Soffmys på arbetstid

Ibland när jag är hemma hos någon på jobb sitter jag och önskar att jag kunde få gå och lägga mig och vila i soffan tills det är min tur att ta bilder.

 

I dag hände det. Jag kröp ner, drog på mig en filt och så låg jag där och lyssnade på hela intervjun.

 

Det var så passande att min vän Brolin-kopian skulle intervjuas eftersom han är en sann Brynässupporter och säsongen snart ska dra igång.

 

Innan jag åkte dit ringde jag även och berättade att reportrar och fotografer alltid blir bjudna på fika när de kommer ut på jobb. Jag önskade varma mackor.

 

Gulliga kopian ställde sig och lagade till exklusiva sådana till mig, som jag fick äta nerbäddad i soffan samtidigt som jag tittade på Gefle IF på teven.

 

Ibland är det väldigt trevligt att jobba.


Redigeringspraktikant

Spana in sidan två i Aftonbladets nöjestidning i dag. Jag har gjort mina första riktiga friläggningar och är mycket stolt över resultatet. Det är jag som frilagt Michael Nyqvist, Kajsa Bergqvist och Ann Heberlein.

Aftonbladet-Jimmy kom och bad om hjälp och visst hjälpte jag gärna till, det var bara det att han var först tvungen att ge mig en friläggningslektion. Nu väntar jag på att han ska komma in så att jag ska få frilägga lite mera.

Mer av Mats Sundins bröllop

TT-Jimmy, som med andra ord inte jobbar åt TT längre är på tidningen i kväll. Jag berättade för honom att jag pratat med en trevlig och rolig hockeyspelare på bröllopet. Jag hade ingen koll på hans namn, men nu kom Aftonbladet-Jimmy och ville visa en liten film för mig.
Den trevliga killen på bröllopet heter Tie Domi.
http://www.youtube.com/watch?v=ytC3JxQcDWA&feature=fvst

Mats Sundins bröllop

Aftonbladet ringde och undrade om jag ville jobba i Stockholm i helgen. Chefen var gullig och satte mig på det senaste skiftet i dag så att jag fick lite sovmorgon och i morgon fick jag ett tidigare skift så att jag kan åka tillbaka till Gävle efter jobbet om jag vill. Det var väldigt omtänksamt tycker jag.

I dag har jag plåtat Mats Sundins bröllop. Jag tog först på mig en svart klänning med vita prickar och blommor på, men det hela såg lite för mycket ut som begravning så jag bytte till en blå.

Vi vimlade omkring bland alla hockeystjärnor. Foppa Forsberg kom dit men jag och reportern är överens om att det var i alla fall Tommy Sjödin som svarade roligast på enkätfrågan.

Innan bröllopet gick jag på en vernissage mitt över vägen. Det var ju passande att den var just i dag när jag hade vägarna förbi. Bilderna där är tagna av Johan Bävman och utställningen handlar om albiner i Tanzania. Det är absolut värt att gå till Galleri Kontrast och titta.

Väntande massage

Just nu är mina vänner hemma hos mig och dricker vin och får massage av en massör. Jag har ställt fram chips, godis och olika viner. Själv sitter jag på jobbet.


I somras när jag bodde i Stockholm passade de på att lägga sig till med nya lyxiga sysslor. En av sysslorna är alltså att festa och få massage samtidigt.


En massör tar med sig en massagebänk och hela kittet och sedan får en i taget ligga på bänken medan de andra dricker vin.


När jag kommer hem är det min tur. Efter det har mina vänner bokat bord på restaurang. Lyxigt ska det vara säger dom och jag kan ju inte annat än att hålla med.


Rån mot ICA

- Årets rookie, säger David om rånet han fotograferade i Torsåker i morse.

  • För det första hade de en registrerad bil som inte var anmäld stulen och det tyder på att de har tagit sin egen.
  • De tappade rånarluvan, så att hitta DNA blir nog inga problem.
  • Snus och cigaretter som de tappat låg i berg på parkering. De fick alltså inte ens med sig allt sitt stöldgods.
  • Folk på byn har sett de troliga rookiesarna yra runt.
  • Dessutom brände de mott rött vid ett vägbygge så att bakluckan flög upp. Folk lade ju onekligen märke till bilen.

