Stor uppgift

Jag ser i Britts blogg att jag ska leka tomte...

 

Företagsjul

Så här års saknar jag två saker från mitt gamla jobb.

1. Julklapp från företaget. Men företag som företag. Pernilla har ju också ett företag, så hon står för den i år.

 

Punkt två var en godisskål som brukar stå på tidningen, men jag ska alltså rycka in för den viktigaste punkten. Britt har bestämt att hon ska få en julklapp för 70 kronor och jag känner  en stor press. Jag vet ingen som tycker att julen är så viktig som Britt. Jag kommer ihåg ett år när vi hade julklappsbyte, då var jag också nervös just för att Britt var med. Hon hypade upp sin egen julklapp enormt och sa gång på gång att hon helst skulle vilja ha sin egen. Jag satt och var nervös över att hon skulle få min och att hon skulle bli besviken. I vanliga fall tycker jag att det är jätteroligt att köpa presenter och julklappar, men just det här känns nästan som en för stor uppgift.

Rån och hundtricket

På förmiddagen plåtade jag en tjej som blivit rånad. Efter det åkte jag hem till kille som jag är övervakare åt. Han var oskyldig till rånet.
Vi fikade och han visade mig runt i sin nya lägenhet och lät mig låna flera dvd filmer. Jag ville ha romantiska komedier vilket inte verkade vara hans favoritgenre, men några hittade han i alla fall. Han hade små filmvisningar av varje film och så fick jag välja om jag ville låna eller inte låna. Bland annat ville jag låna Hundtricket och det är en film som han försökt anamma.
- Det har jag provat, men det gick inte så bra för jag fick bara tag i en Amstaff.

Första advent

I dag, första advent och allt, ligger plogbilsgubben jävligt risigt till. Nu börjar jag lacka ur ordentligt på den där.

Ny granne

Nu har jag varit in till min nya granne och druckit glögg. Grannen råkar vara Katarina som är en av mina bästa vänner. Huset är fint med bastu och öppna spisar lite här och där. Dessutom finns en stor pool. Jag är nöjd. Där kommer jag att trivas och i poolen kommer jag ligga och plaska när hon kommer hem från jobbet.

Julkonsert

Nu har julfirandet börjat för i dag var jag på julkonsert med Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Sonja Aldén, Brandur Enni och Björn Kjellman mfl. På bildbeställningen står även Zelmerlöw uppskriven. Jag hoppas att reportern skrivit fel, för jag såg i alla fall ingen Måns på scenen. Men det finns kanske flera som heter Zelmerlöw. Vad vet jag, det kan kanske vara så att trummisen också heter det. Nu är i alla fall bilderna skickade.

Stockholm

I morgon ska jag gå på Scanpix fotoprisutdelning. Jag har inte skickat in några bilder och kan med andra ord inte vinna något fint pris, men jag är glad åt snittarna och vinet.

 

Passande nog så fick jag ett jobb i Stockholm i dag så jag är redan på plats i huvudstaden. Jobbet var på Kamratposten och jag fick (tog) hem en hel hög med tidningar.

 

Nu har jag bråttom att gå och lägga mig och läsa, men jag avslutar först med några väl valda ord från Britt... Jamen va fan Nordkorea?

Media Markt

Firmakortet och jag var ute och shoppade i dag. Vi var på Media Markt. Jag har redan fina minnen därifrån när Darin var där. Han höll om mig och det hela dokumenterades och bilden skickades givetvis till Britt för att hon skulle bli avundsjuk.

 

Jag hade en fin stund där i dag med. Pelle uppe på fotoavdelningen hjälpte mig och fixade fram allt jag ville ha. Jag bestämde genast att jag ska handla mer av honom. Nu lät det i och för sig inte som att han ska jobba kvar, men Pelle presenterade mig för Erik som ska ta över. Erik lovade att vara snäll han också.

