade jag inte en tanke på, så nästa gång får det bli bus.

Mitt Piano - Små små steg

Du tar ju bara små små steg, sjunger min vän Alexandra.
Den låten fick jag höra när vi var ute med båten i Stockholmsskärgård i somras. Då pratade vi om att radion borde spela den. Nu gör radion det. Igår hörde jag den på P3. Tyvärr bröts det mitt i låten för att Ekot och finanskrisen skulle in.

På youtube har hon fått fina kommentarer…

* Bra som fan... känns retro och lite tunnelbana.

* Underbart skön låt, känns 80-tal och Jakob Hellman fast lite mer vemodigt och kvinnligt.

* Hörde den första gången i morse. Bara ena hörluren fungerade men det gjorde inget. Perfekt känsla i musik och text.

* "Du tar ju bara små små steg"
hmm, "jag vill knulla, SLUTA SEGA?"
Hon lär inte få vänta 19 dagar längre iaf...

Köp den på iTunes! Niklas Urban!

Telefontid

Annelie skulle ringa efter jobbet för att vi ska boka in en resa och en fest. När hon ringde var jag på långpromenad med Ulrika.
- Jag går hem nu, men då ska jag kolla på Bonde söker fru. Vi kan höras efter det.
- När slutar det då?
- Klockan nio.
- Nej då är det min tv-tid. Då är det Grey's anatomy.
Klockan tio lyckades vi hitta en lucka i våra kalendrar, så nu har vi bokat in en telefontid. Då ska det planeras roligheter.

Tisdag = Möte och Party

I dag ska jag på ett kort möte med mina lärarkollegor. Mötet varar nog bara i några minuter och sedan blir det inflyttningsfest hos Göran. Han bjuder på ärtsoppa, punsch, gott hårdbröd, västerbottenost, öl, tilltugg och Mackmyra whiskey.
Peter som också är lärare tycker att jag ska komma förbi honom klockan tre för att ta en drink och förfesta lite. Det känns märkligt att festa på en tisdag. I vanliga fall lägger vi alltid festerna på en torsdag.

Yrt

Precis då jag skulle sätta mig i en karusell när jag var i Disneyland ringde bilverkstaden och undrade när vi bestämt att jag skulle lämna in min bil.
När jag sedan satt på lyxrestaurang ringde de igen och undrade vad de skulle göra med den. Två gånger till ringde de upp för att höra om vad som skulle fixas.
När jag kom och hämtade den hade de glömt att fylla i alla papper.
Deras minne verkade inte vara på topp om man säger så. Ja, om vi bortser från fakturan som de naturligt vis inte hade en tanke på att glömma.

Gefle-Hammarby 3-0

Ibland på fotbollen ställer jag mig nära en kille med keps och ryggsäck. Hela matcherna igenom står han och pratar i telefonen.
- Away danger.
- Home safe.
- Home danger.
- Away safe.
Det är i princip bara dessa fraser han säger i 2 gånger 45 minuter.
Vem sitter i andra änden och lyssnar på det tro?

Sverigedemokrater och Nobelpris

Sverigedemokraterna hade två kontroller innan det var fritt fram att gå in i lokalen.
Jimmie Åkesson ställde snällt upp på bild.
Sedan fick jag sitta inne i Älvkarleby kyrka och spara ner bilder. Jag gömde datorn lite så att inte folk skulle se vad jag hade på skärmen.

I Älvkarleby träffade jag nobelpristagaren Jean-Marie Gustave Le Clézio.
Han kom dit för att hämta hem en liten veckopeng på 50 000 kronor eftersom han vunnit Stig Dagermanpriset. De pengarna kan vara bra att ha tills nobelprisets 10 miljoner rullar in.