- De var troligen fem rånare som möjligen fick åt sig några tusenlappar och snus och cigaretter. Det blir ju väldigt dålig utdelning per person. Ska de sitta där och dela på lösa cigaretter nu då? Om det var jag som rånat skulle jag nog valt bankerna som ligger 300 meter från ICA, säger David.


Ännu mer svininfluensa

Det är mycket svininfluensa nu. I går plåtade jag först två läkare som pratade om sjukdomen och sedan plåtade jag när en svårt sjuk kille flög i väg till Danmark för att få hjälp. Jag vet inte riktigt varför, men ambulansen hade poliseskort och en polis och flygplatsens säkerhetschef stod bredvid och passade mig. Jag kände inget behov av att gå nära ambulansen om det nu var det dom var oroliga för.


I dag var jag på ett företag och plåtade en kille som hostade i sin hand innan han hälsade på mig och reportern. Jag hälsade, men böjde mig sedan ner under bordet och sprayade mina händer med desinfektionssprayen som jag fått av Britt. Det blev lite pinsamt eftersom det luktade rätt mycket alkohol av det hela.


I dag var det även journalistlunch med föreläsning om just svininfluensan. Jag hade fått nog av den, så jag tog maten och satte mig sedan fräckt nog ner och bara tänkte på en massa annat. David och jag konstaterade att det är tur att man kan roa sig själv i sitt eget huvud när man har riktigt, riktigt tråkigt.


Desinfektion

När jag kom till tidningen frågade Britt direkt om jag ville ha en present och det var ju givet att jag ville det. Men så kom såklart haken:

- Då måste du lova att vara evigt tacksam.

Det ville jag såklart inte lova.

- Men lova att du står i tacksamhetsskuld.

- Ja, okej det kan jag väl lova. Du kommer ändå snart att behöva hjälp med någonting så att det blir du som står i skuld till mig igen.


Jag fick en desinfektionsspray. Det var en fin present som jag blev glad över, men samtidigt är den troligen given till mig av ren egoism. Britt är störträdd för svininfluensan och nu vet hon att vi kommer att sitta bredvid varandra i flera dagar eftersom jag kommer att jobba en hel del på Arbetarbladet framöver.


Gefle-Hammarby 1-0

Tack och lov för det. Jag var riktigt nervös på slutet.
Det såg väl inte helt självklart ut att dom skulle vinna, men det är bara att gratulera.

Jag sitter bredvid poliserna när jag skickar bilder, så jag hörde att Hammarbyklacken var stökig. Jag vet inte om det började efter Hammarbys självmål, men fansen surade ur totalt.
- Om de nödvändigtvis ska slåss så är det bra att de i alla fall slår på varandra, konstaterades det bredvid mig.

Kräftor, mensa och sport

Kräftorna var goda, men det är alltid lite känslosamt att bryta huvudet av de små liven. Ulrikas paj var av högsta klass och likaså hennes drinkar.


Ute träffade jag mensa-Bisse. Nu har jag rett ut hans smarthet en gång för alla. Han satt bakfull en dag och gjorde mensas test på datorn och då dök det upp en ruta som välkomnade honom att söka till det riktiga testet eftersom hans resultat råkade vara så bra. Han åkte till Stockholm och lyckades ytterligare en gång ha så mycket flyt att han klarade sig. Nu pröjsar han in medlemsavgiften varje år och behöver då aldrig göra om testet. Jag bad att få se hans mensa-medlemskort, men tydligen tar han inte med sig det på krogen. Han påstår i alla fall att han var sex poäng från att klassas som ett geni, men som alla vet... nära skjuter ingen hare.


Nu är jag tillbaka på jobbet. Jag har dubbelkollat med min alkoholmätare, så allt är i sin ordning. Det verkar bli en bra jobbdag, för det är bara sport. Först ska jag åka och titta på när Gefle tränar inför matchen mot Hammarby i morgon och sedan ska jag plåta när Saik möter Falun.


Lugnt på jobbet

Tvätta händerna ofta.

Hosta och nys i armvecket.

Om du är sjuk, stanna hemma.


Så står det på en lapp som är uppsatt på tidningens kaffeautomat.

Vid den har jag varit flera gånger i dag.