 

Jag ser även på Britts blogg att hon var på Media Markt i dag. Jag ringde henne tidigare och berättade att jag skulle dit, men då sa hon inte ett knyst om att hon själv också hade planer på att åka. Högst troligt är att hon i rädsla för att missa Darin igen, kastade sig in i bilen och drog iväg.

Utvecklingssamtal

En manlig bekant har haft utvecklingssamtal med sina anställda. Han frågade hur de trivs och lite allmänna frågor som ska ställas. Han frågade även om det är någonting han kan göra för dem så att de ska trivas ordentligt på jobbet…
- Tillfredsställ mig! svarade en av de kvinnliga anställda, men det gick tyvärr inte för sig.

Färdigjobbat

Nu har jag skickat dagens jobb som gick ut på att plåta ett par tillsammans med sina hundar. Hundarna var i sin hundgård och där hade de varit i tre dagar nu. De blev såklart glada och rusade runt när de fick komma ut. Jag segade lite med plåtningen så att de fick lite extra utetid.

Grattis Elisabeth

Mamma hade namnsdag i går. Hon har namnsdag i dag också. Det kan vara hennes höjdpunkt på året. Inte nog med att hon har namnsdag i dag, jag har det också. Min kompis Annelie har också namnsdag i dag och hennes mamma. Det är en stor dag. Den är värd att firas.

hummer och champagne

Jisses vilken god mat jag åt i går. Det bjöds på hummer och champagne. Det är annat än mina vegokorvar det. Tack och lov så vann jag trekampen och kommer därför att bli bjuden igen. Förloraren ska fixa nästa fest. Skönt, för jag tvivlar på att min vegokorvar skulle imponera.

Låtsashelg

Det gick riktigt bra i dagens pokerturnering tills mitt mobila bredband kopplade ner...fyra gånger. Tack för det Telia!

 

Men man ska ju fokusera på det som är bra och roligt, så nu fokuserar jag på kvällens fest. Det blir trekamp, mat och vin. Det är alltid trevligt att leka helg mitt i veckan.


Krismöte

Jag fick skattedeklarationen i brevlådan i dag. Den kommer en gång i månaden och nu tänkte jag betala direkt så att jag kunde gömma undan det fula brevet och glömma bort det, men det gick inte för Swedbank ligger nere. Folk kan tydligen inte ta ut pengar och vissa kan inte betala i affären. Ingen kan komma in på internetbanken. Presschefen sa att det är ett tekniskt fel av ett mer omfattande och långvarigare slag än de någonsin tidigare har drabbats av. Chefen lade även till att det inte är en hackerattack och sedan skyndade hon vidare in på ett krismöte. Det känns tryggt att hon sa det. Nu kan jag sova gott.

Mer Gefle

När gårdagens match höll på att ta slut ropade speakern ut att det var absolut förbjudet att beträda planen efter matchen. Men eftersom jag hade fotoväst och skulle ta bilder gick jag in i alla fall. Min fina vän Brolin-kopian försökte genast få vakterna att sätta efter mig. Han ropade till dem: "Men Pernilla då? Varför får Pernilla gå in?"


Grattis Gefle och Gävle

Nu kan jag blogga igen för Gefle är kvar i allsvenskan och allt är i sin ordning.

 

I helgen hade Gävle finbesök av Lisa så henne har jag hängt med. Hon hjälpte till att behålla Gefle i allsvenskan. Hon skickade ett sms om sin insats: Håller tummarna! Bakistummarna!

 

Andra har också hjälpt till på olika vis. En vän berättade att han tror att det till och med spelar roll vad han väljer för kalsonger. I dag valde han utan tvekan rätt. Dagens par borde kvala in som hans lyckopar. De kan han ha på sig när han löneförhandlar eller när han skickar in sin deklaration.

Amen

I dag började jag fixa med alla papper som ska till revisorn. Efter ett tag blev det rast tyckte jag och då satte jag mig här vid datorn och hittade en sida där man kan läsa andras böner. Här är några av dem:

 

Hej Gud, jag har många gånger undrat om du har min mormor där med dig? Hon var i alla fall världens bästa och jag saknar henne otroligt mycket. Hälsa henne om du ser henne.