Brynäsmålvakterna förstör

Brynäsmålvakterna var på kalas i dag. Det var fritidsklubben Ulven som fyllde 10 år. Det firades med ballonger, lek, tårta och disco.
Jacob Markström och Anders Lindbäck var där och lottade ut två målvaktklubbor. De skrev massor av autografer på papper, tröjor och armar. En kille sträckte fram en sko till Jacob.
- Nej inte ska väl jag förstöra din sko!
Sedan ville fritidsklubben att de skulle skriva sina autografer på väggen.
- Ska vi verkligen förstöra väggen?
När de väl skrivit konstaterade Jacob som själv gått på Ulven:
- Om jag gjort det här för några år sedan hade jag åkt ut härifrån.

Svinkallt

Kallt var det här. Så kallt att jag gick till gymmet trots att jag inte skulle. Jag gick dit för att få upp värmen.

Men det är ju bra att gå på gym. Det sägs ju att man blir snygg av det.

Men å andra sidan säger vissa att det ändå är insidan som räknas.

Min vän Tobias säger i och för sig att det bara är fula människor som säger så.

Jag vet inte. Jag skiter i vilket. Det är huvudsaken att jag blir varm. Nu. Jag lider när det är knottror på huden.

Journalister och dopning

Jag ringde nyss och ackrediterade mig till Sverigedemokraternas kommunkonferens. Säga vad man vill om dem, men ett trevligt bemötande fick jag. Jag är sååååååå välkommen.
- Men det är bra om du tar med ditt pressleg, för det vill nog poliserna se.

Vilken tur att jag är med i facket då så att jag har ett leg. I övrigt får jag mest betala och betala och betala. I och för sig så får jag mat och en föreläsning varannan vecka, men det brukar jag glömma bort att gå på.
I dag kom jag i alla fall ihåg det. En SR-journalist föreläste om när hon arbetade utomlands. Många journalister var där och lyssnade. Nog för att föreläsningen var intressant, men de flesta går nog mest dit för maten.

Trots att jag inte lyckades få några kakor till efterrätt gick jag till gymmet efteråt. Där ränner det också en massa journalister just nu, men tränar gör de inte. De tjatar. Dopningsfrågan är het nu. Eftersom många är på mig kan jag berätta att jag dopar mig inte, men tack för att ni frågar.

Telefonterror

I flera månader har någon ringt och när jag svarar sitter personen helt tyst. Jag tyckte det där ringandet var väldigt konstigt, men nu har personen slutat med det och nu är det ännu konstigare, för nu sitter jag och undrar varför personen inte ringer mer.

Lördag och Söndag

Annelie och jag satt vid baren i går och beställde in goda drinkar. En full man blev för närgången och lutade sig över oss gång på gång. Jag provade att nypa till honom hårt i ryggen, men han var för full för att känna det. Då doppade jag ner fingret i vattnet och stänkte på honom i nacken. Efter fem sekunder skrek han rakt ut:
Fy fan vad ni är äckliga som står och svettas på mig!

Min vän Elisabeth var snäll och delade med sig av lite olika tips under kvällen. Ett av dem löd:
- Pernilla, sen när du tycker att du inte vill få ut mer av livet kan du ju alltid skaffa barn.

Kvällen avslutade vi med en flottig vegetarisk burgare på Sibylla. Två Linköpingskillar satte sig bredvid Annelie och mig och de sa att vi var de snyggaste tjejerna de sett i Gävle. Lite längre in i samtalet kom det fram att de varit på en tävling och brutit arm hela dagen. I publiken var det tydligen fyra tjejer. Två mostrar och två fastrar. De var de enda tjejerna de sett innan oss.

Söndagar = slappardagar. I dag har jag mest tittat på tv och i kväll kom Brolin-kopian och tog med mig på utflykt. Han hämtade mig i sin bil och så åkte vi och käkade glass. Efter glassen åkte vi runt och lyssnade på Magnus Uggla och tittade på hus som är till salu.

Nu måste jag jobba. Fyrtio bilder ska fixas fina och eftersom det inte är till någon tidning har jag lovat att ta bort bakfylleögon, rynkor, dubbelhakor och alla möjliga skavanker som de tycker sig ha.