Jag har inte haft någonting bättre för mig eftersom min dator krånglat hela tiden och datasupporten inte börjar förrän klockan 16.


Nu är i alla fall alla bilder inlagda. Det är bland annat bilder på söta kattungar som jag träffat på ett katthem i Hofors.


I övrigt har det inte hänt särskilt mycket. Polisradion är tyst och det passar bra eftersom min arbetstid är slut och jag ska vidare på en kräftskiva. Nu byter jag ut kaffet mot någonting roligare.


Dagens ros

Jag och en reporter gjorde ett reportage om hemtjänstpersonalen som är oroliga över sin framtid. En tjej är nervös för hon vet bara att hon ska få jobba kvar i ett år till och därefter är det osäkert.

Själv tycker jag att ett år låter som en hel evighet. Jag är nöjd över att jag lyckats styra upp helgen.

Jag jobbar lördag dag och efter det ska jag på en kräftskiva. Snälla Catharina har bytt med mig på söndag så att jag får sovmorgon.

Catharina och alla andra Arbetarbladets fotografer tilldelas härmed dagens ros eftersom de hela tiden byter skift med mig så att mitt partyliv fungerar även när jag jobbar. 

Papperspyssel

Min bank har flera gånger bett mig ställa frågor till min revisor för att det ska bli lite ordning nu när jag bytt från enskild firma till aktiebolag. Revisorn har i sin tur även bett mig fråga banken en massa. Jag har väl lyssnat lite halvtaskigt på vad det är som ska frågas, så de brukar inte bli särskilt nöjda över mina svar.

Nu säger revisorn:
- Banken får gärna ringa mig direkt.
Och banken säger:
- Det vore kanske bra om jag pratar direkt med revisorn.
Det passar mig alldeles utmärkt. Jag lämnas gärna utanför detta pysslande.

Träningsfritt

Det var tänkt att jag skulle börja äta lite nyttigare och träna nu igen, men det hela går sådär. I går ringde Richard och sa att han tar med fika till kursen. Jag sa att jag ska vara nyttig, men han sa att jag kan börja med det i morgon. Kim hade också med sig fika, så vi hade ett hejdundrandes fikakalas.

I dag skulle jag hem och hälsa på Ulrika. Jag messade att hon inte får fixa fika. För sent! svarade hon. Hon hade redan köpt mitt favoritkladd Fluff som man har i varm choklad och det hela toppades med mini marshmallows. Hon tyckte också att jag kan börja att vara nyttig i morgon.

Det är inget muntert väder heller, så inte ens mina hundar vill ut och gå. När de märker att det är blött på marken sätter de sig och bromsar och vill gå tillbaka in. Nu regnar det inte, men nu är det så sent så nu vill jag inte ut och gå. Nu ska jag och mina lata hundar lägga oss och titta på film.  


Trafikregler

I kväll var det teori igen. Läraren ställde som vanligt otäcka direktfrågor, men jag har kommit på att jag kan prata otroligt mycket emellan så slipper jag ganska många av frågorna. Jag nöter helt enkelt ut hans öron, så att han inte orkar lyssna på mig längre.

Charmtroll

Det är bra att vara kattvakt. Jag åker omkring och bor i fina lägenheter och får sällskap av charmiga katter. Dessutom får jag en massa presenter för det hela.

I dag när jag fikade med Hanna och Jerker fick jag en bag in box och ett tillhörande fint vinställ. Jag fick även en hjärtformad skål som passar till stället och en söt tjej i trä som ska föreställa mig.

Jag passade även Magnus katter förut och av honom fick jag ett sött svart linne med gröna katter på. Jag tackar så mycket och väntar nu på nya kattvaktserbjudanden.


Afternoon tea

Min bror och jag var på afternoon tea på Grand hotell i dag. Jag googlade upp dem i morse och fick då fram att de ska vara bäst i stan.

 

Vi gick in och jag sa direkt att vi vill ha afternoon tea, men servitören ville nog ändå gärna visa prislistan så att vi inte skulle ställa till en scen när notan väl kom in. Därför frågade han om vi vill ha champagne till och så visade han ett erbjudande och pekade på priset. Hela min kropp ville ha champagne, så det tog vi givetvis.