 

Jag vill så gärna ha en fin cykel. Min gamla cykel är sönder.

 

Jag hoppas att mitt möte i eftermiddag inte blir alltför segt.

Vore cool om du kunde hålla ett öga på dom tråkigaste.

 

Jag kräver en ny baslåda, eftersom eran mongo bas sprängde min, not cool…

 

Snälla Gud, om du verkligen finns, gör så att AIK vinner allsvenskan i år!

 

Hej Gud, Jag skulle bli glad om något kul kunde hända i min trista vardag nu under sommaren.

 

Jag glömde skriva amen innan.

Pokerpremiär

Det snöar. Varken hundarna eller jag vill gå ut. Jag tänkte att en innersittarkväll som denna passar bra för att provspela poker på nätet. Jag googlade upp och läste på hur det hela fungerar, fixade mig ett konto, lade fram choklad eftersom jag hoppades att det skulle gå bra och att jag skulle bli sittandes här länge och sedan anmälde jag mig till en turnering. Förmodligen nybörjartur, men bra gick det. Jag åt upp hela chokladen medan jag spelade och spelade.
Mamma tog inte min pokerturnering på allvar:

- Kan du inte gå och titta vad Alice gör?

- Eh, nej det kan jag såklart inte eftersom det går bra.

Men det skulle jag inte ha sagt. Hela pokersidan brakade samman och allt stängdes. Jag började chatta med supporten och killen berättade att de tyvärr inte tänker starta turneringen igen.

Resa

Bilen har både fått bensin och nya däck i dag, så om det blir snökaos är den beredd. Själv känner jag mig inte alls redo för vinter. Jag kollade därför in min EuroBonus och just nu är mina poäng värda det dubbla. Det känns i alla fall som en liten tröst att jag kan åka till: Amsterdam, Bryssel, Sankt Petersburg, London, Manchester eller Milano. Tidigare tänkte jag att jag inte ska unna mig en resa innan flygcertifikatet är klart, men så kom jag att tänka på deklarationen. Det känns lättare att bestiga Mount Everest än att få ork till att börja fixa med det där. Så när jag har deklarerat är jag absolut värd en resa. Så är det bara.

Förlust

Brolin-kopian ringde mig i går och sa att han vill gå ut med mig i dag. Fast bara om Brynäs vinner, annars ska han hem och sura. Stackarn är nog hemma nu.

Casual Friday

En vän sitter på sitt företag nu och väljer ut kalendern han ska ha nästa år.
- Jag tror att det får bli chefskalendern för den är dyrast, konstaterade han.
Själv kan jag också köpa mig en chefskalender för på breven som kommer hem står det bland annat Chef Pernilla, eller VD Pernilla eller Plastchef Pernilla. Alltihopa låter mycket bra tycker jag. Nu är det ju i och för sig inte så märkvärdigt med tanke på att det bara är jag som jobbar här, men det är ändå skoj att få bestämma. I dag till exempel har jag casual friday. Det enda tråkiga jag kan komma på med att jobba själv är att det blir lite ensamt på firmafesterna.

Höst

Alice ville inte gå någon promenad i dag för det regnade. Till och med Minja som älskar att vara ute vände och drog tillbaka mot dörren. Höst och vinter är inte deras bästa årstider. Jag fick släppa in hundarna i huset igen och gå en promenad ensam.

Stulen skål tillbaka

- Den var redan trasig, sa Britt och sträckte över en påse till mig.
Vi var och fikade i dag och då fick jag tillbaka skålen som jag blåst men som hon snott med sig hem. Hon vidhöll att den passar bättre i hennes kök. Nu när jag ser den stående hemma hos mig börjar jag fundera på om hon har rätt. Jag vet inte alls vad jag ska stoppa i den där. Skulle den säljas skulle den klassas som andrasortering.