Skål

Min bror har köpt champagnen Cuvée Sir Winston Churchill till i kväll.

-       Då får du inte dricka så mycket innan för den är jättegod. Det är ju roligt om du känner smaken, sa jag.

-       I så fall får jag väl börja kvällen med den och skåla in året med en flaska öl, svarade han.

 

Varannan vatten-regeln gäller för alla utom Östersundsborna antar jag.

 

Skål och Gott Nytt År!
Gott Nytt År!

I dag har jag plåtat en gullunge som kan skratta på kommando. Det är alltid tacksamt att plåta barn. Till och med när de är ledsna och skriker är de söta. I alla fall på bild.

 

I morgon åker jag till Uppsala för att fira nyår. Jag ska fira med bland andra Annelie som ett år ropade på tolvslaget: "I år ska vi vara där det händer!" Samtidigt som hon ropade började det smälla runt benen på henne, för hon hade ställt sig på ett smatterband.

Felräkning

Richard ringde i dag för att erbjuda mig mattelektioner. Han ska lära mig att räkna fel. Enligt honom kan inte Luftfartsverket räkna, de håller sig tydligen inte till de mattematiska reglerna. Så när jag ska skriva av teoriproven navigation och prestanda ska jag tydligen räkna fel. Komplicerat.

SAIK-Broberg 9-6

Alla är verkligen snälla på bandyn. Jag fick hjälp med ström till datorn, specialinternetuppkoppling så att jag kunde skicka bilder nere vid isen, kaffe och smörgås och hjälp med vem som är vem. Jag stod och plåtade bredvid spelarbänken och spelarna sa att det inte gjorde någonting att jag stod lite i vägen. Det finns inte ens dåliga förlorare. Broberg åkte ändå och vinkade glatt åt publiken och det är ju fint, men inte särskilt bildmässigt. Lite sura Brobergminer skulle ha suttit fint.

God Jul

I väntan på tomten tar jag en whisky. Ingen vit jul här med andra ord.

En vän till mig har en annan variant…

"Vi har en vit jul hemma. Ja, i alla fall till alla släktingar har åkt hem."

Hoppas att alla får en bra jul och att alla kör försiktigt. Olyckor är nämligen mycket obehagliga att fotografera.

Flygteoriprov

Nu har jag varit i Stockholm och skrivit av två till flygteoriprov. (Meteorologin och Radiotelefonin) Trots att vakten satt och tokflåsade stormvind i nacken på mig blev jag godkänd på båda. Vakten stökade runt och levde rövare under hela provtiden samtidigt som han flåsade. Sedan fick han ett ryck och smög iväg till dörren för att försiktigt, försiktigt stänga den så att vi inte skulle bli störda av någonting utanför.

Måndag

På morgonen föreläste jag för 33 elever och två lärare på Borgarskolan om hur det är att arbeta som fotograf. I tre timmar skulle jag hålla låda och jag trodde först att det skulle vara enormt lång tid, men det var det inte. Tiden flög förbi. Eleverna var mycket snälla och artiga och lyssnade uppmärksamt utan att gäspa vilket jag tar som ett bra tecken.

 

Efteråt firade jag och Britt jul tillsammans vid vårt stambord på Waynes. Britt ville ju ha en företagsjulklapp och eftersom jag har ett företag fick jag rycka in. Jag hade köpt designade hjärtformade muffinformar i silikon. Jag var så orolig att hon skulle bli missnöjd över företagsjulklappen så jag bakade även kladdkaka i dem och hade chokladglasyr med blomströssel på.

 

För att fjäska ännu mera fick hon även min hemmagjorda ängel och hon lyckades se riktigt glad ut över den. SVT reportrarna Peter och Anders kom förbi och de lyfte och tittade lite på ängeln de också, sedan skrattade de.

 

Jag var faktiskt lite osäker när jag gick till julfirandet om Britt även hade köpt någonting till mig eller om det liksom bara var jag som skulle dela ut klappar, men när jag kom in så stod det redan ett litet gulligt paket på bordet och väntade på mig. Jag fick en julkula med en ursöt tomte i.

 

Det var ett trevligt julfirande vi hade där och vi konstaterade lite oblygt att de bästa firandena helt enkelt blir när vi är med.

R.I.P.Inte riktigt alltid redo

I den här skogen såg jag tio urtjusiga svanar flyga förbi. Ni kan ju tänka er själva hur fint det var. Hade jag varit en scout hade jag såklart fått det på bild.


Apropå slogan

Gävle har inte bara "Mer jul i Gävle" som slogan. Stadens riktiga slogan är tydligen "Välkommen ombord". Ombord på vad? undrar många, men politikerna verkar i alla fall nöjda över vad de åstadkommit. Det där förslaget kan ha klubbats igenom under en "Mer jul i Gävle fest" där det även bjöds på mer sprit.
Jag minns att Gävleborna själva fick ge alternativ till en slogan och jag kommer ihåg mina favoriter än i dag. Jag tar och gör en liten lista:

 

3. Gävle- Här är lapplisorna pigga.

 

2. Gävle- Ett snedsteg från havet. (Politikerna klubbade även igenom ett förslag för flera år sedan att en låg oöppningsbar bro skulle smällas upp så att båtarna inte kan komma in i staden.)

