Bud

Nu är dagens alla tråksysslor slut. Jag har fakturerat och postat skattesedeln. Det grämde mig att jag fick sätta på ett sött glassfrimärke även på det brevet. Jag har även paketerat en lånekamera som jag ska skicka tillbaka till Tyskland. I morgon kommer en kille och hämtar den med bud. Jag har skickat mycket med den där budfirman nu på senaste. I början försökte jag styra upp dem lite. Då försökte jag få dem förstå att man inte vill sitta en hel dag för att budfirman ska ha drop in tid. Klockan 9-13 är ett pass man kan sitta.

- Tar folk ledigt från sina jobb för att sitta och vänta på er? frågade jag i början.

- Det kan jag tyvärr inte svara på, sa tjejen i telefonen.

Budkillen är i alla fall snäll. Han brukar komma redan klockan nio.


Deklarerat och klart

Dagens jobb ställdes in mitt framför nosen på mig. Jag skulle ha plåtat hundar till en reklambyrå men nu är jobbet framflyttat eftersom hundarnas husse och matte hade fullt upp med annat. Istället åkte jag till revisorn och skrev under företagsdeklarationen. Jag firar min underskriftsinsats med att gå ut och dricka en drink.

Shopping med Brolin

Brolin-kopian ringde i dag och ville bli road. Jag sa att han kunde följa med och köpa en mikro och det ville han gärna.

- Jag brukar leka att vi antingen är tillsammans eller att du är min vårdare när vi är ute, sa han på parkeringen.

 

Inne på affären tog han en vagn och drog runt på min mikro. Fyra gånger hörde jag det smälla till och Brolin skrek varje gång. Vagnen gav honom stötar, men han drog snällt vidare ändå.

 

När vi packat in mikron i bilen ville jag gå in på nästa affär och köpa en ny mobiltelefon. Min gamla iPhone har klarat att falla i backen många gånger, men när jag kastade bilnyckeln på den blev den irriterad och tog bort punkt och mellanslagfunktionen. MinaSmsHarDärförSettUtSåHärEttBraTagNu. Ingen risk för särskrivningar med andra ord. I dag bestämde jag mig för att köpa en ny, söt, liten och billig mobil som jag ska ha tills jag bestämt vad jag egentligen vill ha.

 

Efter mitt mobilköp ville jag titta på skor och Brolin följde snällt med. Det var rea på många fina skor så jag samlade ihop cirka tio par och började prova. Brolin passade min väska samtidigt som han satte sig och surfade på mobilen. När jag gjort en grovsortering ställde jag upp några skor framför honom så att han kunde plåtade av dem med sin mobil. Sedan messade han sin kusin Emma som är modereporter på tv4 och Expressen. Han bad henne hjälpa mig och hon svarade att de till höger var snyggast. Jag såg hans svars-sms till henne. ”Tack för hjälpen, nu kanske vi kommer härifrån någon gång.”

 

Efter det skulle jag åka på ett jobb och Brolin var snabb att dra för han ville ha glass och det fick han inte för mig. Trots att han inte verkade allt för road av utflykten frågade han ändå om jag är ledig i morgon. Jag får se om han ringer då med eller om han fått nog.


Gefle-Göteborg 1-0

Gefle är ju grymma på det där med fotboll. Ännu en vinst. De gör allt rätt förutom att byta datum på matcher. Det går inte för sig att ändra sig så där som de gör med Malmömatchen. Den flyttas fram två veckor för att man ska titta på Zlatan istället eller vad det nu var. Nu ligger matchen precis i min Los Angeles resa. Illa.


Ringarna är på plats

Nu är ringarna på fingrarna och min bror och hans fru har i skrivande stund varit gifta i cirka 18 timmar.

 

Jag har aldrig träffat ett sådant lugnt brudpar. På morgonen satt bruden och sippade på en kopp kaffe samtidigt som hon målade naglarna och planerade en långpromenad med hundarna. Brudgummen tog en sovmorgon.

