Djurmodeller

Ödlan Kurt och sköldpaddan Ragnar var modeller i går. Kurt blinkade till varje gång det blixtrade. Ragnar som först var i sitt terrarium krafsade på glaset och ville vara med så jag lyfte ut honom. Sköldpaddan drog runt som en sådan där självgående dammsugare. Han gick hit och dit från rum till rum. Tydligen går han i flera timmar innan han somnar. Tidigare hade familjen haft fyra katter också men det började brinna i huset och tre av katterna hoppade ut när ett av fönstren gick sönder. Den fjärde katten är borta. Den sexåriga sonen har en teori: ”Jag tror att Mimmi har flyttat till en annan familj. Hon äter mat och bor hos dem nu.” 

 

OS-firande

I går plåtade jag OS-medaljörerna som hyllades på Stora torget i Sundsvall. Det var Charlotte Kalla, Anna Holmlund och silvermedaljörerna i curling: Margaretha Sigfridsson, Christina Bertrup, Maria Wennerström och Maria Prytz. Yohio var där och sjöng för dem. 

– Läckert, säger Charlotte Kalla om den storslagna mottagningen.

 
 
 

Positiva jobb

Den här veckan har jag många glada och fina jobb inbokade. Jag ska bland annat fotografera två kärlekspar. Den ena killen beskrev det hela så här: ”Jag ska ge min tjej så mycket kärlek att det sprutar ut ur öronen på henne, för det är hon värd.” Det blir även ett längre reportage åt Aftonbladet och några jobb i Sundsvall. Alla jobb handlar om glada människor så det känns väldigt bra. 


Aftonbladet Söndag

 
 

Bibliotek och fängelse

Biblioteken överlag är grymt bra men bäst är nog ändå biblioteket i Valbo där jag brukar låna böcker och filmer flera gånger i veckan. I dag frågade jag efter en bok som inget bibliotek hade så då köpte de direkt in den boken till mig. Verkligen bra service. Mina två senaste böcker som jag läst är Annika Östbergs ”Ögonblick som förändrar livet” och ”Se ljuset i det svarta”. Båda var mycket läsvärda. Jag kom att tänka på en gång när jag hälsade på en kille i fängelset. Jag var övervakare åt honom och han var så tacksam att jag ville ställa upp och vara det så han bakade hela tiden en massa goda saker som jag fick när jag hälsade på. Först blev jag alltid visiterad och därefter fick jag sitta och vänta i ett litet besöksrum. Dit kom han med kaffetermos och en massa gott. En gång hade han bakat två rulltårtor, chokladrutor, bullar och några andra kakor. Jag åt massor där i besöksrummet men det blev ändå mycket kvar. Eftersom han inte fick ta tillbaka någonting till sin cell så tog jag alltid hem det som blev över. Efter det här massbaket som han gjort kom en äldre vakt och följde mig ut. Han tittade på allt gott jag höll i min famn och sedan sa han:

– Det där tror jag inte att du får ta med dig ut.

Jag kände en enorm vaktinstinkt slå ner i mig i samma sekund han sa det. Jag fattade ju direkt att gubben ville ha fikat själv och det tänkte jag under inga omständigheter gå med på. Jag spände ögonen i honom och deklarerade att det där kan han glömma. Gubben verkade inse allvaret så han sa inte ett ord mer. Fikat följde med mig hem. 


Till minne av Nayif Yenigün

I dag fick jag en ny tidning med posten. I den har jag ett reportage om Nayif som drunknade en månad innan han skulle fylla åtta år. Hans föräldrar hedrar hans minne genom att samla in pengar till räddningsfordon som de skickar till nödställda områden i världen. På fordonen står det "Till minne av Nayif Yenigün". De har redan skickat iväg flera ambulanser och en brandbil. Om man äter på familjens restaurang Dragonen som ligger i Söderhamn kan man passa på att lämna en gåva i deras insamlingsbössa. 


Måndag

Det var tänkt att jag skulle åka till Sundsvall för att plåta en tjej i dag, men hon fick halsfluss så jag ska göra ett nytt försök nästa vecka. Istället åkte jag hem till Lina och pysslade ihop flera pärlarmband. Vi gjorde ett avbrott för att äta pizza och glass men sedan pärlade vi vidare. I morgon åker Lina tillbaka till Göteborg så nu måste jag skaffa egna pärlor. 
 
