"Medmänsklighet gör jättestor skillnad"

Emelie Henriksson var bara nio år när hon började må psykiskt dåligt. Med åren växte problemen och till slut ville hon inte leva längre. Vändningen kom med sonen Loke, 1,5.
– Jag insåg att jag måste ta tag i mitt liv för att bli en bra mamma.
I dag hjälper Emelie, 22, andra unga som kämpar med psykisk ohälsa genom den ideella föreningen UBUNTU, som hon startade när hon var gravid. Här är reportaget.
 

Gefle-Jönköping 0-1


Djurhjälten

Det är ingen hemlighet att jag har lätt för att tycka om människor som gillar djur. Emma är en av dem. Hon räddar oönskade djur från döden. Emma matar moderlösa kalvar och tar hand om förbrukade industrihöns och travhästar. Enligt mig är hon en riktig hjälte. Här är reportaget i Aftonbladet.

 


Lekterapi

Som nybliven barnsköterska blev Birgitta Green blind, över natten. Hon var 23 år och tyckte att livet var slut, men hon vägrade låta sig förtidspensioneras. Till sjuka barns glädje jobbar hon på barnklinikens lekterapi i Sundsvall. Här är reportaget i Aftonbladet.
 

Naeef

Naeefs sju hästar dog i en bombattack i Syrien. Han flydde då till Sverige och bor numera hos Barbro. Hon fick den son hon alltid längtat efter. Han fick en svensk extramamma som helt osjälviskt öppnade sitt hem och sitt hjärta för honom. Barbros släkting Astrid bor bara några hundra meter därifrån och hon råkade ha sju hästar som Naeef nu sköter om. Här är reportaget i Aftonbladet.

 


Gefle-Häcken 2-2


Helgen

I helgen var jag barnvakt åt Winston och Milia. Vi tog båten till Hamnens dag där vi provsatt alla båtar, traktorer, lyftkranar och brandbilar som fanns på plats. Vi provade och låtsaskörde tills de stängde och då tog vi tåget hem. I hamnen bjöds det på mycket godis och barnen laddade tydligen upp inför en uppesittarkväll. När jag äntligen trodde att båda sov reste sig 2-åriga Milia och gick iväg för att spela fotboll.

 

Jag kom nyss hem från flygklubben. Det var länge sedan jag flög så jag var lite nervös. I kväll övade jag landningar. Det blev åtta stycken. Jag blir alltid lika förvånad över att jag faktiskt kommer ihåg hur man gör.

 


Pirre och Abbe

De senaste veckorna har jag gjort många roliga djurjobb. Ett av dem handlar om Pirre som matat fisken Abbe varje sommar i fyra år nu. När Abbe kom tillbaka till bryggan i somras firades han med smörgåstårta. Abbe har under sommaren blivit uppdragen av en fiskare men släpptes till Pirres stora glädje tillbaka. Pirre var själv en inbiten sportfiskare i många år och har fångat tusentals fiskar, däribland abborrar, men efter att ha mött sin nya vän Abbe fiskar han inte längre. Här är reportaget i Aftonbladet.

 


Vassrugg

I kväll var jag på en trevlig utflykt åt Aftonbladet. En vassrugg hade slitit sig loss utanför Gästrike-Hammarby. Den flöt ner mot en å och befarades kunna hota broar och ett kraftverk, men en brandbil och fem båtar lyckades få stopp på den. Nu är ordningen återställd och jag är tillbaka framför teven igen.