Valborg

Annelies pappa är snäll. ”Ta vad ni vill ur skåpet” sa han innan han drog iväg på semester. Annelie tänkte direkt på barskåpet. Hennes pappa har precis köpt en stor fin vinkyl som han fyllt upp så Annelie drog iväg ett sms i går. ”Vi sitter i lägenheten och har vinprovning från er fina kyl. Bara två flaskor kvar att öppna nu sedan har vi provat alla. Mums. Pernilla hälsar och tackar.” Vi fick ett litet tveksamt svar tillbaka. 

 

Uppsala

Nu är jag och Annelie i Uppsala för att fira Valborg. Vi bor hemma hos hennes pappa men han är på semester så vi har våningen för oss själva. Det var lite att fixa inför att vi skulle åka hit för Annelie har stört sig på en hylla i sovrummet hos dem en längre tid och nu är det dags att ta tag i det problemet. På hyllan står en massa familjefoton. Annelies syster och hennes man och deras barn finns med. Annelies pappas sambos båda barn med respektive finns också med. En bild på Annelies pappa och hans sambo är också fint uppställda där. På några av dem finns det till och med dubbletter men Annelie syns inte till någonstans. Nu har hon fixat en bild och en tavelram så nu ska hyllan rensas och göras fin. 


Utställningsfixare

Min gamla gymnasielärare och numera livscoach Conny har gjort ett facebookevent till alla som gått medieprogrammet på Borgarskolan. Programmet har ändrats så nu går de sista medieeleverna ut och då ska det ordnas en utställning och mingel på Konstcentrum. Längst ner i inbjudan ser jag att det är jag som är ansvarig för det. 


Modell

Min lilla modellinsats ligger nu ute på nätet. Om någon mot förmodan orkar bry sig så går man in på visitgavle.se. Sedan trycker man på Göra och trycker man sedan på min bild där så dyker det upp två bilder till på mig. Fast det är ju ändå lördag så man kan lika gärna ta en drink och strunta i det där. 


Bobby Kimball

 
 
 

Det får duga

I dag har jag plåtat två poliser, ett lesbiskt par samt tre markarbetare. Jag hann även luncha med Annika som var på besök från Sundsvall och efter det velade jag länge innan jag bestämde mig för att faktiskt gå till gymmet. Jag känner själv att det här inlägget inte är särskilt spännande eller så men det får duga i alla fall. 


Strejk

Jag är i Stockholm i dag med och har bland annat plåtat transportstrejken som varade en liten stund. Blockadskyltarna som skulle sättas upp vid ingångarna var försenade så de kom upp lagom till att det hela blåsts av och fick därför plockas ner med detsamma. Företaget mittemot hade en kille som också ville ha lite uppmärksamhet så jag lägger ut honom här. 

 

Aftonbladet

Trots att det var en riktigt bra dag i går vaknade jag med lite ångest och det var inte för att Gefle förlorat mot AIK utan för att jag råkat tacka ja till att prova Grönans nya slänggunga som är 121 meter upp i luften. Det var Aftonbladet som behövde en testare så jag åkte dit. Fritt fall och katapulten går bra men slänggungan gillar jag inte så jag blev riktigt tacksam när en annan fotograf mer än gärna åkte på det där. Nu har jag jobbat färdigt för i dag och ska passa på att roa mig lite när jag ändå är i Stockholm. 
 

Promenad

Minja och jag var på promenad, solen sken och det var tussilago och allt men vi var ändå tvungna att vända om för han i finkelinkan skulle ringa och han kan inte ringa till mobilen. Vi pratade en halvtimme och konstaterade att det inte hänt någonting nytt innanför murarna. Efter samtalet gick vi som kan en promenad till. 


Hundnytt

Solen skiner och det uppskattas av mina små råttliknande djur. Alice har tagit med sig sin älskade apa med hål i huvudet för att ligga och sola sig på sängen och Minja har lagt sig i fönstret bakom gardinen för där är det också sol. Spännande värre. 
 

Mattekunskaper

Flygningen i går gick helt okej. Jag briljerade för min flyglärare och visade prov på mina mattekunskaper när vi landat.

- Jag hittade två av två flygplatser. Det är 100% det, konstaterade jag men han verkade inte så vidare imponerad.
 

Nu ska jag och Lina åka och göra ett jobb och efter det ska vi kolla in Bubbly Thursday på Clarion. De har champagne på torsdagar och det passar utmärkt för det gillar vi. Ett glas champagne och tre snittar kostar 98 kronor. Tar man två så blir det 196. 