Fredag

Anders och jag lunchade på min favoritfredagsrestaurang. Trots att den heter Greken serveras då en väldans god strömming. Till efterrätt får man pannacotta om man hinner på dem, men jag är så rutinerad så jag hämtar efterrätten före maten.

Nu är jag och mina hundar på besök hos mitt ex på hans kontor. Exet heter Klas och jobbar med film. Vi var ensamma här i början, men sedan droppade hans chef in. Hundarna gick till attack direkt, men chefen höll god min och frågade om jag ville ha kaffe.
Jag är för övrigt polare med chefen också. Vi brukar festa ihop, så därför funkar det fint att jag glider in här ibland när jag behöver datorhjälp eller om jag vill fika.
Mensa-Bisse jobbar också på det här företaget. Han droppade in en stund efter chefen.
- Attack! skrek Klas till mina hundar.
Det blev ett jävla liv.

Nu dricker jag kaffe och väntar på inspiration att gå till gymmet. Efter gymmet blir det ett snabbt jobb och sedan är det fest med mina lärarkollegor. Fyra år efter jag gick ut gymnasiet ringde de och frågade om jag ville bli lärare där. Jag trodde då att lärarna satt hemma och rättade prov på helgerna. Nu har jag helt ändrar uppfattning. De festar. Och de gör det ordentlig. Ryktet säger ju att journalisterna är bra på den grejen. Jag kan berätta att lärarna är bättre. Mycket bättre.

Onsdag

I kväll ska jag gå en snabb ekonomikurs på cirka tre timmar. Det ska tjatas siffror och papper. För att jag orkar lyssna blir jag bjuden på en tvårättersmiddag med vin på Högbo hotell. Jag hoppas att en av rätterna består av efterrättsbordet. Det är därför jag tackat ja. Man kan säga att det är en riktig liten mutmiddag.

Jag ska även på ett sista möte med kriminalvården. En av killarna jag är övervakare åt ska från och med nu slippa sitt straff att träffa mig en gång i veckan. Vi har sagt till vår handledare att vi vill bli bjudna på bullar i dag när det är sista gången och allt. Killen har ju trots allt skött sig alldeles utmärkt. Inga nya rån, inga droger och inga bilstölder. Mycket bra!

TV-kvällar

Brynäs spelade mot Frölunda i går. Jag såg matchen hemma hos Brolin-kopian. Egentligen var jag där på studiebesök för att se hur Brolin är när han tittar på hockey. TT-Jimmy har nämligen berättat att han är helt tokig. Mycket riktigt. Kopian studsade upp och ner i soffan som en jojo och skrek allt vad han kunde. Jag blev helt slut av att se honom.

Jag passade även på att titta in kopians nyrustade lägenhet. Han tjatar nämligen att han ska få en bild på mig som han ska sätta upp och jag var tvungen att titta in stilen. Nu vet jag. Han ska få en enorm plansch. Det kommer att göra gott för mitt ego varje gång jag kliver in och får se att han har mig som konst. Han får sätta den var han vill, med undantag för taket i sovrummet.

I dag var jag hemma hos TT-Jimmy. Han släckte ner hela lägenheten, fixade med snacks och läsk och sedan kunde vår tidiga filmkväll börja. Jag hade med mig filmen. Jimmy suckade efter några sekunder.
- Är det en tecknad musikal? Det kunde du väl ha sagt innan du kom hit!
Det var en romantisk, gullig film som skulle göra att Jimmy blev lite giftassugen. Hans tjej är nämligen från Irland och där är det stor tradition att gifta sig har jag hört.