 

Servitören hällde upp långsamt och fint och pratade hela tiden om champagnen. Det var tydligen en fin champagne (Pol Roger) som Winston Churchill hade som favorit. Egentligen ville jag hälla i mig glaset direkt för jag behövde en återställare, men eftersom det var så lyxigt tog jag bara lite i taget.

 

Servitören frågade om vi ville ha vårt te på en gång eller om vi ville vänta. Vi ville ha det på en gång och det var tur att vi svarade så, för vänta fick vi i alla fall. Sedan gick servitören igenom vad vi skulle få äta. Han kom ut med en bricka med tre våningar.

 

- Här på tredje våningen har ni hembakade scones, en traditionell och en med vallmofrön.

Till det var det sex olika skålar med grädde, rabarbermarmelad och olika sylter. Våning två bestod av lyxiga små snittar på olika bröd och understa våningen bestod av små goda bakverk.

 

Vi åt och åt och åt och servitören var jättegullig och kom hela tiden fram och pratade och hörde så att vi var nöjda. Allt var verkligen toppklass. Det var bara en snitt på våning två som min bror reagerade lite över:

- En enkel äggmacka?

Trots äggmackan var det helt fantastiskt och afternoon tea rekommenderas absolut.

 

Det såg inte så mycket ut från början, men jag blev alldeles för mätt.

- Nej, nu mår jag inte alls bra, sa jag till min bror när vi skulle gå.

Vi åkte hem för att sova middag och nu är det dags för kräftor. Jag kommer troligen att orka en.


Wild Kids

Wild Kids ska spelas in i Furuviksparken, så jag var där i dag och plåtade lite. Egentligen vill jag också vara med i programmet, men det är ju tyvärr bara för barn.

Jag fick i alla fall äran att praktisera där när jag gick i högstadiet. Då var jag inne hos aporna mest hela tiden. Jag tog med presenter och leksaker till dem varje dag. Orangutanghonan Igge sträckte ut sin hand genom gallret så att jag kunde stå och hålla i den. Så fort jag släppte taget skyndade hon sig att sätta upp handen framför näsan för att lukta. Det var min bästa praktikplats någonsin.

Nu har jag i alla fall hitta ett eget Wild Kids projekt. Jag var ut med en kollega som arbetat som volontär i Bolivia. Hon var där en månad och hjälpte djur som farit illa. Varje morgon kom en apa springande mot henne och gav henne en stor kram. När hon kramats färdigt gick hon vidare till sin riktiga uppgift, nämligen att varje dag gå ut och gå med en puma. De gick långa promenader i djungeln och de var ofta nere vid vattnet och badade. Det måste jag också få göra någon gång i livet. Det låter ju helt fantastiskt. 

Biskop

I natt knackade katterna på dörren. De knackar med tassen två gånger, väntar ett tag och knackar sedan igen. Jag gick upp och gav dem mat för jag trodde att det var morgon. Men de små liven lurade bara till sig lite extra, för klockan var bara 00.30. När det väl var morgon stod de beredda igen och ville ha påfyllning.

Nu har jag varit och fotograferat biskopen Caroline Krook. Efter mycket övervägande valde jag att åka tunnelbana till det jobbet. Det kändes som ett mycket moget val. På vägen stod jag upp och höll i det gula handtaget som troligen är full av bakterier. Det kändes också moget att göra det. Moget, men snuskigt.

Caroline tycker att homosexuella par ska få vigas kyrkligt och det är ju fint. Bilderna blev också fina trots att Caroline tydligen inte tycker om att bli fotograferad. Hon poserade på bra för att bli av med det hela snabbt.

Prinsessa och biskop

I gårkväll var det lugnt på jobbet. Då kunde jag ha passat på att fylla i övertid, milersättning och allt annat som ska lämnas in. Men det gjorde jag såklart inte. Jag prioriterade att spela pingis och fika. I dag fick jag därför åka in på min lediga tid och fixa och trixa och leka kontor. Det tog flera timmar, men jag kunde ju ända inte sätta upp övertid för att jag sitter och skriver upp övertid, så det där fick jag bjuda på.