 

Bröllopet var fint. Först fick vi en midsommarlunch utomhus och därefter var bröllopsakten vid klockstapeln som låg cirka 50 meter därifrån. Det var lite sol hela tiden och precis när ringbytet var färdigt och de vände sig till gästerna kom solen fram helt och ljuset på brudparet blev underbart vackert. Mycket bildmässigt.

 

Efter champagne, jordgubbar och mingel till en spelande trubadur var det dags för middag. Det var massor av mat som var riktigt god. Jag smög och gjorde i ordning två bröllopstallrikar till mina hundar också.

 

Tårtan var väldigt smaskig den med. Tyvärr var det en familj som inte kunde komma i går för de hade fått en dunderförkylning. Därför tog jag med lite tårta hem och i dag åkte jag ut med ett tårtbud. På så vis fick de stackars sjuklingarna vara med på ett litet bröllopshörn i alla fall.


Bröllop

Gårdagens blogg försvann spårlöst, men jag provar igen.

I dag gifter sig min bror och hans flickvän.

Paketen är inslagna, naglarna fixade, klänningen och skorna står framställda. Det är så väl förberett att jag till och med kunde unna mig en sovmorgon.

Brolin-kopian ringde i går och frågade om han pratade med Bindefeld.

- Ja, det är precis så det är, sa jag som åkt till affären för att handla mer snacks till festen.

Jag har till och med hjälpt till att plocka blommor trots att jag är blödig och tycker snudd på att det är mord.

Men nu verkar allt i sin ordning. Snart är de herr och fru Wahlman.

Annika och Peder Wahlman

Wille vilken kille!

Han fyllde nämligen ett år i dag och det har vi firat. Det var flera barn på kalaset som var ute på baksidan och lekte. Ett mycket upprört barn kom in för att skaffa förstärkning:

- Pappa du måste hjälpa till. De andra kastar sand på mig. Kom ut och slå till dem!

Pappan nappade inte på förslaget.


Måndagsjobb

Britt bloggade om att hennes morgon blev lite drägligare för att hon träffade mig på ett jobb. Vi var båda och plåtade på en rättegång. Jag måste gengälda betyget ”lite drägligare” med att skriva att hon är en rar och gullig en. Britt plåtade mig när jag satt vid datorn och skickade bilder och i rättvisans namn plåtade jag henne också. Hon tog tag i en kamera som låg bredvid och tyckte att jag skulle passa på att påpeka hur man i filmerna ser att det är amatörer som håller på.

- Så som jag håller i kameran nu håller bara amatörer, sa hon.

Man ska alltså ha handen under objektivet när man zoomar och som tur är brukar jag för det mesta hålla så, men jag ska erkänna att jag ibland håller som en amatör också.

En polis satt och bredvid och han berättade att han ofta sitter och kommenterar alla fel i polisfilmerna på tv.

- Kan du inte titta på filmen som en vanlig film? säger hans fru då.

Sedan när det blir en sjukhusserie sitter hon och kommenterar och säger att personen skulle ha dött om man gör så där.

- Kan du inte se filmen som en vanlig film? säger polisen då.

På eftermiddagen plåtade jag en läkare framför en dator. När man är inne hos doktorer är det bara till att gömma personnummer. Ingen patient får outas så det är till att hitta bildvinklar som inte visar någonting hemligt.


Gefle-Elfsborg 1-0

Bra där Jakob Orlov som gjorde ett så fint mål och en så fin målgest. Det är riktigt bra att målgesterna varar så där länge så att man hinner få många fina bilder. Eftersom jag jobbade åt Scanpix borde väl någon bild vara med i någon tidning i morgon. Jag fick lite extra energi av att matchen slutade så bra, så nu ska jag ta på mig en klänning och gå ut och dricka lite vin.


Glada kor

I dag var jag på jobb på en bondgård där jag fick lära mig massor om hur man får köttet mört och hur man styckar och steker. Med tanke på att jag är vegetarian har jag inte mycket användning av den kunskapen. Jag lärde mig dessutom att om köttet smakar metalliskt så har djuret varit oerhört stressad innan slakt. En tjej som var med dit är också vegetarian, så bonden pratade mest med en kock som också följt med. Djuren såg i alla fall ut att trivas bra i sina hagar.