Trevligt och pinsamt

I lördags var två kompisar på besök från Uppsala. De skulle sova på hotell. På natten blev det boendeändring för då skulle plötsligt den ena kompisen sova hemma hos någon annan i stället. En säng blev alltså ledig på hotellet. Jag ryckte in och tog den platsen. Vi tömde minibaren och tittade på tv. På morgonen lånade jag ett par byxor och gick ner för att äta frukost. Det var gott och trevligt. Efter frukosten bokade vi rummet några timmar till för att den andra kompisen skulle hinna tillbaka från sin utflykt. Vi lade oss och tittade på ännu mera tv. Allt var frid och fröjd, men sedan blev det eftermiddag och jag skulle gå hem. Då fick jag ta på mig min röda korta klänning igen. Satan vad pinsamt att gå ut. Jag hoppades att personalen skulle vara upptagen och inte stå i receptionen och glo, men jo då. Full bemanning. Jag kunde ju inte gärna stanna och berätta att:
1: Jag har inte snikbott, min plats är betald.
2: Jag har inte legat med någon.
Men så såg det nog definitivt ut. Jag tittade ner i golvet när jag gick. Det lyste nog skyldig om mig. Jag tog bakvägarna hem. Jag gick dessutom och låtsades att jag var så finklädd för att jag skulle på dop.

Jag ringde en kompis för att få lite stöd och hon sa att hon också hade krupit ut dagen efter. Hon hade också tyckt att det var sjukt pinsamt att gå genom receptionen. På vägen hem hade hon hoppats att hon inte skulle möta en enda granne, men turen var inte på hennes sida - hon hade visst glömt att föreningen hade städdag. Alla grannar var därför ute och pysslade på gården.

Värk var det här

I morse vaknade jag och hade ont i hela kroppen. Jag trodde att jag höll på att bli toksjuk så jag gick ner och tryckte i mig Echinagard. Jag tackade nej till en trevlig lunch med en aktiemäklare och en annan bankman för att i stället sova vidare i soffan. Annelie blev rädd när jag berättade vad som höll på att hända för hon ska ha fest i morgon, men allt är lugnt. Jag håller inte alls på att bli sjuk, jag hade bara en grym träningsvärk.

Men nu ligger jag efter i tid. Klockan är tolv och det är dags för frukost. Synd för foto-Britt skickade ett meddelande igår:
Hej din gamla stöt. Kommer du o fikar i morgon? Det börjar kännas länge sen vi sågs. Inte för att det gör mej nåt. Jag tänkte att det kanske smärtar dig.
Turen var inte på Britts sida i dag tyvärr. Jag hinner inte in till fikat.

Träning

I dag kom Per in på gymmet. Han är väldigt lik Tom Cruise. Det är i alla fall vad han säger själv, jag ser ingen likhet.
Jag har kommit igång ganska bra med styrketräningen nu, men det är värre med konditionsträningen.
Tidigare när jag försökte springa spåret vägrade benen ens prova att ta ett enda löpsteg. Jag blev jätteförvånad över det och fick i stället gå runt skogsslingan.

Nyligen träffade jag en ex brynäsare på ett fik. Vi pratade bland annat om träning. Jag undrade hur man ska bli tight i kroppen jäkligt snabbt. Han svarade att jag måste sluta med det där och pekade på min paj och grädde som jag glufsade i mig.
I måndags fikade jag med Anders och Jimmy, i tisdags fikade jag med Ulrika, i onsdags fikade jag med Katarina, Hugo och Lova och i dag har jag också fikat ett antal gånger.
Min kostrådgivare säger i alla fall att jag får ha en ätardag i veckan. Den ska jag ha på lördag.

Världens bästa chef

Min kalender har varit borta i tre dagar.
Kattis tyckte att jag skulle köpa en ny, så att jag var helt obokad.
Under dessa tre dagar har jag känt ett stort behov av att planera saker.
Nu är min kära lilla bok tillbaka och jag börjar genast titta ut saker jag ska hitta på.
Annelie och jag såg Hellboy i går. Den var inte helt värdelös. Nu kan vi alltså boka in London. Jag funderar även på en liten solresa. Det är det som är det bästa med att ha världens bästa chef – mig själv. Jag tjafsar aldrig. Vill jag ha ledigt så får jag ledigt. Så är det bara.