Jag fick tre böcker av Aftonbladet när jag gick. De verkar spännande, men de är ändå placerade i kö. Just nu läser jag min vän Sanna Sjöswärds bok ”Min mamma är en persisk prinsessa”. Den är jättebra, så nu längtar jag tills jag ska krypa ner och läsa vidare. Jag ska borsta tänderna och gå och lägga mig redan nu annars hinner jag inte läsa så länge. Jag ska upp tidigt i morgon och plåta en biskop.

Rush Hour

I går plåtade jag damlandslaget i fotboll. Det gjorde jag i dag med, men i dag tränade de inte utan de satt och åt.

I går trodde reportern att det skulle ta en kvart till Lidingö från globen. Det är byggen överallt, så det gör det inte.

I dag trodde samma reporter att vi skulle klara det på 20 minuter. Det gjorde vi inte heller.
Hem tog det mer än en timme båda dagarna.

Bilköerna är långa och sega. En kompis tipsade om att han kommit på hur man kan se bilköandet som någonting positivt.
- Jag vevar ner rutan och sticker ut huvudet så att jag får en fin rush hour-tan.

Tyvärr så gick våran bilkö genom en väldigt lång tunnel, så jag kunde inte se eländet som ett stort solarie.

Otäckt värre

Jag kom precis hem från skogen. Jag och en reporter har hängt med poliserna där.
- Jag är rädd, sa jag till reportern.
Det var mörkt och ödsligt. Hon försökte trösta:
- Men det är ju fullt av poliser här.
- Det är fästingarna jag är rädd för, förklarade jag.
Gräset var väldigt högt och vi gick över en äng. Alla poliser kände sig säkra för de var vaccinerade. Reportern var inte vaccinerad, men det behövdes inte för hon har redan haft TBE. Nu är det bara jag kvar. Nu ska jag köra snabbt hem och duscha av mig alla äckliga små kryp.

Segt

Det är 15 minuter kvar på mitt arbetspass och 45 minuter kvar av helgen.

Jag hoppas att sista helg-halvtimmen blir lite mer spännande än resten av dagen.

Jag har gjort en massenkät med 30 personer och så har jag stått på en bänk och plåtat en reporter som befann sig några meter in bland träden bakom den.

Jag åkte på ett polislarm också, men ingen polis syntes till.

Skulle den här dagen vara en film skulle det vara en riktig B-rulle.

Full fart

Trots att jag varit ute på jobb i tio timmar har jag inte tagit en bild. Trevligt var det i alla fall. Jag och reportern hade picknick och lyssnade på musik. Vi satt även och gjorde topp tre-listor på allt möjligt. Det var dagens hårda pass det.

I går tog jag i alla fall lite bilder på Djurgårdens träning. Nu ska jag snart åka hem till mina katter som jag vaktar. Levern tackar för denna partyfria helg.

Brolin-kopian tagen av polis

Brolin-kopian ringde och väckte mig mitt i natten. Han viskade fram:
- Jag kan inte prata nu.
- Varför ringer du i så fall?
- Jag blir tagen av polisen nu.
- Är du full?
- Jag har druckit 35 cl Bacardi Lemon, 8 cl Bacardi Razz, 80 cl Mariestad 5,2 % och så har jag druckit två Sofiero.
- Okej, vad vill du?
- Jag kan inte prata nu.
- Nähä. Viska då.
- Polisen griper mig nu. De säger att jag har lånat bastun utan lov, men jag har frågat.
- Ja, men då är det är det lugnt, då löser det sig.
- Ja, förlåt att jag ringer och väcker dig, men jag tänkte att du kan bli min övervakare.

Enligt Brolin-kopian hade han gått och frågat ägaren till bastun om lov att basta. Ägaren som hade varit på Ålandskryssning var redigt full när han lovade det. Senare kom han skrikande ner och undrade vilka det var som bastade. Kopian sa att han faktiskt lovat dem det nyligen och då gick ägaren och ringde polisen som kom dit.
- Vi vill ställa några frågor.
- Ja, jag ska svara så gott jag kan på era frågor, sa Brolin.
Brolin fick sitta i polisbilen medan hans kompis bad att få gå på toaletten. När kompisen kom ut sprang han förbi polisbilen och hoppade i vattnet och simmade i väg. Han simmade i 40 minuter. Kopian vet inte vad det kommer att bli av det här. Han kommer nämligen inte ihåg det sista poliserna sa.

