Valborg i Uppsala

Nu är i alla fall deklarationen klar. Eller det är i alla fall inte mitt problem längre, för nu har jag kört den till min snälla revisor som fixar.

 

Denna enorma insats ska naturligtvis firas. Därför åker jag till Uppsala i morgon. Det är där man ska vara på Valborg sägs det. Nu ska jag se vad jag missat i alla år.

Fullt upp

Det blev lunch på Baligarden och efter det träning. Därefter kaffe på flygklubben och snart börjar Draknästet. Det är fullt upp nu. Jag hinner alltså inte fakturera i dag heller.

Borta

Det är ont om blogginlägg nu. Det är även dåligt med mailsvar och facebookspaning. Allt har en logisk förklaring. Jag borde sitta med deklarationen och jag borde fakturera. Dessa båda sysslorna gör sig extra påminda när jag sitter vid datorn, så därför gör jag liksom som strutsen…

Hundarnas dag

Det är hundarnas dag i dag. Det firar matte med att gå över till grannen för att dricka drinkar.

Gulliga Ovänner

När jag var i Norberg och fotograferade i dag träffade jag två hundar. En Rottweiler och en Chihuahua. Rottweilern brukar gapa och bita så att han får hela Chihuahuans huvud i sin mun och därefter brukar han försöka lyfta henne och gå iväg. Chihuahuan blir fullt förståeligt jätteförbannad och biter honom i öronen och i hasorna. Rottwailern skriker då av rädsla och rusar därifrån.

Snäll ska man vara

Tanken var att jag skulle plåta vår, nästan sommarbilder i Norberg i dag. Där vräkte snön också ner så vi hoppas på bättre lycka i morgon.

 

Istället gjorde jag ett snabbt jobb åt Scanpix och därefter maskade jag runt lite på gymmet.

 

Nu ligger jag i soffan och läser ”Konsten att vara snäll”. Inte för att jag behöver lära mig det, för i går till exempel tog jag upp en käpp som en dam tappat och därefter släppte jag fram en cyklist trots att personen inte ledde cykeln över vägen.

 

Jag väntade även två timmar på att min hund skulle gräva färdigt ett hål och därefter blåste jag på henne i en kvart med hårtorken för det tycker hon är skönt.

 

Listan kan göras mycket längre än såhär, men jag vill inte skryta allt för mycket.

Får och höna

Allt spännande uteblev i dag, så i brist på det berättar jag om ett får och en höna.

 

Mina hundar och jag var till Hemlingby och hälsade på fåren och hönorna i dag. Ett får snedtände direkt och sänkte huvudet och började krafsa med benet.

 

När jag åkte därifrån verkade fåret ha blivit på bättre humör, för då låg det och vilade på backen och på fårets rygg låg en höna och sov.

Plattan i mattan

Segt att Gefle förlorade mot Örebro.

Segt är även att min Toyota kan börja gasa av sig själv, så jag ska lämna in den på kontroll i morgon klockan 8.00. Det är inte alls bra att utöva sysslor den tiden på dygnet.

 

Min förra Renault kunde också låta av sig själv. Vid rödljusen gasade den upp allt vad den kunde utan att jag rörde pedalen. Det hela var mycket pinsamt.

Gott & Blandat

Moderaterna köpte medlemmar redan när jag gick i högstadiet. Vi elever blev erbjudna en biobiljett om vi gick med i MUF.

 

I går var förövrigt sju av mina klasskamrater som jag gått ettan till nian med ut och åt tillsammans på Harrys. Det var roligt trots att min alkoholmätare visade noll redan när jag vaknade.

 

Jag köpte en lott i dag igen, men vann inget. Men som den spelberoende jag numera är håller jag hoppet uppe och ger mig inte.

 

Britt funderade lite kring ordet Frälsis i dag:

”Smaka på ordet. Frälsningsarmén. En armé av frälsare.”

 

En annan riktigt fiffig religion verkar vara katolicismen. En av mina vänner utövar den religionen. Han dricker massor, har många tjejer och lever väl inte riktigt enligt bibeln i övrigt heller. Men då är det bra att söndagarna finns. Han lallar iväg till kyrkan och biktar sig så att han är han fit for fight på måndag igen.

Stockholm

Vid lunch plåtade jag en sjukskriven kvinna i Valbo. Hon hade dukat med fint porslin till fikat och vikt servetterna tjusigt. Egentligen hade jag lite bråttom, men eftersom hon gjort så fint var det bara att fika på.

