Jag hittar hem

Äntligen flyttade sig molnen från banan så att jag kunde flyga. Nu provade jag det större planet och det kändes stabilt. Eftersom det var första gången fick jag flyga runt lite som jag ville. Jag flög bland annat över Hedesunda och Gysinge och tittade på hus. Det var i skymningen och husens och månens sken gjorde så att jag fick julstämning. Det bästa med det här planet är att det är bättre utrustat än det lilla. Det finns till exempel en underbar hitta hem pil. Det är bara att följa den så kommer man hem. Helt utan att yra omkring.


Nykter helt i onödan

I går var jag nykter helt i onödan. Jag hade bokat in en flyglektion i dag på morgonen, men molnen verkade ha ramlat ner och blivit liggandes på landningsbanan så det blev inställt. Jag som skulle få flyga ett nytt större plan för första gången. Mitt lilla vanliga hade spån i oljan så den är på service. Istället slog jag in lite presenter och gav bort. Kommer saker i paket kan man inte tacka nej och jag vill inte riskera att få tillbaka någonting.


Aftonbladet lördag

Vissa recensenter verkar inte tycka att 50 Cent var värd många ören, men jag hade i alla fall roligt.

 

Tidigare på dagen hade jag det också trevligt för då var jag och fotograferade hockeydomaren Thomas Andersson. Han är med i Sportbladets lördagsintervju i dag.

 

Trots att jag gjort två jobb till tidningen toppade de ändå med en annan nyhet. Nämligen att Patrick Ekwall haft en stalker. Jag vet inte om stalkern såg honom på Fångarna på fortet och fastnade för honom då. Hon kanske satt där framför teven och tänkte ”Honom vill jag ha!”

 

http://ekwall.fotbollskanalen.se/2011/10/08/har-far-du-ett-gott-skratt-jag-bjuder-pa-det/


50 Cent

Nu har jag sett 50 Cent. Som på de flesta konserter fick man plåta de tre första låtarna utan blixt. Det som var bra på Göransson Arena var att man sedan fick gå upp på pressläktaren och fixa med bilderna. Eller fick och fick, jag frågade inte direkt om lov men jag ville ju passa på att se lite mer av konserten när jag ändå hade vägarna dit så jag gjorde det. Det var bara jag och två till där uppe så vi tyckte det kändes som om vi satt på kungabalkongen.

Erikshjälpen

Erikshjälpen förändrar världen genom att ge liv åt barns drömmar. Vi tar emot det mesta som kan säljas i våra butiker. Överskottet går till olika sociala och humanitära insatser i Sverige och utlandet.

Så står det på deras hemsida och jag hjälper gärna till. I dag kom de med en liten lastbil för att hämta kläder hemma hos mig. Två personer gick flera vändor var med mina klänningar, byxor, tröjor, kjolar, blusar och dressar. Många av dem var oanvända. Som tack fick jag en fikabiljett, men jag måste nog vänta med att åka och utnyttja den för jag vill inte riskera att bli sentimental och börja handla tillbaka mina egna plagg.


50% på allt

När min bror skulle bygga sitt kök var det så passande att han gick förbi en affär med 50% på allt. Han hittade en köksbänk som han tyckte passade och bestämde sig för att slå till. Det opassande var att affären ligger på Östermalm och med 50% avdraget blev det 600 000 kronor kvar att betala. Bänken hade alltså kostat 1 200 000. Han stod och låtsades fundera ett tag, men bestämde sig sedan för att titta runt i några affärer till.


Paket

I dag har jag slagit in paket till bland andra foto-Britt. Jag hittade en passande sak till henne när jag var i Los Angeles och flera andra saker hade jag redan väntandes hemma. Jag gick in och tittade på hennes facebook nu och det visade sig att hon fyller år i juni, men jag orkar inte vänta till dess så det får bli julklappar. Nu kan det ju se ut som att jag skriver det här för att Britt ska läsa det och fixa en julklapp till mig också, men det behöver hon verkligen inte. Jag håller på att rensa ut allt i mitt hem så jag vill faktiskt inte ha in någonting nytt. Mitt i rensningen hittade jag en bild på min urgulliga lilla Alice som jag lägger ut. Det är Johan som försöker hålla henne så fint han bara kan.