 
 

Fotografering

Tanken var att jag skulle plåta ett hundspann i gnistrande sol i dag, men det var ju varken sol eller snö. Istället var jag på ett annat jobb tillsammans med Lina. Vi träffade en mamma och hennes barn. Mamman sa att hon inte gillar att bli fotograferad. Hon tycker inte alls att hon gör sig bra på bild. Dottern som ser ut som en liten docka tittade på bilderna och höll sedan med sin mamma. Hon undrade om det verkligen är nödvändigt att ha med henne.


Alla hjärtans dag

Nu har jag givit mig själv choklad och snart är det dags att åka och köpa mig ett smycke. Är det Alla hjärtans dag så är det. Min DJ-kompis Peter förbarmade sig över mig så nu ska jag åka in till Absint och dricka champagne med honom.

 

Dagen till ära lägger jag ut en gullig dikt som jag hittade.

Det är omöjligt, sa tvivlet.

Det är farligt, sa rädslan.

Det är onödigt, sa förnuftet.

Prova ändå, viskade hjärtat.


Mathias "Bissen" Larsson

I dag drog jag på mig min Bissen-mössa och åkte till Köping för att hälsa på hemma hos honom. Lina och jag var där för att göra ett reportage. Hans 6-åriga dotter hade bestämt att hon också skulle prata med tidningen. Hon ville framföra att hon älskar sin pappa, att hon hoppas att det ska uppfinnas medicin mot spunk (som hon trodde att sin pappa hade när han fick en stroke) samt att hon vill vara med i Labyrint på tv. Labyrint är tydligen ett program där barn leker i slajm. Hon har tänkt ut att om det står i tidningen att hon vill vara med så ska tv se det och bjuda in henne. Hon är hur charmig som helst så hon skulle verkligen göra sig bra i rutan. Lina som tidigare köpt flera Bissen-mössor har gett bort alla så Bissen ringde till sportaffären och sa åt dem att trycka upp en ny med ett SAIK-märke på och den åkte vi och köpte på vägen därifrån. Därefter åkte vi hem till Lina och pysslade. Lina lärde mig göra fina pärlarmband och nu ska jag beställa egna pärlor. 
 
 

Söt idag igen


Sötingar

De här sötingarna träffade jag på ett jobb i dag. Hunden är rätt ny i världen för den är bara 8 veckor gammal. Den verkade inte helt nöjd med sin födelseort för den skakade och frös större delen av tiden. Hela kroppen hoppade på lillstackarn för att han tyckte det var så kallt. Reportern gjorde en hjälteinsats och stoppade vovven innanför jackan så att han fick lite värme. 
 
 

Helgen

I går gjorde jag ett jobb i Härnösand och stannade sedan till hos Annika i Sundsvall för att äta mat och titta på OS-invigningen. Hennes son Simon blev mätt efter några tuggor och ville sedan ha en bulle och choklad.

- Hur kommer det sig att du orkar bulle och choklad men inte någon mat?

- Ja, det är mystiskt, svarade han.

Jag har i och för sig varit precis lika så jag förstår honom. Min bror sa tidigare att jag äter en köttbulle eller 100 kakor. På jobbet i Härnösand hann jag få i mig en massa gott medan reportern gjorde intervjun. Det var ett sorgligt reportage så jag hade en stor klump i halsen och kämpade för att inte börja gråta men det var ändå inget hinder för att få ner kakorna. I dag har jag också jobbat så klockan 20.00 ska jag fixa bilderna, för då kan jag titta på melodifestivalen samtidigt. I morgon ska jag jobba i Edsbyn. Till det här mindre intressanta inlägget kommer en isbild från Härnösand. 
 

Fängelsenytt

Killen i finkan som brukar ringa har varit tyst ett tag, men i dag hittade han en lucka för att höra av sig till mig. Det visade sig att han fått in ett hockeyspel innanför murarna och sitter därmed och spelar tv-spel hela kvällarna.

- Det här skulle jag kunna spela dygnet runt, säger han.  

Annars går många av busarna i väntans tider. De väntar på OS. Maten är bättre också sedan köket lagades. Det flyter alltså på rätt bra där inne. 


Frejamössan

 

Muffins

Jag gjorde ett fantastiskt jobb i Dalarna i dag. Det var muffinsprovning och jag åt av alla sorter. Det var knappt att jag hann plåta för jag hade så fullt upp med att smaka av allt. Mycket gott!