Väder och skuld

Det måste bli rätt väder för att flera av mina jobb ska bli av, därför håller jag extra koll på vädersidorna just nu. SMHI säger regn i morgon medan YR säger att det ska bli sol och moln. Jag håller på Norge.

 

Till Norge var jag för övrigt på väg att åka eftersom mina Eurobonus poäng räckte dit. Jag skulle åka tillsammans med min vän Hanna, men sedan bestämde vi oss för att skjuta fram resan. Därför köpte jag istället ett presentkort på en massage för mina poäng medan ängla-Hanna donerade sina poäng så att ett barn från Sierra Leone får gå i skolan ett helt år.

 

Nu känner jag mig som ett monster och ett mega-ego. Massagen skänker jag till min mamma och jag ska också skänka nåt till nån behövande. Jag måste försöka köpa mig fri från denna hemska skuldkänsla.


Tio år efter kravallerna

Göteborgskravallerna var för tio år sedan. Emma var där under EU-toppmötet för att protestera eftersom hon tyckte att mötet var odemokratiskt i grunden.

Där såg hon sex–sju poliser stå och slå en kille med sina batonger. Hon trodde att han var på väg att bli dödad och gick därför fram för att rädda honom.

- Men jag hann aldrig gå emellan för en av poliserna gav mig en käftsmäll så att jag svimmade, säger hon.

Jag plåtade Emma tillsammans med en bild som en annan fotograf tog på henne efter att hon vaknat upp igen.

Reportaget gjordes åt Scanpix och det kan man bland annat läsa i DN: http://www.dn.se/nyheter/sverige/kravaller-i-blodigt-tio-arsminne


MC-parkering och flyg

I går slog det mig att jag haft mc-kort i 14 år och jag har ändå inte en aning om var man ska parkera. Ska man köra upp på trottoaren och stå bredvid de vanliga cyklarna eller ska man parkera i bilparkeringsrutor? Ska man köpa biljett och var ska man i så fall sätta den utan att någon snor den? Jag var och fikade med en vän som hade med sig sin mc och det var då jag insåg att jag inte har någon koll på det där.

 

Jag börjar i alla fall få lite bättre koll på flyget nu. Till exempel så kan jag landa. I går övade vi på branta svängar. När läraren visade hur jag skulle göra blev jag yr i huvudet. Jag trycktes ner i sätet och det kändes som om jag var ute och åkte berg- och dalbana. Tack och lov gick det bra när jag flög själv. Då snurrade inte hjärnan runt inuti huvudet.

 

En annan liten yr stackare flög nyss in i fönsterrutan bakom mig. Fågeln satt och flämtade på gräsmattan en lång stund medan två fågelkompisar väntade i busken bredvid. Jag satte mig genast på vakt för att passa så grannens hungriga katt inte skulle stryka förbi. När jag tyckte att den vilat länge nog hämtade jag bröd och kastade små bitar till den och polarna. Det blev ett lyckligt slut för fågeln hämtade sig och flög iväg till sina vänner.


Sändaren är här

Nu kan jag skicka bilder direkt från kameran till datorn för i dag kom min efterlängtade sändare. Den ska bara monteras ihop först. Jag hoppas att min bror som kommer hit i morgon vill leka med min byggsats. Gefles nästa hemmamatch är om åtta dagar så det får bli premiäranvändningen. Då ska jag skicka fotbollsbilderna från planen.


Tomatsoppa

Till min egen förvåning ställde jag mig och lagade en tomatsoppa till lunch. Den var vidrig. Redningen klumpade sig så jag satt och plockade ut slemklumpar som jag sedan sköt iväg med skeden så att de landade i buskarna. Jag kastade och kastade och till slut var det ingen soppa kvar. Då bredde jag smörgåsar med ost. Smörgåsar är gott.