Party trots innebandy

Brända Bockens nya meny är riktigt god. Det var i och för sig enormt mycket grädde i våra rätter, men är det lördag så är det. Efter att Ulrika och jag gått vidare till O'Learys anslöt många från tidningen. Brolin-koian kom han med. Precis som förra gången ville han först inte gå ut eftersom han skulle spela en innebandymatch i dag. Han var seriös och hade planerat att vara hemma och vila sig i form, sedan ändrade han sig och kom ut för att bara säga hej, men ju senare kvällen blev desto mer övertygad blev han att han spelar bättre om han är bakfull.

I dag ringde jag och kollade läget hur det gått i matchen.

- Jo, de spelade rätt bra. Det blev oavgjort.

- Jag menar såklart din match.

- Ja ha. Det blev oavgjort där med, men jag sprang så sakta och jag fick inte med mig bollen som jag ville.


Trevlig helg

Brolin-kopian tycker det är stort varje gång jag tar mig ut ur huset på helgerna. Den här helgen är det fullt upp. Snart ska jag gå över till grannen och titta på tv och i morgon efter jobbet ska jag gå och äta på Brända Bocken. Efter en så fartfylld helg måste jag nog ta en rejäl sovmorgon på söndag.


Energibovar

Jag pratade med en riktig energibov i dag. Ett halvår efter att jag köpt en massa prylar kom en bonusfaktura på posten. Allt var felräknat så det skulle bli 7000 till. I dag ringde jag och hörde mig för om fakturan och gubben blev så upprörd så jag trodde att han skulle åka på en hjärtinfarkt. Han överlevde i sista stund.

 

Det gick även åt energi hos veterinären. En av mina hundar kliar sig så mycket så jag åkte dit så att hon fick ta ett blodprov. Min energi försvann samtidigt som hennes blod droppade från benet.

 

Efter det fick jag tillbaka lite energi för då plåtade jag Melissa Horn. Tyvärr fick jag bara plåta de tre första låtarna och de var bra, men jag skulle ha behövt höra hela konserten för att få tillbaka all kraft.


Gefle-Helsingborg 2-0

En vän till mig valde sina lyckokalsonger i dag. De hade han även på sig den matchen när Gefle klarade sig kvar i allsvenskan. Egentligen var det väl lite onödigt att nöta på dem i dag när det inte gällde så mycket, men det är klart att det alltid är trevligt med vinst. Mycket bra jobbat Gefle, Grattis!


Helgen

I fredags fikade och shoppade jag i Falun.

 

Det blev ännu en IOGT-lördag.

 

Kattis man har dragit till Kina igen, så jag var nyss där och åt tacos och lekte sopbil med Hugo.

 

Det är inte bara Hugo som är intresserad av sopor. I Stockholm verkar soporna vara tillräckligt intressanta för att få en egen film. Andreas uppdaterade om det på facebook:

 

Avdelningen magnifika söndagsupptäckter: Jag bor i Hammarby stasi-stad. Vi är numera tv-övervakade i soprummet.

 

Även Erik uppdaterade om sopor, eller i alla fall om en kommande städdag:

 

Fick en lapp i brevinkastet. Det är städdag i brf:en den 20 november. Klockan 11-14. Sen ska vi dricka champagne - det står verkligen så. Vad har gått snett här i landet där de som har tid att städa och supa mitt på blanka torsdagen har råd att köpa dyra lägenheter i innerstaden?


Barnvakt

En vän till mig sa att det är så mycket spam på facebook och med det menade han mammor som skriver om sina barn. Jag ska inte tjata så mycket om min lilla pyttis, jag ska bara berätta om hur jag fick reda på det. Det var på en kräftskiva med familjerna och alla fick ett paket var. I paketet var det t-shirtar med personliga tryck, men med samma text. ”Världens bästa barnvakt” stod det.

