Valborg

Nyktra i Uppsala?
Nja.

Helg

Denna Hells Angels-liknande människa är min livscoach. Han heter Conny och det är han som just fyllt 60. Festen i går var som väntat riktigt bra. God mat, liveband, uppträdanden, frågesport och danskurs för alla var lite av det som hände. Conny pressenterade gästerna som var där och jag presenterades så här: ”Pernilla är inte bara min gamla elev och vän, jag är även hennes livscoach. Det går så där, men jag kämpar på.”

 

I dag på förmiddagen fikade jag med en vän på torget. Då kom Rolf Lassgård och sålde nyckelringar till förmån för Unicefs "För varenda unge”. Eftersom han är gullig och ställer upp och säljer ville jag vara snäll jag med, så jag köpte en tjejnyckelring.


Flygdagar och 60-årsfest

Flygdagarna håller på för fullt, så åk gärna till Valbo köpcentrum och flyg helikopter eller till Rörberg och flyg flygplan. Till och med flygplanspiloterna passade på att flyga helikopter. Själv ska jag på 60-årsfest nu. Det min före detta medielärare Conny som fyller år. När jag pluggat färdigt ringde han tillbaka mig så att jag fick bli lärarinna i fotografi. Det var i alla fall vad jag trodde, för så här i efterhand påstår han att jag fick en andra chans. Jag märkte snabbt att lärarna inte bara sitter hemma och rättar prov utan de kan festa ordentligt. Det är alltid roliga fester så jag gjorde så att jag gick på alla fester men maskade alla möten. Dagens fest börjar 18.00 och förfesten börjar redan 16.30.


Fartyg och flygplan

Precis när jag rensat ut ännu mera i garderoben kom en klisterlapp i brevlådan om att Mercy Ships kommer och hämtar upp kläder i dag. Passande. Det står att de har ett oceangående fartyg som är bemannat av läkare, lärare, ingenjörer, sjömän, agronomer, kockar, dataexperter och att de tillsammans besöker några av världens mest fattiga och utarmade länder. Alla livsförvandlande operationer/tjänster erbjuds kostnadsfritt för mottagaren. Hoppas att det stämmer för både jag och mina grannar har ställt ut påsar till dem.

 

Om man inte vill åka båt kan man flyga. På Valbo köpcentrum är det flygsportsdagar i morgon och på söndag. I vanliga fall går jag mest på systembolaget i det där bygget, men nu ska jag passa på att se mig om i de andra affärerna också. Här står det lite mer om flygdagarna.


Gefle-AIK 0-1

Jag fick bra bilder på målet men det är svårt att glädjas eftersom det var fel lag som gjorde det. Jag vände mig om till vänster där en polis brukar stå:

- Tråååååkigt!

Fast polisen var borta och där stod nu istället en kille med AIK-halsduk.

- Det enda som är tråkigt med det här är att jag missade målet för att jag var och kissade, svarade han.


Tisdag

I dag har jag scannat in en jazzbild åt en man som håller på att skriva en jazzbok. Det kändes lite onödigt att han åkt från Uppsala för att få det fixat i Gävle, men eftersom han verkade väldigt nöjd och glad så är jag det också. I övrigt har jag mest fikat. Jag hade bland annat picknick utanför sjukhusentrén. Jag och två till satt där på en sten med kaffe och en påse bullar. Sjuklingen är där för att han har råkat bryta benet av sig och vi ville inte att han dessutom skulle bli förkyld så när det blev kallt hoppade vi in i min bil och åkte två varv på stan tills han blev varm igen. Sedan skulle han tillbaka till avdelningen för att äta. När jag kom hem hade jag ett nytt mail i inboxen. Det var från flygklubben. Inte nog med att jag får betala cirka 100.000 kronor för mitt flygcertifikat, jag får även äran att vara bilbingovärdinna. Jag är uppskriven två gånger i sommar. Hurra för föreningslivet. Hurra, hurra, hurra, hurra!


Matte i skogen

Nu är det länge sedan jag bloggade om Matte tycker Matte, så här kommer några bilder från när vi var på utflykt. På sista bilden kan man notera att han spillt kaffe. Man kan även notera att mina hundar sitter väldigt nära varandra och det är ovanligt att de gör det utan att ryka ihop. Nyss lyfte jag upp den ena som höll fast den andra i käften så att båda åkte med upp i luften.


Grattis igen!

Mycket Brynäs blir det. Men har dom vunnit SM-guld så har dom. Under tiden jag satt och fixade med bilderna från torget vann Gefle borta mot Kalmar. Mycket bra det med.


Guldhjältar

Guldhjältarna firades på torget i dag. Jag både filmade och tog stilbilder och allt gick bra bortsett från att en vakt slet ner mig från en trappa. Det uppvägdes av att jag fick en blombukett av en supersnäll brynäsare. Bilderna på firandet kan jag lägga ut en annan dag när de blivit publicerade men en bild på mig, på blomman och på Martin som är en av dom som jag ska festa med nu kan jag lägga ut.