Wetterlings - Swedish Axe Works

Göteborg-Lina är här och vi var och lärde oss en massa om yxor i dag. Det var VD-Julia som visade oss runt. Vi tittade även på kraftverket som hon startat så att företaget numera producerar sin egen ström. Julia dansade en liten regndans i champagne när verket öppnades och det resulterade i att det blev den regnigaste sommaren på 130 år eller vad det nu var. I år tänker hon i alla fall inte dansa för i år har hon planerat in en semester. Själv väntade jag på lite regn i dag men det verkar inte komma så jag får packa mig i väg till flygplatsen nu för att flyga till Västerås. Där ska jag äta en smörgås och sedan flyger jag hem igen.

Gefle-Halmstad 2-0

Det var en riktigt bra match och det skriver jag inte bara för att Gefle vann. Gefleklacken kämpade på med nya ramsor. De verkade särskilt nöjda med en som de kom på under matchen. ”Ta dig i kragen och tvätta håret.” Jag vet inte hur många gånger de sjöng det. Jag vet i alla fall hur många mål det blev. Det blev två härliga stycken. 


Grattis Julia!

Yx-Julia har fått stipendium av kungen. Hon tycker att han är citat ”jättelattjo”. Det skulle jag också tycka om jag fick 250 000. Julia är värd varenda krona. Det är inte bara kungen som får äran att hänga med henne, på onsdag är det min tur. 


Arbetaren

Här är ett av jobben som Johan och jag gjorde i Söderhamn. 
 

Modell

Det här med tjänster och gentjänster är ju lite smått jobbigt. Särskilt när det är dags för en gentjänst vilket det var i dag. Britt har varit modell åt mig och nu ville hon att jag och en till skulle vara det åt henne, så innan jag åkte och gjorde ett eget fotojobb var jag framför kameran.

”Låtsas som Pernilla har sagt någonting roligt för en gångs skull” sa Britt till den andra tjejen.

Vi skulle alltså se glada ut. Vi log och gick och log och gick. Gick gjorde jag för övrigt hem också. Ner till stan fick jag åka med Britt men när bilderna väl var tagna så var taxiverksamheten slut.
 

kill your darlings

I dag höll jag en fem timmar lång fotolektion. Det är många timmar det men eleverna var snälla och duktiga. När jag var färdig ville Conny, min förre lärare och nu kollega/livscoach, dricka kaffe med mig. Vi började prata om några filmer jag gjort förut. Bland annat om en som handlade om djuren i Furuviksparken. Jag hade filmat en urtjusig zebrabakdel. Conny tyckte ”kill your darlings” om den men jag vägrade. Arslet blev kvar. Så även jag. Conny säger ofta att jag bara tror att jag är lärare på skolan, men att han egentligen bara givit mig en andra chans.


Fri från tvång

I morse såg jag min kompis Elin på Nyhetsmorgon hos Tilde de Paula. Elin och hennes kollega har skrivit en bok som heter Fri från tvång - en bok om tvångsproblem. Vi var nyligen ut tillsammans men den ödmjuke rackaren nämnde ingenting om det. 


Söderhamn

Johan och jag får inte nog av Söderhamn, så i dag åkte vi dit och jobbade igen. Precis som förra gången blev vi sugna på kaffe redan efter fyra mil och precis som förra gången åkte vi upp på berget och kollade ut över alla hus. Där uppe på toppen kom Johan på att han bara måste gå in och rösta på Ryan Gunderson som bästa back på hockeysverige.se. Det var en fin stund. Så fin att jag måste rösta jag med. Som årets genombrott ska man dessutom rösta på Elias Lindholm. I de andra kategorierna är det fritt val. 
 

Några veckor

Busen i finkan har varit till tandläkaren. Vakter följde med och han fick ha handbojor på sig. Det såg nog ut som om han är ett litet monster. Om några veckor kommer han vara en bättre människa. I alla fall enligt kriminalvårdens papper, för hade han fått en tandläkartid då hade han fått gå dit ensam. Från monster till ofarlig på så kort tid. Tänk ändå vad några veckor kan göra. 


Tisdag

Tanken var att jag skulle flyga till Västerås i dag men flygläraren hade redan flugit från Stockholm och jag som äntligen med gott samvete kan läsa andra böcker än flygteori var till biblioteket och reserverade fyra böcker och lånade tre, så jag hade egentligen inte tid att flyga. Jag hade knappt tid att gå en promenad med grannen. Jag blir lätt lite osocial när jag har spännande saker att läsa. Nu måste jag gå och lägga mig för att läsa vidare. 


aprilskämt

Sms från Matte: Inget aprilskämt på bloggen. Tråkigt.

 

Som jag bloggade förra året så gillar jag inte sådana, men för Mattes skull snor jag ett från min kollega Halvan. Tänk om det ändå vore på riktigt…

 

Va härligt. SM finalen mellan SAIK och Hammarby i bandy spelas om. Bandyförbundet godkänner inte resultatet när inte matchen var avslutad. Omspel i Göransson utan Hammarbyfans. Rätt tycker jag. Nu tar vi guld!