 

Jag kom att tänka på det när jag fick veta att foto-Britt varit barnvakt i dag. Hela tiden gick hon runt och kallade barnet för Astrid. Efter att barnet blivit hämtad hörde mamman av sig för att berätta att flickan inte heter Astrid utan Vera. ”Inte undra på att hon inte lyssnade” konstaterade Britt.


Pytteliten

Jag går i väntans tider. En pytteliten ligger på tillväxt i Annikas mage. Jag ska bli faster. Den lilla kan redan suga på tummen och glad är jag för det, för det syns tydligt att pyttisen har fem fingrar på den ena handen. Händer är bra att ha så att den kan skriva och lära sig räkna och allt det där. Jag har redan några rara sagoböcker som den ska få och en huvtröja och en kinadress. Jag har även garderat med en klänning.


Brynäs-Skellefteå 2-3

Brolin-kopian messede och undrade om jag skulle spela i tredjeperioden eftersom jag stod bredvid spelarna med hjälm på mig. Förut var det frivilligt att välja frissyren eller hjälmen, men de tyckte tydligen att vi valde fel för nästan alla valde frissyren och därför ändrades det och den fria viljan försvann.


Martin(i)

Sportreportern Martin har fyllt år och därför är det fest i kväll. På inbjudan står det att festen börjar klockan 16.00, det vill säga för cirka 10 minuter sedan. Jag sa att jag kommer lite senare. Eftersom födelsedagsbarnet heter Martin får han en Martini.

Inflyttningsfest

För några timmar sedan fotograferade jag en tjej som gått ner 32 kg. Hon var snygg och perfekt piffad för en fredagskväll, men hon skulle byta om till vardagskläder och hämta barnen så fort jag var färdig. Själv ska jag byta till en klänning nu för jag ska till Järbo. Det är pilot-Stefan som har inflyttningsfest för han har köpt ett hus där. Han påstår sig ha köpt en häst också. Häst och villa, det är inte illa.


Fluortant

Här kommer en mindre viktig nyhet som jag upptäckte medan jag borstade tänderna.

 

Förut skulle man skölja munnen med fluor i två minuter. Det stod på flaskan och fluortanten sa det. Men nu efter att Listerine och de andra 30-sekunderssköljarna har kommit står det plötsligt en minut där det tidigare stod två minuter. Fluortanten har också dragit ner till en minut.


Matjobb

Annika och jag var på ett lyxigt matjobb i dag. Vi satt utomhus invirade i filtar mellan två eldstäder. Solen sken den med, så det var varmt och skönt. Vi blev serverade förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag plåtade och åt om vartannat och det hela höll på i flera timmar så vi hann få i oss massor. Jag blev så proppmätt att jag inte orkar äta någonting mer i dag.

 

Det var kanske en sådan dag Annikas son hade sett framför sig i går då han fyllde 6 år. Han hade sagt till sina vänner på förskolan att han skulle vara hemma på sin födelsedag. Han blev väldigt förvånad när det visade sig att man går till skolan precis som vanligt trots att man fyller år.

- Men du skulle ju vara hemma, sa kompisen Victor när födelsedagsbarnet kom in på förskolan.

- Ja, jag trodde det, svarade han uppgivet.


Makrotest

I morse när jag var ute med hundarna provade jag mitt nya makroobjektiv. Det känns bra att blommorna blommar än.


Grodan Boll

Min bror tjatade att vi skulle ut och springa, sedan kom han ner ombytt i nya svarta tights. Jag tyckte att han borde ha köpt gröna istället så att han skulle bli ännu mer lik Grodan Boll. Han påstod att även när han springer sitt saktaste så blir det jättesnabbt bara för att han har de där byxorna på sig. Vanligtvis brukar jag få bestämma allt. Om jag ska springa först eller sist och hur långt och fort vi ska springa. På slutet brukar han sedan köra barnvarianten och alltid låta mig springa först i mål. Han försöker nog vara pedagogisk och tro att jag ska bli inspirerad och tagga igång på att jag vann. Men i dag när han sprang med sina snabba byxor var det annat. Han sprang fort och gick dessutom och vann hela rundan. Han rusade i mål och ställde sig där för att vänta på mig. Vilket jäkla sätt.