STORT Grattis Brynäs!


Brynäsnaglar

Det blev inte bara fult, det var tråkigt att göra det också.

Nu kan min kollega Madelene, tillika nagelfixarexpert, säga som moderedaktören sa till mig en gång: ”Det är roligt att du försöker i alla fall.”


Brynäs landar

I natt mötte jag Brynässpelarna på flygplatsen. De var gladare än jag trodde att de skulle vara. Inte i klass som när bandyspelarna förlorat, men jag tyckte ändå att inställningen var helt okej. De verkade laddade inför i morgon så jag ska nog måla mina naglar med guld nagellack nu. Här är reportaget i Aftonbladet.


Uteblivet jubel

Tanken var att jag skulle plåta Brynäsjubel i dag vilket jag även gjorde. Jag var på O'Learys, Allstar och Läkerol Arena. Det blev fina bilder men till ingen nytta. På arenan träffade jag Anders Sundin som jobbar på TV4. Jag följde med honom på ett sent studiebesök och tittade när han redigerade. Hans inslag kommer att sändas i morgon kl 6.30, 7.30 och 8.30. Jag kan ta sovmorgon för nu har jag fått en förhandsvisning, men alla andra måste ställa klockan.


Gefle-Elfsborg 1–2

Precis som med Brynäsmatchen i går blev det tråkigt på slutet.

I dag var det roligt i 88 minuter men i den 89:e vände det och blev trist. Jag försökte pigga upp mig själv genom att tröstäta en bulle i pressrummet men det kändes inte bättre för det. Synd för Jakob Orlov också som gjorde ett fint mål och en fin målgest men får ändå inte vara med i tidningen. I morgon hoppas jag kunna glädjas åt Brynäs Tigers istället.


Sasha håller på Brynäs

Sasha Mesić och jag bodde på samma hotell när han satt i tornet på Fångarna på Fortet och jag var där för att plåta. På kvällarna spelade jag kort med honom och Felix Herngren och efter det har Sasha och jag hörts då och då, särskilt på alla högtider. I går när Brynäs vann tyckte han att det var en högtid för han håller på dem så han ringde.

 

På den tiden Leif Boork tränade Brynäs tyckte han att jag skulle ordna en träff åt honom så att han kunde säga vad han tyckte om än det ena och än det andra. Nu tyckte han till igen. Han vill att jag ska skriva vad han tycker om Niklas Wikegård, så jag tar ett av hans citat och lägger ut det i bloggen. Håll i dig nu mamma…

 

”Den där jävla Niklas. Jag skulle kunna strypa den jävla kommentatorn. Han ska hålla käften fy fan. Han håller på Skellefteå. Jävla idiot, fy fan. Det märks att han håller på dom och han ska jävlar inte ge tips om hur dom ska spela. Jävlar, fy fan. De har sina tränare till det. Fy fan.”

Och så vidare…

 

Om Brynäs vinner i kväll tänker han ringa igen. Vi får se hur recensionen lyder då.


Lördag

Lördagen började med regn. Jag såg inte ut genom vindrutan för torkarbladet hade gjort sitt. I-landsproblem förvisso men det kändes som ett stort och jobbigt projekt att byta det. Jag åkte till OKQ8. Där inne stod tre killar på rad och bjöd på choklad. De gick sedan ut hämtade min dåliga vindrutetorkare, packade upp den nya och satte fast den. Därefter fyllde de på olja, spolarvätska, kollade glykolen och bytte två lampor. Hyggligt värre.

 

Efter det åkte jag till Gävle med min nyfixade bil och plåtade en demonstration mot att Läkerolfabriken kanske ska läggas ner. Dumt och dåligt förslag. Jag tycker också att fabriken ska vara kvar men jag stod ändå och tänkte: ”Demonstrera snabbare” för jag skulle hem och titta på hockey och äta pizza. Nu ska jag jobba vidare och fixa bilderna fina. Eftersom de inte varit i tidningen än lägger jag ut en bild på dagens hjälte Niklas Svedberg istället. Nu skiner solen.


Brynäs-Skellefteå 3-2

Heja Brynäs och Martin Johansson!

Övervakning

Jag har sagt nej länge, men nu ska jag börja hänga med kriminella igen. I morse träffade jag en ny som jag ska bli övervakare till. Det kommer nog att gå bra med honom också. Allt brukar flyta på fint så länge de inte blandar rohyphenol och alkohol. Den kombinationen är aldrig passande.


Bredband

I dag ringde jag Telia för att fixa ett snabbare bredband. Killen i telefonen övertygade mig inte direkt att jag valt rätt: ”Ursäkta att det tar tid, vi har en så seg uppkoppling här.”