Nationaldagen

Mitt Sverigekalas bestod av att jag tittade på film och åt amerikanska pannkakor samtidigt som jag gjorde bilder på datorn. Eftersom jag inte var ute på något riktigt firande lägger jag in bilder på älgar som jag plåtade förut. De har i alla fall Sverigeflaggor på sig. De hälsade att det borde räcka med sås och potatis.


Flyglektion och mediefest

Dagens flygövning gick bra. Jag övade på att flyga sakta utan att planet skulle stalla, det vill säga ramla ner. Det gick så bra så vi slutade att öva på det och flög istället runt och "house-spottade" på snygga hus vid havet. Jag såg bland annat Bäckströms med tennisbana och allt. Därefter flög jag till min brors sommarhus för att vinka, men han hade åkt hem. Mamma behagade inte heller komma ut när jag flög förbi.

 

Mediefesten i fredags var riktigt trevlig. Det började med en utställning på skolan där gamla elever ställt ut skolarbeten samt vad de arbetar med nu. Där bjöds det på bål och popcorn. Efter att alla minglat runt ett tag fick de gå en tipsruda som ledde fram till restaurangen Gustafsbro där festen hölls. Maten var jättegod och alla verkade nöjda. Ingen klagade heller på att våra lekar var löjliga. (I alla fall ingen som jag hörde) Förutom tipsrundan hade vi även en musiktävling och dessutom fick eleverna en melodi och till den fick de skriva en egen text om sina år på medieprogrammet. Den fick de sedan framföra på scenen och två killar spelade gitarr till. Jag var osäker på om alla skulle gå med på att göra det, men alla verkade glada och sjöng på.

Lärarbandet uppträdde och de två gitarrkillarna sjöng även egna låtar. Senare hade vi tre olika dj:s. Mycket trevligt.

 

Lördagens fest med stalltjejerna ställdes in, istället ringde en killkompis och tjatade att vi skulle hitta på någonting. Han tjatade även att jag skulle följa med när han handlade en t-shirt. Han var värre än en brud och skulle prova och greja i 1000 år. Jag satt på stolar och soffor och väntade. Därefter gick vi på Mc Donalds. Swingfly satt på parkeringen när vi gick in. Han hade uppträtt på Media Markt. Kikki Danielsson uppträdde också där och henne tittade vi lite på. Trots att jag stått ut med att handla t-shirts med den där killen så fick jag även först hämta honom i Gävle och sedan köra tillbaka honom igen. Det är väl i och för sig inga problem att hjälpa en vän på det där viset, det är bara det att den här vännen är liksom lite till och från. Så fort han träffar en tjej blir det tyst och sedan hör han inte av sig förrän det har tagit slut igen. Det verkade ha tagit slut i går för då kom han krypandes tillbaka. Det är tur att jag är så storsint att jag inte bryr mig om att han är så där.


Mediedagar och fest

I går kom tidningarna på besök för att titta på medieprogrammets slututställning. Jag var först elev där och sedan blev jag lärare. När tidningarna åkt hade vi en förfest inför i kväll då eleverna också ska komma. Nu ska jag åka och handla så att alla får i sig en välkomstdrink. Jag ska försöka att vara på plats tillsammans med "klockan tiokunderna".

 

Här är reportaget: (Ni får tyvärr kopiera in länken själv, för infogaknappen är tydligen ur funktion)

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.3349602-nya-och-gamla-elever-tar-farval-av-utbildningen


Fest ska det bli

Föreläsningen är avklarad. Alla elever satt upprätta men en längst bak i klassrummet såg lurig ut. Eventuellt sov han sittandes, men jag är osäker.

 

Nu tar jag helg och det är inte vilken helg som helst. Jag som knappt går ut längre ska nu dra en tredagars. I morgon är det lärarfest, på fredag är det mediefest med lärare och gamla elever och på lördag ska jag ut med ett gäng stallkompisar. På morgonen på söndag ska jag i alla fall vakna nykter för på kvällen ska jag ta en flyglektion.