Opera på Skäret

I söndags åkte jag i ett veterantåg med vagnar från 30-talet till Opera på Skäret. Vi satt i stora fina fåtöljer i 1:a klass vagnen och en stiligt klädd man gick runt med champagne. När lunchen serverades gick vi in i restaurangvagnen där det var tjusigt värre med porslin och en ros på bordet.

I ett gammalt sågverk lyssnade vi på två operor. Jag fick sitta ensam på en helt egen balkong som var över diket precis bredvid scenen. Det kändes som om jag syntes nästan lika mycket som operasångarna. Vi tittade både på ”Kappan” av Puccini och ”Pajazzo” av Leoncavallo.

I några minuter satt jag och undrade vad det är för poäng med det här, men när jag upptäckte skylten som översätter allt till svenska infann sig en annan känsla. Jag blev helt tagen och rörd av den första operan. Det var verkligen en upplevelse. Det var inte alls som när jag var på opera i Budapest, för då drog jag hem i pausen. Den här operan hade jag önskat vore ännu längre.  

I pausen fick jag träffa världsstjärnorna John Horton Murray och Robert Hyman. De var väldigt roliga och de såg dessutom väldigt roliga ut med sitt smink. De brukar uppträda i Milano och New York, men de var helt nöjda med Skäret trots att de fick stå sminkade och vänta i samma toalettkö som publiken.

På vägen hem med tåget kom kocken ut och frågade hur vi vill ha vår mat kryddad. Vi åt en mycket god trerättersmiddag. Allt var mysigt utom toaletten. Den bestod av ett hål rätt ner till rälsen.

Nytt haveri

Jag har inte börjat övningsflyga än och ändå skickar KSAK ut haverirapport efter haverirapport till mig. Vill de att jag ska lägga ner mina pilotplaner tro?

När jag började var de snabba med att skicka fram ett papper som jag fick skriva på. Det var ett bindande avtal som gjorde att jag måste gå och betala kursen. På papperet efter det fick jag skriva uppgifterna till närmaste anhörig.

Jag har haft lov från kursen och det har varit riktigt skönt att slippa allt pluggande och alla prov, men nu är jag snart tillbaka i skolbänken igen. Gävleborna kan vara lugna ett tag till, men till hösten ska jag börja flyga så då får de se upp.

I dag hann jag göra ett besök på gymmet. Det låter bra, men jag gick bara dit och fikade med ägaren och sedan gick jag direkt hem igen. Någon träning blev det tyvärr inte.

Jag och en av tjejerna som jag är övervakare åt tog en promenad med mina hundar i stället. Tjejen är liten och sockersöt, så man blir förvånad över vad hon kan hitta på. Hon har bland annat snott bilar och kört dem utomlands och sålt dem där. Mycket dumt, men väldigt driftigt.

Snart kommer min kompis Ulrika. Vi ska gå en långpromenad och jag har även röstat för att vi ska kvällsbada. Hon verkar lagom intresserad av det sista, så jag får börja förbereda en övertalning. Men det blir tufft. Hon badade inte i sin pool när den var 27 grader varm, så jag antar att det blir mycket svårt att få ner henne i sjön.

God natt

Det har varit väldigt lite sova de senaste dagarna, så det blir ingen spännande blogg alls.

Nu är jag i alla fall tillbaka i min hemstad för att plåta fotboll och krama mina hundar.

Gefle vann över Djurgården med 2-0 och Minja vann över Alice och hann först till den ena kudden i sängen. Den andra ska jag använda nu.

DN Galan, Pride och Sommarkrysset

I går var jag på DN Galan och plåtade därmed friidrott. Det regnade bara lite, så det var en trevlig kväll.

I dag såg jag lite på prideparaden. Det har varit mer tryck än sådär tidigare år, men det är ändå alltid roligt att titta på alla som stolta vill visa upp sin sexuella läggning.

På kvällen var jag på Sommarkrysset. Jag antar att alla tittat på det programmet eftersom det är så spännande, men om ni råkat missa så kan jag berätta att artisterna i dag var Salem Al Fakir, Rongedal, Magnus Carlsson och Yohanna.

I morgon ska jag tydligen ut på en liten tågresa. Jag vet inte riktigt var, men det ska bli spännande.