 

1. Gävle- Öster om Köpis.

Från sommar till vinter

I natt drömde jag att en bonde tog sin traktor till en annan bonde och bjöd ut en av den bondens tjejer för att plocka vildhavre. Det blev ett jävla liv förståss, men skit i det nu för i går träffade jag Robyn på Berns. Efter att ha pratat med tidningen var jag glad åt att få träffa henne, men sedan kom jag på att de kanske sagt Robin. Alltså talkshow Robin, vilket i och för sig också hade varit roligt men Robyn med y slår lite högre ändå och det var alltså henne jag skulle plåta. Det var ett väldigt trevligt jobb och det var mysigt att komma till Stockholm och se all julskyltning. Gävle har i och för sig julsloganen "Mer jul i Gävle", men jag fick då mycket mer julstämning när jag kom till huvudstaden. Gävle har kanske mer jul än till exempel Hofors men mer än Stockholm har de då inte. Nej, ska Gävle leva upp till det där får de nog börja i september och sluta i april.

Plåtning

I dag plåtade jag min revisor och alla andra på Sanrev i Sandviken. De hade räknat ut det hela på följande vis: "Vi tänkte att om du får ett jobb här kommer du kanske in med dina papper."

"Centrum"

För några dagar sedan var jag utanför Mora på ett jobb och hittade då en rolig skylt. Någon tycker tydligen att byn inte har något riktigt centrum.

 

I morse var jag på jobb i Högbo och träffade två tjejer som ska göra tjejklassikern och en kille som ska tävla i Ironman. Själv laddar jag fortfarande för att eventuellt ta mig till gymmet någon gång igen.

 

På eftermiddagen var det dop för gulliga William. Hans bror Melvin verkade tycka att lillen fick alldeles för mycket uppmärksamhet och gick därför och bytte om till sin batmandräkt som han hade med sig.
Schyffert är på toa

Henrik Schyffert är i skrivande stund på toaletten i London. Sportreportern Martin har tydligen givit mig en Schyffert-prenumeration i dag. Det dimper ner sms som berättar vad Schyffert gör. För några timmar sedan var han och fikade på Skavsta. På det fick jag till och med ett bildbevis som jag lägger ut. Det är alltså han som står bakom Martin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Totalt onödigt vetande

I dag har jag duschat tre gånger. Först frös jag, sedan frös jag igen och sedan kom jag på att jag skulle tvätta håret.

Julpyssel

Man kan tro att det är ett barn som gjort ängeln, men det är det inte för det är jag som gjort det. I kväll var jag över till min nya granne igen. Vi julpysslade med hennes barn och jag tog med ängeln hem till min mamma.

- Barn brukar ju ge julpyssel till sina föräldrar, så här får du.

- Det är när dom är unga, jag vill inte ha den där! sa mamma och ratade direkt mitt pyssel.


Perfekt

En vän var på en arbetsintervju för några dagar sedan och fick då frågan ”Vilka är dina dåliga sidor?” Han tänkte och tänkte, men kom härligt nog inte på en enda dålig sak med sig själv.

Helgen

Oj vad sliten man kan bli av en helg i Stockholm, men det var det värt. I går var Hanna och jag på julmarknad där de bland annat sålde julpynt med rocktema och sedan gick vi på kinarestaurang.

 

På kvällen åt jag och Victor på Teatergrillen och därefter gick vi vidare till Riche. Vi gick även till Spy Bar för Victor kom på att han glömt sina dj skivor där. Han fick såklart komma in i Gubbrummet och jag fick passande nog följa med. I Gubbrummet ränner en massa kändisar runt, men det är verkligen ingenting att bry sig om.

 

I kväll har jag varit i en studio för att plåta en vän och hennes systrar. Det är en julklapp så därför får de vara anonyma. Den äldsta som påstod sig vara dubbelt så vis som den minsta eftersom hon nu är dubbelt så gammal skällde och gnällde i alla fall på de två yngre och jag skällde på henne för att hon skällde på dem. Alla tre var fixade och snygga som riktiga modeller, så det var lätt att få fina bilder. Den lyckade plåtningen firades genast med kakor och läsk.

 

Kroppen verkar tycka att jag har firat nog för ett tag nu, så i morgon ska jag kanske börja med en detox-rengöring som går ut på att man dricker nyttiga juicer och teer m.m. Men det är bara kanske det. Det kan hända att jag är för hungrig när jag vaknar och då går det ju inte.


Julmingel på Zita

Lisa skrev för några dagar sedan att hon varit på bio i en gammal porrbiograf som heter Zita och ligger på Birger Jarlsgatan. Där var jag i går och tittade på filmen "What Would Jesus Buy?". Några frågor dök upp i huvudet medan jag satt där: Hur länge har stolarna varit här? Är de nya? Om inte, hur är de tvättade?

 

Det var journalistklubben som bjudit in till visningen och efteråt minglade vi och drack glögg i en trappuppgång. Det var inte den finaste lokalen jag varit i, men människorna var trevliga och det är huvudsaken.

 

I dag har jag ägnat större delen av dagen åt den sega uppgiften fakturering. Nu är det klart och jag ska därför åka hem till min vän Ida för att fira det hela.

 

I morgon ska jag fira vidare för då ska jag gå ut med Victor som jobbar som nöjesredaktör på Café. Vi får se om han kanske vill att jag ska vara omslagsflicka på julnumret.

Läkerol Arena

I dag har jag varit tårtbud igen. En kille i restaurangen på Läkerol Arena blev utsedd till månadens kollega så jag tog med en tårta och ett diplom och åkte dit. Redaktören som skickade ut mig tyckte att även jag skulle smaka tårtan eftersom det var säsongens special. Personalen i restaurangen verkade också tycka det för de dukade fram till mig också. Tur att alla var överens om den saken, för tårtan var riktigt god.

 

Nere i Brynässhoppen träffade jag min gamla elev Sandra som jobbar där i bland. Om man inte är intresserad av att handla Brynässaker så kan man gå dit i alla fall för att titta på henne. Hon är riktigt söt och trevlig.