Heja Brynäs och Gefle!

I dag har jag två Brynäsreportage. Ett i DN och ett i Aftonbladet. Tommy Jonsson är intervjuad i Aftonbladet och i DN är det lite blandat. Jag tog med DN:s reporter till Brynästokige Matte eftersom han är en citatmaskin som alltid levererar när det gäller att prata om Brynäs eller SJ. Han roligaste citat i dagens tidning tycker jag är: ”Med åren har jag dock mognat och lärt mig hantera motgångarna bättre. Nu går jag till jobbet även dagen efter en förlust.”

Snart börjar matchen. Heja Brynäs och heja Gefle!


Truten

Den här lilla truten kan både skälla och bitas. Bitas gör det särskilt på morgonen för väldigt ofta vaknar hon på fel sida och hon är dessutom oerhört morgontrött. På eftermiddagen har hon vaknat till och då skälls det för fullt. Men bortsett från det är hon söt som socker. Jag har två av dom här men dom är så lika varandra så jag lägger bara ut bild på en.


Allstar

 

 

Jag har tydligen en liten fotoutställning på Allstar. I går var jag där för första gången och såg då många av mina sportbilder på väggarna. Matte uppmärksammade det också för i natt kom ett mms där han plåtat av mitt namn som han hittat tryckt i tapeten. Jag blev lite imponerad över att han lyckats se den lilla texten så sent på dygnet.


Fest hos Matte

Matte har fest och jag är där. Han håller inte bara helhjärtat på Brynäs, han bor även där. Jag är alltså på Brynäs och inte på Glösbo behandlingshem där han checkat in mig.

Gefle-Syrianska 1-1

Ett mål av Jakob Orlov och ett självmål av en annan stackare, men det hela är bättre än en förlust. Den här matchen var flyttad en dag på grund av hockeyn.

- Du vet att en till match är flyttad va? frågade jag min kollega från Bildbyrån.

- Jaså, vart då? Till Stockholm, där det finns bredband?

I pressrummet fanns alltså inget bredband, men jag hade tack och lov med mig ett eget mobilt. När jag ändå är på gång och klagar kan jag även gnälla lite över påskkärringarna som inte dök upp i går. Jag hade ju köpt hem massor av godis. Men nu är det färdiggnällt för snart kommer min vän Lisa Röstlund. Hon är hemma på besök och det är bättre än alla påskkärringar och allt påskgodis i världen.


Amaryllis

I morgon är det hemmapremiär på fotbollen, Gefle IF – Syrianska, därför plåtade jag mammas amaryllis i dag. Jag testfotograferade för att se att allt fungerar med min sändare så att jag kan skicka bilderna direkt från kameran. Det gick utmärkt, gladiolusen kom fram direkt.


Klar med teorin

Jag är verkligen inte snabbast i kommunen, men nu har jag äntligen skrivit av alla flygteoriprov. Det är inte bara oerhört skönt för mig, jag antar att mina pilotvänner är lättade också. De har varit mycket tålmodiga när vi fikat och jag mest suttit och frågat om mina teoriämnen. Eller när jag ringt och bett dem förklara något räkneexempel och det trots att det varit fredagkväll och de suttit med en kall öl. Jag har flera gånger blivit förvånad över att de svarar i telefonen trots att de ser att det är jag som ringer. Jag är mycket tacksam för det.


Brynäsreportrar

Här kan man läsa om jobbet som jag gjorde åt Arbetarbladet. Det handlar om hur sportreportrarna arbetar på Brynäsmatcherna. http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4581128-brynas-under-bevakning Tanken var först att jag även skulle plåta dagens match åt Aftonbladet, men nu ringde de och ska ha iväg mig på ett annat jobb istället så jag får inte se någon hockey i dag.


Marrakech

I dag lägger jag helt omotiverat ut bilder från när jag var i Marrakech. Det är troligen så att jag längtar efter sol och därför bläddrar jag i mina gamla sommarbilder. Om någon ska åka dit så har jag många tips, men det viktigaste är att äta på restaurangen Yacout. Jag tror att man måste boka bord cirka en månad i förväg och det är värt varenda krona. Jag kommer ihåg att alla sa att maten är utsökt. ”Hur gott kan det vara egentligen?” tänkte jag och stoppade en potatisbit i munnen och det kunde tydligen vara gott. Den var så god så jag fick rysningar i kroppen.


Töntigt

I dag är det ljugardagen då folk bland annat skriver på facebook att de ska gifta sig och att de väntar barn. Sedan visar det sig att allt är ljug. Jag tycker att det hela är töntigt. Det är töntligt att ljuga. Dessutom tycker jag det är töntigt att jag tycker det är töntigt, så det här är en mycket jobbig dag för mig.