Efter det åkte jag till Huddinge och fotograferade tvillingar till Kamratposten. Det var riktigt passande att få det jobbet för jag ville verkligen till Stockholm i dag.

Möten

Det var två kriminalvårdsmöten på raken i dag. En av två som jag är övervakare åt dök upp. 50% är bättre än 0% så jag ser det ändå som en lyckad träff. Det var roligt att se att det går riktigt bra för tjejen nu och det är verkligen på tiden. Jag får glädjas åt det, för i övrigt har det inte hänt någonting särskilt spännande eller roligt i dag.

Spelberoende

Jag har gått och fått en släng spelberoende. Jag köper lotter. Jag köper lotterna för jag tycker killen i kiosken är så snäll när han säger:
- Lycka till!
Han lägger liksom ner själ i de orden.

- Jag hoppas verkligen att du ska vinna, säger han ibland och det låter som att han verkligen menar det.

I dag var jag tvungen att åka dit och köpa lott igen, för i dag visste jag att han fyller år och jag ville gratta honom.

- Är du hungrig? Du ser hungrig ut! Jag går in och gör en falafel åt dig, sa han och satte i gång.

Själv tog han en kaffe och satte sig med mig. Han hann sitta några minuter här och där mellan kunderna.

- Måste du jobba på din födelsedag?

- Ja, min bror åkte på semester. Utan att fråga mig. Han bara stack iväg en vecka.

- Okej, då är det din tur att ta semester och resa nästa gång.

- Ja, jag ska det. På hans födelsedag.

Luktjobb

I dag var jag inne i Korsnäsfabriken. Det luktade inte så farligt som det brukar. I en korridor luktade det till och med glögg. Reportern som jag hade med mig berättade att hon åkt tåg en gång efter att hon gjort ett reportage på Hot Dogs. Alla andra passagerarna började lukta och vända sig om för att titta när hon kom gående genom vagnen. Jag tror inte att Korsnäslukt sitter kvar när man åkt därifrån, men eftersom min vardagsfavoritsyssla just är att duscha är det onödigt att chansa. Favoritsyssla nummer två är att sova och det ska jag göra nu.

Otur

Brolin-kopian börjar komma över tjejen som inte vill ha honom. Han satt på tåget och fick då syn på en vacker tågvärd som han spanade in direkt. Hon var så intressant att han tog tag i saken och hörde av sig till en vän som också jobbar som tågvärd. Brolin berättade att han sett en snygg tjej och så sa han vad hon heter. Han ville nu veta hennes ålder, efternamn och om han kunde hitta henne på nätet, men vännen var inte alls hjälpsam. Efter mycket sms:ande framgick det att Brolin blivit intresserad av sin väns sambo.

Gefle-AIK 1-0

När jag kom till Strömvallen såg jag en kille på läktaren som jag kände att jag troligen borde plåta. Så det gjorde jag.

 

Efter ett tag ringde mobilen och då var det Scanpix som sa just det…

- Jag tänkte höra om du kan ta en bild på en kille som sitter på läktaren.

- Jag tror att jag redan har gjort det, svarade jag.

 

Och det hade jag. Killen ska börja spela i AIK.

 

Jag håller absolut mest på Gefle, men jag smyghåller lite på AIK också. Därför var det en riktigt trevlig stund i solen.

Skatteverket borde stavas med Ä

Det tycker i alla fall en av mina vänner som fått en kvarskatt på över 40 000. Det är inte pengarna i sig som är problemet utan att deklarationen låg i hans brevlåda i går. Alltså den 9 april. Kvarskatt över 20 000 ska vara betald senast den 12 februari. Det innebär att min vän nu får böta för att han inte betalat i tid. Han ringde skatteverket och frågade hur han skulle göra och de svarade:

- Det är bara att betala räntan, för vi hinner inte skicka ut deklarationerna i tid och det där ska du räkna ut själv.

Nu ordnar det sig ändå säger min vän. Han ska nämligen som han själv uttrycker sig:

- Svarta tillbaka varenda jävla krona.


Ingen Jill Johnsson

Jill Johnsson har ont i halsen så det blir ingen konsert i dag. Aftonbladet som ringt och frågat om jag ville fredagsmysa med henne. Efter konserten skulle jag och reportern gå ut och dricka vin, men nu kommer inte ens han till Gävle. Mina fredagsplaner är puts väck precis som mina pengar som ska betalas in som kvarskatt. I år kom jag i och för sig lindrigt undan och ska endast betala 10 000. Jag är riktigt nöjd med den nätta summan.

