Hunden Emli hjälper Caroline

Här har jag träffat coola Caroline och fina vovven Emli.
 

Fina djur

Här har jag fotograferat grisarna Grisela och Sofia och flera andra sötisar. Det är alltid roligt att träffa djur som mår bra. Nu ska jag åka och byta till vinterdäck och sedan ska jag och min egen gulliga hund mysa i soffan och titta på tv innan vi åker till Sundsvall i kväll. Jag sover över hos reportern där och sedan åker vi vidare till Örnsköldsvik i morgon där vi bland annat ska träffa en katt som är väldigt rädd om sin matte.  

 


Djurhjälte

När Emma Ahlgren drabbades av en förlossningsdepression blev fyrbenta kallblodet Sören den bästa medicinen. Att ta sig an den pensionerade travhästen gjorde att Emma läkte och på köpet blev även han mindre stressad.

Här är två jobb som jag gjort åt Aftonbladet

Arsen Serobyan, 11, lider av en okänd sjukdom som gör att han skakar, har dålig balans och svårt att gå och tala.

I Armenien fick han ingen vård. För att ge sonen en bättre framtid lämnade föräldrarna allt och åkte till Sverige.

– Vi vill att han ska få hjälp och bli behandlad som en människa, säger hans mamma Anna.

Men Migrationsverket tycker inte att det räcker som skäl.

 


För två år sedan drog Simon Vinokur igång projektet Integrationssegling.

Där möts människor och knyter kontakter samtidigt som de seglar tillsammans.

– En tanke är att inkludera ointegrerade invandrare i svenskt båtliv. En folkrörelse som i dag är väldigt vit och domineras av män, säger han.

 


Hundar och Buggie

I tisdags var jag i Junsele på jobb och träffade då hunden Nanook som tyckte att det var ett perfekt badväder. Min hund som inte alls är lika förtjust i vatten har som vanligt bäddat ner sig i soffan i dag eftersom det regnar.

 

I går var vi och hälsade på mina släktingar som bor utanför Uppsala. De har även ett hus i Spanien och vid ett svagt tillfälle när jag var där i somras lovade jag att köra ner deras ena bil till Nerja. Det är en buggie utan tak, men de sätter i alla fall på en takbox så att jag kan ha mina väskor där. De ska även måla om den och sätta på fetare däck. Nu är det bara att hoppas att vädret den kommande sommar blir riktigt bra, för annars blir det nog ingen mysig resa.

 


Hjältarna Tommy och Attack

Här har jag träffat sexåriga Ellenor som gick vilse i skogen. Hon hittades efter 13 timmar av polisen Tommy och hunden Attack. 

– Jag letade först efter mamma och pappa. Sedan låg jag på en sten och ropade på mamma. Jag fick flera myggbett och blev riven av kvistar, berättar hon.