En makalös viktresa

I Aftonbladets söndagsbilaga har jag träffat Hassan. Som sjuåring vägde han 100 kilo och i gymnasiet dubbelt så mycket. Hassan hatade sin egen spegelbild och när vågen till slut slog i botten och panikångesten tog över, bestämde han sig för att förändra sitt liv. Han gick ner 100 kilo och i dag tävlar han i bodybuilding.

 


Konstutställning

Molly ville gå på konstutställning i dag. Hon gillade vad hon såg om man bortser från en gubbe som höll i en kratta. Den skällde hon länge på och den är tydligen för ful för att få vara med i bloggen säger hon.

 


Smitare

Det här har jag hållit tyst om i flera år, men nu ska det ut. Vid flera tillfällen har jag sett poliserna öva på att köra bil i Rörberg. Första gången tänkte jag att nu ska jag få se dem sladda omkring som värsta Hollywoodfilmen, men icke. Det jag såg var allt annat än imponerande. Jag tar för givet, eller snarare hoppas, att det är unga poliser som nyss fått sina körkort som måste öva på att backa och svänga samtidigt, men det är ändå ingen trygg syn att se. I måndags jobbade jag i Östersund och i Hudiksvall. När jag var i Hudiksvall stod jag parkerad vid sidan av vägen och en polisbil kom och ställde sig framför mig.

– Nu blir jag påkörd, skämtade jag till reportern.

Mycket riktigt, polisbilen backade på mig. Alla kan råka krocka så jag hade fortfarande inte skrivit det här om polisen betett sig som en normal människa och gått ut ur bilen för att se hur det gått. Istället smet den lilla rackarn inför flera vittnen. Den drog alltså inte iväg i full fart med blåljus, utan den rullade bort lite sakta. Jag smällde av en bild för att ta polisbilens regnummer. Efter ett tag kom polisbilen tillbaka och då smällde jag av en till bild, denna gång genom framrutan så jag vet även hur föraren ser ut. Nu blev det inte mycket på min bil så jag tänker inte engagera mig mer i det där. Jag tänker bara skriva att så där gör man inte polisen. Det där var inte bra.

En gång blev jag påkörd i stan också. Två tjejer såg att min parkerade bil blev påkörd av en lastbil. Den föraren smet också. Tjejerna skrev en lapp till mig om att de kunde vittna om jag ville. Jag ringde istället upp föraren, krävde att han skulle komma hem till mig och där skällde jag ut honom så den lilla smitarmesen blev rädd. I alla fall sa han det till min mamma senare. Jag krävde inte det arslet på några pengar heller, men det kändes i alla fall bra att läxa upp honom. Nu var det där flera år sedan så jag ska inte hänga ut tvättfirman som ägde bilen, men jag kan skriva att de håller till i Forsbacka.

 

Jag lägger inte ut bilden på smitarpolisen utan istället blir det några som jag tagit i samband med veckans olika jobb.

 


Kosläpp

Dagens jobb var att fotografera glada, gulliga modeller.

 


Grattis Molly!

Molly fyller år i dag och det firar vi nu. Hon har i och för sig firat i flera veckor, men i dag är det på riktigt. Varje lördag får hon en plockbricka med god hundmat och hundgodisar. I dag fick hon en till frukost och en till middag. För några dagar sedan gick vi en långpromenad. Den varade i hela fem timmar. Molly ville gå in på en stig och jag följde efter. När Molly ville vända borde jag ha lyssnat, men icke. Vi fortsatte och hamnade efter två och en halv timme i en återvändsgränd i skogen. Det var bara att vända och gå lika långt tillbaka igen. Molly var pigg och tyckte att vi skulle springa hem, men det tyckte inte jag. När vi närmade oss bostaden ville hon ändå gå runt kvarteren för att se om någonting nytt hade hänt. I skogen såg vi en räv och två rådjur. Ett av rådjuren var ca tre meter ifrån oss och vi fick stå och vänta på att han skulle märka att vi var där. Han rusade då in i skogen och skällde ungefär som en hund. Jag trodde först även att jag såg en björn. Jag stod länge och tittade för jag ville känna mig säker på att jag faktiskt sett en nalle, men det visade sig vara en älg som låg ner. Jag har många fina bilder på födelsedagsvovven, men de är i en annan dator och jag är för lat för att starta den så därför tar jag den bild jag hittade här. I går var jag hos min vän Ulrika och åt god mat. Hon får också vara med på en bild.

 


Goda Nyheter

Här har jag träffat nyanlända som mockar, borstar och rider på Tierps ryttarklubb. Fler goda nyheter behövs, så tipsa gärna.
 

Jobb

Den senaste tiden har jag åkt runt på många olika jobb. Jag har bland annat varit i Umeå, Härnösand, Sundsvall, Uppsala och i fredags var Lina och jag i Stockholm där hon som vanligt tog bilder på mig medan jag fotograferade. Mina nästa jobb ska göras i Östersund och det är lite synd för då kan jag inte vara med på Flygklubben Storviks städdag som jag sett fram emot mycket.

 


Fest och Fira

Hunden Molly fyller år i maj och har redan börjat fira. I påskas bjöd hon in till kalas. Snopet nog så dukades det fram mycket som hon själv inte fick äta. Räkbakelser, silltårtor, popcorntårta och släktingarna Berit och Ronald tog med en mycket god efterrätt med maräng. 2-åriga Milia tyckte även att vi skulle sjunga för henne. Molly hälsar att hon vill firas mer. Medtag gärna presenter.

I går var jag på ett annat firande. Annelie och jag brukar vara i Uppsala över Valborg, så även i år. Vi åt traditionsenlig sillunch, med snaps och snapsvisor, sedan gick vi på stan och drack bubbel i parken. Annelie höll i flaskan och när polisen gick förbi behövde hon knyta skorna, ta av sig jackan och fixa med lite smått och gott, så då lämnades flaskan över till mig. Planen var att vi senare skulle gå ut på lokal. Vi hade förberett med kläder och skor. Vi trodde verkligen att vi skulle klara det den här gången, men icke. När vi satte oss för att äta rester från lunchen kände vi att vi satt väldigt bra, så vi stannade återigen hemma.