Bröllop

Nu är jag bjuden på ett till bröllop. Det är konstnären Terrie som ska gifta sig. Hennes inbjudan var ett häfte med en fint tecknad serie om parets liv. Terrie bor numera i Sveriges bästa feststad enligt mig, nämligen Malmö, men hon lägger ändå bröllopet i Gävle. Jag känner mig lite lurad på platsen, men skoj blir det i alla fall.

Spöken

Min kompis Lisa bodde i ett hus där det sägs spöka.

Hon har funderat en del på det där.

- Först tänkte jag att ingen har väl dött på grund av ett spöke, men sedan tänkte jag vad fan vet jag om det. Det är kanske så att alla dör på grund av spöken.

Imponerande tjej

Jag gick upp klockan 07.00 för att undervisa i foto. Det kan omöjligt vara hälsosamt att gå upp före solen. Jag trivs riktigt bra i min säng just tidigt på morgonen.

 

När jag kom hem låg nya KP och väntade i brevlådan. Underbart. Nu har jag en bra anledning att gå och lägga mig igen. Jag ska läsa den från pärm till pärm.

 

Jag fotograferade en urgullig tjej till ett av reportagen i tidningen. Hon heter Annie Roos och bor i Arbrå. Annie tillverkar smycken av snäckor som hon säljer. Pengarna skänker hon till ett dagis i Gambia. Hon har redan skänkt så mycket pengar så att barnen har mat i ett helt år. Imponerande.

Kärleksaffär

I dag åkte jag till Dalarna för att fotografera i en kärleksaffär. Alltså det som i folkmun kallas porrbutik. Det var spännande att gå och klämma och känna på allt möjligt där inne.

-       I den här brukar alltid gubbarna stoppa ner sina fingrar, sa butiksbiträdet och visade mig någon slags burk.

Och tänk jag förstår dem, för jag kände att jag också bara måste göra det.


För elva år sedan när jag jobbade åt Expressen skulle jag också fotografera sexprylar. Jag gick in i affären och frågade om alla saker som fanns där inne. Hur och var man använder dem. Sedan när jag vände mig om för att titta på killen som arbetade såg jag att han var tomatröd i ansiktet. I dag var det i alla fall lugnt. Ägarna svarade glatt på mina funderingar.

Mensakillen talar

Mensa-Bisse satt och berättade om en radioprogramledare som sagt ett pinsamt fel:

- Hon sa ”morgonstånd har guld i mund” och det heter ju morgonstund har guld i mund.

- Men vad bra att du förklarade det, så att vi andra som inte är medlem i mensa också förstår, sa jag.

- Jag hatar dig ja Pernilla, svarade han.

Bubbel

I torsdags var jag på Le Rouge i Gamla stan. Det var mycket trevligt, så jag utnämner det stället till min nya favorit.

 

Men i dag byter jag ut finstället mot ett riktigt hak i Gävle. Jag ska ut med reportrarna Johan, Lisa och stackars mensa-Bisse som är 6 poäng från att klassas som ett geni. Men det kan inte nog mycket påpekas att han faktiskt INTE är ett geni. Jag är i alla fall skyldig det där ICKE-geniet en hel del drinkar, så jag måste ta med stora plånboken.

 

Jag fick en påskhälsning från Alexandra som jag passar på att klistra in.

 

"Filter" bubblade på Tracks i dag = hamnade precis utanför topp 20 = jag behöver DIN röst igen + några till för att ta mig in på listan. Så släng in en röst för mig igen så blir jag glad!

Glad Påsk!

Alexandra

 

Fram till 14.00 på måndag kan man rösta.

Glad Påsk

Fredrik Reinfeldt var inte helt imponerad av min bildidé, men efter lite lirkande mjuknade han. Pressekreteraren spelade som vanligt in allt vi sa, så vårat tjat finns dokumenterat. Fredrik var i alla fall snäll och trevlig och vi fick kaffe och påskgodis i Rosenbad. Det var en bra start på påsken.

 

När vi gick därifrån regnade det massor. Reportern Lisa ville låna ut en sjal till mig och vilken annan dag som helst på året skulle jag tacka ja till det, men nu skulle jag bli alldeles för lik en påskkärring. Vi gick därför in på närmaste ställe och tog en långlunch.

 

Efter lunchen fikade jag med fotograf-Hanna och därefter sken solen. Hittills har påsken varit perfekt och snart ska jag dricka vin med reportern Victor så jag tar förgivet att kvällen också blir bra.