Gästblogg från Brolin-kopian

Brolin-kopian har tjatat om att han vill gästblogga i min blogg. I dag ringde han och sa att han skrivit ett inlägg. Brolin-kopian lider lite av bacillskräck kan tilläggas. Här kommer alltså hans text:

Är du äckligast i landet i offentlig miljö?

När jag och en vän var och åt lunchbuffé på en restaurang var det samtidigt ett gäng med konferensgäster där. När jag hämtade mat stod en kvinna framför mig i matkön.

Vad gör då människan i kön?

Jo, hon står vid grytorna och lyckas på något sätt få sås på fingrarna. Fingrarna stoppar hon till munnen och slickar på dem!

Hur kan en vuxen människa vara så fruktansvärt ouppfostrad? Kan man överhuvudtaget skicka en sådan person på fler konferenser? Hur gör chefen med hennes inbjudan till julbordet? Vad gör hon på toaletten?

Jag lämnade restaurangen utan att ha ätit.

/Brolin-kopian

När jag läst kopians inlägg frågade jag honom om det verkligen var så äckligt att hon slickade på sitt finger.
- Ja men hon gjorde det vid grytorna! svarade han.

Det där gästinlägget kommer alltså från killen som i lördags stolt skickade runt sin mobiltelefon till alla på festen. På den visades en bild som han plåtat. Som han själv uttryckte det:
- Det där är min första skit på amerikansk mark.
Brolin-kopian hade alltså fotograferat rakt ner i toaletten.

Superlördag

Lokaltidningarna skrev att det var Superlördag i Gävle i går.
Det spelades både fotboll och hockey. Gefle spelade tråkigt nog oavgjort.
Jag var snabb med att skicka bilderna till Scanpix. Vaktmästaren måste ha blivit besviken. När han kom till pressrummet var jag borta och han fick alltså inte skälla någonting.
Jag hann se hela Brynäsmatchen också. Sedan fortsatte temat Superlördag hemma hos mig. Det blev en snabb förfest och sedan utgång på Goya. En vimmelfotograf kom fram och frågade om Annelie och jag ville vara med på bild. Jag tycker att det är trist när jag gör enkäter och folk säker nej, så det var bara att ställa upp. Tyvärr var jag tråkig och hade inget svar på hennes fråga. Jag vet ingen kändis som jag vill spendera någon natt med, men Anneli svarade tvärsäkert att hon vill tillbringa den med Karl Urban.

Hellboy och London

Annelie har snöat in på filmen Hellboy. Hon vill att jag ska följa med och se den. SF skriver:
Sagan om världens tuffaste, kattunge-älskande hjälte från helvetet fortsätter. Större muskler, grymmare vapen och ondare busar i denna episka historia.

Den lät så där tycker jag. Men nu har det kommit fram andra fakta som gör att jag nog kan tänka mig köpa en påse godis och gå och se den trots allt.
Annelie har nämligen även planerat att ta med mig till London. Hon har till och med fixat boende. Vi ska bo hos en av killarna som gjort effekterna till filmen och därför ska vi se den för att plocka lite pluspoäng. Väl i London räknar hon nämligen med full uppbackning. Vi ska guidas runt på coola klubbar och till allt annat roligt man bör se.
Filmen ser vi nästa vecka, så har vi det gjort. På så vis är vi redo att åka så fort vi får tillfälle. Troligen i november eller december.

Pilot

Nu är jag hemma från kursen i Kalmar.
Jag hade tre riktigt roliga dagar där.  
Mamma säger att det är bra att jag läser och att jag måste gå flera kurser.
Därför har jag nu anmält mitt intresse till en till.
Jag vill ta flygcertifikat. Jag vill bli pilot.
Undra om det var någonting sådant hon hade tänkt sig.